Συγχαρητήρια για την ποιότητα σου καλέ μου φίλε!!
Όχι μόνο για τις ταινίες, αλλά και για την μουσική που επιλέγεις!!
να' σαι καλα ! τα ξαναλεμε ... καληνύχτα.
Συγχαρητήρια για την ποιότητα σου καλέ μου φίλε!!
1952, ο Ρενέ Κλεμάν σκηνοθετεί την ταινία «Απαγορευμένα Παιχνίδια» («Jeux Interdict») βασισμένη στην νουβέλα του Francoir Boyer (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γράμματα»).
Η πλοκή της διαδραματίζεται στην εξοχή της Γαλλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η αστική οικογένεια της μικρής Πωλέτ, μαζί με άλλους πρόσφυγες εγκαταλείπει την πόλη που ζούσαν όταν τους επιτίθενται γερμανικά αεροπλάνα και τους σκοτώνουν.
Μοναδική επιζώσα η μικρή Πωλέτ (που την ερμηνεύει σπαρακτικά η Μπριζίτ Φωσέ), την οποία βρίσκει ο λίγο μεγαλύτερος της Μισέλ, αγκαλιά με το νεκρό σκυλάκι της και την πηγαίνει στο σπίτι τους, όπου η αγροτική οικογένεια του θα την περιθάλψει.
Τα παιδιά αρχίζουν ένα απαγορευμένο παιχνίδι : μαζεύουν νεκρά ζωάκια τα οποία θάβουν σε ένα παλιόσπιτο, όπου φτιάχνουν το νεκροταφείο τους, κλέβοντας σταυρούς από το κοιμητήριο και τοποθετώντας τους πάνω στους αυτοσχέδιους τάφους.
Ο παραλογισμός του πολέμου και οι συνεχείς σκοτωμοί έχουν επηρεάσει ακόμη και τα παιδικά παιχνίδια.
Η μικρή Πωλέτ προσπαθώντας να εξοικειωθεί με τον θάνατο που χτύπησε την οικογένεια της, θα τον βάλει μέσα στα παιχνίδια και την σύντομη ζωή της.
Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν όλα, θα «επιληφθούν» οι αρχές και η Πωλέτ θα οδηγηθεί σε ίδρυμα, ο δε Μισέλ θα καταστρέψει με μανία το νεκροταφείο.
Το φινάλε είναι συγκλονιστικό, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να έχει δει το φιλμ και να μην θυμάται την φωνή της Πωλέτ να αναζητεί τον φίλο της (στο τρίτο βιντεάκι μετά το 4:00΄).
Αναζητήστε την ταινία, αξίζει τον κόπο !
Μέχρι τότε δείτε τα αποσπάσματα που κατάφερα να βρω.
Το μουσικό θέμα είναι πασίγνωστο.
οι κριτικοί την κατέταξαν κάποτε μέσα στις δέκα καλύτερες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου.
ειλικρινα.. με συγκινησες με αυτη σου την επιλογη ταινιας.. ρισπεκτ
μαλλον πρεπει ν αρχισω κ εγω να παρακολουθω τα ποστ σου..
Ευχαριστώ και σένα Πάθος για το θετικό σου σχόλιο και χαίρομαι που σου αρέσει η μουσική που επιλέγω. Νόμιζα ότι αρέσει μόνο σε μένα.Συγχαρητήρια για την ποιότητα σου καλέ μου φίλε!!