Νέα

Αγορά Εντοιχισμενου Φούρνου + Εστιες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.303
Πόντοι
2.456
Τσεκαρε την εταιρια στο λινκ, πηγαινε δες τα απο κοντα, βρες εμπορο που φερνει και δες τα, αγγιξε τα. Καμια σχεση με οτι αλλο εχεις δει.

Μια "οικονομικη" λυση. Εχει και πιο ακριβα, θεωρω οτι δεν χρειαζεται για τον τυπο να παει στο επομενο επιπεδο, αρκει και αυτο.
Ομολογώ πως την εταιρεία δεν την ήξερα διαβάζω όμως καλές κριτικες
Επίσης βλέπω 8 χρόνια εγγύηση (αν και γενικά οι Ελληνες αντιπρόσωποι δεν είναι και πολύ φερεγγυοι ως προς αυτό)

Σε μια βόλτα στον Κωτσοβολος γελάς πάντως με όλες τις εταιρειες

Βλεπεις Candy πχ σήματα παντου Italian design σημαίες της Ιταλίας :made in China
Hoover : made in China
Pitsos: made in Spain(???!!!)
Aeg:Made in Germany
Electrolux :Made in Germany
Siemens :Made in Turkey(!)

Κοιτάς κριτικές για τα service Electrolux γέννεες 14 και Παναγιτσες!!!!

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Ρε μάγκες επειδή πρόκειται να αγοράσω εντοιχισμένο φούρνο και εστίες έχει κανείς άποψη για μάρκες;
Εκανα μια ερευνα αγοράς οι τιμές είναι στην τύχη, οι χώρες παραγωγής στην τύχη, και  after sales αντικρουομενες απόψεις.
Πέτυχα μια Electrolux σε καλή τιμή μπαίνω να διαβάσω κριτικές όλοι βρίζουν το σερβις
Βλεπω μια Siemens made in Turkey!!!
Έχει κανείς άποψη;

Τυπε εχουν γινει τοσο χαλια τα τελευταια χρονια που στην πενταετια ολο και κατι απο σερβις θα χρειαστεις με το χειροτερο κανας πατος τρυπιος, εξαιτιας της ενεργειακης κλασης οι κατασκευαστες εχουν αναγκαστει να βαζουν μεσα πολυ ισχυροτερες αντιστασεις σε σχεση με παλιοτερα με οτι συνεπαγετε αυτο για το εμαγιε του φουρνου που καταστρεφετε πο συντομα απ την υψηλη αποδοση των αντιστασεων και δεν υπαρχει καλυτερο η χειροτερο εμαγιε,στα + αν ειναι ανοξειδωτος αλλα και παλι υπαρχει το παραπανω προβλημα + κοστος,
Τωρα για siemens, bosch, aeg κτλ της γνωστης συνομοταξιας το καλο ειναι οτι βρισκεις παντου ανταλακτικα αρκετα οικονομικα ακομα και τα οριτζιναλ εν αντιθεσει με την miele που εκει και τα μη οριτζιναλ ειναι παλι ακριβα,οτι κι αν αποφασισεις κινησου σε αυτες που ειναι σε ευρωπαικες χωρες κατασκευασμενες αλλα και Κινα, ΟΧΙ ομως Τουρκια!

Προσωπικα αν ηταν να αγορασω εγω θα κατευθυνομουν σε whirlpool η teka με ποιο πολυ την πρωτη

Επισης μην ξεχνας την περιπτωση να ειναι αεριου πχ
Ανωτερη ποιοτητα απο την ακριβοτερη και καλυτερη μαρκα ηλεκτρικης και φυσικα δεν μιλαμε μονο για θεμα οικονομιας

Συμπληρωματικά, εφόσον άνοιξε τέτοιο θέμα, αν έχει καποιος εμπειρία ή άποψη για εστιες με γκάζι ας μας γράψει την γνώμη του.
Θα κάνω ανακαίνιση στην κουζίνα μου κάποια στιγμή και σκέφτομαι μια τέτοια λύση.
Το καλυτερο, αισιως κοντευουν 15 χρονια με διπλη εστια πυραμις, πλεον δεν βγαζει, τα πρωτα χρονια την ειχα με μπουκαλα και τα τελευταια την εχω συνδεμενη στο αεριο, μοιαζει πολυ με την παρακατω αλλα την ειχα παρει πολυ πιο ακριβα, τεραστια οικονομια και αποδοση , μερα με νυχτα με ηλεκτρικα ματια 

Θυγατρικη της whirlpool

BOSCH SIEMENS NEF PITSOS ανήνουν στον όμιλο BSH και έχουν μοναδες κατασκευης σε πολλές χώρες. Απο τις μεγαλυτερες βρισκονται στην Τουρκία που είναι η 12η βιομηχανικη δυναμη παγοσμίως (μέλος του G20).
Επίσης GRUNDICH TELEFUNKEN NORMENDE FIINLUX και πολλές άλλες είναι 100% Τούρκικες και φυσικα κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Οτι χειροτερο ακομα και απο το χειροτερο Κινεζικο! το εργοστασιο ειχε κατηγορηθει οτι χρησιμοποιουσε εξαρτηματα εκτος προδιαγραφων της εκαστοτε μαρκας απο την Κινα κακιστης ποιοτητας, οι αλλες μαρκες που αναφερεις εκτος του οτι ειναι σκουπιδια στην Τουρκια κατασκευαζετε ΜΟΝΟ το σασι της συσκευης και τιποτε αλλο, ηλεκτρονικες πλακετες αντιστασεις κλπ τα εισαγει ολα απ τα βαθη της Κινας η Ινδιας στην χειροτερη ποιοτητα που υπαρχει στην κυριολεξια σκραπ ! Ο Κινεζος οτι εξαρτημα δεν περναει τις προδιαγραφες στην παραγωγη αλλα παραμενει καπως λειτουργικο το ξεφορτωνετε στην Τουρκια μιας και του αγοραζουν τα σκουπιδια! εχεις δει ποτε παλιατζιδικο ? καπως ετσι ειναι ενα κοντεινερ εξαρτηματων οταν ανοιγει εκει!
Απεναντιας στο εργοστασιο bsh στην Ελλαδα τουλαχιστον πριν 4-5 χρονια ισως και ακομα κατασκευαζοταν πληρως ακομα και τα κουμπια με της αναλογες προδιαγραφες σε μια συσκευη πχ κουζινα εκτος απ τα ηλεκτρονικα της αν ειχε,βεβαια παει για κλεισιμο ολο ετσι λενε αλλα παραμενει ανοιχτο, τα παραπονα σου στους συνδικαλιστες ... 

Ρωτάει ο άλλος σε μπουρδελοσάιτ τι φούρνο να αγοράσει.  :jerking: Δηλαδή μπορώ να μπω κι εγώ σε κανένα σκρουτζ.gr ή cars.gr και να ρωτήσω σε ποια μπουρδέλα έχει τις πιο καυλιάρες και ποιες είναι οι καλύτερες βίζιτες?  :think:

Τυπε εχεις κοιταξει καθολου τις υποκατηγοριες του φορουμ ? :jerking:

hustler

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
5.223
Πόντοι
1.056

MCIM02580641_colour_option_1-ovens_200_series-the_gaggenau-silver.jpg

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Δεν ειναι καλη δηλαδη;

Δεν το γνωριζω τυπε! δεν εχω δει καμια συσκευη τετοιας μαρκας απο κοντα αλλα γενικα με τις " θυγατρικες " ειναι η του υψους η του βαθους η μερικα μονο του υψους και τα περισοτερα του βαθους! Μην κρινεις με οτι βλεπεις και οτι πιανεις πχ ( α ωραιο και στιβαρο ) οι θυγατρικες γενικοτερα μπορουν να χρησιμοποιησουν εξαρτηματα απ οπουδηποτε αλλου κρινουν η να τα κατασκευασουν απο μονες τους ... οπως γινετε σε ολες τις "θυγατρικες" μπορει να ειναι καλη αλλα μπορει και οχι,η ("μαμα" :2funny: :2funny:)η whirlpool  παντως ειναι αρκετα καλη και με αντιπροσωπεια εδω ...

Τυπε μην ξεχνας οτι μιλαμε για συσκευες που αν παρουσιασουν προβλημα δεν τις βαζεις στην τσεπη και πας να στην φτιαξουν 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
824
Πόντοι
146
Τυπε παρε κανα μικροκυματων απ το πρακτικερ με 25ε να κανεις την δουλεια σου και μην ασχολεισαι με τετοια θεματα :S :S

Τυπε εχει στηθει ολοκληρη βιομηχανια στη Γερμανια για αυτα τα θεματα και εσυ την απαξιωσες με μια γραμμη.

:S

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Τυπε εχει στηθει ολοκληρη βιομηχανια στη Γερμανια για αυτα τα θεματα και εσυ την απαξιωσες με μια γραμμη.

Δεν αντιλεγω τυπε, αλλα δεν μιλαμε σε Γερμανικο φορουμ που θα του απαντουσα αναλογα εκει, δεν ξερω αν ο νηματοθετης εχει την προθεση να κουβαλησει κανα τετοιο πραμα μεσα σε κανα τροχοσπιτο για να το φερει στην Ελλαδα και αν παθει κατι να το ξανα μεταφερει εκει με τον ιδιο τροπο μιας και ο η εταιρεια-κατασκευαστης-αντιπροσωπος ειναι ξεκαθαρος σε αυτα που γραφει μεσα για την εγγυηση του  :S

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Aπό τις καλύτερες αγορές μου
Φουρνάκι από lidl σε μέγεθος φούρνου μικροκυμάτων
Με μικροκύματα
Αέρα
2 αντιστάσεις γκριλ πάνω κάτω

Στα 80 €
Κατήργησα το φουρνάκι ρομποτάκι
Την διαφορά την κάνουν οι 2 αντιστάσεις

Οτι άλλο κυκλοφορεί με 2 αντιστάσεις από 160 και πάνω και χωρίς αέρα

Για εστιές επαγωγικές. (χρειάστηκε να καταργήσω πολλά σκεύη όλα αλουμινίου)
Γρήγορες, σχετικά οικονομικό μαγείρεμα και ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Δεν ανάβει το μάτι αν δεν έχεις σκεύος
Αν την ξεχάσεις ανοιχτή, αφού κάψει το φαί και ανεβάσει θερμοκρασία, σβύνει μόνη της
Οταν τελειώσεις το μαγείρεμα, δεν καίει η πλάκα
Αν βράζει το φαί και χύνονται νερά, μόλις πάνε στα πλήκτρα αφής, πάλι σβύνει
Λειτουργία γέφυρας (2 μάτια μαζί) για μακρόστενα ταψιά
Καθαρίζεται εύκολα γιατί δεν καίει η πλάκα και δεν καρβουνιάζει ότι φύγει από την κατσαρόλα,τηγάνι

Για φούρνο έχω ένα της whirlpool στα 240 €. Στα 2 χρόνια με ελάχιστη χρήση κάηκε η πλακέτα. 170 € το ανταλλακτικό

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Aπό τις καλύτερες αγορές μου
Φουρνάκι από lidl σε μέγεθος φούρνου μικροκυμάτων
Με μικροκύματα
Αέρα
2 αντιστάσεις γκριλ πάνω κάτω

Στα 80 €
Κατήργησα το φουρνάκι ρομποτάκι
Την διαφορά την κάνουν οι 2 αντιστάσεις

Οτι άλλο κυκλοφορεί με 2 αντιστάσεις από 160 και πάνω και χωρίς αέρα

Για εστιές επαγωγικές (χρειάστηκε να καταργήσω πολλά σκεύη όλα αλουμινίου)
Γρήγορες, σχετικά οικονομικό μαγείρεμα και ΑΣΦΑΛΕΙΣ
Αν την ξεχάσεις ανοιχτή, αφού κάψει το φαί και ανεβάσει θερμοκρασία, σβύνει μόνη της
Οταν τελειώσεις το μαγείρεμα, δεν καίει η πλάκα
Αν βράζει το φαί και χύνονται νερά, μόλις πάνε στα πλήκτρα αφής, πάλι σβύνει
Λειτουργία γέφυρας (2 μάτια μαζί) για μακρόστενα ταψιά

Για φούρνο έχω ένα της whirlpool στα 240 €. Στα 2 χρόνια με ελάχιστη χρήση κάηκε η πλακέτα. 170 € το ανταλλακτικό

Για ποιο μοντελο λες του λιντλ ? εχω ανοιξει και δει καποια απο αυτα και ειναι πολυ τιμια για τα λεφτα τους σε σχεση με την ποιοτητα των υλικων κατασκευης τους!
Για της επαγωγικες εφοσον θελεις και εχεις να πληρωνεις την ΔΕΗ παω πασο
Για τον φουρνο με τα 240 και το ανταλλακτικο στα 170 απλα πας και παιρνεις καινουριο φουρνο! παρολα αυτα πες το μοντελο του φουρνου που εχεις για να σου πω ποσο στον πιασανε  :S

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.303
Πόντοι
2.456
Μιας και προφανέστατα γνωρίζεις το θέμα ποια έχει την καλύτερη υποστήριξη λοιπόν?
Όμιλος Siemens ας πούμε ή Whirlpool?
Εχω δίπλα μου το service Electrolux AEG Zannusi αλλά με αυτά τα μπινελίκια που διάβασα έφριξα!!!

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Μιας και προφανέστατα γνωρίζεις το θέμα ποια έχει την καλύτερη υποστήριξη λοιπόν?
Όμιλος Siemens ας πούμε ή Whirlpool?
Εχω δίπλα μου το service Electrolux AEG Zannusi αλλά με αυτά τα μπινελίκια που διάβασα έφριξα!!!
Δεν γνωριζω τυπε ! και πουθενα δεν ανεφερα οτι το γνωριζω το θεμα υποστηριξης και το τι κανει το καθε μπραντ, προσωπικη αποψη ειναι με βαση αυτα που εχω δει και τις εμπειριες μου μιλαω για τα υλικα κατασκευης και προδιαγραφες... απλα

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Για ποιο μοντελο λες του λιντλ ? εχω ανοιξει και δει καποια απο αυτα και ειναι πολυ τιμια για τα λεφτα τους σε σχεση με την ποιοτητα των υλικων κατασκευης τους!
Για της επαγωγικες εφοσον θελεις και εχεις να πληρωνεις την ΔΕΗ παω πασο
Για τον φουρνο με τα 240 και το ανταλλακτικο στα 170 απλα πας και παιρνεις καινουριο φουρνο! παρολα αυτα πες το μοντελο του φουρνου που εχεις για να σου πω ποσο στον πιασανε  :S

Δύο μοντέλα είχε φέρει το lidl. Το λίγο ακριβότερο είχε 2 αντιστάσεις. Ευτυχώς ο κόσμος αγόραζε το φτηνότερο κι έτσι προλάβανε και κάποιοι φίλοι να πάρουν αυτόν με τις 2 αντιστάσεις. Ολοι είμαστε ευχαριστημένοι κι έχουμε κλείσει πάνω από χρόνο, με βαριά χρήση
Αυτό είναι silvercrest smw900 eds b5

Επαγωγικές. Δεν έχω αέριο, μπουκάλα δεν αγοράζω, οι επαγωγικές επομένως μούρχονται φθηνότερα και είναι και ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Μου τον πιάσανε χοντρά. Υπάρχουν μαγαζιά που επισκευάζουν πλακέτες, τον χρησιμοποιώ ελάχιστα, ήθελα όμως κι ένα φούρνο που να δουλεύει, akz 6200 ix, λ'αθος το 240, 420 το σωστό. Εχει και ιστορία, μούρθε από Θεσσαλονίκη κι έπεσε σε μπλόκο αγροτών στην Λάρισσα, καθυστέρησε. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Zanussi μακριά, πλυντήριο πιάτων, η καθαρίστρια γάμησε την θήκη για τα μαχαιροπήρουνα, όλο θα φέρνανε και δεν φέρανε, πήρα την θήκη και πήγα σε mediamarkt, ταιριάζανε κάτι siemens, πήρα από αυτές με το αζημίωτο

hustler

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
5.223
Πόντοι
1.056
Δεν γνωριζω τυπε ! και πουθενα δεν ανεφερα οτι το γνωριζω το θεμα υποστηριξης και το τι κανει το καθε μπραντ, προσωπικη αποψη ειναι με βαση αυτα που εχω δει και τις εμπειριες μου μιλαω για τα υλικα κατασκευης και προδιαγραφες... απλα

:jerking: :jerking:

Xp4000

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2019
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ άλλαξα με τα από Καιρό και για το budget μου κάπου στα 800 έβαλα AEG φούρνο και εστίες. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Κάποτε που είχε χαλάσει συσκευή μόρρις μέσα στην εγγύηση, ήρθαν τη φόρτοσαν και την έφεραν επισκευασμένη χωρίς πολλά-πολλά. Φαίνεται χάλασαν και οι ίδιοι.

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
8.303
Πόντοι
2.456
Κάποτε που είχε χαλάσει συσκευή μόρρις μέσα στην εγγύηση, ήρθαν τη φόρτοσαν και την έφεραν επισκευασμένη χωρίς πολλά-πολλά. Φαίνεται χάλασαν και οι ίδιοι.
Για τον Αμοιριδη Σαββίδη ακούγονται πολλά και αντιφατικα
Φίλος πάντως που πήρε air-condition (σχετικά τζάμπα τηρουμένων των αναλογιών) το φασον του είναι TCL με πολυ καλές κριτικές για μη βαρύ brand

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom