Νέα

Απομάκρυνση κεραίας κιν. τηλεφωνίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stratos66
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
S

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
παιδιά έχω εξελίξεις στο θέμα από οταν άνοιξα to thread, μετά από κοινοποίηση της ΕΕΤΤ στην πολεοδομία, εκανε αυτοψία η τελεταία και παρέδωσε έκθεση αυθαιρέτου. Ολα καλά φαίνονται δηλ. αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι, γιατί το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης δεν είναι μεγάλα ποσά ούτως ώστε να κολώσει εταιρεία κινητής. Παρεμπιπτόντως το ενοίκιο είναι 20000 ετησίως,οπότε η εταιρεία εύκολα μπορεί να πληρώνει 2000-2500 ετησίως πρόστιμο, ή να τα αφαιρεί από το ενοίκιο που πληρώνει. Χώρια που και αυτό το μικρό πρόστιμο είναι ζήτημα αν καταβληθεί ποτέ, λόγω του ότι προσφεύγουν στα δικαστήρια και περνάνε χρόνια.
Μετά λοιπόν από ΕΕΤΤ και πολεοδομία, πως ξηλώνεται?, γιατί ως γνωστόν η πολεοδομία δεν έχει συνεργεία, και δεν ασχολείται με τέτοια.
Για τους γνώστες των πολεοδομικών να σημειώσω, χωρίς να ξέρω αν λέει κάτι, ότι το κτίριο που βρίσκεται είναι αυθαίρετο προ του 83.
Επίσης να παρακαλέσω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει εταιρεία για μετρήσεις ηλεκτρ. ακτινοβολίας, ας μου στείλει κανά link.

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.915
Πόντοι
9.275
...
Επίσης να παρακαλέσω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει εταιρεία για μετρήσεις ηλεκτρ. ακτινοβολίας, ας μου στείλει κανά link.

Φίλε μου πιστεύω ότι 99,999% (δηλαδή είμαι πρακτικά σίγουρος) ότι όσες μετρήσεις και να κάνεις δεν θα βρεις μέτρηση ακτινοβολίας κινητής στο σπίτι σου πάνω από τα νόμιμα όρια (δηλαδή είναι σχεδόν απίθανο να βρεις εκπομπή έστω και στο δέκατο από τα όρια). Η ακτινοβολία στις κεραίες κινητής είναι ήδη σε νόμιμα επίπεδα από ελάχιστα μέτρα γύρω από την κεραία.

Ξέρω ότι δεν είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς, αλλά είναι νομίζω σχετικό:

Το Μετσόβιο έχει αναπτύξει ένα δίκτυο αυτόματης συνεχούς μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε αρκετές περιοχές, το λένε "Πεδίον 24", και μετράει ακτινοβολία όχι μόνο για κινητά αλλά και για τηλεόραση/ραδιόφωνο. Το αναφέρω γιατί πολύ νομίζουν ότι μόνο οι σταθμοί της κινητής εκπέμπουν ακτινοβολία (η τυπική κεραία τηλεόρασης/ραδιοφώνου εκπέμπει 1000 φορές πιο ισχυρά από την τυπική κινητής). Θα πάρεις έτσι μια ιδέα για το τι υπάρχει στην περιοχή σου (αν έχεις σταθμό μέτρησης κάπου κοντά).

Χωρίς να παραγνωρίζω τις ανησυχίες και ευαισθησίες που μπορεί ο οποιοσδήποτε από εμάς να έχει για θέματα υγείας, προσωπικά εκτιμώ ότι όσοι ζούμε σε πόλεις έχουμε τόσες ακτινοβολίες τριγύρω (από τα wi-fi της γειτονιάς ειδικά όσα έχουν και access points για ενίσχυση, τα ασύρματα τηλέφωνα dect, τα τόσα links μεταξύ κτιρίων, και τόσα άλλα) που είναι σαν να ψάχνει ψήλους στα άχυρα να επικεντρώνεται κανείς σε μια πηγή ακτινοβολίας και μόνο. Η εκτίμησή μου είναι ότι όσες εκπομπές γίνονται από επαγγελματίες/επιστήμονες (= εταιρίες κινητής) είναι λογικά ακίνδυνες. Εγώ αυτούς που φοβάμαι είναι τους ερασιτέχνες και ημιμαθείς που χρησιμοποιούν μηχανήματα εκπομπής χωρίς να τα γνωρίζουν...

Εδώ και το link για τις μετρήσεις : www.pedion24.gr]http://www.pedion24.gr[/url]

Διάβασε και εδώ για γενική ενημέρωση :

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
να καταθέσω και εγώ στην παραπάνω ιστορία μια προσωπική μαρτυρία.

Γνωστός(αρκετά εύπορος) έβαλε σε ταράτσα δικής του οικοδομής κεραία κινητής τηλεφωνίας (δεν την αναφέρω διότι δε χρειάζεται) καμουφλαρισμένη μέσα σε πλαστική υποτίθεται καμινάδα καλοριφέρ, συμβόλαιο για 6 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 12.000 ευρώ (πολύ καλά πιστεύω).

Πήραν πρέφα οι γείτονες και ύστερα από αγώνα και καταγγελίες πήγε η αρμόδια υπηρεσία της νομαρχίας μαζί με την αστυνομία. Μέτα από αυτοψία του ρίξανε ένα πρόστιμο και του επέβαλαν να κόψει την ηλεκτροδότηση στη κεραία, αλλά δε του είπαν να τη ξηλώσει εντελώς! Πράγματι έχει κοπεί το ρεύμα και δεν λειτουργεί η κεραία, απλά τώρα περιμένει να περάσει πάλι η αρμόδια υπηρεσία να βεβαιωθεί ότι δεν έχει ρεύμα και αφού γίνει αυτό, ο γνωστός θα ξανασυνδέσει το ρεύμα στη κεραία!

Δηλαδή ημίμετρα επιβάλουν οι υπηρεσίες, το παραπάνω είναι πλήρως αληθινή ιστορία. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom