Νέα

alarm security - συναγερμος για σπιτι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mr.bean
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
πριν από 5 μέρες έπεσα θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Εκανα την μαλακία και δεν ειχα ούτε συναγερμό , ούτε κάμερες ...
Δεν πήραν κάτι αξίας αλλά το σπίτι ακόμα βρωμάει γαμώ τους βουλγαρόγυφτους γαμώ..  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
έριξα μια ματιά για σύστημα συναγερμού αλλά ρε σεις ένας ψιλοχαμός γίνεται... όλοι έχουν πίνακα , ρανταρ , πληκτρολογιο, σειρηνα κλπ αλλά βρηκα τιμές απο 300 εβραίους μέχρι 1500 εβραίους !!!! γιατι τόσο μεγαλη διαφορά ?  :think:
ξέρει κάποιος tips ? τι να προσέξω ?

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Φίλε καλή δύναμη καταρχήν από τις πιο άσχημες φάσεις που μπορεί να σου κάτσουν.
Θα έλεγα για αρχή να δώσεις προτεραιότητα στα αδύνατα σημεία του σπιτιού όπου μπορεί να μπει κάποιος. Π.χ πόρτα ασφαλείας έχεις;
Από εκεί και πέρα ότι παραπάνω βάζεις καλό είναι.
Προφανώς θα πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά τι προσφέρει κάθε πακέτο, τεχνολογία, ευαισθησία, τηλεειδοποιήσεις,  παγίδες, μονάδες ραντάρ, σειρήνες, δυσκολία εξουδετέρωσης, εφεδρικές μπαταρίες, αν συμπεριλαμβάνεται κόστος εγκατάστασης και φυσικά πόσο είναι η μηνιαία συνδρομή.  Λίγο πολύ όλοι κάνουν τη δουλειά τους και λίγο πολύ όλοι εξουδετερώνονται αν σου κάτσει πολύ έμπειρος αλλά για να σε βάλει στο μάτι θα πρέπει να είσαι ελκυστικός στόχος οπότε ήδη θα είχες καλό συναγερμό.
Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς και μόνος σου να ψαχτείς και να τοποθετήσεις σύστημα συναγερμού (πχ όλες οι μονάδες ασύρματες οπότε γλυτώνεις τη καλωδίωση) αλλά υπάρχουν μειονεκτήματα.
Καλό ψάξιμο.

OP
OP
mr.bean

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
πόρτα θωρακισμένη έχω και εξωτερικά κουφώματα αλουμινιου και μάλιστα ενισχυμένα . Η ζημιά έγινε από την πόρτα της κρεβατοκαμαρας, σκαρφάλωσαν στον 2 όροφο μέσω μιας σκαλωσιας που υπήρχε παραδιπλα , μπηκαν στο μπαλκονι και μαλλον με λοστό ή δεν ξερω τι αλλο ανοιξαν την πορτα χωρις να σπασουν τζαμι. Πάντως ψαχνω για αυτονομο συστημα που να στελνει sms ή κλήση στο κινιτο μου οταν ειμαι εκτος.

Επισκέπτης
Πάντως ψαχνω για αυτονομο συστημα που να στελνει sms ή κλήση στο κινιτο μου οταν ειμαι εκτος.

Αρχίδια.Πρέπει να γραφτείς σε εταιρεία παρακολούθησης σημάτων.
Κόστος 120€ με 150€ το χρόνο.

Αλλιώς απλά ξέχνα το.

OP
OP
mr.bean

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
Ποιας μάρκας θα είναι ο συναγερμός ; Paradox, Bosch, DCS, Caddx, Sigma, , Crow, Jablotron. Και ποιας χώρας ; Καναδέζικος, Ιταλικός, Γερμανικός, Ελληνικός , Κινέζικος ; Μία γρήγορη αναζήτηση στο google θα σας πείσει σχετικά με την εμπειρία της εταιρίας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, που θα επιλέξετε. Προσοχή όμως ! Θέλετε μία εταιρία που να επισκευάσει πχ. το πληκτρολόγιο του συναγερμού σας , στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας και μετά την λήξη της εγγύησης, γιατί δε θέλετε να πάρετε την απάντηση που πήρε ο κουνιάδος μου όταν του χάλασε το πληκτρολόγιο «.. Ε μετά απο 4 χρόνια τι θες να κάνω,..να σου δώσω καλύτερα, μία προσφορά να τον αντικαταστήσεις;..»

OP
OP
mr.bean

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16

Αλλιώς απλά ξέχνα το.

και εαν γίνω συνδρομητης σε τετοια εταιρεία , τι σημαινει ? παλι πρεπει να αποφασισω τι συστημα θα βαλω . Η εταιρεια απλα θα επιβλεπει ποτε και εαν χτυπησει ο συναγερμος

Επισκέπτης
και εαν γίνω συνδρομητης σε τετοια εταιρεία , τι σημαινει ? παλι πρεπει να αποφασισω τι συστημα θα βαλω . Η εταιρεια απλα θα επιβλεπει ποτε και εαν χτυπησει ο συναγερμος

Ο κατασκεαυστής του συναγερμού, δεν λέει μία.
Έτσι κι αλλιώς οι πλακέτες όλες στην Κίνα φτιάχνονται.
Αν είναι συνδεδεμένος με κέντρο λήψης σημάτων , θα έχεις τεχνικό να τον επιβλέπει.
Μόνιμα. Ακόμη κι αν ένας π.χ. μπογιατζής χτυπήσει τον ανιχνευτή κίνησης,
στέλνει σήμα και σε παίρνουν τηλέφωνο αμέσως.

Ακόμη κι αν εκπυρσοκροτήσει το δίκανο ,
μεγάλη παρασκευή ξημέρωμα και σπάσει το πληκτρολόγιο από τα σκάγια,
στέλνει σήμα και σε παίρνουν τηλέφωνο και έρχεται ο τεχνικός τους.

Ο συναγερμός ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, όχι καταναλωτικό αγαθό.
Είναι λάθος να ψάχνεις μάρκες κτλ.
Είναι σαν να επρόκειτο να κάνεις εγχείριση by-pass
και να ψάχνεις τι μάρκα θα είναι το ράμμα που θα βάλει ο χειρουργός.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ , ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Η εταιρεία ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΧΤΥΠΑ.
Στέλνει σήματα κάθε μέρα, πολλές φορές.
Για καλή λειτουργία, αν το τηλέφωνο είναι κατειλημένο σε ενημερώνει κτλ κτλ κτλ
Αν πέσει η μπαταρία, αν θέλει άλλαγμα κτλ κτλ

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
πριν από 5 μέρες έπεσα θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Εκανα την μαλακία και δεν ειχα ούτε συναγερμό , ούτε κάμερες ...
Δεν πήραν κάτι αξίας αλλά το σπίτι ακόμα βρωμάει γαμώ τους βουλγαρόγυφτους γαμώ..  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
έριξα μια ματιά για σύστημα συναγερμού αλλά ρε σεις ένας ψιλοχαμός γίνεται... όλοι έχουν πίνακα , ρανταρ , πληκτρολογιο, σειρηνα κλπ αλλά βρηκα τιμές απο 300 εβραίους μέχρι 1500 εβραίους !!!! γιατι τόσο μεγαλη διαφορά ?  :think:

Περα απο μαρκες κλπ ειναι αναλογα το συστημα και τα εξαρτηματα που θα βαλεις...
Πχ αν θελεις μπαρες υπερυθρων στα παραθυρα και στα μπαλκονια
εχουν ενα αλμυρο κοστος...
παιζει ρολο και το σπιτι
ποσα τετραγωνικα ειναι? ποσοι χωροι?
θα τα βαλεις με καλωδίωση ή ασυρματα ?

παρε προσφορες αναλυτικες με εγκατασταση και συγκρινε τες
γιατι δεν νομιζω να τον βαλεις μονος σου....

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356

Κοίτα στη τελική ισχύει αυτό που σου έγραψε ο Λάκης. 99% ο συναγερμός θα χτυπήσει, χωρίς τηλεειδοποίηση όσο και να βαράει, ό,τι σειρήνα και να έχεις, 99% κανένας δε θα δώσει σημασία είτε από αδιαφορία είτε γιατί κλάνουν μέντες.

Από εκεί και πέρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ψάξε πρώτα μέσω διαδικτύου δυο τρεις εταιρίες που είναι σοβαρές με χρόνια παρουσία στο χώρο και πήγαινε να τους μιλήσεις από κοντά και να πάρεις προσφορά ανάλογα με το χώρο σου.  Επειδή όλα μα όλα τα ηλεκτρονικά έχουν ημερομηνία λήξης ρώτα αν υπάρχει δέσμευση της εταιρίας για τα χρόνια υποστήριξης σε ανταλλακτικά. Κινέζο προσωπικά δε θα έπαιρνα.

OP
OP
mr.bean

mr.bean

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2006
Κριτικές
6
Like
92
Πόντοι
16
είναι οροφοδιαμέρισμα στον 2ο και οι 3 πλευρες του εχουν μπαλκονι. οποτε νομιζω οτι χρειαζομαι οπωσδηποτε μαγνητικες επαφες για εξωπορτα (που ειναι θωρακισμενη) και τα παραθυρα -πορτες μπαλκονιών. Τωρα για ρανταρ μεσα στο σπιτι δεν ξερω ποσο χρησιμα θα ειναι . δλδ αν σηκωθω το βραδυ για κατουρημα δεν θα χτυπησει ο συναγερμος ?

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.832
Πόντοι
11.585

Αλλιώς απλά ξέχνα το.

Για να λαμβανει τηλεφωνο στο κινητο του δεν πρεπει να ειναι γραμμενος σε καποια σεκιουριτι, αναλογα υπαρχει συστημα που σε περνει τηλεφωνο ειτε μεσω της γραμμης τηλεφωνου, ειτε μεσω κινητου, το 2ο εχω εγω, και να μου κοψουν το τηλεφωνο αυτο με καλει κανονικα, το μονο που θελει ειναι μια καρτα την οποια παρακολουθεις τις μοναδες της και την ανανεωνεις μια φορα τον χρονο για να μην κατεργηθει.

Επισκέπτης
Κοίτα στη τελική ισχύει αυτό που σου έγραψε ο Λάκης. 99% ο συναγερμός θα χτυπήσει, χωρίς τηλεειδοποίηση όσο και να βαράει, ό,τι σειρήνα και να έχεις, 99% κανένας δε θα δώσει σημασία είτε από αδιαφορία είτε γιατί κλάνουν μέντες.

Από εκεί και πέρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ψάξε πρώτα μέσω διαδικτύου δυο τρεις εταιρίες που είναι σοβαρές με χρόνια παρουσία στο χώρο και πήγαινε να τους μιλήσεις από κοντά και να πάρεις προσφορά ανάλογα με το χώρο σου.  Επειδή όλα μα όλα τα ηλεκτρονικά έχουν ημερομηνία λήξης ρώτα αν υπάρχει δέσμευση της εταιρίας για τα χρόνια υποστήριξης σε ανταλλακτικά. Κινέζο προσωπικά δε θα έπαιρνα.

Κινέζικες είναι όλες οι πλακέτες.
Παίζουν κάτι siemens κτλ γνωστές μάρκες
ΚΙ ΑΥΤΕΣ MADE IN CHINA.

Από εκεί και πέρα, οι σοβαρές εταιρείες, εξυπηρετούν για αλλαγή ανταλλακτικών
και υπάρχει συμβατότητα.
Στο ιατρείο έγινε τοποθέτηση το 1999. Άλλαξα πληκτρολόγιο πριν λίγες βδομάδες.
Διαφορετικό στην όψη , τελείως συμβατό.
Τα κόστη αστεία.
Περισσότερο εργασία πληρώνεις.

Επισκέπτης
Για να λαμβανει τηλεφωνο στο κινητο του δεν πρεπει να ειναι γραμμενος σε καποια σεκιουριτι, αναλογα υπαρχει συστημα που σε περνει τηλεφωνο ειτε μεσω της γραμμης τηλεφωνου, ειτε μεσω κινητου, το 2ο εχω εγω, και να μου κοψουν το τηλεφωνο αυτο με καλει κανονικα, το μονο που θελει ειναι μια καρτα την οποια παρακολουθεις τις μοναδες της και την ανανεωνεις μια φορα τον χρονο για να μην κατεργηθει.

Ναι και αν σε πάρει την ώρα που είσαι σε τούνελ ή έχεις μείνει από μπαταρία
ή πλένεις πούτσο για να γαμήσει cg ... γάμα τα ....

Η εταιρεία σε παίρνει τηλέφωνο , αν δεν απαντήσεις παίρνει τη γυναίκα σου,
αν δεν απαντήσει παίρνει τη μάνα σου, αν δεν απαντήσει παίρνει τη γιαγιά σου ....

και μετά καπάκι στέλνει αστυνομία ...

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.832
Πόντοι
11.585
Ποιας μάρκας θα είναι ο συναγερμός ; Paradox, Bosch, DCS, Caddx, Sigma, , Crow, Jablotron. Και ποιας χώρας ; Καναδέζικος, Ιταλικός, Γερμανικός, Ελληνικός , Κινέζικος ; Μία γρήγορη αναζήτηση στο google θα σας πείσει σχετικά με την εμπειρία της εταιρίας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, που θα επιλέξετε. Προσοχή όμως ! Θέλετε μία εταιρία που να επισκευάσει πχ. το πληκτρολόγιο του συναγερμού σας , στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας και μετά την λήξη της εγγύησης, γιατί δε θέλετε να πάρετε την απάντηση που πήρε ο κουνιάδος μου όταν του χάλασε το πληκτρολόγιο «.. Ε μετά απο 4 χρόνια τι θες να κάνω,..να σου δώσω καλύτερα, μία προσφορά να τον αντικαταστήσεις;..»

Σηγμα, αυτο εχω εγω, απλα αθανατα δεν βγαζουν προβληματα, ελληνικης κατασκευης νωμιζω, εχει σερβις οτι παθει.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Δεν πήραν κάτι αξίας αλλά το σπίτι ακόμα βρωμάει γαμώ τους βουλγαρόγυφτους γαμώ..  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
έριξα μια ματιά για σύστημα συναγερμού αλλά ρε σεις ένας ψιλοχαμός γίνεται... όλοι έχουν πίνακα , ρανταρ , πληκτρολογιο, σειρηνα κλπ αλλά βρηκα τιμές απο 300 εβραίους μέχρι 1500 εβραίους !!!! γιατι τόσο μεγαλη διαφορά ?  :think:
τυπε μια ειναι η λυση
Ithaca_37_Shotgun_by_Dbl_Dzl.jpg

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
είναι οροφοδιαμέρισμα στον 2ο και οι 3 πλευρες του εχουν μπαλκονι. οποτε νομιζω οτι χρειαζομαι οπωσδηποτε μαγνητικες επαφες για εξωπορτα (που ειναι θωρακισμενη) και τα παραθυρα -πορτες μπαλκονιών. Τωρα για ρανταρ μεσα στο σπιτι δεν ξερω ποσο χρησιμα θα ειναι . δλδ αν σηκωθω το βραδυ για κατουρημα δεν θα χτυπησει ο συναγερμος ?

Φτιάχνουν ζώνες.  Το βράδυ οπλίζεις τη ζώνη περιμέτρου (πόρτες, παράθυρα κτλ) τα εσωτερικά ραντάρ πχ μένουν αδρανή.  Όταν λείπει οπλίζεις εσωτερική και εξωτερική ζώνη.  Φυσικά μπορούν να διαμορφωθούν πολλαπλές ζώνες.

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Κινέζικες είναι όλες οι πλακέτες.
Παίζουν κάτι siemens κτλ γνωστές μάρκες
ΚΙ ΑΥΤΕΣ MADE IN CHINA.

Από εκεί και πέρα, οι σοβαρές εταιρείες, εξυπηρετούν για αλλαγή ανταλλακτικών
και υπάρχει συμβατότητα.
Στο ιατρείο έγινε τοποθέτηση το 1999. Άλλαξα πληκτρολόγιο πριν λίγες βδομάδες.
Διαφορετικό στην όψη , τελείως συμβατό.
Τα κόστη αστεία.
Περισσότερο εργασία πληρώνεις.

Υπάρχουν και κανα δυο ελληνικές εταιριες λακη που φτιαχνουν συστηματα συναγερμου
η μια ειναι η olympia electronics που ξερω
νομιζω και η univel

Επισκέπτης

Οι αισθητήρες είναι σε ομάδες και απενεργοποιείς όποια θέλεις.
Αναγκαστικά θα απενεργοποιείς κάποιες ομάδες.
Π.χ. αισθητήρες μπαλκονιών.

Γιατί εφόσον το σπίτι είναι στόχος,κάποιες φορές όταν θα φύγεις
θα τσεκάρουν. Θα πετάξουν πέτρες , σακούλες με πατασαβούρες κτλ
για να ενεργοποιήσουν τους αισθητήρες του μπαλκονιού.
Όταν είσαι μέσα, απενεργοποιείς αισθητήρες κίνησης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom