Νέα

2 Εβδομάδες ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ !

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τι ειναι παλι αυτο το καινουριο;δεν απεργω να μην χασω λεφτα αλλα απεχω των καθηκοντων μου;να απολυθουν αμεσα ολοι οι συμμετεχοντες συμφωνα προς οσα διεπουν τις εργασιακες σχεσεις δημοσιων υπαλληλων και λειτουργων.....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Oι δικαστές είναι οι μόνοι υπάλληλοι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και στο σπίτι,για να γράφουν αποφάσεις.

Οπότε-σε συνδυασμό με το σοβαρό έργο που επιτελούν-δεν μπορούν να αμείβονται με ο,τιδήποτε κάτω από 2,5-3 το μήνα(οι κατώτεροι).
Συν τις μεταθέσεις σε άλλες πόλεις.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Oι δικαστές είναι οι μόνοι υπάλληλοι που δουλεύουν πάρα πολλές ώρες και στο σπίτι,για να γράφουν αποφάσεις.

Οπότε-σε συνδυασμό με το σοβαρό έργο που επιτελούν-δεν μπορούν να αμείβονται με ο,τιδήποτε κάτω από 2,5-3 το μήνα(οι κατώτεροι).

Οι μονοι υπαλληλοι???? Τι λες ρε τυπε? Σε ποιον πλανητη ζεις? Εκτος κι αν εννοεις οι μονοι δημοσιοι υπαλληλοι.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Οι μόνοι και δημόσιοι και γενικά.
Ποιος δουλεύει σπίτι?

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ποιος δουλεύει σπίτι?

Σοβαρα το λες αυτο?! Δηλαδη οσοι βρισκονται σε θεσεις middle management και πανω μολις φυγουν απο τη δουλεια τους κλεινουν το κινητο και δεν ασχολουνται καθολου με αυτην?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

μεταθεσεις εχουν και οι στρατιωτικοι

οσο για δουλεια στο σπιτι ας καταργηθει και ας κανουν πληρωμενες εφημεριες-υπηρεσιες οπως οι αλλοι κλαδοι πχ γιατροι κλπ......αλλιως το τι κανει καθεις στο σπιτι του ειναι μη ελεγξιμο

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Aλλο πράγμα ασχολούμαι και στο σπίτι λίγο με την δουλειά μου(με πρωτοβουλία μου και χωρίς να υποχρεώνομαι από κανέναν) και άλλο δουλεύω υποχρεωτικά γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Ο δικαστής δικάζει μία ημέρα και στην συνέχεια παίρνει όλες τις υποθέσεις του πινακίου (5-10-20 αναλόγως) και πρέπει για την καθεμία να γράψει απόφαση κάποιων δεκάδων σελίδων....

και μέχρι να τελειώσει αυτές,έχει άλλη δικάσιμο όπου ξανά θα φορτωθεί με άλλες 5-10-20 υποθέσεις....και πάει λέγοντας....
Ακόμα και 2-3 χιλιάρικα είναι ελάχιστα για την δουλειά και το κύρος που πρέπει να έχει ο δικαστής....
αλλιως το τι κανει καθεις στο σπιτι του ειναι μη ελεγξιμο

ιδέα δεν έχεις....άστο

πώς βγαίνουν νομίζεις όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων όλων των κλάδων από τα κατώτερα μέχρι τα ανώταατ????στα δικαστήρια????

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
αυτό δεν είναι επιχείρημα.
Το να κόψεις σε κάποιον το μισθό του νταβατζίλίκι είναι το ίδιο ανήθικο με το να του αφαιρέσεις τελείως το μισθό. Το θέμα είναι πως τα λεφτά αυτά δεν τα δικαιούνταν ΚΑΝ.
αλλα τα παιρνουν .Εχω ενα γνωστο που δουλευει σε τετοια και μου ειπε οτι του κοψανε τον μισθο και παιρνει μονο 2000 .Καθομαι και το σκεφτομαο και λεω  τα 2000 που του δινουν πολλα ειναι γιατι ,με μεσω μπηκε και ειναι και κολοβαρεμα ολη μερα

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
εδω τι εγραψα  σε απαντησει αυτου

Μην ανησυχεις. Οι περισσοτεροι ετσι ειναι.
Η πραγματικη ανεργια μαζι με υποαπασχολουμενους και ελ επαγγγελματιες που εκλεισαν τα μαγαζια τους ειναι στο 45%.
Ασε τι λενε τα καναλια για 24%.
Ξεφτιλα!
Καληνυχτα?
Απο τωρα? Μεσημερι ειναι ακομη...

κατσε ρε σι και εαν ειναι 45% τα λεφτα που τα βρισκουν .Χτες εξω παλι κολαση ηταν ολα γεματα .Τοσοι πολλη ανεργια και ολοι εξω και να τρωνε να πινουνε πω γινεται?

Επισκέπτης

Στ'αρχίδια μας.
Πως το λέτε για τους υπόλοιπους??

Ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα τότε..

Υ.Γ. Το κοκκινισμένο σαφώς και ΔΕΝ ισχύει..

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Aλλο πράγμα ασχολούμαι και στο σπίτι λίγο με την δουλειά μου(με πρωτοβουλία μου και χωρίς να υποχρεώνομαι από κανέναν) και άλλο δουλεύω υποχρεωτικά γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Ο δικαστής δικάζει μία ημέρα και στην συνέχεια παίρνει όλες τις υποθέσεις του πινακίου (5-10-20 αναλόγως) και πρέπει για την καθεμία να γράψει απόφαση κάποιων δεκάδων σελίδων....

και μέχρι να τελειώσει αυτές,έχει άλλη δικάσιμο όπου ξανά θα φορτωθεί με άλλες 5-10-20 υποθέσεις....και πάει λέγοντας....
Ακόμα και 2-3 χιλιάρικα είναι ελάχιστα για την δουλειά και το κύρος που πρέπει να έχει ο δικαστής....
ιδέα δεν έχεις....άστο

πώς βγαίνουν νομίζεις όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων όλων των κλάδων από τα κατώτερα μέχρι τα ανώταατ????στα δικαστήρια????

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις? Ακου εκει χωρις να υποχρεωνομαι απο κανεναν  :2funny: :2funny: :2funny:

Μην επιμενεις, πολλοι υπαλληλοι δουλευουν και στο σπιτι ή δουλευουν μεχρι πολυ αργα χωρις υπερωριες. Το να μου λες οτι για αυτον το λογο θα πρεπει να παιρνουν τοσα οι δικαστες ειναι εντελως γελοιο! Να μου λεγες οτι οι δικαστες θα πρεπει να ειναι υψηλα αμοιβομενοι ετσι ωστε να διασφαλιζεται η αμεροληψια τους να το καταλαβω. Αλλα ακριβως για αυτον το λογο θα επρεπε και να τους επιβαλονται εξοντωτικοτατες ποινες αν πιανονταν με το χερι στο μελι.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
φανταζομαι με τον ιδιο τροπο που βγαινουν ολες οι μεγαλες αποφασεις της ζωης.....στην τουαλετα την ωρα της αυτοσυγκεντρωσης......

κατα τα αλλα συμφωνω με νατσο.....στα αρχιδια μας.....οσοι εχουν προσοντα ας παν να δουλεψουν νομικοι συμβουλοι σε εταιριες κλπ

και στην τελικη τι παει να πει απεχω των καθηκοντων μου ενω πληρωνομαι;μου το εξηγεις;

δλδ ο χειρουργος να βαλει αυριο χειρουργειο  και στις δεκα να αποσχει των καθηκοντων του και να παει να πιει καφε;

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
αν θέλουν οι κ.κ. δικαστές να έχουν ανεξαρτησία τότε ας αποποιηθούν της μισθοδοσίας εκ του κρατικού ταμείου και ας δεχθούν να πληρώνονται από έσοδα τα οποία θα προκύπτουν από πρόστιμα, εξαγορές ποινών κλπ της δικαστικής διαδικασίας...

ειδικά αυτό μπορεί εύκολα να γίνει σε περιπτώσεις αστικών διαφορών (που είναι και ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργασιών των δικαστηρίων)

επίσης να ξεφορτωθούν από εκδόσεις διαταγών πληρωμής (γιατί πρέπει δηλαδή να εκδόςσει διαταγή πληρωμής ένας δικαστής για μια σκασμένη επιταγή και όχι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος), εξώσεις ενοικιαστών για άρνηση καταβολής μισθωμάτων κλπ κλπ κλπ κλπ...

να πληρώνονται επίσης με συμφωνημένες αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές όπως αυτές που αντικατέστησαν τα υπηρεσιακά συμβούλια (όχι ο συμμετέχων αλλά να πηγαίνουν σε κοινό ταμείο και να μοιράζονται) από το κράτος με πάγιο ωρομίσθιο ή κατά συνεδρίαση...

Ναι ρε φίλε έχεις δίκιο. Και τυχόν ανακοπές, που θα ασκηθούν στις διαταγές πληρωμής που θα έχει εκδώσει ο δημ. υπάλ. θα εκδικασθούν στην χασαποταβέρνα ο ΄΄ΜΠΕΛΛΟΣ΄΄. Αν είστε άσχετοι τουλάχιστον μη γράφετε καθόλου, γιατι πετάτε κάργα μαλακίες. Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΡΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗ. γκεγκε;
Και από ποιες αστικές υποθέσεις θα πληρωθούν οι δικαστές και πως, δεν μας λές;
Θα περιμένω αύριο με φοβερη αγωνία την απάντηση σου.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Ναι ρε φίλε έχεις δίκιο. Και οι τυχόν ανακοπές που ασκηθούν στις διαταγές πληρωμής που θα εκδώσει ο δημ. υπάλ. θα εκδικασθούν στην χασαποταβέρνα ο ΄΄ΜΠΕΛΛΟΣ΄΄  . Αν είστε άσχετοι τουλάχιστον μη γράφετε καθόλου, γιατι πετάτε κάργα μαλακίες. Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΡΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗ. γκεγκε;
Και από ποιες αστικές υποθέσεις θα πληρωθούν οι δικαστές και πως, δεν μας λές;
Θα περιμένω αύριο με φοβερη αγωνία την απάντηση σου.

Σωστός...πλήθος διαταγών ακυρώνονται μετά από άσκηση ανακοπής...

απλά για το τυπικό της υπόθεσης,η διαταγή πληρωμής ΔΕΝ θεωρείται δικαστική απόφαση!!!!επειδή δεν βγαίνει σε ακροατήριο,ούτε κατόπιν αντιδικίας....

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Σωστός...πλήθος διαταγών ακυρώνονται μετά από άσκηση ανακοπής...

απλά για το τυπικό της υπόθεσης,η διαταγή πληρωμής ΔΕΝ θεωρείται δικαστική απόφαση!!!!επειδή δεν βγαίνει σε ακροατήριο,ούτε κατόπιν αντιδικίας....

τιι??? δεν υπάρχει τυπικό και μη φίλε μου. διάβασε την πολιτική δικονομία να δεις τι γράφει(δεν στο γράφω αυτό για στην πώ οκ;).
η διαταγή πληρωμής είναι δικαστική απόφαση, Έχεις δει πως ξεκινά μια απόφαση για διαταγή πληρωμής;  ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ειναι απόφαση δικαστική.
Καληνύχτα φίλε

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
16
τιι??? δεν υπάρχει τυπικό και μη φίλε μου. διάβασε την πολιτική δικονομία να δεις τι γράφει(δεν στο γράφω αυτό για στην πώ οκ;).
η διαταγή πληρωμής είναι δικαστική απόφαση, Έχεις δει πως ξεκινά μια απόφαση για διαταγή πληρωμής;  ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ειναι απόφαση δικαστική.
Καληνύχτα φίλε
Χωρίς να είμαι δικηγόρος... Στην διαταγή πληρωμής γράφεται ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και θεωρείται πλέον δικαστική απόφαση ΑΦΟΥ περάσει η προθεσμία που δίνει ο νόμος για την άσκηση ανακοπής (απόγραφο)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ποιος δουλεύει σπίτι?

τυπε εισαι αμπαλος τελειως? για βγες απο το ονειρο και ρωτα ποιος δουλευει σπιτι και ρωτα και ποιος παει σπιτι και τι ωρα παει. η ζωη ειναι σκληρη τυπε για πολυ κοσμο.

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Χωρίς να είμαι δικηγόρος... Στην διαταγή πληρωμής γράφεται ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και θεωρείται πλέον δικαστική απόφαση ΑΦΟΥ περάσει η προθεσμία που δίνει ο νόμος για την άσκηση ανακοπής (απόγραφο)

η διαταγή πληρωμής ενώ είναι δικαστική απόφαση δεν έχει τα χαρακτηριστικά αυτής γιατί δεν προσβάλλεται με ένδικα μέσα παρά μόνο με ένδικα βοηθήματα όπως μας έλεγε ο Μπέης. Αυτό που λές δεν ισχύει, έχει να κάνει με την εκτελεστότητα.
Αντε καληνύχτα να δούμε πως θα ξυπνήσουμε αυριο

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
16
η διαταγή πληρωμής ενώ είναι δικαστική απόφαση δεν έχει τα χαρακτηριστικά αυτής γιατί δεν προσβάλλεται με ένδικα μέσα παρά μόνο με ένδικα βοηθήματα όπως μας έλεγε ο Μπέης. Αυτό που λές δεν ισχύει, έχει να κάνει με την εκτελεστότητα.
Αντε καληνύχτα να δούμε πως θα ξυπνήσουμε αυριο
Αυτό που ξέρω 100% είναι ότι όταν εκδίδεται μια διαταγή πληρωμής ΔΕΝ γράφει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Μετά την πάροδο της προθεσμίας για ανακοπή μ' ένα νέο πέρασμα από τα δικαστήρια γράφεται  το ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Από κει και πέρα πως θα τα ονομάσεις όλα αυτά δεν το ξέρω, δεν είμαι δικηγόρος σου είπα. Η ουσία όμως είναι αυτή που λέει ο Palermo

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595

Όμως η μη κλήτευση και η απουσία του οφειλέτη από τη διαδικασία για την έκδοση δια­ταγής πληρωμής δε στέρησε το δικαστή από τη δυνατότητα να εξετάσει μόνο τις καταλυτικές ενστάσεις. Τον εμπόδισε να εξετάσει και την έλλειψη διακωλυτικών ενστάσεων. Ο δικαστής που εκδίδει διαταγή πληρωμής στηρίζει βέβαια τη διαταγή στη διαπίστωση ότι έχει συντελεστεί η προαποδεικνυόμενη δικαιοπραξία πού γέννησε την κρίσιμη αξίωση. Όμως δεν εξετάζει (κι ούτε είναι σε θέσει να εξετάσει) αν η δικαιοπραξία πού πραγματικά προαποδεικνύεται πώς έγινε, είναι άραγε και έγκυρη. Και ακριβώς επειδή δεν είναι σε θέση να εξετάσει το κύρος της κρίσιμης δικαιοπραξίας, η σχετική διαπίστωση πού κάνει δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως διάγνωση του ότι πραγματικά γεννήθηκε και υπήρξε στο παρελθόν η αξίωση, για την οποία ζητείται η διαταγή.

Ο πρώτος λοιπόν λόγος, για τον οποίο η διαταγή πληρωμής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δικαστική απόφαση είναι ότι δεν εκπληρώνει τη λειτουργία των δικαστικών αποφάσεων, δηλαδή δεν περιέχει (ούτε μπορεί να περιέχει) διάγνωση ως προς την ισχύ της κρίσιμης αξίωσης, ούτε στο χρόνο που εκδίδεται η διαταγή, ούτε στο χρόνο πού συντελέστηκε η προαποδεικνυόμενη δικαιοπραξία (πρβλ ΕφΑθ 658/1975 Αρμ 30, 872 σε σημ.).

1.2.2. Εξάλλου, κι αν ακόμη δεχόμασταν προς στιγμή ότι η διαταγή πληρωμής έχει γνήσια διαγνωστικά στοιχεία ως προς την ισχύ (έστω στο παρελ­θόν) της κρίσιμης αξίωσης, πάντως η διάγνωση αυτή δε θα μπορούσε να είναι αυθεντική, δηλαδή δεσμευτική για τον οφειλέτη πού φέρεται ως «αντίδικος», αφού σ’ αυτόν δε δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί πριν από τη «διάγνωση». Όμως, δίχως την ίση μεταχείριση των διαδίκων (πρβλ. Σ 4 § 1) και την παροχή και στους δυο του δικαιώματος της προηγούμενης δικαστικής ακρόασης (Σ 20), δεν υπάρχουν οι πιο θεμελιακές εγγυήσεις για την παροχή δικαστικής προστασίας σε δικαστική απόφαση.

1.2.3. Και ακριβώς επειδή η διαταγή πληρωμής δεν περιέχει διάγνωση, και μάλιστα αυθεντική, της κρίσιμης αξίωσης, γι αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ιστορικός νομοθέτης δεν ανέθεσε την έκδοση της διαταγής πληρωμής στο δικαστήριο, αλλά στο δικαστή. Δίχως τις εγγυήσεις της ίσης μεταχείρισης των διαδίκων και της προηγούμενης ακρόασης του αντιδίκου, ο δικαστής δεν μπορεί να συγκροτήσει δικαστήριο προς απονομή δικαιοσύνης. Ενεργεί ως υπάλληλος.

1.2.3. Γιαυτό ο ιστορικός νομοθέτης αφενός τόνισε ιδιαίτερα ότι «η διαταγή πληρωμής αποτελεί τίτλον εκτελεστόν», δηλαδή, κατ-αντιδιαστολή, δεν αποτελεί δικαστική απόφαση, ενώ αφετέρου απέφυγε να μιλήσει για δεδικασμένο της διαταγής, αλλά για κάτι που μοιάζει με δεδικασμένο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom