You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
1970 έως σήμερα… Ποιά θεωρείτε κορυφαία μουσική μπάντα;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 229
- Εμφανίσεις 11K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Επισκέπτης
Επισκέπτης
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
προσωπικές προτιμήσεις, κλασσικά κομμάτια και κολοκύθια τούμπανα.
η μπαντα που πούλησε τα περισσότερα άλμπουμς είναι η καλύτερη. ΤΕΛΟΣ.
για εμένα είναι οι METALLICA και ας μην έχει πουλήσει τα περισσότερα και ας την συχαίνονται κάποιοι
η μπαντα που πούλησε τα περισσότερα άλμπουμς είναι η καλύτερη. ΤΕΛΟΣ.
για εμένα είναι οι METALLICA και ας μην έχει πουλήσει τα περισσότερα και ας την συχαίνονται κάποιοι
Επισκέπτης
anatolgami
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2.175
- Πόντοι
- 506
Έλα, ρε...ΠΑΡΤΕ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ...KISSETROIT ROCK CITY...
PITSILIARIS
Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 3
- Like
- 8
- Πόντοι
- 1
kiss με ace frehley φυσικα
latexantigod
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
εννοείται pink floyd
τσεκάρετε και om αμα γουστάρετε τέτοια φάση και αυτοί
τσεκάρετε και om αμα γουστάρετε τέτοια φάση και αυτοί
Δύσκολη ερώτηση. Πως προσδιορίζεις το κορυφαία; Μια άποψη λέει ότι κορυφαία είναι και η πιο αποδεκτή στο κοινό. Οπότε μετράμε πωλήσεις δίσκων, εισητήρια σε συναυλίες κλπ. Πως τα μετράμε όμως; Σε μια χρονική στιγμή μέσα στο χρόνο; Ή στο πέρασμα αυτού; Αν έπρεπε να είμαι αντικειμενικός θα διάλεγα τους U2 γιατί είναι μια μπάντα που ξώφαλτσα πρόλαβε τα 70's (άρα δεν έρχοταν με φόρα από τα 60's) και κυριαρχεί μέχρι και σήμερα. Γεμίζει ακόμα στάδια, κάνει παγκόσμιες περιοδίες με sold out συναυλίες, βγάζει δίσκους που κατά καιρούς έχουν ενδιαφέρον και στον βαθμό που μπορούν έχουν εξελίξει την μουσική και τον ήχο τους (άλλο αυτό που έπαιζαν πριν τον Brian Eno, άλλο αυτό που έπαιζαν μέχρι το Achtoung baby, και άλλο αυτό που ακούμε σήμερα).
Μια άλλη προσέγγιση θα έλεγε ότι κορυφαία μπάντα είναι αυτή που άλλαξε τα μουσικά δεδομένα της εποχής της. Από αυτήν την άποψη και με δεδομένο ότι μουσικά η πλειονότητα όσον ακούμε σήμερα σε pop, rock και soul έχει τις ρίζες του στην τριετία 1967-1969, λίγοι μένουν να κουνήσουν τα νερά από τα 70's και μετά. Οι Sex pistols που έφεραν την punk και οι clash που την πάντρεψαν με ροκ και ρεγγε και την έβαλαν στα σπίτια μας, οι Kraftwerk για τον ηλεκτρονικό τους ήχο, οι joy division και οι cure για το darkwave. Αυτά μου έρχονται στο νου πρόχειρα...
Μια άλλη προσέγγιση θα έλεγε ότι κορυφαία μπάντα είναι αυτή που άλλαξε τα μουσικά δεδομένα της εποχής της. Από αυτήν την άποψη και με δεδομένο ότι μουσικά η πλειονότητα όσον ακούμε σήμερα σε pop, rock και soul έχει τις ρίζες του στην τριετία 1967-1969, λίγοι μένουν να κουνήσουν τα νερά από τα 70's και μετά. Οι Sex pistols που έφεραν την punk και οι clash που την πάντρεψαν με ροκ και ρεγγε και την έβαλαν στα σπίτια μας, οι Kraftwerk για τον ηλεκτρονικό τους ήχο, οι joy division και οι cure για το darkwave. Αυτά μου έρχονται στο νου πρόχειρα...
il_capitano
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Ιουλ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 1
- Πόντοι
- 1
theioulis
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 44
- Like
- 1.755
- Πόντοι
- 3.425
Καταρχήν να κάνω μια παρατήρηση.
Ένα βασικό στοιχείο είναι και η διαχρονικότητα την οποία δεν έχουν πολλά από τα group που προαναφέρθηκαν από τους συναγωνιστές.
Προσωπικά το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Deep Purpe (ας μην ξεχνάμε ότι ιδρύθηκαν το 1967 και παίζουν ακόμα και σήμερα με διαφορετικές συνθέσεις). Ακόμα και όταν είχαν διαλυθεί διημιούργησαν τους Rainbow, Whitesnake και είχαν και πετυχημένες solo καριέρες.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνιούνται πολλές από αυτές που έχουν προαναφέρει οι συναγωνιστές: Rolling Stones (διαχρονικοί γίγαντες), Led Zeppelin, Queen, The Police (φοβερό group, που δεν είδα να το μνημονεύει κανείς), Pink Floyd, Jethro Tull, Who, Scorpions, Uriah Heep, AC/DC, Iron Maiden, Clash, Sex Pistols ,U2, Cure, Doors,Black Sabbath, Barkley James Harvest κλπ)
Συγγνώμη αν ξέχασα κάποια.
Ένα βασικό στοιχείο είναι και η διαχρονικότητα την οποία δεν έχουν πολλά από τα group που προαναφέρθηκαν από τους συναγωνιστές.
Προσωπικά το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Deep Purpe (ας μην ξεχνάμε ότι ιδρύθηκαν το 1967 και παίζουν ακόμα και σήμερα με διαφορετικές συνθέσεις). Ακόμα και όταν είχαν διαλυθεί διημιούργησαν τους Rainbow, Whitesnake και είχαν και πετυχημένες solo καριέρες.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνιούνται πολλές από αυτές που έχουν προαναφέρει οι συναγωνιστές: Rolling Stones (διαχρονικοί γίγαντες), Led Zeppelin, Queen, The Police (φοβερό group, που δεν είδα να το μνημονεύει κανείς), Pink Floyd, Jethro Tull, Who, Scorpions, Uriah Heep, AC/DC, Iron Maiden, Clash, Sex Pistols ,U2, Cure, Doors,Black Sabbath, Barkley James Harvest κλπ)
Συγγνώμη αν ξέχασα κάποια.
supersafe2005
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Ιαν 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Δύσκολη ερώτηση. ......
Μια άλλη προσέγγιση θα έλεγε ότι κορυφαία μπάντα είναι αυτή που άλλαξε τα μουσικά δεδομένα της εποχής της. .
Εχεις δίκιο πολύ δύσκολη ερώτηση. Αν μιλάμε για μπάντα που έδωσε στίγμα θα έβαζα και τους Pink Floyd μεσα.
Για μένα όμως οι U2 είναι τοπ
Επισκέπτης
THE CLASH !!!!
Κορυφαιοι!!! Τους ειδα το '85 στο Καλιμαρμαρο. Εμπειρια.