Νέα

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΥΠΕΡ των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 947
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
προσπαθω να βρω που αναφερω την «θρησκευομενη» οικογενεια μου..αλλα δεν το βρισκω...
στο δημοτικο μου ελεγαν οτι τα υποστηριζω αυτα για να κανω εντυπωση.. μεγαλωνωντας πιστευα οτι θα βρω ανθρωπους συζητησιμους και με επιχειρηματα.. δυστηχως οι στοκοι σαν εσενα ειναι κυριαρχο ειδος..
στο γυμνασιο ειχα καταφερει να εχω αδεια και να μην συμμετεχω στο μαθημα των θρησκευτικων. με την φυσικη ειχα τυπικες σχεσεις οποτε ο Hawkins δεν με εμπιστευοταν..
οταν ερθεις πολυ κοντα με το θανατο, αναρωτιεσαι για πολλα πραγματα.. εσυ αναρωτιεσαι ακομα, εγω εχω μια ιδεα και ειμαι χαλαρος.. απο παλια

Ασπαστηκες το ΒΟΥΔΑ και συ στην ΤΑΥΛΑΝΔΗ - Καμποτζη ..........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ !!!! :uglystupid:

Εγω ακομη το σκεφτομαι.... :grin:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
στο δημοτικο μου ελεγαν οτι τα υποστηριζω αυτα για να κανω εντυπωση..

και στους γκαιυ τα ιδια λενε, μην κολωνεις...

μεγαλωνωντας πιστευα οτι θα βρω ανθρωπους συζητησιμους και με επιχειρηματα.. δυστηχως οι στοκοι σαν εσενα ειναι κυριαρχο ειδος..

Μπα, μας πλησιαζουνε σε αριθμο οι μαλακες μηδενιστες φιλοσοφοι του κωλου σαν εσενα!

στο γυμνασιο ειχα καταφερει να εχω αδεια και να μην συμμετεχω στο μαθημα των θρησκευτικων. με την φυσικη ειχα τυπικες σχεσεις οποτε ο Hawkins δεν με εμπιστευοταν..

Κατα τα αλλα, δεχεσαι πιεση!

οταν ερθεις πολυ κοντα με το θανατο, αναρωτιεσαι για πολλα πραγματα.. εσυ αναρωτιεσαι ακομα, εγω εχω μια ιδεα και ειμαι χαλαρος.. απο παλια

Δεν εισαι ο μονος που εχει τετοιες εμπειριες, αυτο δε σε δικαιολογει ομως να εισαι αυτοκαταστροφικος!

ding-dong

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Κατα τα αλλα, δεχεσαι πιεση!

μπορω να γνωριζω καλυτερα, αν δεχτηκα πιεση ή οχι? αν δεν ειναι προβλημα για τα επιχειρηματα σου..

..αυτο δε σε δικαιολογει ομως να εισαι αυτοκαταστροφικος!

εμπνευστης του θεου ειναι ο θανατος. αν ειμασταν αθανατοι πιστευεις οτι θα χρειαζοταν πουθενα ο θεος? η ανασφαλεια και η αναγκη να συνεχισουμε σε μια αλλη «διασταση» ή «κατασταση» να υπαρχουμε εδωσαν το δικαιωμα και στο θεο να υπαρχει.. αυτοκαταστροφικος λοιπον ειναι αυτος που δεν συμμεριζεται τις αντιληψεις σου περι θεου και θρησκειας? ορισμος κατα memosan δηλαδη?

Ασπαστηκες το ΒΟΥΔΑ και συ στην ΤΑΥΛΑΝΔΗ - Καμποτζη ..........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ !!!! :uglystupid:

Εγω ακομη το σκεφτομαι.... :grin:

ο βουδισμος θεωρειτε φιλοσοφια, οχι θρησκεια..

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

αφοριζοντας την επανασταση?

:thumbsup:

σαν πολυ ευκολα ενοχλεισαι φιλαρακι ...πολες ευαισθησιες εχεις...κανενας δεν σου επιβαλη αντιληψεις...και αν ορκιζοσουν για τα ματια του κοσμου τι θα γινοτανε δηλαδη...μηπως τελικα εισαι αντιδραστικος εκ φυσεως  ?????

ρε πας καλα? αναιρεις τον εαυτο σου?? για τα ματια του κοσμου σημαινει οτι κανω κατι που δε με εκφραζει και αφηνω τους αλλους να μου επιβαλουν πραγματα και καταστασεις... καταστασεις που μας προσδιοριζουν το τι ειμαστε σαν ανθρωποι, δεν γινονται απο αντιδραση αλλα απο συνειδηση..

radiohead

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2005
Like
35
Πόντοι
1
Φίλε Μέμο
Στην ερώτηση σου το άρθρο 3 που ανάφερες καθορίζει μόνο το θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής Εκκλησίας (αυτοδιοίκητο κτλ) και τίποτα παραπάνω..Όντως το "επικρατούσα" εχεί δηλωτικό νόημα όπου και διαπιστώνει (μάλλον για λόγους παράδοσης )τη θρησκεία της πλειονότητας. Για να έχει κάποιο άλλο νόημα έπρεπε να γράφει το Συνταγμα "κυριαρχούσα" ή "υπερτερη"  θρησκεία και όχι επικρατούσα ή κάποα παρόμοια σύνταξη με το "αρθρο 1" για τη λαική κυριαρχία " Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία". Οι λέξεις έχουν νόημα , τι να κάνουμε??

Ακόμη όμως και αν δεχομάσταν τη ερμηνεία που υποστήριξες για το άρθρο 3 , και πάλι η ΕΣΔΑ υπερέχει, και αυτό λόγω του 28 του Συνταγματος.Το οποίο ακριβώς λειτουργεί ως βάση και εξοπλίζει τις διεθνείς συνθήκες με υπέρτατη ισχύ έναντι όλων των εθνικών κανόνων. Πρακτικά δλδ ποτέ δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης διεθνούς συνθήκης με το ελληνικό Σύνταγμα. Στην σπάνια , θεωρητική κ υποθετική περίπτωση που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ( π.χ επικυρωμενη διεθνης συνθήκη που καταργει το δικαίωμα της ισοτητας ΄όπως κατοχυρώνεται στο ελληνικό Σύνταγμα) αυτό που συμβαινει ειναι αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος προκειμένου να είναο σύμφωνο με την συνθήκη.

Επίσης το ότι η κυβέρνηση ορκίζεται στον Αρχιεπίσκοπο ,συμβαίνει για λόγους ιστορικούς και παράδοσης δλδ εθιμικά όπως και για την καλή εικόνα της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ εντάσσεται παράλληλα και στη διατήρηση καλών σχέσεων με την Εκκλησια δεδομένου πως περιουσιακά η μισή Ελλάδα ανήκει στην Εκκλησια όπως και του ότι το 70% των ακινήτων όπου στεγάζονται τα υπουργεία ανήκουν κ αυτά στην Εκκλησια και το κράτος πληρώνει ενοίκοιο. Γι αυτό γίνεται η ορκομωσία και όχι γιατί το ορθόδοξο δόγμα είναι υπέρτερο σε σχέση με κάποιο άλλο δόγμα. Αν κάποιος υπουργός ειναι μουσουλμάνος θα ορκιστεί στο κοράνι από τον ιμάμη αν και κάτι τέτοιο δεν ξέρω πόσο καλό θα έκανε στην δημόσια εικόνα του...      

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
κι εγω ειμαι αθεος. στο σχολειο με ενοχλουσε η υποχρεωτικη προσελευση στην πρωινη προσευχη, με ενοχλουσε που καποιες παρασκευες μας σερνανε στην εκκλησια και επερναν και απουσιες. στο στρατο με περιθωριοποιησαν επειδη δεν ηθελα να ορκιστω... σε μια κοινωνια που θελει να παρουσιαζεται ως δημοκρατικη δεν μπορεις να επιβαλεις αντιληψεις..
θεωρω τον ευατο μου αθεο, αλλα οχι απολυτα αφου δεν μεγαλωσα σε μια αθεη ή τουλαχιστον ανεξιθρησκη κοινωνια

φασισμος ειναι μια μικρη ομαδα σαν " στα αρχιδια μου το ελσινκι" παει να θεσει θεματα στην ελληνικη κοινωνια απο το τιποτα. Και κατι περιεργοι τυποι με το ενδυμα της αριστερας τους ακουνε σαν τα προβατα.....!!

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Στο σχολειο υπαρχει η δυνατοτητα απαλλαγης απο το μαθημα των Θρησκευτικων.Δεν επιβαλλεται σε κανεναν να παρακολουθησει.Το αυτο ισχυει και για την πρωινη προσευχη-προσωπικα δεν πηγαινα ποτε (οχι απο αποψη αλλα επειδη βαριομουν, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια)

οσο για το στρατο θυμαμαι χαρακτηριστικη περιπτωση να με φωναζουν εξω για προσευχη, να τους λεω οτι αδυνατω γιατι δεν πιστευω και απλα να βγαζουν αλλον.Δεν τρεχει καστανο.

Το προβλημα δε μου πατε ποιο ειναι τελικα.

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
ο βουδισμος θεωρειτε φιλοσοφια, οχι θρησκεια..

Σώπα τώρα....
Δηλαδή όλοι οι βουδιστές είναι φιλόσοφοι.. :2funny:

Όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν φιλοσοφία όχι μονό ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ..καλε μου ανθρωπε..

Οπότε ξεχασε το....

Συνημμένα

• DSC_0004.jpg
    DSC_0004.jpg
    145,3 KB · Εμφανίσεις: 19

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Στο σχολειο υπαρχει η δυνατοτητα απαλλαγης απο το μαθημα των Θρησκευτικων.Δεν επιβαλλεται σε κανεναν να παρακολουθησει.Το αυτο ισχυει και για την πρωινη προσευχη-προσωπικα δεν πηγαινα ποτε (οχι απο αποψη αλλα επειδη βαριομουν, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια)

οσο για το στρατο θυμαμαι χαρακτηριστικη περιπτωση να με φωναζουν εξω για προσευχη, να τους λεω οτι αδυνατω γιατι δεν πιστευω και απλα να βγαζουν αλλον.Δεν τρεχει καστανο.

Το προβλημα δε μου πατε ποιο ειναι τελικα.

μεγαλο προβλημα δεν ειναι

αλλα αν παρει κανεις απαλλαγη τι κανει την ωρα το θρησκευτικων?
απλα γινεται το δακτυλοδεικτουμενο παιδακι?

και καλα... γιατι να διδασκονται θρησκευτικα απο την πρωτη δημοτικου ως την 3η λυκειο ????
αφου κατηχηση γινεται καθε Κυριακη στις εκκλησιες.

Επισκέπτης
μεγαλο προβλημα δεν ειναι
αλλα αν παρει κανεις απαλλαγη τι κανει την ωρα το θρησκευτικων?
απλα γινεται το δακτυλοδεικτουμενο παιδακι?
και καλα... γιατι να διδασκονται θρησκευτικα απο την πρωτη δημοτικου ως την 3η λυκειο ????
αφου κατηχηση γινεται καθε Κυριακη στις εκκλησιες.
Για να συνεχίζεται το Ελλάς ελλήνων χριστιανών...... :headbang:
Πραγματικά όποιος θέλει μπορεί να πάει εκκλησία,ανούσιο το μάθημα θρησκευτικών λοιπόν!!!

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Καθολου δακτυλοδεικτουμενο παιδακι!

Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ολοι στην ταξη ζηλευαμε το παιδακι που οι γονεις του ηταν Ιεχωβαδες και την ωρα που εμεις ασχολουμασταν με θρησκευτικες παπαριες εκεινος επαιζε μπαλα.

Οσο για τα θρησκευτικα σα μαθημα εξ οσων θυμαμαι δεν ηταν αποκλειστικα κατηχηση της ορθοδοξιας.Στο λυκειο παρουσιαζε και αλλες θρησκειες και τα πιστευω τους.

Αλλωστε θεωρω οτι τα θρησκευτικα σα μαθημα εκτος του προφανους σκοπου τους-δηλαδη να δωσουν  σε μερικες χιλιαδες εκπαιδευτικους ψωμι-προσπαθουν να διδαξουν ενα κωδικα τροπου ζωης (μην αδικεις, μην κλεψεις κοκ) παρα να κανουν κατηχηση.

Anal-yst

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
ρε σεις ...θα το χωνεψετε μερικοι θελετε δεν θελετε....η ελλαδα ειναι χριστιανικη χωρα και αυτο δεν προκειται να σας αφησουμε να το αλλαξετε...αν ενοχλειστε να πατε αλλου....αι σιχτιρ

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
ρε σεις ...θα το χωνεψετε μερικοι θελετε δεν θελετε....η ελλαδα ειναι χριστιανικη χωρα και αυτο δεν προκειται να σας αφησουμε να το αλλαξετε...αν ενοχλειστε να πατε αλλου....αι σιχτιρ

η ελλαδα δεν ειναι καθλου χριστιανικη χωρα και αν θες το χωνευεις αν θες πανε εσυ αλλου.

Anal-yst

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
στο κατω κατω δημοκρατια εχουμε ...οι χριστιανοι ειναι πλειοψηφια...δεν θα μας επιβαλετε οτι γουσταρετε

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Φίλε Μέμο
Στην ερώτηση σου το άρθρο 3 που ανάφερες καθορίζει μόνο το θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής Εκκλησίας (αυτοδιοίκητο κτλ) και τίποτα παραπάνω..Όντως το "επικρατούσα" εχεί δηλωτικό νόημα όπου και διαπιστώνει (μάλλον για λόγους παράδοσης )τη θρησκεία της πλειονότητας. Για να έχει κάποιο άλλο νόημα έπρεπε να γράφει το Συνταγμα "κυριαρχούσα" ή "υπερτερη"  θρησκεία και όχι επικρατούσα ή κάποα παρόμοια σύνταξη με το "αρθρο 1" για τη λαική κυριαρχία " Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία". Οι λέξεις έχουν νόημα , τι να κάνουμε??

Ακόμη όμως και αν δεχομάσταν τη ερμηνεία που υποστήριξες για το άρθρο 3 , και πάλι η ΕΣΔΑ υπερέχει, και αυτό λόγω του 28 του Συνταγματος.Το οποίο ακριβώς λειτουργεί ως βάση και εξοπλίζει τις διεθνείς συνθήκες με υπέρτατη ισχύ έναντι όλων των εθνικών κανόνων. Πρακτικά δλδ ποτέ δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης διεθνούς συνθήκης με το ελληνικό Σύνταγμα. Στην σπάνια , θεωρητική κ υποθετική περίπτωση που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ( π.χ επικυρωμενη διεθνης συνθήκη που καταργει το δικαίωμα της ισοτητας ΄όπως κατοχυρώνεται στο ελληνικό Σύνταγμα) αυτό που συμβαινει ειναι αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος προκειμένου να είναο σύμφωνο με την συνθήκη.

Επίσης το ότι η κυβέρνηση ορκίζεται στον Αρχιεπίσκοπο ,συμβαίνει για λόγους ιστορικούς και παράδοσης δλδ εθιμικά όπως και για την καλή εικόνα της εκάστοτε κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ εντάσσεται παράλληλα και στη διατήρηση καλών σχέσεων με την Εκκλησια δεδομένου πως περιουσιακά η μισή Ελλάδα ανήκει στην Εκκλησια όπως και του ότι το 70% των ακινήτων όπου στεγάζονται τα υπουργεία ανήκουν κ αυτά στην Εκκλησια και το κράτος πληρώνει ενοίκοιο. Γι αυτό γίνεται η ορκομωσία και όχι γιατί το ορθόδοξο δόγμα είναι υπέρτερο σε σχέση με κάποιο άλλο δόγμα. Αν κάποιος υπουργός ειναι μουσουλμάνος θα ορκιστεί στο κοράνι από τον ιμάμη αν και κάτι τέτοιο δεν ξέρω πόσο καλό θα έκανε στην δημόσια εικόνα του...      
Καλημερα φιλε,
χαιρομαι που μπορω να συζητησω με καποιον σαν ανθρωπος διχως ειρωνιες και υβρεις!

1. Για να μην παιζουμε με τις λεξεις και τη σημασια τους:
επικρατών -ούσα -ούν [epikratón] Ε12β : (λόγ.) 1α. που επικρατεί, υπερτερεί, υπερισχύει σε σύγκριση ή σε αναμέτρηση: H επικρατούσα θρησκεία σε μια χώρα, που από τους νόμους της αναγνωρίζεται ως ανώτερη. Στην Ελλάδα επικρατούσα θρησκεία είναι εκείνη της Aνατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. β. που κυριαρχεί έναντι άλλων: H επικρατούσα γνώμη / άπο ψη. 2. που επικρατεί, που συμβαίνει και αποτελεί το κύριο ή το μοναδικό χαρακτηριστικό μιας χρονικής περιόδου ή μιας κατάστασης: Οι επικρατούντες ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών. Tο επικρατούν ψύχος

Αρα μαλλον ορθως το εχει γραψει ο συντακτης του Συνταγματος, και ορθως την θεωρω ως επισημη θρησκεια!

Επισης, οταν αναφερεται σαφως πως θεμελιο ειναι η λαϊκη κυριαρχια, προφανως αναφερεται και στο δικαιωμα της λαϊκης κυριαρχιας να επιβαλλει την αποψη της, κανω λαθος?

2. Εδω κανεις λαθος, το συνταγμα της χωρας ειναι ανωτερο απο οποιαδηποτε ξενη αρχη, νομοθετικη η αλλη, και η αναθεωρηση του δεν γινεται κατοπιν εξωθεν απαιτησης σε καμια περιπτωση παρα μονον αν η ιδια η χωρα επιθυμει να το αναθεωρησει αυτοβουλως!

3. Για αυτο το θεμα καλυτερα να μιλησεις με τον Περσονα που το εθεσε!
Αποτι ξερω παντως, οι αριστεροι βουλευτες δεν ορκιζονται και δε νομιζω να βλαπτεται ιδιαιτερα η δημοσια εικονα τους! Το ιδιο ισχυει και για τους μουσουλμανους βουλευτες, μια χαρα ορκιζονται στο κορανι δεν ειδα να τους απομονωνει κανεις ή να τους ασκει κριτικη με βαση που ορκιζονται!

Επισκέπτης
Κανείς λάθος φίλτατε,η Ελλάδα έχει ανεξιθρησκεία και σύμφωνα με αυτό η θρησκεία πρέπει να το ακολουθήσει,συνεπώς οι παπάδες στους ναούς και όχι στα κανάλια!!!
Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και φορολογισή της επιτέλους!!!

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
στο κατω κατω δημοκρατια εχουμε ...οι χριστιανοι ειναι πλειοψηφια...δεν θα μας επιβαλετε οτι γουσταρετε

μπερδεψες τα πραγματα στο μυαλουδακι σου...

στη Δημοκρατια δεν πηδαει η πλειοψηφια τις μειοψηφιεες...

αλλα πανω απ ολα προστετευοντια τα δικαιωματα ΟΛΩΝ και στις λοιπες αποφασεις γινεται η θεληση των πολλων.

ξανα δημοτικο να μαθεις για τα ατομικα δικαιωματα λοιπον.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Για να συνεχίζεται το Ελλάς ελλήνων χριστιανών...... :headbang:
Πραγματικά όποιος θέλει μπορεί να πάει εκκλησία,ανούσιο το μάθημα θρησκευτικών λοιπόν!!!
Το μαθημα των θρησκευτικων, το βιβλιο τουλαχιστο, κανει αναφορα σε ολες τις Θρησκειες! Τα θρησκευτικα, δεν ειναι μονο χριστιανιστικα οπως θελουν μερικοι να τα βλεπουν!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom