Νέα

Απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια - Νεκρός ο δράστης!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα μακεδόνας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 77K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με τις ενέργειες του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου;

• Ναι! Η πολιτεία και η αστυνόμευση είναι απούσες ούτως ή άλλως!

Ψήφοι: 183 66,5%
  • Όχι! Η χρήση της αυτοδικίας δεν θα πρέπει να επιλέγεται σε καμία περίπτωση!

Ψήφοι: 92 33,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    275

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.245
Πόντοι
5.595
Θα περιμενω πολυ ακομη την αριστερη διανοηση να μου δωσει την δικη της εκδοχη για το συμβαν?

Ρε μεγάλε εσύ, αφού σε κάποια που είπες, αν και ακροδεξιός, είχες δίκιο.Τι ζόρι τραβάς με την αριστερή διανόηση; Δεν ξέρει κανείς τι έγινε οκ;δεν ξέρει κανείς γιατί μπήκε μέσα. ΑΚΟΜΑ και για να ληστέψει να μπήκε, έπρεπε να τον σκοτώσουν στις κλωτσιές; Απείλησε κανέναν και αμύνθηκαν; Έλα τώρα , μην κάνεις τον χαζό.Δεν απείλησε.
Και ληστής να ήταν, δεν έπρεπε να πεθάνει.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Εσύ που ήσουν να βοηθήσεις τον Κατσιφα; Ρε τι μαλακές είστε ρε καημενοι.

Ο Ζακ χωρίς όπλο, κλεισμένος σε τζαμαρίες έπρεπε να σκοτωθεί στις κλωτσιές. Ο Κατσιφας, που έσπρωχνε χασίς, με όπλο, ήταν άτυχος που τον δολοφόνησαν οι Αλβανοί.
Θλιβερα φασιστακια.

Στο μεταξύ, πόσο γελοίοι είστε που θεωρείτε ότι όλοι οι ηθοποιοί είναι αριστεροί, δεν περιγράφεται.Αριστερος ο Χορν, αριστερός ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αριστερος και ο Ρένος Χαραλαμπίδης; Έχετε ομοφοβία γιατί μάλλον τον έχετε φάει και ντρέπεστε να το παραδεχτείτε. Φασιστακια κότες με τους αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς και τον κάθε πιθηκο κλόουν που έχετε για αρχηγό .

Βάλε κανένα καρότο στον πάτο σου μωρή ΛΟΥΓΚΡΑ που σου θίξαμε το γαμιά σου.

Όποιος δεν συμφωνεί με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ σου είναι και φασίστας,ε; :jerking:

Γράψε μας μωρή ΛΟΥΓΚΡΑ τι δουλειά είχε μέσα στο μαγαζί του ανθρώπου να κοπανάει τα τζάμια με τον πυροσβεστήρα ή πρέπει να στείλουμε κανά e-mail στο indymedia;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ρε μεγάλε εσύ, αφού σε κάποια που είπες, αν και ακροδεξιός, είχες δίκιο.Τι ζόρι τραβάς με την αριστερή διανόηση; Δεν ξέρει κανείς τι έγινε οκ;δεν ξέρει κανείς γιατί μπήκε μέσα. ΑΚΟΜΑ και για να ληστέψει να μπήκε, έπρεπε να τον σκοτώσουν στις κλωτσιές; Απείλησε κανέναν και αμύνθηκαν; Έλα τώρα , μην κάνεις τον χαζό.Δεν απείλησε.
Πότε εγινα ακροδεξιος?
Α οχι τύπε.
Οταν καποιος λεει μια εκδοχη κι εσυ την αρνεισαι, πρεπει να μας πεις τι εγινε.
Εγω δεν ειπα ποτέ οτι καλως τον κλωτσαγανε.
Εχω δωσει μαχες εδω μεσα κατα της αυτοδικιας.

Αλλά που να παρει, οταν εχετε λυσσαξει καποιοι να λετε τι ΔΕΝ εγινε, ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να εχετε εκδοχη για το τι ΕΓΙΝΕ.

Συμφωνησαμε ηδη οτι ο θανατος του ανθρωπου αυτου ηταν κατι εξαιρετικα δυσαρεστο και ασχημο.

Αλλά μια και φαινεται οτι μας ενδιαφερει ολους ως εκφανση της δημοκρατιας μας, ρωτω πολυ απλα τι εκδοχη υπαρχει απο την "αλλη πλευρα". Εννοεις οτι δεν υπαρχει και προχωραμε? Δεκτον.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Βλακανιε....κερνάω καφεδάκι....

