Όχι, θέλω να συζητήσω το:
[li]Γιατί θέλεις οπωσδήποτε να δημιουργηθεί θέμα στη Μακεδονία και τη Θράκη παρόλο που έχουμε οριστικοποιήσει τα σύνορα[/li]
[li]Πώς γίνεται να συζητάς αλλαγή συνόρων εάν είναι στα πλαίσια σοσιαλιστικής επανάστασης[/li]
[li]Τί σας έχει πιάσει με την πηγάδα του Μελιγαλά και την έχετε κάνει σημαία παρόλο που είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Νέου Ελληνισμού (εκτός και εάν τη νομίζετε λαμπρή)[/li]
[li]Γιατί μερικοί από εσάς συναινείτε στην καταστροφή ξένης και δημόσιας περιουσιας[/li]
[li]Όποιος έχει κάψει σημαία και έχει καταδικαστεί για αυτό ας εξηγήσει γιατί το έκανε, τί σόι ικανοποίηση άντλησε με πμ[/li]
[li]Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε με την κατάσταση που παρέλαβε να κάνει κάτι άλλο από αυτό που έκανε[/li]
όλα τα ζητήματα (τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αφού είναι ικανά να συγκροτήσουν ένα πλήρες ιδεολογικοπολιτικό πρόγραμμα) έχουν απαντηθεί διασπάρτως σε διάφορα νήματα...
αλλά αφού ο dear ΦΠ θέλει corpus απαντήσεων, έστω:
εννοείται ότι οι απαντήσεις που δίδονται δεν σημαίνουν αποδοχή του ιδεολογικού στίγματος, των ερωτήσεων, αλλά αν ανασκεύαζα και τις ερωτήσεις θα μάκραινε πολύ η δουλειά...
1) Απήντησα νομίζω ΣΑΦΩΣ και ΠΟΛΛΑΚΙΣ ότι ζητώ αναγνώριση εθνοτικών, θρησκευτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων για όλους /παντού. Στα δικαιώματα αυτά δεν περιλαμβάνεται το δικαίωμα μονομερούς εδαφικής απόσχισης. Πόσο πιο σαφές να το κάνω;;;;;
2) Σε συνέχεια της παρπάνω θέσης εξήγησα επίσης ότι:
Η αλλαγή συνόρων μεταξύ καπιταλιστικών κρατών μου είναι παντελώς αδιάφορη,
όταν γίνεται συναινετικά και
είμαι αντίθετος σε κάθε μη συναινετική πολλώ δε μάλλον βίαιη, αλλαγή συνόρων.
Θα μπορύσαν να υποστηρίξω αλλαγή συνόρων αν αυτή εξυπηρετούσε την υπόθεση του σοσιαλισμού (όχι του Φάτος Νάνο, όπως αντιλφθηκες στην πρότερη απάντησή μου ΦΠ) κάτι όμως που δεν είναι πιθανό προς το παρόν.
3) Δεν συναινώ σε κανενός είδους καταστροφή, απλώς αντιλαμβάνομαι ότι ενίοτε σε τέτοιες πράξεις οδηγούνται νεότερα συνήθως άτομα, προσπάθώτας να βρούν εξεγερσιακή διέξοδο στην καταπίεση του συστήματος και των φιλήσυχων πολιτών...
Θα μπορούσα να συναινέσω και να συμμετάσχω στην καταστροφή του αστικού κράτους αν ποτέ προκύψουν επαναστατικές συνθήκες...
4) Το κάψιμο της σημαίας είναι μια συμβολική κίνηση αντίθεσης σε ένα σύμβολο και συνιστά ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της ελευθερίας της έκφρασης.
Πάγια η σχετική νομολογία των αμερικάνικων δικαστηρίων....
Εκεί δεν είναι καν κολάσιμη πράξη.
5) Πίστευα κι εγώ στην αρχή ότι ο ΓΑΠ δεν είχε αλλη εναλλακτική από όσα έκανε,
δεδομένων των όσων βρήκε.
Εχω μετατοπιστεί από την άποψη αυτή και θεωρώ ότι ο ΓΑΠ οδήγησε την κατάσταση εδώ,
ούτως ώστε να εφαρμόσει τη νεοφιλελέυθερη συνταγή υπό τον έλεγχο του διεθνούς καπιταλισμού.
Βεβαίως αυτό είναι εκτίμηση και δεν έχω αποδείξεις.
Αυτά έχω να πω και γράμματα γνωρίζω
ΠΠ
edit
6) η πηγάδα είναι προβοκάτσια = πρόκληση προς τα φασιστάκια