Ανταπόκριση από Αγ. Δομίνικο.
Γύρισα πριν από λίγες μέρες από διακοπές 2 εβδομάδων και θα σας αναφέρω κάποιες εμπειρίες μου.
Γενικά, το προϊόν είναι κατά 60% απαράδεκτες (μπάζα με τεράστιους κώλους), το 30% αποδεκτό - ικανοποιητικό και το 10% άριστο – α’ διαλογής. Οι κοπέλες είναι κυρίως μιγάδες, πολύ θερμές και πληθωρικές.
Οι τιμές κυμαίνονται από 1000 pesos ως 6.000 pesos, αλλά οι περισσότερες είναι 2.000 με 3.000 pesos για μια ώρα (1 € = 47 pesos), οπότε σε αρκετές περιπτώσεις το προϊόν είναι υπερτιμημένο.
Βέβαια, όσο περνάει η ώρα οι τιμές πέφτουν αλλά πέφτει και η ποιότητα (όπως στη λαϊκή, στο τέλος μένει φτηνό αλλά σκάρτο πράμα).
Αρκετοί κλείνουν πουτάνα με την εβδομάδα (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας 50+) και τη σπιτώνουν σε ξενοδοχεία, κυκλοφορούν σαν ζευγάρι, τη ταΐζουν, τη ποτίζουν και τη γαμάνε.
Πρόβλημα σοβαρό είναι ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν επιτρέπουν τις επισκέψεις, οπότε πας σε ξενοδοχεία – τρώγλες που χρεώνουν 300 pesos την ώρα και αφού τελειώσεις τρέχεις στο ξενοδοχείο σου για να πλυθείς. Σε κάποια ξενοδοχεία επιτρέπουν αν λαδώσεις στην είσοδο τους φύλακες...
Η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη. Πήρα μια πουτάνα στη Sosua και όταν τελείωσα πέταξε μια πετσέτα στο πάτωμα και κατούρησε ενώ με τη μαξιλαροθήκη προσφέρθηκε να μου σκουπίσει τον πούτσο !!!
Αν και δεν κινδυνέψαμε πουθενά, είναι φανερό πως υπάρχει εγκληματικότητα. Παντού βλέπεις σεκιουριτάδες με όπλα αλλά και πολύ αστυνομία (κυρίως POLITOUR τουριστική αστυνομία), όποτε κάλο είναι να έχετε παρέα.
Ενδιαφέρον είχε ότι υπήρχαν πολλές τουρίστριες που έρχονται να γαμηθούν από μαύρους. Οι περισσότερες είναι κάποιας ηλικίας ή πολύ χάλια που πρέπει να πληρώσουν για να γαμηθούν, αλλά οι αραπάδες δεν κολλούσαν πουθενά οι άτιμοι σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ήρωες…..
Επίσης,εντύπωση μου έκανε πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την Ελλάδα, μας περνάγανε για Ρώσους (!!!) ή Ιταλούς.
Μην νοικιάσετε αμάξι, είναι αδύνατο να οδηγήσετε...
Ειδικά, για κάποιες περιοχές:
Pounta Cana
Το ομορφότερο τουριστικό μέρος του νησιού που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Εδώ ο τουρισμός είναι οικογενειακός σε μεγάλο βαθμό, οπότε δεν γίνεται και μεγάλο παιχνίδι. Πήγα σε μια disco (Mongy αν θυμάμαι καλά) όπου υπήρχαν αρκετές της δουλειάς αλλά από 3.000 pesos και πάνω. Επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με ξενοδοχεία 5 αστέρων και οι τιμές ανεβασμένες, αλλά για 3-4 μέρες αξίζει.
Sosua
Εδώ γίνεται της πουτάνας. Με το που θα βγείτε από το ξενοδοχείο σας θα σας την πέσουν πουτάνες ή καλοθελητές που γνωρίζουν καλές πουτάνες.
Το παιχνίδι παίζεται στο Club 59, που στο ισόγειο είναι μπαρ και από πάνω disco, άλλα και σε 2-3 γειτονικά bar. Οι πουτάνες θα έρχονται η μια μετά την άλλη, δεν θα σας αφήνουν ούτε λεπτό ήσυχο. Χουφτώνετε άνετα και αυτές τρίβουν τους κώλους τους στο πούτσο σας ….
Εδώ υπάρχουν και πολλές μασέρ στο δρόμο, κυρίως από το πρωί ως απόγεμα, που με το μασάζ θα σας πάρουν τσιμπούκι. Σε ψαρεύουν στο δρόμο και σε πάνε στο χώρο τους, αλλά δεν έχουν καπότες, οπότε να έχετε μαζί σας. Η τιμή είναι 500 pesos η ώρα.
Cabarette
Περίπου 15 λεπτά από Sosua και ποιο όμορφη περιοχή, εδώ οι πουτάνες δεν σου την πέφτουν στη ψύχρα, περιμένουν να τις πλησιάσεις, εκτός αν τις κοιτάς επίμονα οπότε θα κάνουν το πρώτο βήμα, είναι λιγότερες από Sosua, αλλά μάλλον καλύτερες.
Boca Chica
Περίπου 30 λεπτά από την πρωτεύουσα Santo Domingo. Εδώ τα πράγματα είναι περίπου όπως στη Sosua ή και χειρότερα. Τα bar είναι ελεινά, βρώμικα και της πλάκας. Οι πουτάνες δουλεύουν όπως στη Sosua, αλλά οι τιμές πέφτουν γρήγορα στα 1000 pesos, χάρη στις πουτάνες από τη γειτονική χώρα την Αιτή.
Ένας ντόπιος μας πήγε σε μαγαζί με bar και δωμάτια για να γαμάς με φανταστικές πιτσιρίκες, για 2.500 pesos. Μάλιστα μερικά δωμάτια είχαν δέντρο (!) μέσα για διάφορες στάσεις ταρζάν – τζειν !!!!
Santo Domingo
Μου φάνηκε ανασφαλείς περιοχή και δεν δοκίμασα, αν και συνεχώς σε πλησιάζουν τύποι που διαλαλούν τη πραμάτεια τους…
Pouerto Plata, Santiago
Δεν έχω καμία άποψη, ήμουν περαστικός.