Καλημέρα συναγωνιστές
Θα προσπαθήσω, σε πρώτη φάση να αποφύγω τις κατάρες αφενός και τους πανηγυρισμούς αφετέρου για το «πέσιμο» στον Γ. Μπουτάρη. Το χθεσινό συμβάν είναι σίγουρα απότοκος του κλίματος που καλλιεργείται στη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα ανοιχτά εθνικά θέματα (και όχι μόνο).
Ο Μπουτάρης είναι ένας πολιτικός, που έχει τα «κάκαλα» (όπως τα λένε οι Πόντιοι) να λέει την γνώμη του με θάρρος υ και να πηγαίνει ενάντια στο ρεύμα εάν πιστεύει ότι έτσι είναι το σωστό. Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του, και δεν κρύβεται πίσω από «πλειοψηφίες», νομοτελειακά γίνεται στόχος. Το αν είναι ή όχι σωστές οι απόψεις του, φυσικά και δεν θα το κρίνω εγώ, καθώς δεν είμαι αμερόληπτος, οπότε δεν θα είμαι και αντικειμενικός. Δεν θέλω όμως κανέναν αυτόκλητο Defender of the Faith/Nation, να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να την πέφτει , δίκην αγέλης, σε έναν άνθρωπο.
Μια παράμετρος που εγώ τουλάχιστον δεν διαπίστωσα να συζητείται :
Ο Μπουτάρης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Η επιχειρηματική του πορεία αυτό καταδεικνύει. Η Αστυνομία διαθέτει επίσης έξυπνα στελέχη. Δεν είναι δυνατόν κανείς από τους δυο να μην προέβλεψε, ή να μην υποψιάστηκε ότι κάποιοι θα του επιτεθούν φραστικά ή/και σωματικά. Ιδίως όταν έχει προχωρήσει στις δηλώσεις που έχει κάνει, και όταν έχει επιτρέψει την διοργάνωση του Gay Pride Parade στην πόλη μας την ίδια ημέρα. Μήπως κάποιοι επεδίωκαν να γίνουν όσα έγιναν; Μήπως ο μπάρμπα –Γιάννης έγινε (εκούσια ή ακούσια) ο λαγός κάποιων;
ΥΓ. Όσοι με ξέρουν, και όσοι με έχουν διαβάσει κατά καιρούς, γνωρίζουν καλά πως εδώ και πάνω από 30 χρόνια είμαι ταγμένος στον εθνικιστικό/ακροδεξιό χώρο, και είμαι ένας άνθρωπος που αρκετές φορές δέχθηκε επιθέσεις και έφαγε (και έδωσε όμως), ξύλο, υπερασπιζόμενος τις ιδέες του. Ποτέ όμως δεν καταδέχθηκα να χτυπήσω κάποιον , κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του πλήθους, επειδή οι ιδέες του είναι διαφορετικές από τις δικές μου. Αυτές είναι πρακτικές των ντεμέκ (έτσι λέμε στην Θεσ/νικη τους δήθεν) δημοκρατών της αριστεράς, με την ευθύνη, ου μην τις ευλογίες και την συνέργια των οποίων, έχει δημιουργηθεί η σημερινή αποκρουστική κατάσταση, με στήσιμο, σε κάθε ευκαιρία, λαϊκών δικαστηρίων και επιβολή του «Δικαίου της Επανάστασης». Ο Κατρούγκαλος άλλωστε (που δήλωσε και κομμουνιστής), ήταν αυτός που είπε πως «η επανάσταση παράγει δίκαιο»…
ΥΓ2. Φίλοι αριστεροί, μια παροιμία λέει : Με στραβούς θα κοιμηθείς, το πρωί θ’ αλληθωρίζεις. Πλέον δεν αλληθωρίζετε απλώς, στραβωθήκατε τελείως.
ΥΓ3. Επειδή έχω το κουσούρι να θυμάμαι, ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μου οι δηλώσεις του Μπουτάρη για τον Καμμένο, πως αν τον δει κρεμασμένο, θα του τραβήξει κι άλλο το σχοινί. Κανένα ΜΜΕ όμως δεν το έπαιξε τότε…