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.245
Πόντοι
5.595
Βάλε κανένα καρότο στον πάτο σου μωρή ΛΟΥΓΚΡΑ που σου θίξαμε το γαμιά σου.

Όποιος δεν συμφωνεί με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ σου είναι και φασίστας,ε; :jerking:

Γράψε μας μωρή ΛΟΥΓΚΡΑ τι δουλειά είχε μέσα στο μαγαζί του ανθρώπου να κοπανάει τα τζάμια με τον πυροσβεστήρα ή πρέπει να στείλουμε κανά e-mail στο indymedia;

Πουστρακο,φασιστας είσαι με όσα γράφεις, όχι επειδή δεν συμφωνείς με μένα.
Μπήκε λοιπόν στο μαγαζί του ανθρώπου, να κλέψει αφού γουστάρεις κι ας δείχνουν τα στοιχεία το αντίθετο.
Οι κλέφτες πρέπει να δολοφονούνται;
Έχουμε δημοκρατία ή όχι; Μάλλον το ερώτημα είναι :θες να έχουμε δημοκρατία ή ονειρεύεσαι Παπαδόπουλο;

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
προπονείσαι καλά για τον διαγωνισμό!  :2funny: Θα πας καλά προβλέπω αν συμφωνείς στις αριστερίστικες μλκιες! :jerking:

Βλέποντας απόψεις πουλιού και φαν νορντεν σε αυτό το νήμα τότε η ψήφος πάει δαγκωτα στον δευτερο

μυστη μου ο βανακιας ειναι ακινδυνος μαλακας γιατι τον βλέπεις

το πουλι ειτε καμουφλαρεται με γαλαζιο μανδυα ειτε παιρνει το μερος των νοικοκυραιων για να μας πεισει οτι δηθεν δεν ειναι μια πουσταρα που γουσταρει να εποικιστουμε απο αραπαδες που του γεμιζουν το κωλαντερο με πενταευρα
Οι πιο επικινδυνοι λαθροθραγνοι ειναι χρωματος γαλαζιου

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.245
Πόντοι
5.595
Πότε εγινα ακροδεξιος?
Α οχι τύπε.

Αλλά που να παρει, οταν εχετε λυσσαξει καποιοι να λετε τι ΔΕΝ εγινε, ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να εχετε εκδοχη για το τι ΕΓΙΝΕ.

Συμφωνησαμε ηδη οτι ο θανατος του ανθρωπου αυτου ηταν κατι εξαιρετικα δυσαρεστο και ασχημο.

Αλλά μια και φαινεται οτι μας ενδιαφερει ολους ως εκφανση της δημοκρατιας μας, ρωτω πολυ απλα τι εκδοχη υπαρχει απο την "αλλη πλευρα". Εννοεις οτι δεν υπαρχει και προχωραμε? Δεκτον.

Είσαι βασιλοχουντικος, στα παπαριά μου.Ολοι από τον ίδιο βόθρο βγήκατε , σπορά του κάθε ταγματασφαλιτη.
Όμως αυτό που λες περί αυτοδικιας με καλύπτει.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι έγινε.Εσενα πραγματικά σε ενδιαφέρει;
Εγώ σου λέω, πήγε να κλέψει; Και; Αυτοδικια;
Οι άλλοι οι ουγκανοι εδώ μέσα λένε ναι.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.938
Πόντοι
5.506
Πότε εγινα ακροδεξιος?
Α οχι τύπε.

γιατι αραγε πρεπει να ξερουμε τι εγινε και να εκφερουμε και γνωμη μαλιστα?
εγω προσωπικα ξερω 2 πραγματα...
εναν τυπο να εχει κλειστει σε κοσμηματοπωλειο (σοβαρη πιθανοτητα ληστειας) και
ξεπερνωντας τα ορια της αυτοαμυνας 2 τυποι να κλωτσανε στο κεφαλι τον φερομενο ως ληστη με παοτελεσμα να τον σκοτωσουν...
τι εγινε μονο η αστυνομια μπορει να μας πει και οχι να εχουμε γνωμη τι εγινε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Είσαι βασιλοχουντικος, στα παπαριά μου.Ολοι από τον ίδιο βόθρο βγήκατε , σπορά του κάθε ταγματασφαλιτη.
Όμως αυτό που λες περί αυτοδικιας με καλύπτει.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι έγινε.Εσενα πραγματικά σε ενδιαφέρει;
Εγώ σου λέω, πήγε να κλέψει; Και; Αυτοδικια;
Οι άλλοι οι ουγκανοι εδώ μέσα λένε ναι.
Επισης εδω μεσα εχω δωσει μαχες εναντιον βασιλικων και χουντικων.

Εχεις καποιο προβλημα με τις ταμπελες?
Εχεις καποιο προβλημα αντιληψης οτι καποιος μπορει να ειναι απλως δεξιος χωρις να ειναι βασιλικος, νεοναζι, χουντικος ή ακροδεξιος?

Ξερω οτι αυτα ηταν απο τα πρωτα μαθηματα της ΚΝΕ, δηλαδη το να πετας μια ταμπελα βασιλοχουντικοακροδεξιου για να "ακρωτηριαζεις" τον συνομιλητη σου. Προκειμενου να αποφευχθει καποιο "αβολο" ερωτημα.

Το αβολο ερωτημα εδω ηταν "ποια ειναι η εκδοχη σου για το συμβαν".
Απαντηση μηδεμια.
Αντιθετως "και ληστεια να ηταν, δεχεσαι την αυτοδικια?"
Κι αυτο απο τα μαθηματα της ΚΝΕ. "Παμε τη συζητηση εκει που μας βολευει για να ξεφυγουμε".

Αστο ρε τύπε.
Βαρεθηκα ηδη

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326

Μετα τους φασιστονονοικυραιους, μεσολαβησαν το εκαβ και η αστυνομια μεχρι να πεθάνει ο ζακ. Ποιος απ'ολους τον σκοτωσε στις κλωτσιες;

Το ζακ που τον είδαμε ολοι μεσα στο κοσμηματοπωλειο να σπαει τα τζαμια, να απειλεί με σπασμένο γυαλί,  να επιτίθεται στους διασωστες, να αντιστεκεται στην αστυνομια, το βγαζεις αθωο. Τον κατσιφα (που ντροπη σου να τον πιάνεις στο στομα σου ελληνοφοβικο κομμουνι) τον βγαζεις ενοχο, οχι επειδή τον είδες να εχει ναρκωτικά  ουτε να πυροβολει, αλλα επειδή το λεει η αλβανικη αστυνομια. Πολυ επιλεκτικος εισαι οσον αφορα ποια αστυνομια να πιστεψεις. Εκτος αν θεωρεις τα όργανα του μεγαλεμπορα ναρκωτικων-πρακτορα των τουρκων ραμα ποιο αξιόπιστα απο την ελληνικη αστυνομια..  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
γιατι αραγε πρεπει να ξερουμε τι εγινε και να εκφερουμε και γνωμη μαλιστα?
εγω προσωπικα ξερω 2 πραγματα...
εναν τυπο να εχει κλειστει σε κοσμηματοπωλειο (σοβαρη πιθανοτητα ληστειας) και
ξεπερνωντας τα ορια της αυτοαμυνας 2 τυποι να κλωτσανε στο κεφαλι τον φερομενο ως ληστη με παοτελεσμα να τον σκοτωσουν...
τι εγινε μονο η αστυνομια μπορει να μας πει και οχι να εχουμε γνωμη τι εγινε
Μην πεφτεις κι εσυ στην παγιδα.
Εγω δεν ρωταω την εκδοχη τους για να δικαιολογησω την αυτοδικια, που ηδη καταδικασα απο την αρχη.

Αλλά θελω να μου πουν την εκδοχη τους για το συμβαν. Πειραζει? Τι παει να πει τι σημασια εχει? Θελω να ξερω. Απο την στιγμη που λενε "δεν μπηκε να ληστεψει", πειτε μου τι μπηκε να κανει. Μετα μου λενε "κι αν ληστεψε γιατι τον σκοτωσανε"? Ε ειναι συζητηση αυτη?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Μετα τους φασιστονονοικυραιους, μεσολαβησαν το εκαβ και η αστυνομια μεχρι να πεθάνει ο ζακ. Ποιος απ'ολους τον σκοτωσε στις κλωτσιες;

