Για αρχή μου αρέσει που κάποιοι ακόμα πιστεύουν πως στην Ελλάδα οι πολιτικές παρατάξεις είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ (και δε ξέρω και εγώ τι άλλο). Σήμερα στην Ελλάδα οι πολιτικές παρατάξεις είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ και ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ. Στην πρώτη κατηγορεία ανοίκουν ΛΑΟΣ, το σύνολο της ΝΔ (και άστε τους να λένε) και μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ (βασικά όλοι πλην της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας) και η Ντόρα. Στους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ανοίκουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και ο Καμμένος. Φυσικά υπάρχουν οι ακρα μνημονιακοί και οι άκρα αντιμνημονιακοί. Αλλά αυτές είναι στις μέρες μας στην Ελλάδα οι πολιτικές ιδεολογίες που έχουν πολλά κομματα που τις εκφράζουν με κάποιες διαφορές (μικρές ή μεγάλες)
Τώρα όσο αφορά τον Καμμένο. Παλιότερα θα έλεγα πως δεν είχαμε πολλές κοινές ιδεολογικές απόψεις, αλλά δε μπορώ να πω ότι τον πάω γιατί τα λέει χύμα και τσουβαλάτα (με πολλές φορές να γίνεται και γραφικός και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει). Έχει καταλάβει πως στις μέρες μας, έτσι όπως έχει γίνει η Ελλάδα, το θέμα ΔΕΝ είναι αν είσαι αριστερός ή δεξιός ή κεντρώος αλλά αν είσαι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ και απ αυτό θα κριθούν πολλά πράγματα στις επόμενες εκλογές. Πχ το ΛΑΟΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ κόμμα) με τα βίας σε πολλές δημοσκοπήσεις πιάνει το 4% (για να μη πω για το ΠΑΣΟΚ) ενώ η ΔΗΜΑΡ (ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ κόμμα, με μικρότερη ζωή απ αυτή του ΛΑΟΣ) πιάνει το 5% (και σε μερικές το ξεπερνάει. Για να μη μιλήσω για κάτι 9% που έχω δει για το ακρα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ κόμμα του ΚΚΕ). ΑΝ ο καμμένος κάνει τελικά κόμμα, διαλέξει με προσοχή τους συνεργάτες του και κάνει και στρατηγικές συμμαχίες (ξαναλέω δεν έχει πλέον ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ αν είσαι αριστερός ή δεξιός) πχ βρει κανάλια επικοινωνίας με το ΔΗΜΑΡ, προσέξει να μην γίνεται και γραφικός, τότε δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν μπει και στη βουλή σαν ανεξάρτητο κόμμα (αν και με το σενάριο αυτό θα μπει οριακά) ή άνετα αν συμμαχίσει με άλλο (με πιο κοντινό σε αυτό και πιο εύκολο να έρθει σε αμοιβαία συνεννόηση είναι η ΔΗΜΑΡ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ)