Νέα

Aγορά Κλιματιστικού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Velvy_2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 706
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Σπαμάρετε στο υπερθέμα μου, ντροπή. :s&m_3:

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
(σκάσε βέλβυ,ό,τι γουστάρουμε θα κάνουμε)

Ναι 34 σελίδες για κλιματιστικά λέγαμε χαχα
Να δεις τι μαλακίες έχω γράψει μέσα :P

Γράφτε, μπας και το δει κανάς άλλος και απαντήσει στο θέμα. :zfuck:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Μολις ανοιξα κλιματιστικο και η αισθηση ειναι υπεροχη.  :)

Εγγρ.
5 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Velvy, μπορώ να μιλήσω εξ'ιδίας πείρας γιατί έκανα την μ@λ@κία και πήρα το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Η εμπειρία από ένα & μοναδικό βράδυ λειτουργίας έχει ώς εξής :

α) Διαολεμένος θόρυβος.
β) Το μπουρί που πρέπει να βγάλεις από κάποιο παράθυρο/μπαλκονόπορτα είναι αρκετά μεγάλης διαμέτρου με τελικό αποτέλεσμα να λειτουργεί το κλιματιστικό πρακτικά σε χώρο με ανοικτό παράθυρο δλδ απόδοση "κυανά πέη".
γ) Το μπουρί βγάζει τόσο θερμό αέρα που ανεξάρτητα με ποιό τρόπο θα το τοποθετήσεις ένα μεγάλο μέρος αυτής της θερμότητας επιστρέφει και διαχέεται στον χώρο που θέλεις να ψύξεις.
δ) Το πίσω μέρος της μονάδας είναι τόσο ζεστό που ψήνεις καφεδάκι που λέει ο λόγος.
ε) Μετά από ένα ολόκληρο βράδυ λειτουργίας το δωμάτιο δεν είχε καμία αισθητή πτώση θερμοκρασίας. Φαντάσου να έχεις σε έναν χώρο ένα ψυγείο με ανοικτή πόρτα , οι μηχανολόγοι του forum θα σε διαφωτίσουν για το τελικό θερμικό αποτέλεσμα.
στ) Σαν σύστημα αφύγρανσης λειτουργεί τέλεια. Μετά από 8-9 ώρες λειτουργίας άδειασα τουλάχιστον μισό λίτρο νερό από το σωληνάκι που έχει γι'αυτη τη δουλειά

Κατ'οπιν των παραπάνω το επόμενο πρωινό , το κλιματιστικό πήρε τον πούλο και εγώ τα έσκασα κανονικά για αγορά μιας συμβατικής μονάδας.

Disclaimer : Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές παρατηρήσεις/εμπειρίες. Δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι η δική σας εμπειρία θα είναι ανάλογη (όπως γράφει και κάποιο μέλος του "μπου.κομ"). Όποιος με κατηγορήσει για αντιπρομότορα τον έχω γραμμένο στο μπουρί του κλιματιστικού.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Καλημερα σε ολους !!!!!

Δις Βελβι.....

Να σου συστησω να βαλεις κλιματιστικο inverter ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Κατανοητη η αδυναμια να δωσεις μαζεμενα περι τα 700-800 ευρω σε μια τετοια εποχη
Μπορεις ομως μεσω εκκαθαριστικου της εφοριας να βαλεις ενα με δοσεις απο τον Κωτσοβολο και να μην σου φανει καθολου
Εγω ειμαι υπερευχαριστημενος με τα Panasonic, τα οποια δυστυχως δεν ειναι inverter και τα εχω πολλα χρονια (περιπου 11-12)
Η διαφορα στους λογαριασμους ειναι περιπου 20-30% το καλοκαιρι, μιας και τα δουλευω μονο τοτε και οχι ολη μερα (κυριως για να μπορω να κοιμαμαι)
Φυσικα τωρα με τον καυσωνα τα αναβω εκει που ειμαι (στο καθε δωματιο ξεχωριστα και οχι ολα μαζι)

Οι τιμες εχουν πεσει αισθητα και σε αυτα και του χρονου, η τον παραλλο χρονο, αν το επιτρεψουν οι συνθηκες λεω να τα αλλαξω ολα σε inverter, μιας και υπαρχει θεμα με την δεη, οπου θα μπει ενας μεγαλος φορος απο την ευρωπη, λογω εκπομπων καυσαεριου στα τιμολογια της το 2013.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!

Μην πας σε φτηνη λυση αγορας γιατι θα την πληρωσεις πολλαπλασια στο τελος
Πηγαινε σε επωνυμο κλιματιστικο Mitsubisi - Panasonic - Samsung - Toyiotomi (αυτα ειναι τα κορυφαια συμφωνα με μετρησεις και κριτικες)

Τωρα το να αφηνεις λιγο ανοικτη την πορτα, δεν ειναι κατι που θα σου χαλασει την αποδοση θερμοκρασιας μεσα (δεν ξερω τι παιζει με τα φορητα, γιατι δεν εχω τετοιο και αυτο το θεμα με το μπουρι, που λεει πιο πανω το παλικαρι, εχω διαβασει οτι ισχυει)
Εγω κοιμαμαι με μισανοιχτη την πορτα και δεν βρισκω κατι αρνητικο στην αποδοση ψυξης.

Συμβουλη !!!!
Αν δεν εχεις αλλον οροφο απο πανω, βαλε αντι για 9αρι στο υπνοδωματιο 12αρι
στο σαλονι αντι για 12αρι, 14αρι

Μην το σκεφτεσαι και βαλε ενα με δοσεις ...... ουτε που θα σου φανει :-)

Τα σεβη μου.....

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
Mόνο Daikin,
και σαν δεύτερη επιλογή αν βρείτε Panasonic (made in Japan).

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Velvy, μπορώ να μιλήσω εξ'ιδίας πείρας γιατί έκανα την μ@λ@κία και πήρα το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Η εμπειρία από ένα & μοναδικό βράδυ λειτουργίας έχει ώς εξής :

α) Διαολεμένος θόρυβος.
β) Το μπουρί που πρέπει να βγάλεις από κάποιο παράθυρο/μπαλκονόπορτα είναι αρκετά μεγάλης διαμέτρου με τελικό αποτέλεσμα να λειτουργεί το κλιματιστικό πρακτικά σε χώρο με ανοικτό παράθυρο δλδ απόδοση "κυανά πέη".
γ) Το μπουρί βγάζει τόσο θερμό αέρα που ανεξάρτητα με ποιό τρόπο θα το τοποθετήσεις ένα μεγάλο μέρος αυτής της θερμότητας επιστρέφει και διαχέεται στον χώρο που θέλεις να ψύξεις.
δ) Το πίσω μέρος της μονάδας είναι τόσο ζεστό που ψήνεις καφεδάκι που λέει ο λόγος.
ε) Μετά από ένα ολόκληρο βράδυ λειτουργίας το δωμάτιο δεν είχε καμία αισθητή πτώση θερμοκρασίας. Φαντάσου να έχεις σε έναν χώρο ένα ψυγείο με ανοικτή πόρτα , οι μηχανολόγοι του forum θα σε διαφωτίσουν για το τελικό θερμικό αποτέλεσμα.
στ) Σαν σύστημα αφύγρανσης λειτουργεί τέλεια. Μετά από 8-9 ώρες λειτουργίας άδειασα τουλάχιστον μισό λίτρο νερό από το σωληνάκι που έχει γι'αυτη τη δουλειά

Κατ'οπιν των παραπάνω το επόμενο πρωινό , το κλιματιστικό πήρε τον πούλο και εγώ τα έσκασα κανονικά για αγορά μιας συμβατικής μονάδας.

Disclaimer : Όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές παρατηρήσεις/εμπειρίες. Δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι η δική σας εμπειρία θα είναι ανάλογη (όπως γράφει και κάποιο μέλος του "μπου.κομ"). Όποιος με κατηγορήσει για αντιπρομότορα τον έχω γραμμένο στο μπουρί του κλιματιστικού.

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες.
Δλδ μαλακία το θέμα. Όχι ρε γμτ.
Τα air-cooler κάνουν τίποτα που είναι εκεί στα 100 ευρώ?
Πω πώς θα κάνω υπομονή ένα μήνα, δεν έχω ιδέα.

**
Μήτσο, χωρίς να φανώ αχάριστη, λίγο μαλάκω μόνο, μου λες πράγματα άσχετα, το θέμα το αρχικό ήταν 2 χρόνια πριν. Αν δεν ξέρεις για φορητό, δε με νοιάζει η προσωπική σου ιστορία.
Ευχαριστώ.

PAPARIAMANTOLES

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2012
Κριτικές
3
Like
55
Πόντοι
0
Τα inverter είναι καλύτερα και θεωρητικά οικονομικότερα. Όμως αν δεν έχεις χρήματα βάλε ένα ότι νάναι . Το μόνο πρόβλημα σου είναι πως πιθανόν να κάνει λίγο περισσότερο θόρυβο η εξωτερική μονάδα. Μέχρι να επιβαρυνθείς από την διαφορά στην κατανάλωση την διαφορά του κόστους θα έχει τελειώσει η κρίση. Απλώς δεν λέει να κοιμάσαι και να ιδρώνεις .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom