Νέα

Απολυση απο εργασια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gustom2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Δεν το συνηθιζω αλλά θα κάνω εξαίρεση........ Ποσό παπάρας:bigdick: :bigdick: :bigdick: πρεπει να είναι κάποιος όταν χαίρεται που απολύθηκε κάποιος επειδή ισως ψήφισε είτε αριστερά είτε δεξιά? Είναι κριτήριο αυτό?Ίσως για παπάρες και μόνο.

Eνω εσυ τυπε στενοχωρήθηκες ε?  :think:

giphy.gif

zoyloy

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
21
Πόντοι
0
Eνω εσυ τυπε στενοχωρήθηκες ε?  :think:
όχι ρε μεγάλε δεν έβαλα τα κλάματα, αλλά δεν λέω για κανέναν που χάνει την δουλειά του καλά να πάθει επειδή Ίσως είναι αριστερός ή δεξιός.εάν συμφωνεις εσύ άλλο θέμα .

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
να υπογραψει την απολυση και απλα να βαλει την φραση "με επιφυλαξη παντος νομιμου δικαιωματος μου"...αν δεν υπογραψει ενδεχεται να βρεθει εκτεθημενη και να επικαλεστει ο εργοδοτης οτι αποχωρησε οικειοθελως απο την εργασια...
Σωστά, το δικαίωμα του να προσβάλει την απόλυση την έχει και μετά, απλά υπογράφεται πάντα διότι στην συνέχεια σου την στέλνουν στη πόρτα του σπιτιού με δικαστικό επιμελητή και τα χρήματα αντί να κατατεθούν στον λογαριασμό σου πάνε στο Ταμείο Παρακαταθηκών, κοινός δυσκολεύουμε το αναπόφευκτο.
Όταν υπογράφουμε κοιτάμε τον τίτλο από πάνω, άλλο καταγγελία σύμβασης εργασίας ( δηλαδή απόλυση ) και άλλο οικειοθελής αποχώρηση...

Parakmiakos

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Σεπ 2015
Κριτικές
28
Like
569
Πόντοι
1.056
Καλησπερα.Μια φιλη μου απολυθηκε απο την δουλεια της και αυριο την πηραν απο το λογιστηριο της εταιρειας που εργαζοταν να παει να υπογραψει την απολυση της.Γνωριζει καποιος τι δικαιουται ως αποζημιωση?Στην εταιρεια δουλευε 13 μηνες ως ωρομισθια με εργατικα ενσημα.Εχει υπολοιπο αδειας 7 μερες.Τι ισχυει πλεον?Δικαιουται να εισπραξει την αδεια διπλη λογω της απολυσης?Οποιος γνωριζει ας μας διαφωτισει.Θενκς.

Καταρχάς, για να εκφέρουμε άποψη όσον αφορά τα εργατικά δικαιώματα της φίλης σου θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσο ρομαντική είναι.
:orchestra:

OP
OP
G

gustom2008

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2008
Like
5
Πόντοι
1
ευχαριστω για τις απαντησεις.ειδομεν αυριο.

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Κριτικές
53
Like
9.319
Πόντοι
25.786
Καλησπερα.Μια φιλη μου απολυθηκε απο την δουλεια της και αυριο την πηραν απο το λογιστηριο της εταιρειας που εργαζοταν να παει να υπογραψει την απολυση της.Γνωριζει καποιος τι δικαιουται ως αποζημιωση?Στην εταιρεια δουλευε 13 μηνες ως ωρομισθια με εργατικα ενσημα.Εχει υπολοιπο αδειας 7 μερες.Τι ισχυει πλεον?Δικαιουται να εισπραξει την αδεια διπλη λογω της απολυσης?Οποιος γνωριζει ας μας διαφωτισει.Θενκς.

υπάρχει διαφορά αν ήταν υπάλληλος ή εργάτης

πρέπει να μας πεις σαν τι απασχολούνταν

σαν υπάλληλος 2 μισθοί + 1/6

σαν εργάτης 7 ημερομίσθια + 1/6

πάντοτε μικτά χωρίς κρατήσεις

άδεια λογικά είχε προσληφθεί πέρισυ Σεπτέμβρη

αν πήρε την αναλογία μέχρι 31/12/14, δικαιούται την αναλογία από 1/1/15 έως σήμερα
από αυτά που λες συμπεραίνω, ότι ήταν μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής, άρα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
να υπογραψει την απολυση και απλα να βαλει την φραση "με επιφυλαξη παντος νομιμου δικαιωματος μου"...αν δεν υπογραψει ενδεχεται να βρεθει εκτεθημενη και να επικαλεστει ο εργοδοτης οτι αποχωρησε οικειοθελως απο την εργασια...
Αυτό που συμβουλεύει ο συνάδελφος, είναι απαραίτητο. Μάλιστα, από δική μου αναλογη εμπειρία, με το που έβαλα αυτή την υπογραφή το ξανασκέφτηκαν και μου έδωσαν αμέσως όλα όσα διακιούμουν. Η φράση " με επιφύλαξη παντώς δικαιώματος μου" είναι καταλυτική.

sersegas

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
10
Like
248
Πόντοι
2.277

GEORGE G

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Σεπ 2013
Κριτικές
48
Like
1.803
Πόντοι
2.646
Με 12 κλεισμένους μήνες δικαιούται 1 μισθό αποζημίωση (και όχι 2 όπως γράφτηκε), όπου ώς μισθός νοείται ο μικτός μηνιαίος μισθός πολλαπλασιασμένος επί 14 και διαιρεμένος διά 12 (αυτό δίνει την προσαύξηση του 1/6). Το όποιο παραπάνω ποσό (για μισθωτούς υπαλλήλους) είναι αφορολόγητο.

arist_plat1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2015
Like
2
Πόντοι
166

Δικαιουται να εισπραξει 1 μικτό μισθό  συν περίπου άλλο 1 τύπου επιδόματα  συν την ημέρες αδείας που δεν έχει λάβει (αν είναι 7 συν 7 μικτά μεροκάματα) δηλαδή αν εργαζόταν με βασικό μισθό ο τελευταίος της μήνας και ήταν πλήρεις απασχόλησης και δεν έχει ενημερωθεί εγγράφως 2 μήνες νωρίτερα για την απόλυση της  θα λάβει περίπου 1.367€ συν 7 μικτά μεροκάματα
επίσης εφ όσον δεν έχει προηγηθεί έγγραφη προειδοποίηση 2 μήνες νωρίτερα πρέπει να τα λάβει αμέσως με την υπογραφή 

κάποιοι είπαν να μην υπογράψει είναι λάθος γιατί αν δεν υπογράψει τότε κινείτε δικαστικός και τα χρήματα της απόλυσης πάνε στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και θα τα πάρει του αγιόυ πούτσου συν οτί χωρίς χαρτί καταγγελίας σύμβασης δεν μπορεί να γραφτεί ταμείο ανεργίας

να πάει και να διαβάσει πολύ καλά το χαρτί που θα υπογράψει να λέει ότι αφορά καταγγελία σύμβασης και ΟΧΙ οικειοθελής αποχώρηση επίσης να προσέξει αναλυτικά το ποσό αποζημίωσης καθώς και το χρονικό διάστημα της εργασίας και εκεί που θα υπογράψει να γράψει με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

Αν δεν αναφέρει κάτι τέτοιο το χαρτί π.χ οικειοθελής αποχώρηση δεν το υπογράφει πάει στη δουλειά και για 8 ώρες παίζει με το τάμπλετ της και στο τέλος του ωραρίου που αναφέρεται στη σύμβασή της ζητάει κανονικά το μεροκάματο. Όπως ταυτόχρονη καταγγελία στο ΣΕΠΕ και στο σωματείο της για να στείλουν επί τόπου εργατολόγο για καταγγελία στον εισαγγελέα     

επίσης μέχρι της 23 Δεκεμβρίου δικαιούται ολόκληρο ένα μισθό σαν δώρο χριστουγέννον αν δεν κατατεθεί με μια απλή καταγγελία στο ΣΕΠΕ ο εργοδότης πάει αυτόφωρο

επίσης αν έχει ξαναβγεί παλαιότερα δικαιούται ταμείο ανεργίας για 8 μήνες συν κάποια επιπλέον επιδόματα αμέσως με το χαρτί καταγγελίας σύμβασης που θα υπογράψει να πάει οαεδ με εκκαθαριστικό του 2013, ταυτότητα, βεβαίωση αμκα, χαρτί καταγγελίας σύμβασης, βιβλιάριο ΙΚΑ, λογαριασμό τραπέζης όπου θα είναι μόνη στο βιβλιάριο κατά προτίμηση εθνική τράπεζα,λογαριασμό δεη οτε ευδαπ ακόμα και αν δεν είναι στο όνομά της, (ίσως της ζητήσουν και την τελευταία ΑΠΔ από την εταιρία που εργαζόταν)   

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom