Νέα

Αγορά modem/router

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xistis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Τα σπίτια είναι χτισμένα δίπλα δίπλα, από τον ίδιο κατασκευαστή, την ίδια χρονική περίοδο.
Είμαι στον ΟΤΕ λόγω TV

Φωναξε τον ΟΤΕ να κανει μετρήση κάτω στον κατανεμητή σου, αν δεν έχεις απώλεια στη δικιά σου καλωδιωση θα σου δώσει ο ΟΤΕ μία καλύτερη γραμμή, αν έχεις απώλεια εσύ βάλε ένα utp από κάτω μέχρι τη πρίζα σου. Το έχω κάνει έτσι ακριβώς.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τα σπίτια είναι χτισμένα δίπλα δίπλα, από τον ίδιο κατασκευαστή, την ίδια χρονική περίοδο.
Είμαι στον ΟΤΕ λόγω TV

δεν εχει καμια σημασια - ειναι θεμα γραμμης - ακομα και στην ιδια πλεξουδα καλωδιων μπορει το δικο σου να εχει μια μικρη φθορα ή να εχει παρει υγρασια και να μην κλειδωνει το router σε πιο μεγαλες ταχυτητες

sanexxx69

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2012
Κριτικές
24
Like
594
Πόντοι
326
Μια και υπάρχει θέμα με τη ταχύτητα στο σπίτι, λέω να αλλάξω το router του ΟΤΕ. Σκέφτομαι για αυτό: TP-Link TD-W9980
Τι λέτε;
Να σημειώσω πως δεν ανεβάζει πάνω από 12 Mbps, ενώ ο γείτονας πιάνει μέχρι 22 Mbps

1) να υποθεσω πως εχετε και οι 2 adsl 24mbps

2) το εχεις δει του γειτονα να λεει 22 η απλα στο ειπε ; στις περισσοτερες φορες η 24αρα κατα μ.ο. παει 12-16

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
Φωναξε τον ΟΤΕ να κανει μετρήση κάτω στον κατανεμητή σου, αν δεν έχεις απώλεια στη δικιά σου καλωδιωση θα σου δώσει ο ΟΤΕ μία καλύτερη γραμμή, αν έχεις απώλεια εσύ βάλε ένα utp από κάτω μέχρι τη πρίζα σου. Το έχω κάνει έτσι ακριβώς.
Εδώ σηκώνω τα χέρια το utp δεν ξέρω τι είναι.

1) να υποθεσω πως εχετε και οι 2 adsl 24mbps

2) το εχεις δει του γειτονα να λεει 22 η απλα στο ειπε ; στις περισσοτερες φορες η 24αρα κατα μ.ο. παει 12-16
To έχουμε μετρήσει στο ίδιο site.

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
Σε πρώτη φάση παίρνω τον ΟΤΕ και βλέπουμε.
Αν κάνουμε σκάντζα τα ρουτερ, θα προκύψει κάτι;

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Σε πρώτη φάση παίρνω τον ΟΤΕ και βλέπουμε.
Αν κάνουμε σκάντζα τα ρουτερ, θα προκύψει κάτι;

σε πρωτη φαση ελεγχεις σε τι ταχυτητες κλειδωνουν τα router

μετα παλι το ιδιο αλλα αυτη τη φορα συνδεδεμενα κατευθειαν πανω στον κατανεμητη του κτιριου (εκει που ερχεται το καλωδιο του οτε πριν μοιραστει στα διαμερισματα (αν εκει εχεις διαφορα τοτε δηλωνεις βλαβη στον οτε - αν δεν εχεις τοτε εχεις προβλημα στα καλωδια μεσα στο κτιριο και δεν ειναι δουλεια του οτε να σου το λυσει)

σε τριτη φαση καλο ειναι γνωριζεις οτι ο οτε δεν σου δινει εγγυημενη ταχυτητα 24mbps - η τιμη αυτη ειναι ενδεικτικη/ονομαστικη και τιμες απο 12mbps και πανω ο οτε τις θεωρει ικανοποιητικες αναλογα με την περιοχη που εισαι και την κινηση που εχει αυτη

αν τα router σας ειναι τα ιδια πιθανοτατα δεν θα προκυψει τιποτα

αν τα router σας ειναι τα κινεζικα που δινει ο οτε πεταξτε τα (= επιστρεψτε τα γιατι ο οτε τα χρεωνει πανακριβα) και αγοραστε κανενα της προκοπης (με 100 € παιρνεις εξαιρετικα router) - προσοχη μονο θελει με τo οτε-tv και ισως αν εχει συναγερμο το σπιτι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom