Δυστυχώς η νέα γενιά έχει ξεφύγει, έχει χάσει το νόημα. Τώρα τα περισσότερα 15+ κυκλοφορούν με μαχαίρια!!! ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΡΕ ΣΕΙΣ, το αντιλαμβάνεστε; Η κατάσταση είναι τραγική! Και φυσικά, στο ... εύρρυθμο κράτος που ζούμε (όπως λέει και ο
@kontolagnos παραπάνω) μόνο αν κλωτσήσεις γάτα κουνιέται κάνα φύλλο (που πολύ καλά γίνεται, αλλά με τα υπόλοιπα;)
Βέβαια, είναι - και πάλι δυστυχώς - η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Τα πρότυπα που πλασάρονται και προβάλλονται είναι αυτής της κατηγορίας. Trapper που θέλουν κότερα, λεφτά, ναρκωτικά, που όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες, που κουμάντο κάνουν τα σιδερικά. Για όσους μπορεί να παρακολουθούν tv, οι σειρές είναι μέσα στη βρώμα, ίντριγκες, μαφίες, κερατώματα, φόνους, απαγωγές. Γονείς που κάνουν παιδιά απλά για δική τους επιβεβαίωση, ή γιατί η κοινωνία μας η ίδια "επιβάλλει" να κάνεις παιδιά αλλιώς είσαι άχρηστος/η, με συνέπεια να μην ασχολούνται μαζί τους, αδιαφορώντας για την διαπαιδαγώγησή τους, η οποία είναι του στυλ "πάρε το κινητό-tablet-tv και σκάσε". Σχολεία που μόνο σχολεία δεν είναι. Να μην μιλήσω για το εκπαιδευτικό σύστημα, που είναι το ίδιο αιώνες τώρα.
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες ...
Μιας και είμαι σίγουρος πως έχουμε εδώ μέσα παιδιά τέτοιων ηλικιών (ελπίζω η πλειοψηφία να είναι καλής πάστας) να πω το εξής: δείτε λίγο τη ζωή αλλιώς. Μάθετε να σέβεστε πρώτα τους εαυτούς σας, μετά τους γύρω σας. Μην αφήνετε άλλους να κάνουν κουμάντο στη ζωή σας. Αν σας αρέσουν τα μαχαίρια και οι τσαμπουκάδες με όπλα κλπ. θυμηθείτε ότι και αυτοί που έχουν φύγει, από τέτοιες μαλακίες έχουν φύγει. Οπότε, γιατί να μην είστε οι επόμενοι;
(πάλι θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες, αλλά ακόμη και ΕΝΑΝ άνθρωπο να μπορώ να επηρεάσω, αξίζει)
Sorry για το σεντόνι και το μικρό μου παραλήρρημα, αλλά ρε γμτ δεν μπορώ να βλέπω τέτοια πράγματα! Αγανακτώ! Και έχω φτάσει στο σημείο να λέω "ευτυχώς που δεν έχω παιδιά"!!! Αλλά έχουν οι άλλοι. Και δεν θέλω για κανένα παιδί, το μέλλον του να κρίνεται και να κρέμεται από ένα μαχαίρι