Το ζακ που τον είδαμε ολοι μεσα στο κοσμηματοπωλειο να σπαει τα τζαμια, να απειλεί με σπασμένο γυαλί,  να επιτίθεται στους διασωστες, να αντιστεκεται στην αστυνομια, το βγαζεις αθωο. Τον κατσιφα (που ντροπη σου να τον πιάνεις στο στομα σου ελληνοφοβικο κομμουνι) τον βγαζεις ενοχο, οχι επειδή τον είδες να εχει ναρκωτικά  ουτε να πυροβολει, αλλα επειδή το λεει η αλβανικη αστυνομια. Πολυ επιλεκτικος εισαι οσον αφορα ποια αστυνομια να πιστεψεις. Εκτος αν θεωρεις τα όργανα του μεγαλεμπορα ναρκωτικων-πρακτορα των τουρκων ραμα ποιο αξιόπιστα απο την ελληνικη αστυνομια.. 
Εισαι βασιλοχουντικος φασιστονοικοκυραιος κυρπαντελης, σπορος των ταγματασφαλιτων

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.938
Πόντοι
5.506
Μην πεφτεις κι εσυ στην παγιδα.
Εγω δεν ρωταω την εκδοχη τους για να δικαιολογησω την αυτοδικια, που ηδη καταδικασα απο την αρχη.

Αλλά θελω να μου πουν την εκδοχη τους για το συμβαν. Πειραζει? Τι παει να πει τι σημασια εχει? Θελω να ξερω. Απο την στιγμη που λενε "δεν μπηκε να ληστεψει", πειτε μου τι μπηκε να κανει. Μετα μου λενε "κι αν ληστεψε γιατι τον σκοτωσανε"? Ε ειναι συζητηση αυτη?
μα που στο πουτσο να ξερουμε????
η ελληνικη ξερολιαση που η γνωμη μας ειναι νομος...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
μα που στο πουτσο να ξερουμε????
η ελληνικη ξερολιαση που η γνωμη μας ειναι νομος...
Αν ειδες παραπανω, ειπα οτι και η απαντηση "δεν ξερω τι εγινε" θα ηταν αποδεκτη.
Αντ' αυτού ούτε αυτο δεν ακουσα, κατι για βασιλοχουντικους ταγματασφαλιτες ακουσα και οτι ειμαι ακροδεξιος

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.055
Πόντοι
6.515
μυστη μου ο βανακιας ειναι ακινδυνος μαλακας γιατι τον βλέπεις

το πουλι ειτε καμουφλαρεται με γαλαζιο μανδυα ειτε παιρνει το μερος των νοικοκυραιων για να μας πεισει οτι δηθεν δεν ειναι μια πουσταρα που γουσταρει να εποικιστουμε απο αραπαδες που του γεμιζουν το κωλαντερο με πενταευρα
Οι πιο επικινδυνοι λαθροθραγνοι ειναι χρωματος γαλαζιου

Ειχα καλυτερη αποψη για το πουλι  :(

Bleach

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Φεβ 2008
Κριτικές
31
Like
4.245
Πόντοι
5.595
Επισης εδω μεσα εχω δωσει μαχες εναντιον βασιλικων και χουντικων.

Εχεις καποιο προβλημα με τις ταμπελες?
Εχεις καποιο προβλημα αντιληψης οτι καποιος μπορει να ειναι απλως δεξιος χωρις να ειναι βασιλικος, νεοναζι, χουντικος ή ακροδεξιος?

Ξερω οτι αυτα ηταν απο τα πρωτα μαθηματα της ΚΝΕ, δηλαδη το να πετας μια ταμπελα βασιλοχουντικοακροδεξιου για να "ακρωτηριαζεις" τον συνομιλητη σου. Προκειμενου να αποφευχθει καποιο "αβολο" ερωτημα.

Το αβολο ερωτημα εδω ηταν "ποια ειναι η εκδοχη σου για το συμβαν".
Απαντηση μηδεμια.
Αντιθετως "και ληστεια να ηταν, δεχεσαι την αυτοδικια?"
Κι αυτο απο τα μαθηματα της ΚΝΕ. "Παμε τη συζητηση εκει που μας βολευει για να ξεφυγουμε".

Αστο ρε τύπε.
Βαρεθηκα ηδη

Βρε κακομοίρη, μιλάς για ταμπέλες , αλλά με πρώτος τσουβαλιαζεις ότι όσοι είναι υπέρ του Ζακ (που στην πραγματικότητα είναι κατά της αυτοδικιας) παίρνουν γραμμή. μαλακακο κι εσύ.
Μετά λες ότι είμαι ΚΝΕ και παίρνω γραμμή.Ποτε δεν υπήρξα ΚΝΕ,ΚΚΕ, και ποτέ δεν ήμουν σε κόμμα.Ευτυχως. έχω δικα μου μάτια και δικό μου μυαλό , διαβάζω και κρίνω.

Επίσης με εγκαλεις να πω τι έγινε, να γίνω δηλαδή ΔΙΚΑΣΤΗΣ σαν αυτούς που αντιμάχονται.Τοσο πονηριδης είσαι;
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μπήκε για να κλέψει.ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;
Οταν σου λέω ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ούτε αυτό σου κάνει ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
ΤΟΣΟ ΚΟΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΎ;

Στην τελική αφού ΔΗΘΕΝ είσαι κατά της αυτοδικιας, τι σε νοιάζει τι πήγε να κάνει;

Λοιπόν άσε τα σάπια φασιστακο.
Όταν μάθεις να μιλάς σαν άνθρωπος κι όχι σαν φασίστας, με λέξεις όπως θολοκουλτουριαρηδες,αριστερή διανόηση κλπ έλα μετά να μου πεις για ταμπέλες.Δυσμοιρε.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Βλακανιε....κερνάω καφεδάκι....

Δεν πίνω καφέ με ΛΟΥΓΚΡΕΣ :effemine:

Πουστρακο,φασιστας είσαι με όσα γράφεις, όχι επειδή δεν συμφωνείς με μένα.
Μπήκε λοιπόν στο μαγαζί του ανθρώπου, να κλέψει αφού γουστάρεις κι ας δείχνουν τα στοιχεία το αντίθετο.
Οι κλέφτες πρέπει να δολοφονούνται;
Έχουμε δημοκρατία ή όχι; Μάλλον το ερώτημα είναι :θες να έχουμε δημοκρατία ή ονειρεύεσαι Παπαδόπουλο;

Στα ΑΡΧΙΔΙΑ μου τι πιστεύεις για όσα γραφω ρε ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΕ

Oι κλέφτες φυσικά δεν πρέπει να δολοφονούνται,αλλά ούτε να αγιοποιούνται απλά επειδή βάζαν αγγούρια στον κώλο τους.

Αν ο πρεζάκιας-κλεφτης ήταν κανάς ετεροφυλόφιλος,ούτε μονόστηλο δεν θα αφιερώνατε ΛΟΥΓΚΡΕΣ

Κάθε πότε έχουμε δημοκρατία;
Στη Marfin είχαμε ή όχι;

Eγώ το μόνο που ονειρεύομαι είναι όλες εσάς τις λαθρολούγκρες,να σας σφάξουν τα ταξικά σας αδέρφια για μια κάμερα όπως έκαναν στον Καντάρη

lithium

Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2013
Like
99
Πόντοι
0
Αυτός ήταν ο Ζακ.

Είσαι γυναίκα σε λένε τσούλα/γκόμενα τάδε/σύζυγο τάδε/πρώην σύζυγο τάδε/ρουσφέτι/λεσβία/βίζιτα/πόρνη.

Είσαι αγόρι που δεν είσαι σαν τα άλλα στην τάξη, σε λένε αδελφή/φλώρο/μαμάκια/κότα/κρυφή/κορίτσι.

Είσαι LGBTQI σε λένε ανώμαλο/πούστη/άρρωστο/ψυχασθενή/κίναιδο/δεν-είσαι-γυναίκα/δεν-είσαι-άντρας/δεν-είσαι-κανονικός/δεν-είσαι-άνθρωπος/επικίνδυνο/ακατάλληλο-για-τη-δουλειά/αφύσικο/αντίχριστο.

Είσαι ο Ζακ Κωστόπουλος, όταν σε έχασαν οι αγαπημένοι σου ήσουν 33 ετών, καμιά φορά φόραγες τα πιο λαμπερά σου ρούχα κι οι φίλοι σε έλεγαν Ζάκι, σε λένε πρεζάκι/κλεφτρόνι/ληστή/μαχαιροβγάλτη/ανώμαλο/ποιος-ξέρει-τι-έκανε-εκεί/όλα-για-τη-δόση/μπλεγμένος/άρρωστος/ναρκομανής/ψυχάκι/πρεζακι/πρεζάκι/πρεζάκι/Ζάκι.

Κι ήσουν, τελικά, ένα κουβαράκι από σάρκα, κόκκαλα και αίμα στην οδό Γλαδστώνος και σε σκότωναν κάθε μέρα επι δυο μήνες.

Κάθε μέρα, επι δυο μήνες, ζούσε ο νεκρός κι όσοι τον αγαπούσαν τον διασυρμό του. Ένα λαϊκό δικαστήριο στο οποιο διάφοροι αποφάσιζαν πόσο πάει η ζωή του καθενός.

Γέμισαν οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις από ρεπορτάζ και απόψεις και αναλύσεις, έγραφαν κι έλεγαν πως είχε μαχαίρι (δεν είχε), πως λήστεψε (τι;), πως επιτέθηκε (σε ποιον;). Πως ήταν ένας ναρκομανής που είχε κάνει χρήση έλεγαν "αναφορές από την αστυνομία" (ποιες; πως;).

Επι δυο μήνες είχαν εντυπωθεί στο μυαλό μας σαν σκηνές από ταινία τα βίντεο με τον ξυλοδαρμό του, καρέ καρέ. Να τρέχει. Να βρίσκεται στο έδαφος. Να τον κλωτσάνε πισώπλατα πρώτα, μετά ενώ ήταν χάμω. Δυο τύποι στην Ομονοια πρώτα και μετά οχτω αστυνομικοί, οχτώ για να τον δέσουν λες και ήταν τριπλάσιος, το δύστυχο παιδί, από όσο ήταν το κορμί του.

Κι επι δυο μήνες έχοντας εμπεδώσει και μεταβολίσει όλη αυτή την αγριότητα, μια κοινωνία έπεσε πάνω με σπουδή να δικάσει το θύμα, να δικάσει τον Ζακ, να μη μάθει ποτέ κανείς ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι δυο τύποι της Ομόνοιας, ποιος άφησε τον κοσμηματοπώλη να πλύνει τον τόπο του εγκλήματος, ποιοι είναι οι οχτω αστυνομικοί, τι είπαν στην ΕΔΕ τους, τα έκανε καλά το ΕΚΑΒ μετά, υπήρχε ελπίδα να σωθεί;

Τον δίκασαν τον Ζακ όπως δικάζουν κάθε μέρα τους ομοφυλόφιλους, τους τρανς, τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, ανθρώπους με αναπηρία, οροθετικούς, αλλοδαπούς, γυναίκες. Τους δικάζουν όσο ζουν, τους δικάζουν κι αφού πεθάνουν.

Είναι πιο ασφαλές στη χώρα αυτή να είσαι φασίστας από το να μοιάζεις αλλιώτικος.
Είναι πιο ασφαλές να δέρνεις αλλοδαπούς, μπορεί να εκλεγείς και βουλευτής ρε συ, αλλά αν είσαι γκει είναι ζήτημα αν εκλεγείς διαχειριστής στην πολυκατοικία.
Είναι πιο ασφαλές να είσαι νεοναζί σε μια δουλειά αν έχεις τα προσόντα και την εμφάνιση αλλά αν είσαι τρανς, δεν πα να 'χεις πέντε πτυχία και προσόντα, τη δουλειά δεν θα την πάρεις. Γιατί; Γιατί έτσι.

Τώρα με τον Ζακ μάθαμε ότι δεν θα σου επιτρέψουν να βρεις ησυχία και δίκιο ούτε στον θάνατο.

Κι όσο μερικοί θα χρησιμοποιούν τον φασισμό σαν φτηνό επιχείρημα μεταξύ αντιπάλων, όσο θα τον βγάζουν από το τσεπάκι σαν προσβολή στα πάνελ που τσιρίζουν, τόσο εμείς θα κοιμόμαστε ήσυχοι, οι νοικοκύρηδες, οι κανονικοί. Μέσα στη χαζή αφέλεια μας ότι όλα αυτά εμας μωρέ δεν μας αφορούν, ότι συμβαίνουν σε άλλους, νομίζοντας τα κουτά ότι άπαξ και αρχίσει να μπαίνει στο ζύγι η ζωή του οποιουδήποτε ανθρώπου ότι είναι των υπολοίπων εξασφαλισμένη.

Ότι μπορείς να ζεις ήρεμος ενώ άλλοι πεθαίνουν απανωτούς θανάτους στην Αθήνα.

*Ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος και πέθανε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στα 33 του, από ισχαιμικό που προκλήθηκε από πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε από πολίτες και αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο της οδού Γλαδστώνος στην Αθήνα. Ήταν ο Ζακ, για τους φίλους Ζάκι."

Συνημμένα

• 46789540_10216851422453553_7843208936512552960_n.jpg
    46789540_10216851422453553_7843208936512552960_n.jpg
    73,9 KB · Εμφανίσεις: 30

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom