Ρε τυπε Bleach ειπε κανενας οτι καλα εκαναν που τον σκοτωσαν? Οτι ακομα και αν πηγε να σωθει μεσα στο μαγαζι του αξιζε ο θανατος? Ακομα και οι ιδιοι που τον βαρεσαν ηθελαν να τον σκοτωσουν? Ηξεραν οσοι ηταν εκει στο σημειο που βρισκονταν ποιος ηταν ο τυπος μεσα στο μαγαζι? Οι Διας και απο το Εκαβ ηξεραν ποιος ηταν αυτος ο τυπος? Αυτοι που ενδεχωμενος ηθελαν ή ακομα πηγαν να τον βοηθησουν ηξεραν ποιος ειναι? Εμεις απο την τηλεοραση μαθαμε για οσους δεν τον ηξεραν οτι ηταν φορεας του AIDS. Πολλοι ανθρωποι βρεθηκαν εκτεθημενοι... Δεν ξερω αν το αντιλαμβανεσαι γιατι οσοι το αντιληφθηκαν μετα το πιθανοτερο ειναι να τρελαθηκαν.
Ολος ο κοσμος την ιστορια την εμαθε ωραιοποιημενη απο την τηλεοραση. Αυτοι καταλαβα οτι ειχαν να κανουν με εναν απροσωπο ληστη, πρεζακι, που για αλλη μια φορα κανει επιδρομη στην περιουσια τους και εμεις που δεν ημασταν εκει μαθαμε οτι σκοτωσαν τον Ζακ Κωστοπουλο.
Ειχα πει στις πρωτες σελιδες και ξαναλεω οτι αν ο νεκρος δεν ηταν πουστης, γνωστος σε ΜΜΕ, φορεας του AIDS αντεγμενος στην GAY κοινοτητα και ας ηταν ο πιο αθωος ανθρωπος στον κοσμο, ρουθουνι δεν θα ανοιγε... Αυτο ειναι το πραγματικο προβλημα και οχι ποιος ειναι το θυμα...
Συμφωνω σε καποια που λες, και σε καποια διαφωνω. Σου εξηγω :
1.Πολλοι εδω μεσα οπως βλεπω λενε καλα του καναν. Ριξε μια ματια. Εχουν και φωτογραφια απο κατι βασανιστες των SS, κατι Παττακους κλπ.
2.Προσωπικα μιλωντας, απο την πρωτη στιγμη που ειδα το βιντεο (δεν ειχε γινει γνωστη ακομη η ταυτοτητα του θυματος, οτι ηταν gay, ακτιβιστης, φορεας κλπ) , η πρωτη αντιδραση μου ηταν : "καλα ρε μαλακα τι κανουν; πως τον κλωτσανε ετσι στο κεφαλι; ". Ε , σκεψου λοιπον οτι χιλιαδες αλλοι σκεφτηκαν "Λιωστε του το κεφαλι του καριολη".
3.Δεν καταλογισα δολο για φονο στον καταστηματαρχη, τουλαχιστον στην αρχη. Η κινηση του δευτερου τραμπουκου ηταν πιο υποπτη. Υστερα μαθευτηκε οτι ο δευτερος ειναι ακροδεξιος και με φακελο στην Ασφαλεια. Ο καταστηματαρχης παιζει να εκανε κλεπταποδοχες και βρωμοδουλειες. Ποιος ξερει τι παιζοταν μεταξυ τους; Ισως εκει λοιπον υπαρχει σχεση με το φονο. Ξαναλεω ομως : και καθολου να μην τον γνωριζαν, κατακρινω να κλωτσας ανθωπο στο κεφαλι, ακομα και να σου σπαει το μαγαζι. Εχω πεσει κι εγω θυμα ληστειας. Θα παω να σκοτωσω οποιον μου φανει υποπτος ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ; γιατι;
4.Για την αντιμετωπιση που ειχε απο τους μπατσους δεν υστεριαζω: ειναι πιτσιρικαδες, απαιδευτοι, δεν ξερουν βασικα πραγματα. Δεν ηξεραν ποιος ειναι, οπως δεν ηξεραν και να περιφραξουν σωστα τον τοπο ενος εξκληματος. Ακομη κι αν πεθανε στο ασθενοφορο, απομακρυνεις τον κοσμο και τους δραστες και δεν μαζευεις ενα μαχαιρι με γυμνα χερια.
5.Ο κοσμος δεν την εμαθε ωραιοποιημενη την ιστορια. Αντιθετα. Ο κοσμος εμαθε οτι "ΛΗΣΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ". Πες μου εσυ, τι εντυπωσεις σου δημιουργουνται αμεσως μολις δεις και ακουσεις μια τετοια ειδηση.
6.Διαφωνω καθετα με αυτο που λες ομως : δεν με αφορα η ταυτοτητα του νεκρου. Δεν με ενδιαφερει αν ηταν πουστης, φορεας, ακτιβιστης. Βρισκω φρικαλεο, να σκοτωνεις, ακομα και για μια κλοπη (που δεν εγινε!).
Καταλαβαινω την λογικη σου, γι'αυτο εκτιμω την απαντηση σου. Σε διαβεβαιω οτι ειχα παρομοια λογικη σαν εσενα πιο παλια : ελεγα "ωχου μωρε αδερφακι μου, παντου ψαχνουμε ρατσιστες και φασιστες; ημαρτον".
Ομως φιλε, δες τι γινεται: δες που ειναι τωρα οι φασιστες, δες ποσοι ειναι εδω μεσα, δες πως χοροπηδανε που πεθανε μια "αδερφη,εητζιαρης, πρεζακι" και πες μου : "μηπως επρεπε να τους δω νωριτερα τους φασιστες;" .
Θα ηθελα επισης να ρωτησω υποθετικα τους φασιστες: αν το ιδιο "πρεζακι" εμπαινε στο μαγαζι, μον που ο ιδιοκτητης ηταν Πακιστανος. Και ο Πακιστανος ιδιοκτητης σκοτωνε με κλωτσιες τον Ελληνα πρεζακια....τι θα λεγαν τωρα;...