Νέα

Αγορά ψηφιακής βιντεοκάμερας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jimmyee
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jimmyee

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Λοιπον στο ψητο...

• [li]Για προσωπικη χρηση(ταξιδακια,χαβαλε κλπ) , δεν θελω να γινω σκηνοθετης ουτε θα γυρναω ολη μερα με την καμερα.
    Εως 500-600 ευρω max.
    Απαραιτητα σκληρο δισκο
    Θελω να παρω μια καμερα να κανω τη δουλεια μου και σε π.χ. 3 χρονια  και οχι σε 1 χρονο να ειναι αρχαια τεχνολογικα.
    Αξιζει να ειναι HD?
    Αν ειναι HD θα ειναι το ιδιο ευκολη η επεξεργασια στο pc ή θα θελω και καινουριο δυνατο υπολογιστη?
    [/li]
    [li][/li]

εχω δει τις εξης

ειμαι σε καλο δρομο?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Απαραιτητα σκληρο δισκο

Γιατί;

Για προσωπικη χρηση(ταξιδακια,χαβαλε κλπ) , δεν θελω να γινω σκηνοθετης ουτε θα γυρναω ολη μερα με την καμερα.
Θελω να παρω μια καμερα να κανω τη δουλεια μου και σε π.χ. 3 χρονια  και οχι σε 1 χρονο να ειναι αρχαια τεχνολογικα.

ΦΟΒΕΡΗ λύση σε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ τιμή (200 e), η ολοκαίνουργια ψηφιακή (MPEG-4 AVC/H.264 κ αποθηκεύει σε καρτούλες SD, σε μια 8 mb γράφει 2 ώρες) SANYO xacti (που εκτός από βιντεοκάμερα είναι και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 9.1 mp). Χωράει μέσα στην παλάμη κ απλά επιλέγεις με το ένα ή το άλλο κουμπάκι αν αυτό που βλέπεις στην 2,5" περιστρεφόμενη οθόνη θες να το αποθηκεύσεις σαν φωτογραφία ή βίντεο (μ' ένα σωρό ρυθμίσεις από τα μενού επιλογών)...

Στην Ελλάδα, την βρίσκεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Public (την έχω 1 μήνα σχεδόν κ είμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος)... :rockon:

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
1
μαγκες... ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ η HD!!!!!
ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ! και μαλιστα τωρα που εχουν πεσει οι τιμες τους κατω απο 800Ε, ΑΞΙΖΕΙ
την εχω δοκιμασει... τραβηξα καμμια 20ρια ωρες υλικο σε ενα ταξιδι μου και τρελλαθηκα με την ποιοτητα! Βεβαια το καθε λεπτο πιανει πολυ χωρο στο σκληρο αλλα αξιζει!

OP
OP
jimmyee

jimmyee

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Γιατί;

ΦΟΒΕΡΗ λύση σε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ τιμή (200 e), η ολοκαίνουργια ψηφιακή (MPEG-4 AVC/H.264 κ αποθηκεύει σε καρτούλες SD, σε μια 8 mb γράφει 2 ώρες) SANYO xacti (που εκτός από βιντεοκάμερα είναι και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 9.1 mp). Χωράει μέσα στην παλάμη κ απλά επιλέγεις με το ένα ή το άλλο κουμπάκι αν αυτό που βλέπεις στην 2,5" περιστρεφόμενη οθόνη θες να το αποθηκεύσεις σαν φωτογραφία ή βίντεο (μ' ένα σωρό ρυθμίσεις από τα μενού επιλογών)...

Στην Ελλάδα, την βρίσκεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα Public (την έχω 1 μήνα σχεδόν κ είμαι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένος)... :rockon:

θεωρω οτι ο σκληρος λογω χωρητικοτητας -ειδικα για ΗD- ειναι μονοδρομος . αν κανω λαθος διορθωστε με . επισης για τη sanyo που μου ειπες , δεν ειναι λιγο το 5Χ οπτικο. και μπορει να σου φανει χαζο αλλα θα προτιμουσα τον παραδοσιακο σχεδιασμο στις καμερες . φυσικα για every day χρηση ειναι πολυ καλη αλλα θα προτιμουσα κατι πιο "δυνατο" να το πω ετσι μπακαλιστικα.
thanks anyway

OP
OP
jimmyee

jimmyee

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ρε μαγκες εχω διαβασει πολλους εδω μεσα που την κατεχουν την τεχνολογια. με καμερες δεν ασχολειται κανεις???

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
θα παω να τσεκαρω στα public τι παιζει για hd σε τιμες μεχρι 200. Απαραιτητο ειναι επισης για μενα να μπορει να παρει και sd καρτες. Απλα δεν ξερω αν θα μπορουσα να βρω κατι καλυτερο στο ινερνετ...

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
μεχρι 200 και HD, λιγο δυσκολο.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Εξαρτατε. Αν θες HD στην εικονα και οχι στο αυτοκολητο, πρεπει να δωσεις κατι παραπανω.

resis

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2009
Like
2
Πόντοι
1
Δεν θελω να δωσω τωρα παρα πολλα, οποτε κοιταω μεχρι 200 ευρω να παρω οτι καλυτερο μπορω σε ποιοτητα.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
μεχρι 200 και HD, λιγο δυσκολο.

σε κάτω από 700-800 ευρώ μόνο HD Ready όχι Full HD.Και εγώ θα προτιμούσα σκληρό όμως δεν είναι απόλυτο.Όμως δυστυχώς οι κασέτες σύντομα δεν θα υπάρχουν.Εναλλακτική σε DVD.Για μένα όταν πάς για αγορά κάμερας το πρώτο μετά από ποιότητα HD είναι το οπτικό zoom.Να ναι τουλάχιστον 20x.Μετά η ποιότητα φωτογραφίας δεν με απασχολεί μιας και έχω φωτογραφική.Αν κάποιος όμως θέλει και τα δύο καλό είναι να δει και τα MPixels.Αν και για πολλά χρόνια για μένα η Panasonic ήταν κορυφή στις βιντεοκάμερες πλέον τα πρωτεία έχει η Sony.Δίνεις κα΄τι παραπάνω όμως απολαμβάνεις την τεχνολογία στο μεγαλείο της και έχεις μια συσκευή για πάνω από 10 χρόνια.

jd

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε αν θες πραγματικά καλή κάμερα HD ασε τα 200 € και πήγαινε σε μεγαλύτερη κατηγορία. Επειδή το εχω ψαξει αρκετά μια και θα αγοράσω και εγω σου προτείνω την Panasonic HDC-SD 600. Είναι στα 668 € + ότι δώσεις για την SD μνήμη που παίρνει ως αποθηκευτικό μέσο.
Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι περίπου 11 Gb/hour σε HD 1080 50p video. Aρα μιλάμε για τουλάχιστιν 16 Gb SDHC class 6 μνήμης.
Ρίξε μια ματιά στη κάμερα εδώ:

www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=11808]http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=11808[/url]

Μιλαμε για ΚΟΡΥΦΑΙΑ ποιότητα εικόνας 1080p στα 50 frames. Δες video της εδω

www.vimeo.com]www.vimeo.com[/url]

Αν δε βρεις για την 600 βάλε την 700. Εχουν την ίδια ποιότητα απλά η 700 έχει κάποια πραγματα παραπάνω όπως
ήχο 5.1, 3 ιντσών οθόνη αντί για 2.7 κλπ.
Αν δεις τα χαρακτηριστικά της θα καταλάβεις γιατί είναι κορυφαία αφού εχει και σχετικά ευρυγώνιο φακό 35άρι και 12χ zoom
και εξαιρετικό stabilizer. Καλύτερα πάντως να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι πολύ καλό παρα να δώσεις λίγα
και να τα κλαις όταν δεις τα αποτελέσματα.
Καλή επιλογή

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
εγώ θα σας έλεγα τουλάχιστον να μην πάρετε κάμερα με σκληρό δίσκο! Γιατί υπάρχει σχετική ευσθησία στου κραδασμούς αλλά και γιατί η κάμερα δεν λειτουργεί πάνω από ένα υψόμετρο (ή 600 ή 800 μετρα αν θυμάμαι καλά θα το ψάξω...) οπωσδήποτε stabilizer πάντως να έχει! υπάρχουν μοντέλα με HD μέχρι 300Ε που μπορείς να κάνεις
την δουλειά σου σαν ερασιτεχνης και να έχεις HD!

jd

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Δεν θελω να δωσω τωρα παρα πολλα, οποτε κοιταω μεχρι 200 ευρω να παρω οτι καλυτερο μπορω σε ποιοτητα.

Καλύτερα πάρε συμβατική φίλε μου σε αυτά τα χρήματα γιατί για HD η ποιότητα που θα πάρεις θα είναι χειρότερη από τη συμβατική.

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Αυτες που εχουν 200 ευρω,εκτος του οτι τραβανε μεχρι 720p (HD Ready και ΟΧΙ FullHD),εχουν φακο pinhole,οπως δηλαδη τα κινητα.
Η Sanyo Xacti που ειπε ενας φιλος πιο πανω ειναι αξιολογη για αυτα που προσφερει.Αλλα βεβαια εαν τραβηξεις βιντεο και το συγκρινεις με μια βιντεοκαμερα της ταξης των 600+ ευρω,θα δεις τεραστια διαφορα.
Μεγαλο προβλημα επισης το 5Χ ζουμ,που ειναι πολυ λιγο και το ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ προβλημα,ειναι το image stabilization...Αν δεν εχει η ειναι της πλακας,τοτε οταν τραβας βιντεο,οσο σταθερο χερι και να εχεις,η ταινια θα φαινεται λες και τη τραβηξε καποιος που εχει Παρκινσον.
Και κατι ακομα πολυ σοβαρο...Οι βιντεοκαμερες που τραβανε FullHD,για να επεξεργαστεις το βιντεο πρεπει να εχεις σχετικα βαρβατο υπολογιστη...Οχι δηλαδη τεχνολογιας παλαιοτερης των 3 ετων...Χωρις διπυρηνο τουλαχιστον,δεν προκειται καν να παιξει η ταινια...Οχι να την επεξεργαστεις κιολας... ;)

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Αμα βαλεις καρτα γραφικων που κανει ολη τη δουλεια αυτη, γινετε και με 3χρονο υπολογιστη.
Και προσεξτε τι καμερα με σκληρο δισκο αγοραζετε, γιατι η συμπιεση που προσφερουν μερικες ειναι για τον πουτσο, οποτε και παλι ψευτοHD παιρνετε.

tasosedess

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
16
λιγο  :offtopic:
εχω παρει μια καμερα samsung και εχω χασει τον φορτιστη της,
και δεν μπορω να βρω αλλον η καποια αλλη λυση σε καλη τιμη
Εχω βρει μονο οριτζιναλ πανακριβο.....καμμια βοηθειααααααααα