Νέα

Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ vs Ιδιωτες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 38
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Γιατί δεν "αλλάζει" εύκολα κάνεις τον παροχή ΔΕΗ?

• Νομίζεις! Εγω άλλαξα ηδη

Ψήφοι: 5 18,5%
  • Είδαμε τι έγινε με την Hellas Power

Ψήφοι: 11 40,7%
  • Σιγά μην μπλέξω με τη μάνα μου

Ψήφοι: 4 14,8%
  • Είναι απατεωνες

Ψήφοι: 4 14,8%
  • Δεν δίνουν iPhone δωρο

Ψήφοι: 2 7,4%
  • Είναι πιο ακριβοι

Ψήφοι: 3 11,1%
  • Γουστάρω να πληρώνω Δημόσιο

Ψήφοι: 7 25,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    27

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Τα επόμενα χρόνια ουσιαστικά με μνημόνιακη δέσμευση το μερίδιο της ΔΕΗ πρέπει να πέσει κάτω από 75%.
Οπως θα έχετε διαπιστώσει ειδικά το τελευταίο 6μηνο έχουν εμφανιστεί ιδιεταιρα έντονα ενας αριθμός εταιρειων σχεδόν παντού.
ΠΟια η γνώμη σας γι αυτές?
Οπλιστείτε...

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Πωλητήριο σε 500.000 πελάτες της βάζει η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,52%, σε μια προσπάθειά της να επιταχύνει τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά λιανικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση έχει έτοιμο το χαρτοφυλάκιο των καταναλωτών που ηλεκτροδοτούνται και έχουν σύμβαση προμήθειας ρεύματος με την εταιρεία και αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

Οι ίδιες πηγές θέλουν οι κατηγορίες των καταναλωτών να προέρχονται από τη χαμηλή και μέση τάση και πρόκειται για συνεπείς πελάτες ως προς την πληρωμή των λογαριασμών τους. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή «οφειλέτες».

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά νομικά ζητήματα και να γίνει διαγωνισμός.

Ένα από τα προβλήματα είναι με ποιο τρόπο θα υποχρεωθούν αυτοί οι 500.000 πελάτες να αλλάξουν προμηθευτή ρεύματος χωρίς να έχουν εκ των προτέρων ερωτηθεί για αυτή την αλλαγή. Επίσης άλλο σοβαρό ζήτημα είναι αν θα υπάρχει και ποιο θα είναι το δικαίωμα υπαναχώρησής τους από τη νέα σύμβαση.

Τα κριτήρια επίσης επιλογής των πελατών αυτών είναι ακόμη ένα νομικό θέμα, το οποίο καλείται να αιτιολογήσει η ΔEH, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες προσφυγές.

Και φυσικά το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει κίνητρο στους καταναλωτές προκειμένου να δεχτούν την αλλαγή προμηθευτή καθώς και να παραμείνουν σε αυτόν. Προ μηνών, κάποιες από τις σκέψεις των αρμόδιων ήταν η θέσπιση ενός premium στην Οριακή Τιμή Συστήματος προς όφελος του νέου προμηθευτή για αυτούς τους 500.000 πελάτες, το οποίο θα είχε ορισμένη χρονική διάρκεια. Με αυτό το κίνητρο, η νέα εταιρία θα αποκτούσε τη δυνατότητα παροχής καλύτερης τιμής, ώστε να μείνουν οι καταναλωτές στον νέο προμηθευτή τους.

Άλλο ένα σενάριο ήταν για αυτό το χαρτοφυλάκιο να δημιουργηθεί κοινή εταιρία της ΔEH με τον καινούριο προμηθευτή, προκειμένου να λειτουργήσει και ως δικλίδα ασφάλειας των πελατών της που θα αλλάξουν εταιρεία ηλεκτρισμού.

Το εγχείρημα της διοίκησης της ΔEH, όπως προαναφέρθηκε, είναι άγνωστο αν θα το αποδεχτεί η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ και φυσικά θα περάσει κι από το μικροσκόπιο των θεσμών.

Η πώληση χαρτοφυλακίου, πάντως, δεν έτυχε ποτέ και ιδιαίτερα θερμής αποδοχής των δανειστών…
Χρήστος Κολώνας
Eurotoday. Gr

Titlover69

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2017
Κριτικές
13
Like
1.249
Πόντοι
1.076
Εγώ επέλεξα Green, έχει μία διαφορά της τάξεως -0,24€ ανά kwh.Πάνω κάτω από ότι υπολόγισα εξοικονομώ σε σχέση με την ΔΕΗ 30€ το έτος. Δεν είναι πολλά αλλά δεν έχω και μεγάλη κατανάλωση...

blackdark817

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2017
Like
4
Πόντοι
0
Εγώ επέλεξα Green, έχει μία διαφορά της τάξεως -0,24€ ανά kwh.Πάνω κάτω από ότι υπολόγισα εξοικονομώ σε σχέση με την ΔΕΗ 30€ το έτος. Δεν είναι πολλά αλλά δεν έχω και μεγάλη κατανάλωση...

συμφερει η αλλαγή παρόχου ρευματος?

Titlover69

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2017
Κριτικές
13
Like
1.249
Πόντοι
1.076
συμφερει η αλλαγή παρόχου ρευματος?

Ανάλογα με την κατανάλωση σου...Δεν γλυτώνεις τα πάγια σε καμία περίπτωση...έχεις έκπτωση μόνο στην χρεωση της Kwh, πιστεύω ότι είναι μέχρι να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά...ακόμα είναι νωρίς! Επιπλέον ανάλογα με τον πάροχο έχεις μηνιαίους λογαριασμούς και όχι 2μηνους όπως με την ΔΕΗ. Προσωπικά το προτιμώ αυτό!

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.992
Πόντοι
6.925
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η κατανάλωση αλλά και τα λοιπά "καπέλα" που σου φορτώνει η ΔΕΗ.

hounik

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
25
Like
91
Πόντοι
5.765
Το ζήτημα δεν είναι μόνο η κατανάλωση αλλά και τα λοιπά "καπέλα" που σου φορτώνει η ΔΕΗ.
Το ερωτημα ειναι αν θα σου κοβουν αμεσα το ρευμα σε περιπτωση καθυστερησης. Με τη ΔΕΗ ,υπαρχει ενα μαξιλαρι ασφαλειας. Θυμαμαι σε μια περιπτωση που χαθηκε ο λογαριασμος,ειδα σε επομενο ειδοποιηση οτι θα κοπει σε καποιες ημερες. Με τους ιδιωτες θα υπαρχει αντιστοιχο παραθυρο η θα τρεχουμε?
Να σημειωσω οτι στη ΔΕΗ παιρνω και εκτωση 15% ως καλοπληρωτης πελατης, θα ισχυουν αυτα?
Επισης κι αυτο το νταβατζιλικι , πηγαινε εκει γιατι ετσι πρεπει ειναι καπως.
Και σε τελικη αυτες οι νεες εταιρειες εχουν επενδυσει σε κατι η απλως πανε να φανε  απο το κουφαρι της ΔΕΗ?
Αν βεβαια τελικα το στορυ προχωρησει αναλογα με την τηλεφωνια, ισως και να εξελιχτει καλυτερα αλλα μου φαινεται νωρις.

normalman9

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2017
Like
0
Πόντοι
0
με πρηξανε στα τηλεφωνα αλλα δεν με ψηνουν..!!!

nicale

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
2
Like
388
Πόντοι
26
και μην ξεχναμε οτι πχ η εθνικη εχει [size=14pt]δωρεαν[/size] την παγια πληρωμη

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Τα λοιπά καπέλα είναι καπέλα του κράτους ρε τυπε όχι της ΔΕΗ... Τι θες να μην πληρώνεις ΕΡΤ επειδή αλλάζεις..

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Το ερωτημα ειναι αν θα σου κοβουν αμεσα το ρευμα σε περιπτωση καθυστερησης. Με τη ΔΕΗ ,υπαρχει ενα μαξιλαρι ασφαλειας. Θυμαμαι σε μια περιπτωση που χαθηκε ο λογαριασμος,ειδα σε επομενο ειδοποιηση οτι θα κοπει σε καποιες ημερες. Με τους ιδιωτες θα υπαρχει αντιστοιχο παραθυρο η θα τρεχουμε?
Να σημειωσω οτι στη ΔΕΗ παιρνω και εκτωση 15% ως καλοπληρωτης πελατης, θα ισχυουν αυτα?
Επισης κι αυτο το νταβατζιλικι , πηγαινε εκει γιατι ετσι πρεπει ειναι καπως.
Και σε τελικη αυτες οι νεες εταιρειες εχουν επενδυσει σε κατι η απλως πανε να φανε  απο το κουφαρι της ΔΕΗ?
Αν βεβαια τελικα το στορυ προχωρησει αναλογα με την τηλεφωνια, ισως και να εξελιχτει καλυτερα αλλα μου φαινεται νωρις.
Έχουν επενδύσει στη ΓΕΝΟΠ :2funny:

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
402
Πόντοι
26
Τα λοιπά καπέλα είναι καπέλα του κράτους ρε τυπε όχι της ΔΕΗ... Τι θες να μην πληρώνεις ΕΡΤ επειδή αλλάζεις..

Τα οποία καπέλα δεν τα γλυτώνεις ούτε στη μια περίπτωση (ΔΕΗ), ούτε στην άλλη (εταιρία-ιδιώτης).Οπότε ποιος ο λόγος να πάει κάποιος να μπει σε όλη αυτή την ταλαιπωρεία και να αλλάξει πάροχο; Για 30 ευρώ το χρόνο όπως ο ίδιος λές; Για 2,5 ευρώ το μήνα κέρδος;
Το 67,5% του λογαριασμού της ΔΕΗ πάει σε ΥΚΩ και στη μια περίπτωση και στην άλλη και δεν μπορεί κανείς να τη μειώσει (εκτός του κράτους).Το πραγματικό ρεύμα που πληρώνεις είναι το υπόλοιπο 32,5% .Εγώ προσωπικά όταν παίρνουν τηλέφωνο για προσφορά εναλλακτικού παρόχου τους το κλείνω στη μάπα.Αεριτζήδες είναι.Σε τι έχουν επενδύσει δηλαδή για να τους πληρώσω; Το υπάρχων δίκτυο της ΔΕΗ εκμταλλευονται και την αφέλεια του κοσμάκη.
Πρέπει να ψωμολυσάς κυριολεκτικά για να φτάσεις σε τέτοιο σημείο.
Αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες όντως ατυχείς περιπτώσεις οικονομικής δυσπραγίας , πρέπει να είσαι τελείως ξεφτύλας και δεκαρολόγος για να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα που να μετράς και το ευρώ.
Μην ξεχνάμε οτι οι περισσότεροι που έχουν φτάσει σε επίπεδα ανέχειας σήμερα είνα οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια έπαιρναν καταναλωτικά δάνεια αφειδώς και έκαναν ζωή λουσάτη εις βάρος των κορόϊδων.Έπαιρναν ρόδα γαμάτη και δεν είχαν το παραμικρό οικονομικό backup για δύσκολες μέρες.Αυτούς δεν τους λυπάμαι καθόλου.

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Τα οποία καπέλα δεν τα γλυτώνεις ούτε στη μια περίπτωση (ΔΕΗ), ούτε στην άλλη (εταιρία-ιδιώτης).Οπότε ποιος ο λόγος να πάει κάποιος να μπει σε όλη αυτή την ταλαιπωρεία και να αλλάξει πάροχο; Για 30 ευρώ το χρόνο όπως ο ίδιος λές; Για 2,5 ευρώ το μήνα κέρδος;
Το 67,5% του λογαριασμού της ΔΕΗ πάει σε ΥΚΩ και στη μια περίπτωση και στην άλλη και δεν μπορεί κανείς να τη μειώσει (εκτός του κράτους).Το πραγματικό ρεύμα που πληρώνεις είναι το υπόλοιπο 32,5% .Εγώ προσωπικά όταν παίρνουν τηλέφωνο για προσφορά εναλλακτικού παρόχου τους το κλείνω στη μάπα.Αεριτζήδες είναι.Σε τι έχουν επενδύσει δηλαδή για να τους πληρώσω; Το υπάρχων δίκτυο της ΔΕΗ εκμταλλευονται και την αφέλεια του κοσμάκη.
Πρέπει να ψωμολυσάς κυριολεκτικά για να φτάσεις σε τέτοιο σημείο.
Αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες όντως ατυχείς περιπτώσεις οικονομικής δυσπραγίας , πρέπει να είσαι τελείως ξεφτύλας και δεκαρολόγος για να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα που να μετράς και το ευρώ.
Μην ξεχνάμε οτι οι περισσότεροι που έχουν φτάσει σε επίπεδα ανέχειας σήμερα είνα οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια έπαιρναν καταναλωτικά δάνεια αφειδώς και έκαναν ζωή λουσάτη εις βάρος των κορόϊδων.Έπαιρναν ρόδα γαμάτη και δεν είχαν το παραμικρό οικονομικό backup για δύσκολες μέρες.Αυτούς δεν τους λυπάμαι καθόλου.
Δηλαδή οι τόσες χιλιάδες άνεργοι συνταξιούχοι είναι ξεφτίλες που μετράνε το ευρω :think:

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
402
Πόντοι
26
Δηλαδή οι τόσες χιλιάδες άνεργοι συνταξιούχοι είναι ξεφτίλες που μετράνε το ευρω :think:
Όταν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις κάποιο backup τα προηγούμενα χρόνια και βέβαια είσαι ξεφτύλας.Δεν ξέρω εαν σε θίγει ή όχι και ποσώς με ενδιαφέρει.
Το θέμα είναι οτι εγώ πάντα έκανα και κάνω μετρημένη ζωή με αποτέλεσμα τώρα ακόμα και μέσα σε βαθειά οικονομική κρίση να είμαι άνετος παντού και να μην έχω θέμα τουλάχιστον για τα βασικά.

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.296
Πόντοι
2.456
Όταν δεν έχεις φροντίσει να κάνεις κάποιο backup τα προηγούμενα χρόνια και βέβαια είσαι ξεφτύλας.Δεν ξέρω εαν σε θίγει ή όχι και ποσώς με ενδιαφέρει.
Το θέμα είναι οτι εγώ πάντα έκανα και κάνω μετρημένη ζωή με αποτέλεσμα τώρα ακόμα και μέσα σε βαθειά οικονομική κρίση να είμαι άνετος παντού και να μην έχω θέμα τουλάχιστον για τα βασικά.
Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία τυπε που τα βγάζανε δύσκολη ΚΑΙ ΠΡΙΝ

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Ψαχνουν νομικα ζητηματα για το πως θα το κανουν ετσι ωστε η ΔΕΗ να μεταβιβασει με το ζορι πελατες της, ακομα και συνεπεις  καλοπληρωτες, σε αλλες εταιρειες. Λογω ζητηματος ανταγωνισμου λεει. Να μοιραστει η πιτα. Συγγνωμη, να ανοιξουν και αλλες εταιρειες ενεργειας το καταλαβαινω, Εχουν ανοιξει ηδη αρκετες, κανουν και διαφημηση. Σοβαρες ακουγονται, με δικα τους εργοστασια παραγωγης,  με επενδυσεις. Αλλα οτι θα τους πασαρει με το ζορι η ΔΕΗ να φυγουν σε αλλη εταιρεια, θα τους αναγκασει, πως γινεται αυτο; Επιτρεπεται;

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
402
Πόντοι
26
Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία τυπε που τα βγάζανε δύσκολη ΚΑΙ ΠΡΙΝ
Ναι δεν αντιλέγω.Φυσικά και υπάρχουν.Πρόσεξε όμως ποια είναι η διαφορά...
Θα λυπηθώ για κάποιον που ολόκληρο το κοινωνικό και οικονομικό του background είναι χαμηλό και όχι κατ επιλογήν.Τι θέλω να πω με αυτό...
Δεν μπορεί να βλέπω τον άνεργο με iphone των 500 ευρώ ,τζηνάκι σένιο και καφεδούμπα στις καφετέρειες και να κοιτάει τις προσφορές εν μέσω κρίσης και να μην γελάσω.
Ούτε τον άλλον που έχει αμάξι 5ετίας και βάζει 10 ευρώ βενζίνη επειδή δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα.Αυτοί οι τύποι είναι παντού γύρω σου αν κοιτάξεις και δεν έχουν καμία μα καμία οικονομική παιδεία και γι αυτό κατάντησαν εκεί που κατάντησαν και δεν τους λυπάμαι.
Το που ξοδεύει ο καθένας τα χρηματά του από το υστέρημά του είναι θέμα δικό του.
Μπορεί να έχεις στο σπίτι τηλεόραση των 2000 ευρώ με δόσεις μέχρι να δύσει ο ήλιος.Μαγκιά σου.Όταν όμως για 10 και 20 ευρώ διαφορά "ζητιανεύεις" να σου κάνουν καμιά εκπτωσούλα για να τη βγάλεις πέρα τη χρονιά ε είσαι μεγάλος καραγκιοζάκος.

talbot

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2017
Like
0
Πόντοι
0
εγώ ένα έχω να πω:

να σταματήσει η ΔΕΗ να χαρίζει το ρεύμα στους υπαλλήλους της καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους που δούλεψαν στη ΔΕΗ

δε μπορεί να κόβεται το ρεύμα σε άνεργους, άρρωστους, φτωχούς ανθρώπους και τα κοπρόσκυλα που δουλεύουν στα γραφεία της ΔΕΗ να  παίρνουν 2600 και βάλε και να έχουν και τζάμπα ρεύμα, αυτό είναι πρόκληση και κανείς δε μιλάει για αυτό

οι μόνοι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχουν τζάμπα ρεύμα είναι όσοι δουλεύουν σε ορυχεία και όσοι είναι εναερίτες (δηλαδή σκαρφαλώνουν στους πυλώνες), κανείς άλλος 

ήξερα υπάλληλο της ΔΕΗ που είχε βιοτεχνία (στο όνομα της γυναίκας του βέβαια) και για πολλά χρόνια έκαιγε φουλ ρεύμα χωρίς να πληρώνει δεκάρα

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
351
Πόντοι
1.520
Λογω δουλειας έχω επιπλεων εκπτωση σε ιδιωτικο πάροχο ακομα δε το εχω ανει γιατι μενω μονος μου
Τώρα με υπολογισμο χαρι και μολυβι με καταναλωση 2000 KWh το τετράμηνο (την οποια δεν πιάνω με τίποτα ) θα έχω ένα κέρδος 150 Ε το χρόνο
οποιος εχει οικογένεια ας το κάνει αλλα για μικρές καταναλώσεις δεν εχει νόημα να ασχοληθεί κανείς
τώρα έχω και εκπτωση 15 % .  οι ιδιωτες το παρέχουν αυτό?

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
402
Πόντοι
26

εγώ ένα έχω να πω:

να σταματήσει η ΔΕΗ να χαρίζει το ρεύμα στους υπαλλήλους της καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους που δούλεψαν στη ΔΕΗ

δε μπορεί να κόβεται το ρεύμα σε άνεργους, άρρωστους, φτωχούς ανθρώπους και τα κοπρόσκυλα που δουλεύουν στα γραφεία της ΔΕΗ να  παίρνουν 2600 και βάλε και να έχουν και τζάμπα ρεύμα, αυτό είναι πρόκληση και κανείς δε μιλάει για αυτό

οι μόνοι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχουν τζάμπα ρεύμα είναι όσοι δουλεύουν σε ορυχεία και όσοι είναι εναερίτες (δηλαδή σκαρφαλώνουν στους πυλώνες), κανείς άλλος  

ήξερα υπάλληλο της ΔΕΗ που είχε βιοτεχνία (στο όνομα της γυναίκας του βέβαια) και για πολλά χρόνια έκαιγε φουλ ρεύμα χωρίς να πληρώνει δεκάρα

Χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος , έμαθα από γνωστό οτι τα δωρεάν ρεύματα κοπήκανε στους ΔΕΗτζηδες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom