Νέα

Απομάκρυνση κεραίας κιν. τηλεφωνίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stratos66
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Αγαπητοί φίλοι θέλω τη βοήθεια και καθοδήγηση όποιου γνωρίζει το θέμα. Μετακόμισα πρόσφατα σε νέο σπίτι, σε Δήμο Βορείων προαστίων Αττικής, και δαιπίστωσα ότι έχω κεραία κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση τριάντα μέτρων από το σπίτι μου.Τι μπορώ να κάνω για την διώξω?

Gothmog theBalrog

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2008
Like
3
Πόντοι
0
Αγαπητοί φίλοι θέλω τη βοήθεια και καθοδήγηση όποιου γνωρίζει το θέμα. Μετακόμισα πρόσφατα σε νέο σπίτι, σε Δήμο Βορείων προαστίων Αττικής, και δαιπίστωσα ότι έχω κεραία κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση τριάντα μέτρων από το σπίτι μου.Τι μπορώ να κάνω για την διώξω?
Απο προσωπικης πειρας μιλαω: πρωτα να εχεις υπομονη γιατι θεσ το λιγοτερο 3-4 χρονια για να γινει οτιδηποτε.Δευτερον πρεπει να καλεσεις μια υπηρεσια του υπουρ μεταφορων και επικοινονοιων για μετρηση ακτινοβολιας.Μετα μυνηση αλλα μην περιμενεις προκοπη.Μετα ελεγχεις πολεοδομικα αν εχει αδεια για την κεραια( ετσι καθαρισαμε  εμεις) και κατοπιν καταγγελια σε νομαρχια.Ελεγξε αν υπαρχει σχολειο -παιδικος σταθμος σε ακτινα 200 μετρων γιατι απαγορευεται ρητα.Ελπιζω να σου εδωσα σωστες ιδεες Αλλα να ξερεις οτι παιζουν πολλα λεφτα για το νοικι της ταρατσας.Και μην παραξενευτεις αμα ρειξεις αυτη την κεραια να φυτρωσει αλλη πανω σε αλλον γειτονα γιαυτο οτι κανεις μαζι με ολη την υπολοιπη γειτονια.

Makis89

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Like
3
Πόντοι
6
Tη πουτσισες,καλη δυναμη θα την χρειαστεις.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Μετα ελεγχεις πολεοδομικα αν εχει αδεια για την κεραια( ετσι καθαρισαμε  εμεις) και κατοπιν καταγγελια σε νομαρχια.

Εάν είσαι τυχερός και δεν έχει πολεοδομική άδεια, καθαρίζεις αρκετά γρήγορα.

Διαφορετικά θα πρέπει να εξετάσεις ακτινοβολίες κλπ και μόνο σε περίπτωση που μετρηθεί ότι είναι άνω των ορίων ίσως καταφέρεις κάτι και πάλι μετά από πολύ χρόνο (και έξοδα).

OP
OP
S

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Ευχαριστώ κατ' αρχάς για τις απαντησεις. Μόλις τώρα έμαθα κάποια καινούργια δεδομένα:ότι έχει ήδη γίνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ, η οποία έχει κάνει  ήδη  αυτοψία, εχει απαντήσει ότι δεν υπάρχει άδεια, και ότι έχει καλέσει σε απολογία την εταιρεία κιν τηλ.Από ότι έμαθα όμως ,  η ΕΕΤΤ θα επιβάλλει καποιο πρόστιμο και μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα τί?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εάν δεν έχει άδεια από ΕΕΤΤ, τότε καρφί στην πολεοδομία, αποκλείεται να έχει πολεοδομική άδεια.

Πάρε μαζί σου και τις φωτό που πιθανότατα θα την δείχνουν καμουφλαρισμένη και καλά σαν καμινάδα ή θερμοσίφωνα και κατέθεσε καταγγελία (επώνυμα).

Έπρεπε να το έχεις κάνει πριν τις εκλογές, θα ήταν και τυράκι για τους δημοτικούς συμβούλους.

Η ΕΕΤΤ δεν έχει μηχανισμούς να ξηλώνει κλπ, μάλλον δεν τους έχει μόνιμους κλπ. Θα στείλει συστάσεις στην εταιρία κινητής και τα αρχίδια μας κουνιούνται και ίσως κάποια στιγμή στα πλαίσια κάποια συνολικής αποξήλωσης να ζητήσει να φύγει και αυτή.

Στην πολεοδομία όμως, την πούτσα θα την φάει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου....και εκεί πονάει πιο πολύ.

OP
OP
S

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Εάν δεν έχει άδεια από ΕΕΤΤ, τότε καρφί στην πολεοδομία, αποκλείεται να έχει πολεοδομική άδεια.

Πάρε μαζί σου και τις φωτό που πιθανότατα θα την δείχνουν καμουφλαρισμένη και καλά σαν καμινάδα ή θερμοσίφωνα και κατέθεσε καταγγελία (επώνυμα).

Έπρεπε να το έχεις κάνει πριν τις εκλογές, θα ήταν και τυράκι για τους δημοτικούς συμβούλους.

Η ΕΕΤΤ δεν έχει μηχανισμούς να ξηλώνει κλπ, μάλλον δεν τους έχει μόνιμους κλπ. Θα στείλει συστάσεις στην εταιρία κινητής και τα αρχίδια μας κουνιούνται και ίσως κάποια στιγμή στα πλαίσια κάποια συνολικής αποξήλωσης να ζητήσει να φύγει και αυτή.

Στην πολεοδομία όμως, την πούτσα θα την φάει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου....και εκεί πονάει πιο πολύ.
Yorgos, σίγουρα στην πολεοδομία ρε φίλε? Υπόψιν ότι μεχρι αυτήν την στιγμή η αρμόδια πολεοδομία είναι της Νομαρχίας Αθηνών, ξέρεις στον Περισσό, Δ/νση πολεοδ. βορείου τομέα. Θέλω να πω ότι εφόσον δεν είναι ακόμα πολεοδομια κάποιου Δήμου, θα εχω αποτέλεσμα?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Yorgos, σίγουρα στην πολεοδομία ρε φίλε? Υπόψιν ότι μεχρι αυτήν την στιγμή η αρμόδια πολεοδομία είναι της Νομαρχίας Αθηνών, ξέρεις στον Περισσό, Δ/νση πολεοδ. βορείου τομέα. Θέλω να πω ότι εφόσον δεν είναι ακόμα πολεοδομια κάποιου Δήμου, θα εχω αποτέλεσμα?

Λογικά ναι, θα έχεις. Ξεκίνα από το τμήμα αυθαιρέτων να σου πουν τι πρέπει να κάνεις.

Εάν πας με σωστή καταγγελία, πρέπει να έχουν μεγάλο στομάχι για να την γράψουν στα αρχίδια τους.

Κοίτα εδώ και εδώ.

OP
OP
S

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Ναι φίλε δε λέω ότι θα την γ΄ραψουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, απλώς αμφιβάλλω για το λόγο ότι αυθαίρετα που έχουν κατεδαφιστεί με διαδικασία πολεοδομίας, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μήπως έχεις γνώμη για την διαδικασία μέσω Δήμου? ευχαριστώ για τα links τα οποία με ένα μήνα google δεν τα είχα βρεί.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι φίλε δε λέω ότι θα την γ΄ραψουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι, απλώς αμφιβάλλω για το λόγο ότι αυθαίρετα που έχουν κατεδαφιστεί με διαδικασία πολεοδομίας, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μήπως έχεις γνώμη για την διαδικασία μέσω Δήμου? ευχαριστώ για τα links τα οποία με ένα μήνα google δεν τα είχα βρεί.

Τυπικά, στην περίπτωση που ο Δήμος δεν έχει δική του πολεοδομία, στο θέμα που αφορά την πολεοδομική παράβαση, μόνο "επικουρικά" μπορεί να κάνει παρέμβαση....και πάλι δεν νομίζω ότι του πέφτει λόγος.

Εγώ θα μίλαγα με το τμήμα αυθαίρετων της αρμόδιας πολεοδομίας και από εκεί θα ξεκινούσα. Σε ότι αφορά άλλα αυθαίρετα, δεν είναι ακριβώς το ίδιο θέμα με τις κεραίες, καθώς σε αυτή την ειδική περίπτωση μπλέκονται και θέματα δημόσιας υγείας κλπ.

Πάντως, επαναλαμβάνω, επειδή η πολεοδομία θα κινηθεί ουσιαστικά εναντίον του ιδιοκτήτη και όχι εναντίον του παρόχου κινητής τηλεφωνίας (εδώ είναι το κρίσιμο θέμα), συνήθως οι κεραίες χωρίς πολεοδομική άδεια, όταν φάνε καταγγελία στην πολεοδομία, ξηλώνονται σχετικά γρήγορα.

Καλή επιτυχία.

OP
OP
S

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Οκ φίλε θα το ξεκινήσω, τώρα που τακτοποίησα και Ηx και θεση garage, δεν κωλώνω. Θα σκασω βέβαια 8000€ αλλά χαλάλι.Ευχαριστώ και πάλι

poutano-maniac

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Φίλε πολεοδομία καρφί... Απλά πάρε και τη γειτονιά μαζί σου, γιατί αν είσαι μόνος σου δε θα καταφέρεις και πολλά... Κι αν θες πολύ γρήγορα αποτελέσματα, πληρώστε όλοι μαζί έναν καλό δικηγόρο...
Τα 8000 € σε τι αποσκοπούν ?

OP
OP
S

stratos66

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
10
Πόντοι
1
Φίλε πολεοδομία καρφί... Απλά πάρε και τη γειτονιά μαζί σου, γιατί αν είσαι μόνος σου δε θα καταφέρεις και πολλά... Κι αν θες πολύ γρήγορα αποτελέσματα, πληρώστε όλοι μαζί έναν καλό δικηγόρο...
Τα 8000 € σε τι αποσκοπούν ?
τα 8000 αποσκοπουν σε τακτοποιηση ημιυπαιθρίων και λοιπων παραβάσεων(υπερβάσεων δόμησης για πιο chic) στο δικο μου. Ο μόνος λόγος που τα εκανα ήταν για το φόβο ανεκδίκησης από τον κερατά που νοικιάζει την κεραία, και κονομάει 20000 το χρόνο.

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Οκ φίλε θα το ξεκινήσω, τώρα που τακτοποίησα και Ηx και θεση garage, δεν κωλώνω. Θα σκασω βέβαια 8000€ αλλά χαλάλι.Ευχαριστώ και πάλι

Δες τι συμμάχους έχεις στη γειτονιά για αυτή την υπόθεση.

Οργανώστε κάτι τύπου "αυτοδικία". Το οποίο βέβαια δεν είναι νόμιμο, αλλά αν δεν είναι νόμιμη και η κεραία, το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" έχει νόημα και εφαρμογή εδώ, αν το υπάρχον σύστημα δικαίου σε κάνει να πρέπει να λαδώσεις, να περιμένεις, να τρέχεις, κλπ για να βρεις το (αυτονόητο) δίκιο σου.

Η δουλειά μπορεί να γίνει από μακρυά, το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνει θόρυβο...

Έχεις κανένα γνωστό κυνηγό?

Συνημμένα

• shotgun.jpg
    shotgun.jpg
    60,3 KB · Εμφανίσεις: 53

topnks

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
2
Πόντοι
6
Εάν είσαι τυχερός και δεν έχει πολεοδομική άδεια, καθαρίζεις αρκετά γρήγορα.

Διαφορετικά θα πρέπει να εξετάσεις ακτινοβολίες κλπ και μόνο σε περίπτωση που μετρηθεί ότι είναι άνω των ορίων ίσως καταφέρεις κάτι και πάλι μετά από πολύ χρόνο (και έξοδα).
Φίλε εδώ και αρκετά χρόνια αυτές οι δουλειές γίνονται με όλους τους τύπους.Γίνονται όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις,βγαίνουν όλα τα απαιτούμενα σχέδια και όλες οι απαιτούμενες άδειες συμπεριλαμβανομένης και της άδειας από την πολεοδομία.Το μόνο που θα μπορούσε να τους ξεφύγει είναι η χρήσεις γης γύρω από την ταράτσα που βρίσκεται η κεραία (η ακτίνα είναι 300μ και όχι 200 που είπε κάποιος φίλος πριν).Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια.Συνήθως αν υπάρχουν αντιδράσεις οι εταιρείες δεν ανανεώνουν τα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες όταν αυτά λήγουν.Αν και συνήθως γίνονται προσπάθειες από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που βρίσκονται οι κεραίες για ανανέωση των συμβολαίων.Για αστικές περιοχές που οι κεραίες έχουν μεγάλο φόρτο το ενοίκιο είναι 15000 το χρόνο.Βλέπεις ότι είναι αρκετά τα λεφτά.....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Αν η κεραια ειναι κατευθυντικη , σημαινει πως εκπεμπει μονο σε συγκεκριμενη κατευθυνση... (κυριος λοβος ακτινοβολιας) , ελαχιστα ποσα ακτινολοβιας θα φευγουν σε πλαινους λοβους (και θα σε πιανει εσενα) γιατι ετσι θα παιζουν παρεμβολες νομιζω και δεν τους συμφερει.

Π.Σ Απανταω με καθε επιφυλαξη μιας και εχω καιρο να ασχοληθω με κεραιες.

Π.Σ2 Ακτινοβολια τρως ετσι και αλλιως απο τα κινητα (οπου εκπεμπουν προς ολες τις κατευθυνσεις)
απο το καθε τετραγωνο που βρισκεσαι.... εχουν βαλει ειδικες κεραιες νομιζω για να προσπαθουν να εξαλειψουν τα φαινομενα της σκιασης... και της γωνιας του δρομου... ωστε να πετυχαινουν καλυτερη ποιοτητα στις κινητες επικοινωνιες. Κυψελες υπαρχουν παντου... μην νομιζετε πως δεν τρωτε ακτινοβολια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom