Νέα

2 Εβδομάδες ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ !

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Αυτό που ξέρω 100% είναι ότι όταν εκδίδεται μια διαταγή πληρωμής ΔΕΝ γράφει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Μετά την πάροδο της προθεσμίας για ανακοπή μ' ένα νέο πέρασμα από τα δικαστήρια γράφεται  το ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Από κει και πέρα πως θα τα ονομάσεις όλα αυτά δεν το ξέρω, δεν είμαι δικηγόρος σου είπα. Η ουσία όμως είναι αυτή που λέει ο Palermo

Την διαταγή πληρωμής την πηγαίνεις έτοιμη στον Δικαστή!

Δηλαδή πας την αίτηση αλλά και την απόφαση!!!έτοιμη απόφαση!

ο δικαστής διαβάζει την αίτηση-δηλαδή τα περιστατικά- και υπογράφει-εγκρίνει-θεωρεί την απόφαση που του πήγες ετοιμη.

Η απόφαση εξαρχής γράφει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

εκτελείται όμως μόνο μετά την θεώρησή της από τον δικαστή και την έκδοση απογράφου,δηλαδή αντιγράφου της απόφασης.

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Αυτό που ξέρω 100% είναι ότι όταν εκδίδεται μια διαταγή πληρωμής ΔΕΝ γράφει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Μετά την πάροδο της προθεσμίας για ανακοπή μ' ένα νέο πέρασμα από τα δικαστήρια γράφεται  το ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Από κει και πέρα πως θα τα ονομάσεις όλα αυτά δεν το ξέρω, δεν είμαι δικηγόρος σου είπα. Η ουσία όμως είναι αυτή που λέει ο Palermo

λοιπόν φιλάρα για να μην επανέρχομαι θα στο πώ μια φορά ακόμα. ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ αυτή αποτελείται απο 2 μέρη. ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, και την συμπληρώνει απλώς ο δικαστής ή ο ειρηνοδίκης. Η απόφαση ξεκινά με την φράση **ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ**.
Όπως σωστά έγραψες δεν εισαι δικηγόρος αρα αστο καλύτερα.

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0

Όμως η μη κλήτευση και η απουσία του οφειλέτη από τη διαδικασία για την έκδοση δια­ταγής πληρωμής δε στέρησε το δικαστή από τη δυνατότητα να εξετάσει μόνο τις καταλυτικές ενστάσεις. Τον εμπόδισε να εξετάσει και την έλλειψη διακωλυτικών ενστάσεων. Ο δικαστής που εκδίδει διαταγή πληρωμής στηρίζει βέβαια τη διαταγή στη διαπίστωση ότι έχει συντελεστεί η προαποδεικνυόμενη δικαιοπραξία πού γέννησε την κρίσιμη αξίωση. Όμως δεν εξετάζει (κι ούτε είναι σε θέσει να εξετάσει) αν η δικαιοπραξία πού πραγματικά προαποδεικνύεται πώς έγινε, είναι άραγε και έγκυρη. Και ακριβώς επειδή δεν είναι σε θέση να εξετάσει το κύρος της κρίσιμης δικαιοπραξίας, η σχετική διαπίστωση πού κάνει δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως διάγνωση του ότι πραγματικά γεννήθηκε και υπήρξε στο παρελθόν η αξίωση, για την οποία ζητείται η διαταγή.

Ο πρώτος λοιπόν λόγος, για τον οποίο η διαταγή πληρωμής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δικαστική απόφαση είναι ότι δεν εκπληρώνει τη λειτουργία των δικαστικών αποφάσεων, δηλαδή δεν περιέχει (ούτε μπορεί να περιέχει) διάγνωση ως προς την ισχύ της κρίσιμης αξίωσης, ούτε στο χρόνο που εκδίδεται η διαταγή, ούτε στο χρόνο πού συντελέστηκε η προαποδεικνυόμενη δικαιοπραξία (πρβλ ΕφΑθ 658/1975 Αρμ 30, 872 σε σημ.).

1.2.2. Εξάλλου, κι αν ακόμη δεχόμασταν προς στιγμή ότι η διαταγή πληρωμής έχει γνήσια διαγνωστικά στοιχεία ως προς την ισχύ (έστω στο παρελ­θόν) της κρίσιμης αξίωσης, πάντως η διάγνωση αυτή δε θα μπορούσε να είναι αυθεντική, δηλαδή δεσμευτική για τον οφειλέτη πού φέρεται ως «αντίδικος», αφού σ’ αυτόν δε δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί πριν από τη «διάγνωση». Όμως, δίχως την ίση μεταχείριση των διαδίκων (πρβλ. Σ 4 § 1) και την παροχή και στους δυο του δικαιώματος της προηγούμενης δικαστικής ακρόασης (Σ 20), δεν υπάρχουν οι πιο θεμελιακές εγγυήσεις για την παροχή δικαστικής προστασίας σε δικαστική απόφαση.

1.2.3. Και ακριβώς επειδή η διαταγή πληρωμής δεν περιέχει διάγνωση, και μάλιστα αυθεντική, της κρίσιμης αξίωσης, γι αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ιστορικός νομοθέτης δεν ανέθεσε την έκδοση της διαταγής πληρωμής στο δικαστήριο, αλλά στο δικαστή. Δίχως τις εγγυήσεις της ίσης μεταχείρισης των διαδίκων και της προηγούμενης ακρόασης του αντιδίκου, ο δικαστής δεν μπορεί να συγκροτήσει δικαστήριο προς απονομή δικαιοσύνης. Ενεργεί ως υπάλληλος.

1.2.3. Γιαυτό ο ιστορικός νομοθέτης αφενός τόνισε ιδιαίτερα ότι «η διαταγή πληρωμής αποτελεί τίτλον εκτελεστόν», δηλαδή, κατ-αντιδιαστολή, δεν αποτελεί δικαστική απόφαση, ενώ αφετέρου απέφυγε να μιλήσει για δεδικασμένο της διαταγής, αλλά για κάτι που μοιάζει με δεδικασμένο

<<διαταγή πληρωμής είναι η πράξη ή ΑΠΟΦΑΣΗ που εκδίδει ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ και με την οποία διατάσσεται ο οφειλέτης να πληρώσει στο δανειστή τη χρηματική υποχρέωση .....κτλ ......(βλ, ΜΠΕΗΣ ΠΟΛ.Δ , ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ κεφ. Δ ΣΕΛ 115 επ.)
άντε λέμε goodnight

sperminator_tx

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2009
Like
4
Πόντοι
1
στην ελλαδα εχουμε ενα σοβαρο μειονεκτημα σαν λαος...να βαζουμε σε καλουπια τους παντες κ τα παντα,να γενικευουμε καταστασεις κ να κρινουμε εκ του ασφαλους...σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν οι καλοι κ οι σωστοι επαγγελματιες...το ονομα της δικαιοσυνης εχει λοιδωρηθει,γιατι καποια λαμογια πολιτικοι εχουν ξεφυγει της τιμωριας,επειδη κανεις εισαγγελεας δεν τους καλεσε να λογοδοτησουν...σιγουρα υπαρχουν κ "οι δικοι μας" στον κλαδο των δικαστων...αυτα ειναι τα μεγαλα ψαρια...υπαρχουν ομως κ πολλοι μαχομενοι δικαστικοι που κανουν τιμια τη δουλεια τους κ αμεροληπτα...απλα μαζι με το μεγαλο ψαρι τρωγεται κ το μικρο...ο ιατρος,ο εκπαιδευτικος κ ο δικαστικος σε μια σοβαρη κοινωνια πρεπει να αμοιβονται πλουσιοπαροχα κ για το δυσκολο εργο που επιτελουν κ για τις ευθυνες που εχουν επωμιστει κ για τον ογκο εργασιας,αλλα κ για τα χρονια σπουδων που εχουν αφιερωσει...ασκουν συγκεκριμενα λειτουργημα κ οχι καποιο απλο επαγγελμα...εχουν να κανουν με τις ζωες κ τις τυχες ανθρωπων...οι δικαστικοι πχ μια κ ειναι το θεμα συζητησης δεν ριχνουν απλα ποινες,αλλα κ πολλες φορες αθωωνουν...γνωριζετε αραγε ποσες υποθεσεις υπερχρεωμενων νοικοκυριων εχουν βρει λυση απεναντι στις αιμοβορες τραπεζες βγαζοντας ο δικαστικος την υποθεση υπερ του κατηγορημενου υπερχρεωμενου πολιτη...?επισης,αν ο δικαστικος κ ο γιατρος αμοιφθουν εξευτελιστικα τοτε οι ιστοριες δωροδοκιας θα ειναι κατι περισσοτερο απο καθημερινες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι ρε φίλε έχεις δίκιο. Και τυχόν ανακοπές, που θα ασκηθούν στις διαταγές πληρωμής που θα έχει εκδώσει ο δημ. υπάλ. θα εκδικασθούν στην χασαποταβέρνα ο ΄΄ΜΠΕΛΛΟΣ΄΄. Αν είστε άσχετοι τουλάχιστον μη γράφετε καθόλου, γιατι πετάτε κάργα μαλακίες. Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΡΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗ. γκεγκε;
Και από ποιες αστικές υποθέσεις θα πληρωθούν οι δικαστές και πως, δεν μας λές;
Θα περιμένω αύριο με φοβερη αγωνία την απάντηση σου.

και γιατί πρέπει η διαταγή πληρωμής να είναι σώνει και καλά δικαστική απόφαση????

ειδικό παράβολο το οποίο πλερώνει ο προσφεύγων και αν κερδίσει την δίκη το εισπράττει από τον αντίδικο... δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πληρώνει κάποιος τρίτος δαπάνες που προκύπτουν από αστικές διαφορές μεταξύ δύο πολιτών...

το μοναδικό που πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος είναι τα έξοδα για τις δίκες που γίνονται με αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα ΄ή μηνυτήριες αναφορές δημοσίων φορέων...

ακόμη και σε μηνύσεις που υποβάλλει κάποιος θα πρέπει να πληρώνει τα δικαστικά έξοδα και αν αυτός που κατηγορεί καταδικαστεί να εισπράττει τα έξοδα που κατέβαλε... πχ περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης ....

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
και γιατί πρέπει η διαταγή πληρωμής να είναι σώνει και καλά δικαστική απόφαση????

ειδικό παράβολο το οποίο πλερώνει ο προσφεύγων και αν κερδίσει την δίκη το εισπράττει από τον αντίδικο... δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πληρώνει κάποιος τρίτος δαπάνες που προκύπτουν από αστικές διαφορές μεταξύ δύο πολιτών...

το μοναδικό που πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος είναι τα έξοδα για τις δίκες που γίνονται με αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα ΄ή μηνυτήριες αναφορές δημοσίων φορέων...

ακόμη και σε μηνύσεις που υποβάλλει κάποιος θα πρέπει να πληρώνει τα δικαστικά έξοδα και αν αυτός που κατηγορεί καταδικαστεί να εισπράττει τα έξοδα που κατέβαλε... πχ περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμισης ....

Καταρχήν σου ζητώ συγνώμη για το τρόπο μου χθες και σε ευχαριστώ που μου απαντάς με κόσμιο τρόπο. Ήμουν φορτωμένος με κάτι άλλο και ήμουν αγενής και με σένα και με τα άλλα τα παιδιά και ζητώ συγνώμη και σε αυτούς.  Η διαταγή πληρωμής αναγκαστικά εκδίδεται από δικαστή γιατί είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού όπως πχ οι βουλευτές εξ ου και η φράση ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΑΟΥ. Δεν μπορεί να εκδοθεί απο δημόσιο υπαλ. Απο συμβολαιογράφο πιθανόν και το επιχείρησαν αλλά τελικά δεν έγινε. (στη Γαλλία γίνεται νομίζω). Τα δικαστικά έξοδα είναι αναγκαία για να την κίνηση της διαδικασίας αλλά και για ένα λόγο ακόμα πιο πρακτικό. Αν δεν υπήρχαν αυτά τοτε και σύμφωνα με την δικομανία που μας χαρακτηρίζει ως λαό θα είχαν φρακάρει όλες οι δίκες πολύ περισσότερο απο τώρα. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι απο τοτε που ανέβηκε το παράβολο για τις μηνύσεις, η κίνηση στο 16 κτήριο της εισαγγελίας στο τμήμα κατάθεσης μήνυσης έχει ελαττωθεί στο μισό. Καλή συνέχεια φίλε μου

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Καταρχήν σου ζητώ συγνώμη για το τρόπο μου χθες και σε ευχαριστώ που μου απαντάς με κόσμιο τρόπο. Ήμουν φορτωμένος με κάτι άλλο και ήμουν αγενής και με σένα και με τα άλλα τα παιδιά και ζητώ συγνώμη και σε αυτούς.  Η διαταγή πληρωμής αναγκαστικά εκδίδεται από δικαστή γιατί είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού όπως πχ οι βουλευτές εξ ου και η φράση ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΟΥ ΛΑΟΥ. Δεν μπορεί να εκδοθεί απο δημόσιο υπαλ. Απο συμβολαιογράφο πιθανόν και το επιχείρησαν αλλά τελικά δεν έγινε. (στη Γαλλία γίνεται νομίζω). Τα δικαστικά έξοδα είναι αναγκαία για να την κίνηση της διαδικασίας αλλά και για ένα λόγο ακόμα πιο πρακτικό. Αν δεν υπήρχαν αυτά τοτε και σύμφωνα με την δικομανία που μας χαρακτηρίζει ως λαό θα είχαν φρακάρει όλες οι δίκες πολύ περισσότερο απο τώρα. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι απο τοτε που ανέβηκε το παράβολο για τις μηνύσεις, η κίνηση στο 16 κτήριο της εισαγγελίας στο τμήμα κατάθεσης μήνυσης έχει ελαττωθεί στο μισό. Καλή συνέχεια φίλε μου

δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

πιστεύω ότι ο νόμος σε ότι αφορά τις εξώσεις και τις διαταγές πληρωμής πρέπει να αλλάξει και να μην εκδίδονται πλέον οι αποφάσεις από δικαστήρια αλλά από κάποια δημόσια υπηρεσία (fast track που λένε)...

φυσικά και είναι αναγκαία τα δικαστικά έξοδα .. αυτό που λέω είναι ότι από αυτα πρέπει να πληρώνονται δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι .. και ας πάνε στα ύψη...

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0

πιστεύω ότι ο νόμος σε ότι αφορά τις εξώσεις και τις διαταγές πληρωμής πρέπει να αλλάξει και να μην εκδίδονται πλέον οι αποφάσεις από δικαστήρια αλλά από κάποια δημόσια υπηρεσία (fast track που λένε)...

φυσικά και είναι αναγκαία τα δικαστικά έξοδα .. αυτό που λέω είναι ότι από αυτα πρέπει να πληρώνονται δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι .. και ας πάνε στα ύψη...

ναι κατάλαβα τι εννοείς. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλά άρθρα του Κπολδ. Επίσης κάτι τέτοιο θα ήταν στα όρια της συνταγματικότητας γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μετά θ΄ασκούσε πχ ανακοπή στην διαταγή πληρωμής κτλ. Αν επίσης  γινόταν κάτι τέτοιο θα χάναμε και εμείς ως δικηγορική ύλη κάτι που θα ήταν τελειωτικό, να σου πω την αλήθεια.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ναι κατάλαβα τι εννοείς. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλά άρθρα του Κπολδ. Επίσης κάτι τέτοιο θα ήταν στα όρια της συνταγματικότητας γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μετά θ΄ασκούσε πχ ανακοπή στην διαταγή πληρωμής κτλ. Αν επίσης  γινόταν κάτι τέτοιο θα χάναμε και εμείς ως δικηγορική ύλη κάτι που θα ήταν τελειωτικό, να σου πω την αλήθεια.

ελα πέστο... δεν αντιλέγω θεμιτό είναι  ;)

πάντως να επαναλάβω για ακόμη φορά την θέση μου ότι πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, όχι φυσικά με απονομή δικαιοσύνης στο πόδι αλλά με αποτροπή της δικομανίας του έλληνα...

και ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να αυξήσεις το κόστος προσφυγής σε αυτήν ώστε να γίνεται για σοβαρούς και μόνο λόγους και όταν ξέρεις ότι πραγματικά έχεις δίκιο...

σε ότι δε αφορά την δικηγορική ύλη μπορεί αυτή να αντικαστασταθεί με άλλες υπηρεσίες που μπορούν να παρασχεθούν οι οποίες μπορούν  να παρασχεθούν στα πλαίσια της αποτροπής προσφυγής στα δικαστήρια όπως για παράδειγμα υποχρεωτικές διαιτησίες με διαιτητές δικηγόρους κοινής αποδοχής κλπ....

και το κόστος της δικαιοσύνης για το δημόσιο είναι πολύ υψηλό... αν οι κ.κ δικαστές θέλουν μεγαλύτερες αμοιβές ας πληρώνονται από καποιο παράβολο που θα επιβάλλεται σε κάθε προσφυγή στην δικαιοσύνη (εκτός από το παράβολο της δικηγορικής αμοιβής).. ας εισπράτουν και τα πρόστιμα που επιβάλουν και τις εξαγορές ποινών...

στην περίπτωση αυτή λεφτά υπάρχουνε που λένε...

πρέπει επίσης να πάψει το φαινόμενο της προσφυγής για ψύλλου πήδημα στο ΣτΕ από κάθε πικραμένο ... και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι το κόστος για την προσφυγή να είναι υψηλό έτσι ώστε να είναι ασύμφορη η προσφυγή σε αυτό όταν ξέρεις ότι δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να κερδίσεις (δηλαδή όταν έχεις άδικο).. για παράδειγμα θυμάμαι κάτι που διάβασα για την προσφυγή μιας γυναικείας μονής στο ΣτΕ κατά της κατασκευής ενός αιολικού πάρκου στην περιοχή του με κύριο επιχείρημα το ότι "ο συνεχής θόρυβος των ανεμογεννητριών θα διαταράξει την πνευματική ησυχία των μοναχών"

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775

Πολύ σωστή σκέψη.

Και τα κακουργήματα να τα δικάζει ο Ζούγκλας.
Συνεδριάσεις καθ' εκάστην ώρα 22:30 με εκλεκτό πάνελ.
Αυτό Θα πει φαστ τρακ ("Τι είσαι; Η πουτανίτσα μου είσαι;" Πάρε 15 χρόνια να'χεις, κακούργε εκμαυλιστή κορασίδων!)

...ρε γράφτε για καμιά καλή και φτηνή πουτάνα κι αφήστε την έρμη τη δικονομία στην κακομοιριά της...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η αληθεια ωστοσο ειναι πως ενα υπερφορτωμενο και υδροκεφαλο δικαστικο συστημα με ολα τα παρεπομενα, βολευει γιατι πολλοι τρωνε... Βαλε ποσοι δικαστες, το ενα το αλλο, δικηγοροι ζουνε απο μια δραστηριοτητα η οποια αφαιρει πορους απο την κοινωνια απλως - χωρις να λεω πως δε χρειαζεται- αλλα μαλλον ασκειται με τροπο λαθος και ασυμφορο για την κοινωνια και την οικονομια γενικα.
Σε δουλεια να βρισκομαστε με αλλα λογια...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Πολύ σωστή σκέψη.

Και τα κακουργήματα να τα δικάζει ο Ζούγκλας.
Συνεδριάσεις καθ' εκάστην ώρα 22:30 με εκλεκτό πάνελ.
Αυτό Θα πει φαστ τρακ ("Τι είσαι; Η πουτανίτσα μου είσαι;" Πάρε 15 χρόνια να'χεις, κακούργε εκμαυλιστή κορασίδων!)

...ρε γράφτε για καμιά καλή και φτηνή πουτάνα κι αφήστε την έρμη τη δικονομία στην κακομοιριά της...

γιατί ρε μεγάλε??

θέλει ιδιαίτερη δικαστική κρίση για να αναγνωριστεί ένα χρέος που υποστηρίζεται από τα σχετικά έγγραφα (επιταγές, συμβάσεις κλπ) ??

ή μήοως θέλει δικαστική κρίση για να βγεί μία απόφαση εξώσεως όταν αποδεδειγμένα ο ενοικιαστής χρωστά τα μαλλια της κεφαλής του??

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
γιατί ρε μεγάλε??

θέλει ιδιαίτερη δικαστική κρίση για να αναγνωριστεί ένα χρέος που υποστηρίζεται από τα σχετικά έγγραφα (επιταγές, συμβάσεις κλπ) ??

ή μήοως θέλει δικαστική κρίση για να βγεί μία απόφαση εξώσεως όταν αποδεδειγμένα ο ενοικιαστής χρωστά τα μαλλια της κεφαλής του??

Και ποιος θα κρίνει και θα εκτιμήσει τα "σχετικά έγγραφα" που λες;
Ο γνωστός τοις πάσι Μέσος Έλληνας Δημόσιος Υπάλληλος (έστω και Π.Ε.);

Και ποιος θα κρίνει το ότι ο μισθωτής οφείλει "αποδεδειγμένα";
Το αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ (ήτοι τα μπογαλάκια σου και τον πούλο, αρμ -στην καλύτερη περίπτωση) ποιος θα το κρίνει; Η κάθε γνωστή Μαγδάλω που συναντούμε καθημερινά στη Νομαρχία, στην Πολεοδομία, στην Δ.Ο.Υ. και στους Δήμους;

...επιμένω: Καμμία καλή και φτηνή;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και ποιος θα κρίνει και θα εκτιμήσει τα "σχετικά έγγραφα" που λες;
Ο γνωστός τοις πάσι Μέσος Έλληνας Δημόσιος Υπάλληλος (έστω και Π.Ε.);

Και ποιος θα κρίνει το ότι ο μισθωτής οφείλει "αποδεδειγμένα";
Το αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ (ήτοι τα μπογαλάκια σου και τον πούλο, αρμ -στην καλύτερη περίπτωση) ποιος θα το κρίνει; Η κάθε γνωστή Μαγδάλω που συναντούμε καθημερινά στη Νομαρχία, στην Πολεοδομία, στην Δ.Ο.Υ. και στους Δήμους;

...επιμένω: Καμμία καλή και φτηνή;

δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι η πλειοψηφία των δικαστών είναι καλύτεροι από αυτούς που αναφέρεις????

ΥΓ ο ΑΝΑΣΤΟ είχε το θάρρος και ανέφερε έναν από τους λόγους που δεν θέλει (όπως και σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος) τέτοιες αλλαγές...

εσύ γιατί κρύβεσαι πίσω απο τέτοιου είδους παπαριές???

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι η πλειοψηφία των δικαστών είναι καλύτεροι από αυτούς που αναφέρεις????

(Κοίτα να δεις που θα γίνω και αβανταδόρος των δικαστών...)

Απόλυτα. Στην πλειοψηφία τους, η μέρα με τη νύχτα. Κάζα κλίνικα  ;) φυσικά υπάρχουν, αλλά σε σχέση με τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.

Το γεγονός ότι σε υποθέσεις αιχμής η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, οφείλεται κυρίως στον αποφασιστικό ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, όσον αφορά  στην ανάδειξη δικαστών στις κορυφαίες θέσεις της ιεραρχίας.

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
305
Πόντοι
296
Με μεγάλη χαρά, διαπιστώνω ότι ουκ ολίγοι συνάδλεφοι είναι μέλη του σεπτού τούτου forum.

Ο λόγος που εκδίδει ο δικαστής τις δγές πληρωμής έχει να κάνει με την εξωτερική διάγνωση ότι προκύπτει από έγγραφο μία αξίωση. Αν υπάρχει η πεποίθηση ότι ένα δημ. υπάλληλος μπορεί να κρίνει με ασφάλεια ότι συντρέχουν τα ανωτέρω, εμένα δεν με πειράζει. Δογματικά θα είχε κάποιος μία αντίρρηση, γιατί με την ανάθεση σε δημ υπάλληλο, αυτό που θα βγαίνει θα είναι μία ατομική διοικητική πράξη. Αλλά διοικητική πράξη σε διαφορά ιδιωτικού δικαίου? Έστω. Όμως, η ατομική διοικητική πράξη έχει τεκμήριο νομιμότητας. Ο δε έλεγχος, αν δεν αναχθεί σε διοικητική διαφορά ουσίας, θα αφορά μόνον τον νόμο, όχι τα πράγματα.

Το πρόβλημα δεν είναι ποιός βγάζει τη δ/γή. αλλά να βγαίνει αμέσως. Στις ημέρες μας, τίποτε δεν λειτουργεί. Και ο λόγος είναι προφανής: Χωρίς κίνητρο, ουδείς εργάζεται. Και το κίνητρο δεν είναι μόνον τα χρήματα, είναι και η ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αυτό δεν υπάρχει. Όταν βρεθεί, που πολύ αμφιβάλλω, ίσως γίνει κάτι.

Και ένα τελευταίο. Η απεργία/αποχή των δικαστών θα περατωθεί. Μετά θα αρχίσει η λευκή αποχή, που υπάρχει εδώ και τρία περίπου έτη. Αποφάσεις στο οκτάμηνο, στον χρόνο κ.ο.κ.  Και οι δικηγόροι θα έχουμε τα περισσότερα posts εδώ.

Φιλιά σε όλους.

Επισκέπτης
Nα,καπως ετσι θα τα βρει η σαρκα απο τη σαρκα του κρατους,η δικαστικη εξουσια,με την εκτελεστικη και νομοθετικη...

Λεει ο δικαστης προς τον πολιτικο,ενταξει δικε μου,μου τους στελνεις για 1 αδικημα,τους φορτωνω 2-3-13,τσιμπανε και μια κρατηση/καψονι,αιντε τωρα,ξηγησου μισθουλακι σπεσιαλ για παρτη μου...

Απεργια κι αρχιδια...

Επισκέπτης
Χαρακτηριστικά σου λέω ότι απο τοτε που ανέβηκε το παράβολο για τις μηνύσεις, η κίνηση στο 16 κτήριο της εισαγγελίας στο τμήμα κατάθεσης μήνυσης έχει ελαττωθεί στο μισό. Καλή συνέχεια φίλε μου

Αν πήγαινε το παράβολο 400€ μπορεί να μειωνόταν στο 1/4,
αν πήγαινε 1000€ στο 1/10
κι αν πήγαινε 10.000€ στο 1/10.000 ......

πως σου φαίνεται η ιδέα ;;;;;;;

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.415
Πόντοι
786
Αν πήγαινε το παράβολο 400€ μπορεί να μειωνόταν στο 1/4,
αν πήγαινε 1000€ στο 1/10
κι αν πήγαινε 10.000€ στο 1/10.000 ......

πως σου φαίνεται η ιδέα ;;;;;;;
αντισυνταγματικό 20§1
αντισυμβατικό 6§1 ΕΣΔΑ

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Με μεγάλη χαρά, διαπιστώνω ότι ουκ ολίγοι συνάδλεφοι είναι μέλη του σεπτού τούτου forum.

Ο λόγος που εκδίδει ο δικαστής τις δγές πληρωμής έχει να κάνει με την εξωτερική διάγνωση ότι προκύπτει από έγγραφο μία αξίωση. Αν υπάρχει η πεποίθηση ότι ένα δημ. υπάλληλος μπορεί να κρίνει με ασφάλεια ότι συντρέχουν τα ανωτέρω, εμένα δεν με πειράζει. Δογματικά θα είχε κάποιος μία αντίρρηση, γιατί με την ανάθεση σε δημ υπάλληλο, αυτό που θα βγαίνει θα είναι μία ατομική διοικητική πράξη. Αλλά διοικητική πράξη σε διαφορά ιδιωτικού δικαίου? Έστω. Όμως, η ατομική διοικητική πράξη έχει τεκμήριο νομιμότητας. Ο δε έλεγχος, αν δεν αναχθεί σε διοικητική διαφορά ουσίας, θα αφορά μόνον τον νόμο, όχι τα πράγματα.

Το πρόβλημα δεν είναι ποιός βγάζει τη δ/γή. αλλά να βγαίνει αμέσως. Στις ημέρες μας, τίποτε δεν λειτουργεί. Και ο λόγος είναι προφανής: Χωρίς κίνητρο, ουδείς εργάζεται. Και το κίνητρο δεν είναι μόνον τα χρήματα, είναι και η ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αυτό δεν υπάρχει. Όταν βρεθεί, που πολύ αμφιβάλλω, ίσως γίνει κάτι.

ρε φίλε είσαι και νομικός

Ενα από τα ελάχιστα πράγματα που βγαίνουν γρήγορα σε αυτήν τη χώρα είναι οι διαταγές πληρωμής!!!

Μακάρι να ήταν όλα έτσι!Από τους λίγες διαδικασίες που γίνονται αυτόματα σχεδόν

Τωρα ίσως εννοείς πως στην Αθήνα λόγω κρίσης και κόκκινων δανείων,υπάρχει πλέον αναμονή κάποιων μηνών,αλλά ο κανόνας είναι ότι βγαίνει ταχύτατα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom