Νέα

Ανοιχτή διακυβέρνηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης

Ανδρέας Ανδριανόπουλος:"Η αντιμετώπιση της κρατικής αυθαιρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής διαφάνειας (από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου) λ.χ αποτελούν τον βασικό μοχλό πολιτικής του Βρετανικού συντηρητικού κόμματος και της έγκυρης δεξαμενής σκέψης Demos του Λονδίνου!!"

το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται καλό(?) στην αντιγραφή!

sirtimid

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2006
Like
5
Πόντοι
16
Οι παραπάνω θέσεις είναι ξεκάθαρα πολιτικές, ακόμα και αν έχεις προσόντα θα πρέπει να ασκείς την κυβερνητική πολιτική, οπότε ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης θα πρέπει πρωτίστως να συμφωνείς αλλά και να λαμβάνεις μέτρα για την επίτευξη των στόχων που θέτει η κυβέρνηση. 

Για παράδειγμα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών ένας κομουνιστής θα επιβάλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και όχι του ΚΚΕ.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που πάνω από 7.000 έχουν κάνει βιογραφικό για τις παραπάνω θέσεις.... :idiot:  
Ακριβώς...

Αν και όλο και κάποια θέση θα "δωθεί αλλού" έτσι για ξεκάρφωμα...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Λίγο υπομονή ρε παίδες...ούτε δύο εβδομάδες δεν έχει κλείσει ακόμη

ας δούμε πρώτα ποιους θα βάλει στα πόστα των ΓΓ/ΕΓ και μετά κρίνουμε

γιατί κακά τα ψέματα...δεν κρύβεται εύκολα η λαμογιά σε αυτό το επίπεδο

αν γεμίσουν οι θέσεις με αποτυχημένους πολιτευτές π.χ. όπως γινόταν παλαιότερα, θα φάει τρελό κράξιμο

αλλά κάτι μου λέει, ότι δεν πάει εκεί το πράγμα, είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να βγει μπροστά με τέτοια "πατέντα" (έστω κοπιαρισμένη) και μετά να κάνει την κλασική πατάτα με τους πολιτευτές

για να δούμε...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Λίγο υπομονή ρε παίδες...ούτε δύο εβδομάδες δεν έχει κλείσει ακόμη

ας δούμε πρώτα ποιους θα βάλει στα πόστα των ΓΓ/ΕΓ και μετά κρίνουμε

γιατί κακά τα ψέματα...δεν κρύβεται εύκολα η λαμογιά σε αυτό το επίπεδο

αν γεμίσουν οι θέσεις με αποτυχημένους πολιτευτές π.χ. όπως γινόταν παλαιότερα, θα φάει τρελό κράξιμο

αλλά κάτι μου λέει, ότι δεν πάει εκεί το πράγμα, είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να βγει μπροστά με τέτοια "πατέντα" (έστω κοπιαρισμένη) και μετά να κάνει την κλασική πατάτα με τους πολιτευτές

για να δούμε...

δεν πρόκειται να βάλει αποτυχημένους πολιτευτές (δεν υπάρχουν και πολλοί άλλωστε μετά την νίκη του).. σκληρτά κομματόσκυλα θα βάλει και ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
δεν πρόκειται να βάλει αποτυχημένους πολιτευτές (δεν υπάρχουν και πολλοί άλλωστε μετά την νίκη του).. σκληρτά κομματόσκυλα θα βάλει και ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του...

κοίτα....τα σκληρά κομματόσκυλα, επίσης θα τα βρούμε, δεν είναι δύσκολο άλλωστε

αλλά σε ότι αφορά ανθρώπους εμπιστοσύνης του, για να σου πω την αλήθεια, εάν εγώ π.χ. είχα την απόλυτη ευθύνη της διακυβέρνησης (λέμε τώρα....άλλωστε Yorgos είμαι και εγώ... :cheesy:) και εγώ δικούς μου ανθρώπους θα ήθελα στα καίρια πόστα

τέσπα....νομίζω δικαιούται λίγο χρόνο πριν κριθεί

εδώ θα είμαστε και σε 100 μέρες άλλωστε και ας μην ξεχνάμε, ότι ολ΄κληρη αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει (καταφέρει να) ορθώσει αντιπολιτευτικό λόγο...εμείς είμαστε πιο μάγκες άραγε?

:2funny:

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
τέσπα....νομίζω δικαιούται λίγο χρόνο πριν κριθεί
εδώ θα είμαστε και σε 100 μέρες άλλωστε και ας μην ξεχνάμε, ότι ολ΄κληρη αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει (καταφέρει να) ορθώσει αντιπολιτευτικό λόγο...εμείς είμαστε πιο μάγκες άραγε?

:2funny:

Αντιπολιτευση ΔΕΝ υπαρχει.
μεχρι να περασουν τα εσωκομματικα της ΝΔ θα εχουν περασει και οι 100 μερες.

Σε ποια μερα βρισκομαστε αληθεια? εχω σταματησει να μετραω.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
αφού ο μπούλης έχει βάλει στοίχημα με την Ιστορία ότι μπορεί μέσα σε μία θητεία να γαμήσει μία χώρα και μία παράταξη....

:dancing:

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Μεχρι στιγμης ακολουθει πιστα την τακτικη Obama , εντυπωσιακες εξαγγελιες πυροτεχνηματα. Θα δουμε κατα ποσο θα της ακολουθησει πιστα ή θα εχει την ιδια τυχη με τον Obama , τον πρωτο Αμερικανο προεδρο που σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα εχασε σχεδον την μιση του δημοτικοτητα.

Για να ειμαστε δικαιοι ομως , ειναι αυτονοητο μια κυβερνηση σε καιριες θεσεις να βαζει τους εμπιστους της. Το θεμα ειναι να ειναι σχετικοι και οσο το δυνατον λιγοτερο κλεφτες.

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
176
Πόντοι
2.945
εκλογες μαρτιος 2004..η ΝΔ ξεκιναει ως κυβερνηση διατηρωντας στην θεση τους ολους τους διορισμενους επι πασοκ ΓΓ,προεδρους επιτροπων,διευθυνταδες κτλ με το προσχημα της ομαλης μεταβασης λογω ολυμπιαδας...συνεχιζει να κυβερναει με κρατος πασοκ σ ολη τη δημοσια διοικηση μεχρι και νοεμβριο του 04 οποτε και καποιοι απομακρυνθηκαν.εκλογες σεπτεμβρη 2009.απο τις 5 σεπτεμβρη ζητηθηκαν ηδη οι παραιτησεις ολων οσων κατεχουν καιρια ποστα κι ειχαν τοποθετηθει εκει απο 05 μεχρι σημερα...καλο ταξιδι...τα μπλε λαμογια εφυγαν τα πρασινα τρωκτικα ερχονται..και τι αλλαζει/απολυτως τιποτα....

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Αφού εξαντλήσαμε τις μαλακίες για την ελληνική πολιτική πίάσαμε την αμερικάνικη. :jerking:

Αχ βρε Έλληνες παντογνώστες!
Σε ολα τα site κυκλοφορουσε η ειδηση πριν κανα μηνα οποτε δεν ειναι και παντογνωσια. Ουτε αναλυση Αμερικανικης πολιτικης. Απλο γεγονος ειναι. :jerking:

εκλογες μαρτιος 2004..η ΝΔ ξεκιναει ως κυβερνηση διατηρωντας στην θεση τους ολους τους διορισμενους επι πασοκ ΓΓ,προεδρους επιτροπων,διευθυνταδες κτλ με το προσχημα της ομαλης μεταβασης λογω ολυμπιαδας...συνεχιζει να κυβερναει με κρατος πασοκ σ ολη τη δημοσια διοικηση μεχρι και νοεμβριο του 04 οποτε και καποιοι απομακρυνθηκαν.

Αυτες τις μαλακιες εκανε ο Καραμανλης και το εφαγε το κεφαλι του. "Νεα ηθη" δεν περνανε στο Ελλαντα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εκλογες μαρτιος 2004..η ΝΔ ξεκιναει ως κυβερνηση διατηρωντας στην θεση τους ολους τους διορισμενους επι πασοκ ΓΓ,προεδρους επιτροπων,διευθυνταδες κτλ με το προσχημα της ομαλης μεταβασης λογω ολυμπιαδας...συνεχιζει να κυβερναει με κρατος πασοκ σ ολη τη δημοσια διοικηση μεχρι και νοεμβριο του 04 οποτε και καποιοι απομακρυνθηκαν.εκλογες σεπτεμβρη 2009.απο τις 5 σεπτεμβρη ζητηθηκαν ηδη οι παραιτησεις ολων οσων κατεχουν καιρια ποστα κι ειχαν τοποθετηθει εκει απο 05 μεχρι σημερα...καλο ταξιδι...τα μπλε λαμογια εφυγαν τα πρασινα τρωκτικα ερχονται..και τι αλλαζει/απολυτως τιποτα....

Είσαι σίγουρος για αυτό;;

Γιατί εγώ θυμάμαι ότι ζητήθηκε μόνον από τον Κώστα Καρτάλη που ήταν ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων να μείνει και αυτός αρνήθηκε.
Επίσης ο Λιάπης κράτησε τον Γιαννακό ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ έως το 2005.

Εκτός από αυτούς δεν θυμάμαι κανέναν άλλο. Μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις.

Τώρα για προέδρους επιτροπών κλπ, εεεεε λογικό ήταν να το κάνει. Δεν μπορούν να διαλυθούν όλες οι επιτροπές.
Το ίδιο ισχύει και για θέσεις με τον βαθμό Διευθυντή στον στενό δημόσιο τομέα.

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
176
Πόντοι
2.945
Εκτός από αυτούς δεν θυμάμαι κανέναν άλλο. Μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις.

Τώρα για προέδρους επιτροπών κλπ, εεεεε λογικό ήταν να το κάνει. Δεν μπορούν να διαλυθούν όλες οι επιτροπές.
Το ίδιο ισχύει και για θέσεις με τον βαθμό Διευθυντή στον στενό δημόσιο τομέα.
ενα που θυμαμαι πολυ προχειρο ειναι ολοι οι διοικητες τραπεζων (εμειναν οι πασοκοι) οπως κι ολη η ιεραρχια στο δημοσιας ταξεως με βουλγαρακη υπουργο παρακαλω...
ενω σημερα μολις μπηκαν οι νεοι υπουργοι ζητησαν τις παραιτησεις ολων....
και σημειωσε οτι με την τακτικη γιωργακη συμφωνω κι οχι αυτη των ηλιθων συμβουλων του μπουλη...

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
οι συγχρονες αναγκες δεν ρωτανε πια ,  τι κυβερνηση εχεις,  τι στελεχη εχεις... κλπ,    οι εξελιξεις τρεχουν΄  το μονο που μπορουν καποιοι αναχρονιστικοι, καποιοι που χωρις προσοντα μπηκαν σε κρισιμα ποστα κλπ ειναι απλως να αναβαλλουν την εξελιξη...ας το παρουμε χαμπαρι οτι αποτελουμε Ευρωπαικο κρατος σιγα σιγα και εκει να βλεπουμε το μελλον μας...καλος ο χαβαλες καλη η πλακα...αλλα η ελλαδιτσα το τουρικο συστημα και οι τρομπες...πλεον θα χαρακτηριζουν μονο τους ΑΜΕΑ στο μυαλο ...(ανεξαρτητως κοματων που κι αυτα οι εξελιξεις τους επιφυλασουν ελαφρυτερο ρολο )...... :idiot: :idiot: :think: :think: :) :)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Γιατί εγώ θυμάμαι ότι ζητήθηκε μόνον από τον Κώστα Καρτάλη που ήταν ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων να μείνει και αυτός αρνήθηκε.
Επίσης ο Λιάπης κράτησε τον Γιαννακό ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ έως το 2005.

Εκτός από αυτούς δεν θυμάμαι κανέναν άλλο.

ΕΚΟ...έμεινε ο ταμίας του άκη

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ενα που θυμαμαι πολυ προχειρο ειναι ολοι οι διοικητες τραπεζων (εμειναν οι πασοκοι) οπως κι ολη η ιεραρχια στο δημοσιας ταξεως με βουλγαρακη υπουργο παρακαλω...
ενω σημερα μολις μπηκαν οι νεοι υπουργοι ζητησαν τις παραιτησεις ολων....
και σημειωσε οτι με την τακτικη γιωργακη συμφωνω κι οχι αυτη των ηλιθων συμβουλων του μπουλη...

Εγώ πάλι δεν τα θυμάμαι ακριβώς έτσι.

Ο Αράπογλου ανέλαβε άμεσα - είχε βέβαια προηγηθεί και ο θάνατος του Καρατζά.
Ο Μηλιάκος επίσης ανέλαβε άμεσα.
Το ίδιο και ο Προβόπουλος.
Τις μικρές (Γενική, Αττικής) δεν τις ψάχνω.

Μόνον στο ΤΤ μπορεί να άργησε λίγο να αναλάβει ο Τσουπίδης, αλλά μέχρι το τέλος του 2004 ήταν σίγουρα πρόεδρος.

Όσο για το Δημόσιας Τάξης οι ηγεσίες των σωμάτων ασφαλείας δεν άλλαξαν λόγω Ολυμπιακών (αν θυμάμαι καλά) .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom