Νέα

Αμοιβές αθλητών. Κάπου ΕΛΕΟΣ!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα troubaman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 273
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
troubaman

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Τύπε το γάμησες, θεωρείς δηλαδή πως οι τυφλοί δεν έχουν ζωή, είναι κινούμενα πτώματα;
Ειναι μεγαλο πληγμα η απωλεια της ορασης.
Εχουν σιγουρα μια μεγαλη δυσκολια μπροστα τους.
Απαιτει δυναμη ψυχης να αποδεχτεις οτι δε θα ξαναδεις τα χρωματα της πραγματικοτητας.
Ρωτα ενα τυφλο ποσα θα εδινε για να ξαναβρει το φως του.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.789
Πόντοι
216
Τα ερωτηματα που εθεσες και οι απαντησεις τους δειχνουν το βαθμο της αδικιας.
Αντιλαμβάνομαι τι λες, εύλογα σε απασχολεί.
Αλλά σκέψου και το αντίστροφο: δεν θα ήταν άδικο για τον Αντετοκούμπο να είναι ο καλύτερος στον κόσμο, οι εργοδότες του να βγάζουν δις στις πλάτες του και αυτός να παίρνει τον βασικό μισθό;

Ο καπιταλισμός/φιλελευθερισμός/όπως σκατά το ορίσουμε, είναι ένα σύστημα σκληρό, μερικές φορές πολύ σκληρό. Αλλά μακροσκοπικά και εφόσον λειτουργεί σωστά, είναι ένα σύστημα δίκαιο. Τόσο αξίζεις, τόσο αμοίβεσαι. Στον πυρήνα του, δεν είναι άδικο ο Αντετοκούμπο να παίρνει πολλά και ο μέσος γιατρός λιγότερα. Όπως άλλωστε και ο μέσος μπασκετμπολίστας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Δε μου οφειλεις σορυ φιλε.
Εισαι απο τα πιο cool ατομα εδω μεσα.
Και παντα κοσμιος.
Ανθρωποι ειμαστε καμμια φορα και ξεφευγουμε.Παθιαζομαστε
Παμε παρακατω man :thumbsup:
Tύπε μου, αφου ειναι "πάντα κόσμιος" και μας τσουβαλιασες το ιδιο εμενα και εκεινον, μολονοτι εκεινος μπηκε και με εβρισε απροκλητα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ούτε θα σχολιασω την αστειοτητα οτι εβρισε εμενα, αλλά ζητησε συγνωμη απο...σενα. Κι εσυ το βρισκεις φυσιολογικο.
Κανενα προβλημα, μπορεις να συνεχισεις την συζητηση μαζι με τον "κοσμιο", αφού δεν αισθανθηκες καν την αναγκη να του κανεις μια παρατηρηση για το πώς μου φερθηκε ανευ λογου, και του κάνεις και γουτσου γουτσου. Εγω φταιω που εκατσα να κανω σοβαρη συζητηση για το θεμα που ανοιξες. Αντε γεια

OP
OP
troubaman

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Αλλά σκέψου και το αντίστροφο: δεν θα ήταν άδικο για τον Αντετοκούμπο να είναι ο καλύτερος στον κόσμο, οι εργοδότες του να βγάζουν δις στις πλάτες του και αυτός να παίρνει τον βασικό μισθό;

Ο καπιταλισμός/φιλελευθερισμός/όπως σκατά το ορίσουμε, είναι ένα σύστημα σκληρό, μερικές φορές πολύ σκληρό. Αλλά μακροσκοπικά και εφόσον λειτουργεί σωστά, είναι ένα σύστημα δίκαιο. Τόσο αξίζεις, τόσο αμοίβεσαι. Στον πυρήνα του, δεν είναι άδικο ο Αντετοκούμπο να παίρνει πολλά και ο μέσος γιατρός λιγότερα. Όπως άλλωστε και ο μέσος μπασκετμπολίστας.
Η αδικια ξεκιναει απο τους εργοδοτες.
Ο Αντετοκουμπο δεν ειναι ο πυρηνας του προβληματος.
Και οι εργοδοτες που τα βρηκαν τα δις;

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.789
Πόντοι
216
Το γκολφ είναι το κατεξοχήν ελιτίστικο άθλημα.
Ακριβώς αυτό. Για τον ίδιο λόγο που η Φερράρι δεν είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά αυτό έχουν οι εκατομμυριούχοι.

desade19

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Οκτ 2008
Κριτικές
12
Like
271
Πόντοι
290
Η αμοιβή των αθλητών, τραγουδιστών κτλ δείχνει πόσο τους εκτιμούμε. Πόσοι εδώ μέσα ξέρουν ποιός είναι ο πρόεδρος της ακαδημίας Αθηνών; Ή ποιός είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Ή έστω ποιός είναι ο πρόεδρος Δημοκρατίας; Μήπως ξέρετε κάποιον διακεκριμένο Έλληνα μουσικό, ζωγράφο, λογοτέχνη, επιστήμονα; Ρωτώ γιατί ούτε εγώ ξέρω αλλά υπάρχουν... Όλοι, όμως, ξέρουν τη σύνθεση κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας Α' και Β' εθνικής ( ομοίως για μπάσκετ) καθώς και το βιογραφικό των παικτών, προπονητών, παιδιών που φέρνουν τα νερά ΚΑΙ καφετζήδων!
Εμείς διαμορφώνουμε την κοινωνία ( εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ η κοινωνία) κι αν δε μας αρέσει, ας κάνουμε αυτοκριτική...

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.789
Πόντοι
216
Η αδικια ξεκιναει απο τους εργοδοτες.
Ο Αντετοκουμπο δεν ειναι ο πυρηνας του προβληματος.
Και οι εργοδοτες που τα βρηκαν τα δις;
Από το ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο βλέπουμε μπάσκετ, ασχολιόμαστε με αυτό, και συνεπώς καταναλώνουμε άμεσα ή έμμεσα το προϊόν τους.
Κοίτα, οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά όλοι μας αντιλαμβανόμαστε 2-3 βασικές έννοιες. Όπως κι εσύ άλλωστε.

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.395
Πόντοι
14.936
Δεν είναι τυχαίο πως όποιος συγχρωτίζεται με το μεγαλύτερο μουνόπανο του σάιτ καταντάει κάπως έτσι.
Ποιο είναι αυτό αγόρι?
Σορυ για την ερώτηση και πάλι αλλά δεν έχω καταλάβει..
Το να μιλάς για κατάντια εσύ επίσης δεν νομίζεις ότι είναι λίγο άκυρο?
Και εγώ θεωρώ πολλούς εδώ κατάντια αλλά οκ...
Παρόλο το γενικότερο χαλί τους ανταλλάζουμε μια καλημερα-καλησπερα...
Και ας είναι σαν εσάς...
Δεν πειράζει..
Άνθρωποι είναι και αυτοί...

OP
OP
troubaman

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Tύπε μου, αφου ειναι "πάντα κόσμιος" και μας τσουβαλιασες το ιδιο εμενα και εκεινον, μολονοτι εκεινος μπηκε και με εβρισε απροκλητα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ούτε θα σχολιασω την αστειοτητα οτι εβρισε εμενα, αλλά ζητησε συγνωμη απο...σενα. Κι εσυ το βρισκεις φυσιολογικο.
Κανενα προβλημα, μπορεις να συνεχισεις την συζητηση μαζι με τον "κοσμιο", αφού δεν αισθανθηκες καν την αναγκη να του κανεις μια παρατηρηση για το πώς μου φερθηκε ανευ λογου, και του κάνεις και γουτσου γουτσου. Εγω φταιω που εκατσα να κανω σοβαρη συζητηση για το θεμα που ανοιξες. Αντε γεια
Φιλατε Αλεξ ποτε δεν κρινω καποιον απο μια στιγμη.Επισης ειναι τοσα τα μηνυματα που δε προλαβαινω να τα διαβασω ολα.
Ειμαι σιγουρος ωστοσο οτι μπορειτε να τα βρειτε μεταξυ σας.
Δε σου χει τυχει να συμπαθεις δυο ανθρωπους ετεροκλητους που ισως καποια στιγμη διαφωνησουν/συγκρουστουν;
Η προσωπικη μου αποψη/feedback και απο τους δυο σας ειναι θετικοτατη.
Λυπαμαι για το συμβαν αναμεσα σας.
Δεν τσουβαλιαζω κανεναν.
Αντιθετα στενοχωριεμαι να βλεπω ανθρωπους που εκτιμω να τσακωνονται.
Ζητω εγω συγνωμη απο σενα αν παρεξηγηθηκες η αν θεωρησες οτι σε αδικω.

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.395
Πόντοι
14.936
Πούλο βρε μαλακά...
ΠΟΥΛΟ..

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.184
Πόντοι
3.786

Είναι δομικό το ζήτημα.Από τη στιγμή που το σύστημα του καπιταλισμού δίνει τόσο υπέρογκα ποσά από διαφημίσεις στις ομάδες του NBA πχ,θα πληρώσουν τους κορυφαίους όπως τον Γιάννη ανάλογα.

Σε έναν πιο δίκαιο κόσμο τα ποσά θα ήταν πιο λογικά.Αλλά και πάλι πρέπει να συγκρίνουμε όμοια μεγέθη.Ο απλός μπασκετμπολίστας της Α1 που δεν είναι διεθνής παίρνει περίπου όσα ένας μέσος γιατρός,ίσως και λίγο καλύτερα.Ο Γιακούμπ όμως δεν νομίζω να μην έβγαζε ένα τσουβάλι λεφτά από τις επεμβάσεις του.ΟΚ όχι όσα ο Λεμπρόν ή ο Μέσι,αλλά παίζει ρόλο η αναγνωρισιμότητα στην αγορά που φέρνει κέρδη.Και πάλι ξαναλέω ότι τα ποσά έχουν ξεφύγει.Και παίζει και πολύ ξέπλυμα χρήματος

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.842
Πόντοι
3.656
Αν πάτε επίσκεψη σε έναν γιατρό για εξέταση και να σας γράψει εξετάσεις και σας ζητήσει 250 ευρώ για την επίσκεψη....

θα πείτε ότι αμείβετε καλά επειδή το αξίζει η θα του βρίζετε τη μάνα 2 βδομάδες μετά?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Φιλατε Αλεξ ποτε δεν κρινω καποιον απο μια στιγμη.Επισης ειναι τοσα τα μηνυματα που δε προλαβαινω να τα διαβασω ολα.
Ειμαι σιγουρος ωστοσο οτι μπορειτε να τα βρειτε μεταξυ σας.
Δε σου χει τυχει να συμπαθεις δυο ανθρωπους ετεροκλητους που ισως καποια στιγμη διαφωνησουν/συγκρουστουν;
Η προσωπικη μου αποψη/feedback και απο τους δυο σας ειναι θετικοτατη.
Λυπαμαι για το συμβαν αναμεσα σας.
Δεν τσουβαλιαζω κανεναν.
Αντιθετα στενοχωριεμαι να βλεπω ανθρωπους που εκτιμω να τσακωνονται.
Ζητω εγω συγνωμη απο σενα αν παρεξηγηθηκες η αν θεωρησες οτι σε αδικω.
Και μονο οτι λες οτι "τσακωνομαστε" το θεωρω προσβλητικο.
Οταν ενας επιτιθεται απροκλητα και μου προτεινει να παω στη βαφτιση να δω το μουνι της βαφτισιμιας του, δεν υπαρχει "τσακωμος". Ούτε "συμβάν".
Υπαρχει ενας που επιτιθεται.
Το να ονομαζουμε "τσακωμο" την απροκλητη επιθεση ειναι χυδαιοτητα.
Πώς γινεται τωρα, και όταν με βριζει καποιος δεν το βλεπει κανενας, αλλά αν πω εγω κατι που δεν αρεσει σε καποιους, ξαφνικα βρισκονται τριαντα περιεργοι να το σχολιαζουν, δεν θα το καταλαβω ποτε.
Να εισαι καλα και καληνυχτα. Εξακολουθω να πιστευω οτι εισαι καλο παιδι αλλά χαλαστηκα.

OP
OP
troubaman

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Από το ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο βλέπουμε μπάσκετ, ασχολιόμαστε με αυτό, και συνεπώς καταναλώνουμε άμεσα ή έμμεσα το προϊόν τους.
Κοίτα, οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά όλοι μας αντιλαμβανόμαστε 2-3 βασικές έννοιες. Όπως κι εσύ άλλωστε.
Οπως ειπα δεν αντιλεγω για την ισχυ των νομων του εμποριου.
Προσφορα ζητηση κτλ
Ωστοσο θεωρω αυτο το συστημα τοσο κατεστημενο οσο και αδικο.
Γι αυτο ανοιξα το θεμα.
Γιατι ειπα σε καποια φαση.
"Κατσε ρε μαλακα.Τι εξουσια δωσαμε στα ειδωλα του αθλητισμου;Μηπως τους αντιστοιχει κατι λιγοτερο;Μηπως οι αληθινοι ηρωες της ζωης ειναι αφανεις και κακοπληρωμενοι;"

• Like
Αντιδράσεις: ROB. C

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.789
Πόντοι
216
Είναι δομικό το ζήτημα.Από τη στιγμή που το σύστημα του καπιταλισμού δίνει τόσο υπέρογκα ποσά από διαφημίσεις στις ομάδες του NBA πχ,θα πληρώσουν τους κορυφαίους όπως τον Γιάννη ανάλογα.

Σε έναν πιο δίκαιο κόσμο τα ποσά θα ήταν πιο λογικά.Αλλά και πάλι πρέπει να συγκρίνουμε όμοια μεγέθη.Ο απλός μπασκετμπολίστας της Α1 που δεν είναι διεθνής παίρνει περίπου όσα ένας μέσος γιατρός,ίσως και λίγο καλύτερα.Ο Γιακούμπ όμως δεν νομίζω να μην έβγαζε ένα τσουβάλι λεφτά από τις επεμβάσεις του.ΟΚ όχι όσα ο Λεμπρόν ή ο Μέσι,αλλά παίζει ρόλο η αναγνωρισιμότητα στην αγορά που φέρνει κέρδη.Και πάλι ξαναλέω ότι τα ποσά έχουν ξεφύγει.Και παίζει και πολύ ξέπλυμα χρήματος
Γι αυτό και έχει περισσότερη λογική και ίσως περισσότερο ενδιαφέρον να συγκριθεί ο Αντετοκούμπο με τον Γιακούμπ και ο Σπανοβαγγελόπουλος που παίζει στην Α2 με τον παθολόγο μου.

OP
OP
troubaman

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Και μονο οτι λες οτι "τσακωνομαστε" το θεωρω προσβλητικο.
Οταν ενας επιτιθεται απροκλητα και μου προτεινει να παω στη βαφτιση να δω το μουνι της βαφτισιμιας του, δεν υπαρχει "τσακωμος". Ούτε "συμβάν".
Υπαρχει ενας που επιτιθεται.
Το να ονομαζουμε "τσακωμο" την απροκλητη επιθεση ειναι χυδαιοτητα.
Πώς γινεται τωρα, και όταν με βριζει καποιος δεν το βλεπει κανενας, αλλά αν πω εγω κατι που δεν αρεσει σε καποιους, ξαφνικα βρισκονται τριαντα περιεργοι να το σχολιαζουν, δεν θα το καταλαβω ποτε.
Να εισαι καλα και καληνυχτα. Εξακολουθω να πιστευω οτι εισαι καλο παιδι αλλά χαλαστηκα.
Οπως σου ειπα φιλτατε Αλεξ δε προλαβα να διαβασω τη διαμαχη σας.Λογω τιμης.
Καλο βραδυ να εχεις.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.153
Πόντοι
3.846
Ζω για τη στιγμή που ένας από αυτούς τους "ιδεολόγους" θα πάει στο γιατρό ,θα του ζητήσει 100.000 ευρώ γιατί "μα καλά δεν αξίζει η ζωή σου 100.000 ευρώ" και θα ανακαλύψει ότι ο γιατρός έχει μετοχές σε ελληνική ΠΑΕ.

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.709
Πόντοι
6.536
Επειδή βαριέμαι να διαβάσω 9 σελίδες μια ανασκόπηση παρακαλώ πολύ και επίσης ποιος είναι κατά του Αντετοκούμπο?

:coffee:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom