Eνα κωμικοτραγικο περιστατικο εζησα σημερα μεσα στον ηλεκτρικο. Νωρις το μεσημερι κατεβαινα προς Πειραια, στον σταθμο της Ομονοιας μπουκαρουν 6-7 τυποι διαφορων ηλικιων με αρκετα περιεργη συμπεριφορα, τουτεστιν να μετακινουνται ολοι προς ενα μερος του τρενου ενω μπηκαν με χρονικη υστερηση ενας απ τον αλλο. Μετα απο λιγο και ενω διεκρινα μια νευρικοτητα και μια ασχετη φλυαρια (σε ξενη γλωσσα, βαλκανικης προελευσης) ακουσα τον τυπο παραδιπλα μου να μετρα γρηγορα χαρτονομισματα και να μιλαει στον αλλο. Δεν ειχε περασει ενα λεπτο και καποιος τυπος εκτος του συρμου φωναζε για το πορτοφολι του, επικρατησε μια ανησυχια με εναν υπαλληλο του τρενου να τρεχει προς το μερος του, δεν περναει αλλο ενα λεπτο (ανοιχτες παντα οι πορτες των βαγονιων) και ανακοινωνεται απ τα μεγαφωνα "Προσοχη, στο τρενο βρισκονται πολλοι (!!!)πορτοφολαδες, προσεχετε τα πραγματα σας"! Μπαινω για τα καλα στο νοημα, οι 6-7 ισως και παραπανω τυποι να μιλανε σχετικα αταραχοι, καποια στιγμη κλεινουν και οι πορτες και ξεκινα ο συρμος κανονικα. Μου φανηκαν αιωνες μεχρι να φτασουμε στο Μοναστηρακι, εκει φυσικα με το που φτασαμε ολοι (?) οι τυποι εξαφανιστηκαν αμεσα...Υπαρχει κ συνεχεια ομως!
Βγαινοντας Πειραια παω σε εναν σεκιουριτα και τον ρωτω πώς μπορω να βοηθησω, θυμομουν ευκολα τους 3 απο αυτους, να παω αστυνομια ισως, κτλ. Φανταζεστε ισως τι μου λεει: Αστο, δεν εχει νοημα, Ρουμανοι πιθανοτατα αυτοι αλλα δεν θα βγαλεις ακρη, κτλ"! Και το απιστευτο συμβαινει μετα: Δεν εχω σταματησει να μιλω με τον τυπο οταν απ τα βαγονια επικρατει μια φασαρια! Ενας πολιτης εχει τσακωσει εναν τυπο που αποδειχτηκε πορτοφολας! Να σηκωνει ο πολιτης ενα πορτοφολι και να φωναζει "αυτος ειχε παρει το πορτοφολι αυτο, ποιανου ειναι;" Παει ο σεκιουριτας προς το μερος τους, τον πιανει κ αυτος, ο κοσμος να φωναζει "αντε πια με δαυτους, πιαστε τους", δεν κανουν 10-20 μετρα, μεχρι τα σκαλια οπου ειναι οι αυτοματες μηχανες εισιτηριων και εκει ο κλεφτης ξεφευγει (!) απ τον σεκιουριτα!
Tα σχολια δικα σας...