Πριν πάρα πολλά χρόνια, to 1989 νομίζω ο Μάκης Ψωμιάδης είχε φέρει στην ΑΕΚ (μπασκετ)έναν παιχταρά λευκό, τον Dany Vranes.
Επειδή είχαν κάτι διαφορές οικονομικές, για να τις λύσουν ψιθυριζόταν πολύ έντονα ότι του απήγαγε τον γιο με αποτέλεσμα ο Vranes να σταματήσει να διεκδικεί ότι του χρωστάγανε και να φύγει νύχτα από Ελλάδα.
21 χρόνια μετά και πολλά εκ ευρώ .....
."..Επιπλέον, μπλέχτηκε σε ύποπτες συναλλαγές με παίκτες, παράγοντες και διαιτητές στην Ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ.. Αποκορύφωμα όλων αυτών οι υποθέσεις των Άρβιντας Σαμπόνις, όπου ο Big Mac φερόταν αποφασισμένος ν’αγοράσει τον Λιθουανό παίκτη, με αντάλαγμα την κατασκευή ενός γηπέδου 12.000 θέσεων για τη Ζαλγκίρις Κάουνας(!!) και Ντάνι Βρέινς.. Τα όσα περιέγραψε ο Βρέινς στην εφημερίδα «The Salt Lake Tribune» τον Δεκέμβρη του 2002 είναι άκρως ενδεικτικά.. Ο Ψωμιάδης του είχε τάξει τριετές συμβόλαιο με αποδοχές 1.6 εκ. $, σπίτι με θέα στη Μεσόγειο, μία Mercedes και πληρωμένο Αμερικάνικο σχολείο για τα παιδιά του, αλλά αντ’αυτών ο Βρέινς πήρε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο και μια επιταγή που δεν ερχόταν ποτέ στην ώρα της, αν ερχόταν.. “Την πρώτη φορά που πληρώθηκα ποτέ, ο Ψωμιάδης με πήγε σ’ένα στενό και μου έδωσε μια υφασμάτινη τσάντα με μπανάνες πάνω πάνω και από κάτω δολάρια κρυμμένα” αναφέρει ο Βρέινς.. “Τα δολάρια δύσκολα βρίσκονται στην Ελλάδα” ήταν η απάντηση του Μάκαρου και η διήγηση συνεχίζεται: “Πήρα περίπου 200.000 $ από τα 500.000 $ που μου είχαν υποσχεθεί για τον πρώτο χρόνο. Μετακόμισα και σ’ένα διαμέρισμα, αλλά και εκεί τα προβλήματα συνεχίστηκαν, αφού το φως κοβόταν συχνά πυκνά με τους λογαριασμούς να μένουν απλήρωτοι.. Το Αμερικάνικο σχολείο δεν κράτησε τα παιδιά μου, γιατί τα δίδακτρα δεν πληρώθηκαν ποτέ. Όλα κατέρρεαν..” Ο Βρέινς είχε αρχίσει ν’αντιδρά και επικοινώνησε με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, η οποία μετά από έρευνα του είπε πως ο συγκεκριμένος τύπος είναι “κακός χαρακτήρας”.. Του χορήγησε μάλιστα και ένα Διπλωματικό Διαβατήριο, ώστε να μπορέσει να φύγει εύκολα από την Ελλάδα.. Πάντως, τα καλύτερα ο Ψωμιάδης τα άφησε για το τέλος.. “Είχα πει ότι αν δεν πληρωθώ δεν θα παίξω. Ερχόταν όμως ένα δύσκολο παιχνίδι και ήθελαν να παίξω οπωσδήποτε. Ήμουν όμως αμετακίνητος στην απόφασή μου. Δυο μέρες πριν φύγω από την Ελλάδα πήγα να επισκεφθώ έναν φίλο μου, τον Κωνσταντίνο, στο γραφείο του. Ενώ ήμουν εκεί, μπήκαν μέσα κάτι τύποι και άρπαξαν τον Κωνσταντίνο! Η επόμενη κίνηση ήταν να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν ότι αν δεν αγωνιζόμουν θα έβρισκα τον φίλο μου σε μια πλαστική σακούλα.. Τους είπα ότι για να παίξω θα πρέπει ο φίλος μου να είναι στο γήπεδο καλά και να τον δω. Τον είδα, έπαιξα και νικήσαμε” διηγείται ο Αμερικανός παίκτης, ο οποίος αργότερα καταλόγισε στον Ψωμιάδη απόπειρα απαγωγής του μικρού του παιδιού.. Τον Μάρτιο του 1989, γίνεται μια περίεργη απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη, έξω από την Αίγλη. Ο Ψωμιάδης (που λέγεται ότι αυτοπυροβολήθηκε..) νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο και μόλις μαθαίνει ότι εκδίδεται ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, εξαφανίζεται από προσώπου γης..
P.S. Για τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Ντάνι Βρέινς ανέφερε τα εξής: “Πριν μπούμε στο γήπεδο μας είπαν ότι θα κερδίζαμε εκείνο το βράδυ. Ήταν μια κωμωδία όλο το παιχνίδι και όλα έγιναν γιατί ο ιδιοκτήτης της ομάδας ήθελε να δει ο κόσμος ότι έχει μια πολυ καλή ομάδα. Ήταν ανέκδοτο, εγώ έβαλα 38 πόντους απέναντι στον Άρβιντας που αποδείχθηκε πολύ κακός ηθοποιός..”
Επίσης γνωστή και η ιστορία όπου χρωστάει σε παίκτη της μπασκετικής ΑΕΚ (μάλλον Κουντουράκης)κάποιο ποσό και του έχει δώσει επιταγή. Τον καλεί στο γαρφείο του ( σε μπαρ που είχε στην οδό Αμερικής) και του λέει να του δώσει την επιταγή για να την δει. Μόλις την παίρνει τη βάζει στο στόμα του και την εξαφανίζει και μετά γυρνάει και του λέει " ποιά επιταγή".