Πριν κανενα μηνα ηρθε ενας τυπος στην επιχειρηση μου μου ζητησε μια καρτα και αφου του εδωσα μου ειπε οτι ειναι απο την ΑΕΠΙ και οταν μου ερθει μια επιστολη θα μιλησουμε .Σημερα μου ηρθε μια επιστολη με την οποια μου ζητανε να τους πληρωσω 75 ευρω .Η επιχειρηση μου δεν εχει καμμια σχεση με καφε μπαρ κλπ που η μουσικη ειναι μερος του καταστηματος δηλσδη απλα ακουμε ραδιο για δικη μας ψυχαγωγια Δεν ειναι μεγαλο ποσον τα 75 ευρω ετσι κι αλλιως στις πουτανες ξοδευω πολλα περισσοτερα αλλα αισθανομαι οτι αν τα δωσω θα ειναι σαν να τα δινω σε νταβατζηδες Ξερει κανενας νομικος του σαιτ τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις Εγω παντως δεν ειμαι διατεθιμενος να τους δωσω ουτε 1 ευρω και ας ξοδεψω και 1000 ευρω σε δικαστηρια
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
ΑΕΠΙ η Ντ@@@@@δες της καθυμερινοτητας
- Μέλος που άνοιξε το νήμα homan
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 48
- Εμφανίσεις 3K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Επισκέπτης
Eιχαν ερθει πριν λιγα χρονια στο μαγαζι μου,με πηραν τηλεφωνο και μου ζητησαν λεφτα,τους ειπα οτι θα παρουν τα αρχιδια μου και με απειλησαν με δικαστηριο,τελικα δεν εγινε τιποτα.
Απο οτι διαβασα σε διαφορα φορουμ ειναι μια πρακτικη τους αυτη το να απειλουν γι αυτο ανεφερα οτι ειναι νταβατζηδες της καθημερινοτητοςEιχαν ερθει πριν λιγα χρονια στο μαγαζι μου,με πηραν τηλεφωνο και μου ζητησαν λεφτα,τους ειπα οτι θα παρουν τα αρχιδια μου και με απειλησαν με δικαστηριο,τελικα δεν εγινε τιποτα.
Gamidis
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2012
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Απο οτι διαβασα σε διαφορα φορουμ ειναι μια πρακτικη τους αυτη το να απειλουν γι αυτο ανεφερα οτι ειναι νταβατζηδες της καθημερινοτητος
πες τους να παρουν τα αρχιδια σου,και αν θελουν να σε πανε στο δικαστηριο.στο τελος θα πηγαινουν και στα αυτοκινητα στον δρομο που ακουν ραδιοφωνο,και θα τους ζητανε πνευματικα δικαιωματα
![Μαλακία :jerking: :jerking:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/jerking.gif)
μπα και προ κρίσης πουλούσαν νταβατζιλίκιπες τους να παρουν τα αρχιδια σου,και αν θελουν να σε πανε στο δικαστηριο.στο τελος θα πηγαινουν και στα αυτοκινητα στον δρομο που ακουν ραδιοφωνο,και θα τους ζητανε πνευματικα δικαιωματαβγηκαν ολα τα μουνια με την κριση τωρα,και ψαχνουν για λεφτα.
Επισκέπτης
Προ κρισης ειχε ξεκινησει η ιστορια με την IP,στα καφε μπαρ ειναι σοβαρα τα πραγμετα και το ψαχνουν,νομιζω οτι παει με το κεφαλι,δηλαδη αναλογα με ποσες θεσεις εχει το καταστημα σου βγαζουν το αναλογο κουστουμι,με την NOVA εισαι σιγουρα ετσι.
διομήδης
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 26 Δεκ 2008
- Like
- 30.436
- Πόντοι
- 5.006
Επρεπε να τους πείς εγω είμαι ο Χάροντας μην μου κολλάτε γιατί θα σας πάρω μαζί μου.Eιχαν ερθει πριν λιγα χρονια στο μαγαζι μου,με πηραν τηλεφωνο και μου ζητησαν λεφτα,τους ειπα οτι θα παρουν τα αρχιδια μου και με απειλησαν με δικαστηριο,τελικα δεν εγινε τιποτα.
Οπως κάνουν πλέον αρκετοί στις εφορίες για να τους διακανονίσουν τις οφειλές τους.
Διαγραμμένο μέλος 128496
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Μαΐ 2012
- Κριτικές
- 30
- Like
- 887
- Πόντοι
- 326
αν δεν εχεις καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος (μπαρ, εστιατορια κλπ) γραψτους στα αρχιδια σου. Θεωρητικα πρεπει να πληρωνεις ακομα και αν βαζεις ραδιοφωνο προς ψυχαγωγια των πελατων αλλα εσυ αν σε ξαναρωτησουν πες οτι ακους ραδιοφωνο για τη δικη σου ψυχαγωγια. ...ειναι πραγματι νταβατζηδες αλλα εχουν κατοχυρωσει τα "δικαιωματα" τους με νομο. Λογικα δεν θα σε ενοχλησουν αν η επιχειρηση σου δεν εχει σχεση με διασκεδαση, εστιαση, κλπΠριν κανενα μηνα ηρθε ενας τυπος στην επιχειρηση μου μου ζητησε μια καρτα και αφου του εδωσα μου ειπε οτι ειναι απο την ΑΕΠΙ και οταν μου ερθει μια επιστολη θα μιλησουμε .Σημερα μου ηρθε μια επιστολη με την οποια μου ζητανε να τους πληρωσω 75 ευρω .Η επιχειρηση μου δεν εχει καμμια σχεση με καφε μπαρ κλπ που η μουσικη ειναι μερος του καταστηματος δηλσδη απλα ακουμε ραδιο για δικη μας ψυχαγωγια Δεν ειναι μεγαλο ποσον τα 75 ευρω ετσι κι αλλιως στις πουτανες ξοδευω πολλα περισσοτερα αλλα αισθανομαι οτι αν τα δωσω θα ειναι σαν να τα δινω σε νταβατζηδες Ξερει κανενας νομικος του σαιτ τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις Εγω παντως δεν ειμαι διατεθιμενος να τους δωσω ουτε 1 ευρω και ας ξοδεψω και 1000 ευρω σε δικαστηρια
Επισκέπτης
Ρε μόρτες μια απορία.
Τι είναι οι Ντ@@@@@δες??
Τι είναι οι Ντ@@@@@δες??
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
βασικά το θέμα είναι αν κάνεις προσιτή την μουσική στο ευρύτερο κοινό, δηλ. πέρα από την οικογένειά σου και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον, οπότε αν πχ έχεις κομμωτήριο και παίζεις μουσική πάλι σε πιάνει ο νόμος για την πνευματική ιδιοκτησία (θεωρητικά μπορεί να φας μήνυση και αγωγή για ηθική βλάβη)
ντολμάδεςΡε μόρτες μια απορία.
Τι είναι οι Ντ@@@@@δες??
Επισκέπτης
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 41.329
- Πόντοι
- 25.467
Ρε μόρτες μια απορία.
Τι είναι οι Ντ@@@@@δες??
Ντοματάδες.
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Δε βγαίνει.
Είναι 5 τα @..
το καθυμερινοτητα σου βγαινει ομως
ΝταβατζηδεςΝτοματάδες.
λαγαρος
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Νοε 2006
- Like
- 5
- Πόντοι
- 16
Επισκέπτης
το καθυμερινοτητα σου βγαινει ομως
Αυτή μπορεί να μη μου βγαίνει, το μάτι όμως....
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 41.329
- Πόντοι
- 25.467
Νταβατζηδες
Δεν βγαίνει.
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
βασικά το θέμα είναι αν κάνεις προσιτή την μουσική στο ευρύτερο κοινό, δηλ. πέρα από την οικογένειά σου και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον, οπότε αν πχ έχεις κομμωτήριο και παίζεις μουσική πάλι σε πιάνει ο νόμος για την πνευματική ιδιοκτησία (θεωρητικά μπορεί να φας μήνυση και αγωγή για ηθική βλάβη)
Αυτό πλην της ηθικής βλάβης. Το σκεπτικό είναι ότι η μουσική αποτελεί προστιθέμενη αξία στις παροχές σου και συνεπώς δικαιούνται αποζημίωσης. Θα μου πεις βέβαια, στο κουρείο δεν πάει ο κόσμος για να ακούσει μουσική, αλλά στις καφετέριες / εστιατόρια ισχύει. Τα ραδιοφωνικά / τηλεοπτικά προγράμματα παρέχονται δωρεάν για ιδιωτική χρήση, στην πορεία υπάρχουν αποφάσεις που έχουν καταδικάσει σε αποζημιώσεις ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες
αυτή είναι μια πολύ ωραία στημένη μπίζνα ,και προ καιρού είχα παρακολουθήσει τυχαία στην τίβί ένα αφιέρωμα για το θέμα αυτό αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι σε πιο κανάλι είχε προβληθεί .
Η ουσία πάντως είναι ότι ενώ τους έχουν δωθεί διά νόμου κάποιες καταχρηστικές δυνατότητες να χρεώνουν αδιακρίτως άπαντες ,με όποιο ποσό πού αυτοί καθορίζουν ως τιμοκατάλογο από την άλλη μεριά τα ποσά που αποδίδουν ως δικαιώματα στούς καλλιτέχνες είναι πενιχρά και δεν τους καλύπτουν όλους . βάζουν τα λεφτά στην τσέπη. θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα . από ότi ενθυμούμαι τα πρόσωπα πίσω από αυτή την εταιρεία ο δημοσιογράφος που κάλυπτε το συκεκριμένο θέμα ...άφηνε υπονοούμενα για εμπλοκή ......ποίων άλλων ?....τών πολιτικών ;)![Ναι! :rockon: :rockon:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/rockon.gif)
Η ουσία πάντως είναι ότι ενώ τους έχουν δωθεί διά νόμου κάποιες καταχρηστικές δυνατότητες να χρεώνουν αδιακρίτως άπαντες ,με όποιο ποσό πού αυτοί καθορίζουν ως τιμοκατάλογο από την άλλη μεριά τα ποσά που αποδίδουν ως δικαιώματα στούς καλλιτέχνες είναι πενιχρά και δεν τους καλύπτουν όλους . βάζουν τα λεφτά στην τσέπη. θέλει πολύ ψάξιμο το θέμα . από ότi ενθυμούμαι τα πρόσωπα πίσω από αυτή την εταιρεία ο δημοσιογράφος που κάλυπτε το συκεκριμένο θέμα ...άφηνε υπονοούμενα για εμπλοκή ......ποίων άλλων ?....τών πολιτικών ;)
![Ναι! :rockon: :rockon:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/rockon.gif)