Νέα

Ασφάλεια Η/Υ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
Αυτο ειναι το Internet Connection Status δηλαδη απο εκει βλεπεις πληροφοριες για την συνδεση σου πχ σε τι ταχυτητα τρεχεις οπως και τα πακετα που λαμβανεις η διωχνεις ενω εισαι συνδεμενος,Δεν ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να σε ανησυχει ειναι απλα πληροφοριες για την συνδεση σου

εδω και ενα χρονο δεν το ειχα.
ξερω ποιο λες αλλα δεν πρέπει ειναι αυτο. έχω τα 2 εικονιδια, χρόνος σύνδεσης ταχύτητα κλπ κλπ & ξαφνικά απέκτησα και 3ο.
αυτο που με φρικάρει είναι πως όποτε βγαίνει, το firewall μου πάει στο off ενώ δεν κάνει disable με τίποτα
κατέβασα 2-3 antispyware σκαναρα εξαφανίστηκε
μετά μου έβγαλε μύνημα οτι η ταδε ΙΡ θέλει να κάνει outbound connection.
έχω ψαρώσει χοντρά.

OP
OP
V

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Ποιά IP θέλει όμως να κάνει Outbound connection μήπως η δικιά σου;Φυσικό είναι να παίζει τέτοιο μήνυμα!Και μην κάνεις το λάθος και πατήσεις Νο γιατί μετά θα δεις την σύνδεση με τα κυάλια. Επίσης ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εφαρμογή τρέξεις για πρώτη φορά το firewall θα σου πει για Outbound connection και είναι φυσικό και επόμενο.Αν πας να ανοίξεις π.χ. το Bitcomet, τον ΙΕ6,  κανένα WinDVD κλπ. Εσύ θα αποφασίσεις yes or no. Αν είναι αυτό που νομίζω!Οπότε μην συγχέεις το ένα με το άλλο.Με βάση την αρχική προτίμηση σου το firewall θα συνεχίσει να λειτουργέι όπως το ρύθμισεις με βάση τις αποφάσεις σου (outbound connection: yes or no?).  Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα firewall αλλά αν δεν το ρυθμίσεις σωστά κρίμα! Και δεν πιστεύω ότι είναι spyware γιατί και τα δύο προγράμματα που ανέφερες αν δεν βρίσκουν τίποτα τότε δεν έχεις spyware (μπορεί να έχεις κανένα tracking cookie αλλά καμία σχέση). Κάτι υπηρεσίες όπως Generic Host Process for Win32 (SVCHOST.EXE), Application Layer Gateway (ALG.EXE) να τις αφήνεις στην ησυχία τους. Νομίζω πως άδικα ανησυχείς

OP
OP
V

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Λοιπόν θα τα βάλω αναλυτικά και κάντε ότι καταλαβαίνετε.

[size=14pt]ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ FIREWALL ΜΑΣ
[/size]

FILENAME: Aim.exe.
PROGRAM NAME: AOL Instant Messenger.
DESCRIPTION: The world's most popular IM client.
RECOMMENDED ACTION: Always permit as a client but think twice before granting any IM program server rights; it could let hackers collect files from your hard drive.

FILENAME: Alg.exe.
PROGRAM NAME: Application Layer Gateway.
DESCRIPTION: Part of Windows XP that provides support for ICS and Internet Connection Firewall (ICF).
RECOMMENDED ACTION: If a third-party firewall warns you that ALG.exe wants access, check to make sure you're not double-firewalled. If you are, disable ICF. If you are using neither ICF nor ICS and are warned that ALG.exe is trying to access the Net, deny it. A Trojan horse or worm may be trying to use it as a backdoor.

FILENAME: Dwwin.exe.
PROGRAM NAME: Dr. Watson.
DESCRIPTION: Microsoft application error-reporting tool, which gathers data about malfunctioning software and can send it to Microsoft.
RECOMMENDED ACTION: Permit once to transmit this information.

FILENAME: Explorer.exe.
PROGRAM NAME: Windows Explorer.
DESCRIPTION: Microsoft's Windows shell.
RECOMMENDED ACTION: The Windows shell does not generally need access to the Internet. Permit once if you've intentionally performed an operation that requires Net access.

FILENAME: Iexplore.exe.
PROGRAM NAME: Microsoft Internet Explorer.
DESCRIPTION: Microsoft's Web browser.
RECOMMENDED ACTION: Some spyware can start your browser and pass information to its maker via a URL or cookie. To prevent snooping, permit once if you don't mind one extra click at IE start-up.

FILENAME: Lsass.exe.
PROGRAM NAME: Local Security Authentication Server, Windows NT/2000/XP.
DESCRIPTION: Validates passwords when users log on.
RECOMMENDED ACTION: Always permit. But keep in mind that this file is a frequent target of malware, so scan it regularly to make sure it hasn't been altered.

FILENAME: Msimn.exe.
PROGRAM NAME: Microsoft Outlook Express.
DESCRIPTION: Microsoft's mail client.
RECOMMENDED ACTION: For POP3, Outlook Express needs to make outgoing connections on ports 110 (POP) and 25 (SMTP). If your firewall lets you select which ports a program can use, permit these ports always but allow access on no others. If you're using IMAP, allow access to port 143 as well.

FILENAME: Msmsgs.exe.
PROGRAM NAME: MSN and Windows Messenger.
DESCRIPTION: Microsoft's IM client.
RECOMMENDED ACTION: See Aim.exe.

FILENAME: Navapw32.exe.
PROGRAM NAME: Norton AntiVirus Auto-Protect.
DESCRIPTION: Performs nightly updates of Norton AntiVirus patterns.
RECOMMENDED ACTION: Always permit.

FILENAME: Ndisuio.sys.
PROGRAM NAME: NDIS User I/O.
DESCRIPTION: Internal Windows driver; performs internal communications tasks within Windows.

FILENAME: Ntoskrnl.exe.
PROGRAM NAME: NT OS Kernel.
DESCRIPTION: The Windows NT/2000 Kernel.
RECOMMENDED ACTION: Always permit. Note that this file is attacked and altered by many Trojan horses and worms; scan regularly.

FILENAME: Quicktimeplayer.exe.
PROGRAM NAME: Apple QuickTime Player.
DESCRIPTION: Plays QuickTime and various other audio and video formats.
RECOMMENDED ACTION: Permit once when you actually want to stream media across the Internet.

FILENAME: Realplay.exe.
PROGRAM NAME: Real media players (RealPlayer, RealOne).
DESCRIPTION: Plays digital media.
RECOMMENDED ACTION: See Quicktimeplayer.exe.

FILENAME: Rundll32.exe.
PROGRAM NAME: Run DLL as a program.
DESCRIPTION: Runs code from a dynamic link library (for example, a Control Panel applet) as if it were a complete program.
RECOMMENDED ACTION: Permit once, with care. But be suspicious: If you can't think of a reason the applet you just clicked might need to use the Net, just say no.

FILENAME: Services.exe.
PROGRAM NAME: Windows NT/2000 services.
DESCRIPTION: Performs system logging, tracks resources, sends messages and alerts, manages PnP devices, handles Windows networking.

FILENAME: Setup_wm.exe.
PROGRAM NAME: Windows Media Player Setup.
DESCRIPTION: Occasionally tries to check with Microsoft for updates.
RECOMMENDED ACTION: Always deny. This program can leak information about the media you play. Get your updates through Windows Update.

FILENAME: Svchost.exe.
PROGRAM NAME: Generic Host Process for Win32 services (Windows 2000).
DESCRIPTION: This program is similar to the Unix inetd.exe
program. It runs one or more DLLs whose code provides services to machines on the network.

FILENAME: Userinit.exe.
PROGRAM NAME: Initiate user environment.
DESCRIPTION: This program sets up a user's computing environment immediately after log-on. It starts the shell, establishes network connections, and handles other similar logistics.

FILENAME: Winlogon.exe.
PROGRAM NAME: Windows log-on utility.
DESCRIPTION: Accepts user passwords.

FILENAME: Wkufind.exe.
PROGRAM NAME: Microsoft Works update detection.
DESCRIPTION: Checks for Microsoft Works and Picture It! updates.
RECOMMENDED ACTION: Permit once when update is desired.

FILENAME: Wmplayer.exe.
PROGRAM NAME: Windows Media Player.
DESCRIPTION: Microsoft's media player. May be activated by Web pages or other software and can slow the system dramatically.
RECOMMENDED ACTION: See Quicktimeplayer.exe.

FILENAME: Wuauclt.exe.
PROGRAM NAME: Windows Update AutoUpdate client.
DESCRIPTION: Retrieves updates from Windows Update server.
RECOMMENDED ACTION: Always permit. But be warned: According to Microsoft, updates may invoke DRM restrictions, preventing you from playing multimedia content already on your system. Read the details of each update before applying it.

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
Ποιά IP θέλει όμως να κάνει Outbound connection μήπως η δικιά σου;Φυσικό είναι να παίζει τέτοιο μήνυμα!Και μην κάνεις το λάθος και πατήσεις Νο γιατί μετά θα δεις την σύνδεση με τα κυάλια. Επίσης ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εφαρμογή τρέξεις για πρώτη φορά το firewall θα σου πει για Outbound connection και είναι φυσικό και επόμενο.Αν πας να ανοίξεις π.χ. το Bitcomet, τον ΙΕ6,  κανένα WinDVD κλπ. Εσύ θα αποφασίσεις yes or no. Αν είναι αυτό που νομίζω!Οπότε μην συγχέεις το ένα με το άλλο.Με βάση την αρχική προτίμηση σου το firewall θα συνεχίσει να λειτουργέι όπως το ρύθμισεις με βάση τις αποφάσεις σου (outbound connection: yes or no?).  Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα firewall αλλά αν δεν το ρυθμίσεις σωστά κρίμα! Και δεν πιστεύω ότι είναι spyware γιατί και τα δύο προγράμματα που ανέφερες αν δεν βρίσκουν τίποτα τότε δεν έχεις spyware (μπορεί να έχεις κανένα tracking cookie αλλά καμία σχέση). Κάτι υπηρεσίες όπως Generic Host Process for Win32 (SVCHOST.EXE), Application Layer Gateway (ALG.EXE) να τις αφήνεις στην ησυχία τους. Νομίζω πως άδικα ανησυχείς
μακαρι να ειναι ετσι σύντροφε και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
έχω ψαρώσει γιατί δεν έτρεξα τίποτα ούτε κατέβαζα κάτι mule, bitlord κλπ κλπ.
εκεί που σέρφαρα στο bourdela όπως κάθε μέρα ξαφνικά άνοιξε το γαμοεικονίδιο. ΙΕ6 δεν το δουλεύω πλέον με το mozilla παίζω.
το search&destroy μου έβγαλε πάλι κάτι και απο εκέινη την ώρα όλα καλά.
anyway ελπίζω τσάμπα να ανησυχώ

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
αυτό είναι!!! η πιο χρήσιμη λίστα που είδα στο bourdela μετά απο αυτή για τα CT  :grin:

OP
OP
V

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Συνάδελφε και συναγωνιστή kifina δες το παραπάνω και προσπάθησε να ρυθμίσεις το outpost ανάλογα (όταν αυτό σε ρωτήσει ή αν το έχει κάνει ήδη τσέκαρε την κατάσταση αυτών) ;)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
παιδια εχω καποιες ερωτησεις να κανω επειδη δεν ειμαι και ο πιο πολυ σχετικος εδω μεσα για αυτα τα θεματα.1)εχω βαλει(αγορασει) απο την 1/1/2006 το panda platinum internet security 2006 του οποιου το συμβολαιο ληγει την 31/12/2006 και μεχρι τις 24/9 εκανε κανονικα update μονο του...αλλα τις τελευταιες 4 μερες δεν κανει και μου βγαζει στο self-diagnosis οτι η προστασια ειναι μετρια και οχι υψηλη οπως μεχρι σημερα!μου εχουν στειλει στο e-mail ενα μυνημα οπου μου προτεινουν να ανανεωσω μεσω ιντερνετ τη συνδρομη μου για ακομη ενα χρονο απο τωρα ή και παραπανω αν θελω,αλλα θελουν πιστωτικη καρτα ή τραπεζικη μεταφορα κλπ...και εγω δεν θελω να το κανω ετσι,θελω να μου δωσουν εναν λογαριασμο και να τους βαλω τα λεφτα που πρεπει.Μηπως πρεπει να το αγορασω απο το πλαισιο και να τελειωνει η ιστορια ή να κανω κατι αλλο?Γιατι ενω το συμβολαιο μου ληγει τελος του ετους μου σταματησαν το update?μηπως για να με αναγκασουν να το παρω νωριτερα?εν τω μεταξυ το αρκουδακι(για οσους ξερουν) που ειναι κατω δεξια τις τελευταιες μερες παιρνει και αλλες μορφες και λεει οτι κανει scanning internet browsing κατι το οποιο μεχρι προχτες δεν το εκανε ή τουλαχιστον δεν φαινοταν οτι το εκανε!!!!!!τι συμβαινει αραγε?μηπως με ψιλοφοβιζουν για να το παρω νωριτερα το προγραμμα?  2) εχω χωρητικοτητα στο σκληρο δισκο 111GB με ελευθερο χωρο γυρω στα 50GB.Ειναι ικανοποιητικος ο κενος χωρος που υπαρχει για εναν οικιακο H/Y που δεν εχει και ιδιαιτερα αρχεια?πως μπορω να ανεβασω την χωρητικοτητα του?πρεπει να παρω καρτα μνημης,να ανοιξω τον H/Y και να την τοποθετησω?μπορει να εγκατασταθει απο μονη της απο καποιο σαιτ στο internet? και 3)η συνδεση ADSL που εχω εγινε αυτοματα απο την tellas 832Kbps αλλα παει πολυ αργα,τι στο πουτσο φταιει?το οτι δεν εχω μεγαλη μνημη,ειναι φορτωμενες οι γραμμες?ευχαριστω πολυ και περιμενω την διαφωτιστικη σας παρεμβαση!

OP
OP
V

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
αλλα τις τελευταιες 4 μερες δεν κανει και μου βγαζει στο self-diagnosis οτι η προστασια ειναι μετρια και οχι υψηλη οπως μεχρι σημερα!μου εχουν στειλει στο e-mail ενα μυνημα οπου μου προτεινουν να ανανεωσω μεσω ιντερνετ τη συνδρομη μου για ακομη ενα χρονο απο τωρα ή και παραπανω αν θελω,αλλα θελουν πιστωτικη καρτα ή τραπεζικη μεταφορα κλπ...και εγω δεν θελω να το κανω ετσι,θελω να μου δωσουν εναν λογαριασμο και να τους βαλω τα λεφτα που πρεπει.Μηπως πρεπει να το αγορασω απο το πλαισιο και να τελειωνει η ιστορια ή να κανω κατι αλλο?

Δεν ξέρω κατα πόσον το email είναι όντως από αυτούς!Αγόρασε το από το πλαίσιο και τελιώνει η ιστορία!

Γιατι ενω το συμβολαιο μου ληγει τελος του ετους μου σταματησαν το update?

Θα μπορούσε να είναι virus infection ή καμιά μαλακία με τα settings

εν τω μεταξυ το αρκουδακι(για οσους ξερουν) που ειναι κατω δεξια τις τελευταιες μερες παιρνει και αλλες μορφες και λεει οτι κανει scanning internet browsing κατι το οποιο μεχρι προχτες δεν το εκανε ή τουλαχιστον δεν φαινοταν οτι το εκανε!!!!!!τι συμβαινει αραγε?

Θα μπορούσε να είναι virus infection ή καμιά μαλακία με τα settings

Ειναι ικανοποιητικος ο κενος χωρος που υπαρχει για εναν οικιακο H/Y που δεν εχει και ιδιαιτερα αρχεια?

Ναι είναι

πως μπορω να ανεβασω την χωρητικοτητα του?

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις από την στιγμή που δεν έχεις ιδιαίτερα αρχεία ή δεν εγκαθιστάς ποργράμματα κλπ.

η συνδεση ADSL που εχω εγινε αυτοματα απο την tellas 832Kbps αλλα παει πολυ αργα,τι στο πουτσο φταιει?το οτι δεν εχω μεγαλη μνημη,ειναι φορτωμενες οι γραμμες?ευχαριστω πολυ και περιμενω την διαφωτιστικη σας παρεμβαση!

Δεν φταίει η μνήμη. Για τι ταχύτητες μιλάμε;

Nickos

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
0
Ας τα πάρουμε απ΄την αρχή γιατί είναι και πολλά...
1) Τόσα antivirus βρε άνθρωπε μου... PANDA πήρες και εσύ...;;; Επειδή και μείς στη εταιρεία που δουλέυω έχουμε το Panda και την ετήσια ανανέωση τη κάνουμε μέσω Internet σου λέω να μη φοβάσαι να το κάνεισ από κει!
2) Ο χώρος των 50GB που έχεις ελεύθερος ακόμα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικός!!!! (φαντάσου ότι το όριο για να δουλέυεις άνετα στο PC σου είναι 500ΜΒ!!!).
Για να ανεβάσεις τη χωρητικότητα του πρέπει απλά να πάρεις έναν ακόμη σκληρό δίσκο και όχι κάρτα μνήμης (άσχετο αλλά τι εννοείς κάρτα μνήμης εσύ;;;;). Δε μπορεί να εγκατασταθεί από κανένα Site του Internet αυτό, πρέπει να ανοίξεις το Case και να το βάλεις εσύ. Χρειάζεται βέβαια γνώσεις και δε θα σου το συμβούλευα να το βάλεις μόνος σου!!!
3) Όσο αφορά την ADSL σύνδεση που έχεις το πιό πιθανό (για να μη πώ σίγουρα) είναι ότι ο κόμβος στον οποίο είσαι, είναι FULLαρισμένος..!!! Η μνήμη στο κομάτι αυτό (του Internet) δε παίζει καμία σχέση.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
παιδια σας ευχαριστω για την ανταποκριση,το διορθωσα τελικα το θεμα του panda antivirus...μου εμφανισε οτι εχει προβλημα το firewall και πηγα και το διορθωσα(αν και το εχει ξανακανει αυτο με συχνοτητα 2 φορες το μηνα περιπου-συγκεκριμενα μου βγαζει οτι το firewall δεν καλυπτει τα Wi-Fi connections) και ετσι μου εκανε update!!

lampis12

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
3)η συνδεση ADSL που εχω εγινε αυτοματα απο την tellas 832Kbps αλλα παει πολυ αργα,τι στο πουτσο φταιει?το οτι δεν εχω μεγαλη μνημη,ειναι φορτωμενες οι γραμμες?ευχαριστω πολυ και περιμενω την διαφωτιστικη σας παρεμβαση!

Περίεργη ταχύτητα. Κανονικά έπρεπε να είναι 768 (διπλασιασμός από 384) ή 1024 (διπλασιασμός από 512).

JohnKal

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2005
Like
20
Πόντοι
1
Μέχρι τέλος Οκτωμβρίου θα ολοκληροθούνε οι αναβαθμίσεις του διπλασιασμού που θα κάνει ο ΟΤΕ σύμφωνα με την ανακοίνωση του.

Όσον αφορά την ασφάλεια είναι μεγάλο θέμα.

Το Antivirus αργεί τις επιδόσεις του pc κατά 30% και το firewall γαμάει την σύνδεση στην ταχύτητα ειδικά στις aDSL.

Μπορεί κάποιος να είναι μιά χαρά και χωρίς Antivirus & firewall .. ειδικά το Firewall είναι παντελώς άχρηστο. Μεγάλη ιστορία όλα αυτά και δεν συνιστάτε για πού αρχάριους να τα ξυλώσουνε όλα ..!

Πάντως όπως πολύ σωστά είπε ο Vanzel χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ Firefox!
Είναι αρκετά πράγματα που κάποια στιγμή που έχω χρόνο θα τα αναλύσω.

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσουν οι linuxades να μάθουν τα βασικά σε απλούς users και σιγά σιγά να περάσουμε σε πιο ασφαλές λογισμικό.
Εξάλου υπάρχουν πολλες εκδόσεις linux που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα windows.
Τώρα θα μου πείς " τι λές ρε μεγάλε..... και πως θα ανοίξω εγώ τη δουλειά μου που τοσα χρόνια την κάνω με windows και εφαρμογές που τρέχω σε windows"?

Πολλές λύσεις.......μια απ αυτές είναι το WINE, το βάζεις στο linuxaki σου και τρέχει οτι θές απο .exe εφαρμογές....μέχρι και  Office εχω τρέξει!

astrofisikos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
26
Πόντοι
1
Παιδιά καλημέρα

Ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο. Όταν βγαίνω από το internet πηγαίνω στα "εργαλεία" και στισ "επιλογές internet" για να διαγράψω το ιστορικό κτλ. Παρόλα αυτά όταν ΄ξαναμπαίνω στο internet και πάω να πατήσω κάποιο γράμμα από το πληκτρολόγιο έχω παρατηρήσει ότι μου βγάζει στο ιστορικό κάποια site  που είχα μπει. Γιατί δεν τα σβήνει όλα???
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς??

Alekosatbourdela

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ρε αντίχριστοι Linuxedas φύγεται απο δώ :thefinge:.Microsoft rules!! Αλλο είναι να κάνεις λειτουργικό συστημα στο γκαράζ σου και άλλο σε εταιρικό εργαστήριο!Και εξάλου πιος σας είπε οτι είναι πιο ασφαλές για να σου κολλήσει κανας ιός που παίζει με τα .conf αρχεία να μη σου ξαναφορτώσει λειτουργικό και να ψαχνεσαι στα recompile του kernel και στο τέλος να σου χτυπάει και κανα kernel panic! :headbang: :headbang:Εγώ εδώ που δουλευω τώρα έχουμε απολα win2k3 SERVER,REDHAT AS4,ΑΙΧ,HP-UX,SOLARIS(ΨΩΛΑΡΙΣ..... ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΑΝΕ ΘΡΑΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ 1800 ΚΑΙ ΒΑΛΕ :grin: :o :'() και το μόνο που έχω να πώ είναι οτι κάθε φορα που πάω στο computer ROOM έχει κολλήσει κάποιο linuxounixaki...... 9 στις 10 φορες τουλάχιστον (η αλλή είναι για  backup στα TotalStorage)...Ασε και το άλλο ρε φίλε εγώ τώρα εχω ενα Laptop με centino πάνω και έχω και Oracle 10gR2 και SQL Server 2000 +2005 και Visual Studio 2005 και φορτώνει μέσα σε 7 λέπτα απο δίσκο 5400 στροφών στο    AIX που βάλαμε τη 10g ΜΟΝΟ!,κανει boot  :ak: :ak:28 λεπτά και εχει 4 επεξεργαστες RISC στα 3 έκαστος και Serial Dual SCSI δίσκους και του έχω κοτσαρει και μια μισθωμένη 4Μbps αποκλειστικά για αυτό το μηχανάκι...

Microsoft is God, Those who do not believe will burn in a lake of fire!!

Επισκέπτης
Όχι δεν σου προτείνω το Zone Alarm ένα firewall με @@ για εμένα είναι το Look'n'Stop πλήρως παραμετροποιήσιμο και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που πέρασε σε 18/24 test  με δεύτερο το Outpost (17/24).Δεν υπάρχει ποιό ελαφρύ firewall. Όσο για τις σουίτες (suite) ούτε καν να ασχοληθείς με αυτές!

Κατεβασα το avast και ολα μια χαρα......κατεβασα και το spybot search n'destroy 1.4 και ολα μια χαρα.....μολις κατεβασα το firewall "οutpost" μου εβγαλε ενα παραθυρακι οτι λογω του οτι εχει και το avast firewall πρεπει να επιλεξω ενα απο τα 2....και αυτη τη στιγμη μου εβγαλαν τα windows alert ενα παραθυρακι οτι το firewall ειναι απενεργοποιημενο.....τί να κανω?να συνεχισω την εγκατασταση του outpost?ή αλλιως  τί κανω?το avast διαθετει και firewall?νομιζω πως οχι απο αυτα που διαβασα

Epilarxos

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2006
Like
5
Πόντοι
1
Κατεβασα το avast και ολα μια χαρα......κατεβασα και το spybot search n'destroy 1.4 και ολα μια χαρα.....μολις κατεβασα το firewall "οutpost" μου εβγαλε ενα παραθυρακι οτι λογω του οτι εχει και το avast firewall πρεπει να επιλεξω ενα απο τα 2....και αυτη τη στιγμη μου εβγαλαν τα windows alert ενα παραθυρακι οτι το firewall ειναι απενεργοποιημενο.....τί να κανω?να συνεχισω την εγκατασταση του outpost?ή αλλιως  τί κανω?το avast διαθετει και firewall?νομιζω πως οχι απο αυτα που διαβασα
Συναγωνιστή να βάλουμε μερικά πράματα στην σειρά τους:
1) Απόλυτα ασφαλής Η/Υ στο διαδίκτυο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξει παρά μόνο αν τον αποσυνδέσεις από αυτό!! :helpplea:
2) Software firewalls είναι επιρρεπείς σε denial of service μιας και κολλάνε εύκολα σε zombie attacks και απαιτούν πολλά threads και επεξεργαστική ισχύ για να αντιμετωπίσουν πολλαπλές συνδέσεις πάνω τους. καλύτερα ένα σιδερικό firewall ή access list πάνω στον ρουτεράκο της ADSL με κλείσιμο σε ports για να βελτιώσεις την κατάσταση :headbang:
3) Το spybot καλό είναι αλλά αφήνει μερικά που τα πιάνει σαν συμπλήρωμα του το ad-aware. Βάλε και τα δύο (παίζουν μαζί) :dancing:
4) βεβαιώσου ότι το antivirus και το firewall παίζουν καλά μαζί και δεν ενοχλούν το σύμπλεγμα spybot / adware. Το πως γίνεται δυστυχώς με την μέθοδο δοκιμής και σφάλματος   :headbang:. [Π.χ. Ο συνδυασμός σιδερικού (harware firewall) + nod32 + isa2004(ναι εντάξει έβαλα μια μηχανή να τεξυπηρετεί μόνο αυτόν και να κάνει και ΝΑΤ)+spybot+ad-aware μου έχει παίξει καλά στο σπίτι ]

Επισκέπτης
τελος παντων......μαλλον χρειαζομαι και αλλες αποψεις απο τους γνωστες που ειναι ευτυχως παρα πολλοι εδω μεσα......εχει κανεις κανει συνδυασμο αυτων των 3?1)avast 2)spybot 1.4 3)outpost firewall?αν θελω να βγαλω το τελευταιο υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασμενη λυση firewall με τα 2 πρωτα?ευχαριστω για τις απαντησεις!

Επισκέπτης
2.)Χρησιμοποιήστε firefox

www.download.com/Mozilla-Firefox/3000-2356_4-10467657.html?tag=lst-0-2]Firefox[/url]
και κάντε κλικ στο download now

Σας προτείνω για πρόσθετη ασφάλεια να βάλετε το extension noscript οταν σερφαρετε σε τσοντο site
Επεκτάσεις  Firefox

και κατεβάζετε το noscript

ποιες απο ολες τις επεκτασεις του firefox(απο αυτες που προτεινονται στο σαιτ να κατεβασουμε?και το noscript ειναι αλλη επεκταση?να κατεβασουμε τα blogging,ta browsing XUL applications?

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
τελος παντων......μαλλον χρειαζομαι και αλλες αποψεις απο τους γνωστες που ειναι ευτυχως παρα πολλοι εδω μεσα......εχει κανεις κανει συνδυασμο αυτων των 3?1)avast 2)spybot 1.4 3)outpost firewall?αν θελω να βγαλω το τελευταιο υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασμενη λυση firewall με τα 2 πρωτα?ευχαριστω για τις απαντησεις!
Μέχρι πριν απο λίγους μήνες θα σου πρότεινα το Zone Alarm, αλλά απο τη στιγμή που έβαλα ADSL πήγα και αγόρασα router και δουλεύει το firewall της συσκευής

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom