Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Μηνύματα
- 21.594
- Κριτικές
- 1
- Like
- 304
- Πόντοι
- 386
Καλα που μου το θυμησες οτι η Κρητη εχει περασει και αιγυπτιακη κατοχη
Αυτα που γραφεις δεν αλλαζουν το γεγονος οτι τα μεμετια που σημερα αποκαλουμε αιγυπτιους προσετρεξαν σε βοηθεια των οθωμανων εναντια των ελληνων
Ουτε το γεγονος οτι για την απελευθερωση μας πηραμε βοηθεια απο τους υπολοιπους ευρωπαιους οι οποιοι θυσιασαν στρατιωτες τους
Oπως το ιδιο οι ευρωπαιοι αυτοι υποστηριξαν τον κεμαλ, η ακομη μας επιτεθηκαν οι ιδιοι στρατιωτικα ( και οχι μονο οι Γερμανοι και Ιταλοι το 1940-41).
Ωστοσο εδω το επιχειρημα ειναι οτι αυτη την εποχη που μιλαμε η Αιγυπτος ειναι απο τις πιο στενες η ισως η πιο στενη χωρα συμμαχος της Ελλαδας. Θα μπορουσα να βαλω και το Ισραηλ αλλα το τελευταιο ειναι αρκετα αυταρεσκο με ισχυρη αυτοπεποιθηση και προβολη ισχυος απο μονο του για να μπορουμε να θεωρησουμε οτι δρα σε συμμαχια επι ισοις οροις με την Ελλαδα. Η Αιγυπτος ειναι πιο ειλικρινης θα ελεγα συμμαχος οπως και συνεπης πολεμιος του ισλαμικου τζιχαντισμου και της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας.
Αφηνω το οτι παραδοσιακα η Ελλαδα εχει στενες οικονομικες και εμπορικες σχεσεις με σουνιτικα κρατη και βασιλεια της Μεσης Ανατολης και οτι ισως οικονομικα κατα πολυ συντηρειται απο αυτα. Οχι παντα διαφανες ισως η υπο ξεκαθαρους ορους, η υπο την ομπρελα των ΗΠΑ, αλλα γινεται.
Θελω να πω οτι οι διαφορες συμμαχιες και σχεσεις δε καθοριζονται απο τη γραμμη " Λευκοι Ευρωπαιοι- Αραβες μουσουλμανοι", αλλα ειναι πιο πολυπλοκο το συστημα και το που ακριβως τοποθετειται η Ελλαδα σε αυτο το συστημα σηκωνει αρκετη κουβεντα.