Νέα

Κλασική μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rascal26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 569
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Λοιπόν, ναι, δράττομαι της ευκαιρίας κι ανοίγω αυτό το thread για τους fun της κλασικής μουσικής, που απ' ότ,ι έχω καταλάβει αποτελούμε μια σεβαστή μειονότητα στο site. Εδώ φυσικά γράφουμε κάθε τι σχετικό με κλασική μουσική (συνθέτες, έργα, ερμηνευτές, μαέστροι κλπ.), με σκοπό να ανταλλάσσουμε γνώμες οι σχετικοί και φυσικά να δίνουμε πληροφορίες σε όποιον τυχόν θέλει να γνωρίσει την κλασική μουσική.
Ξεκινώ, λοιπόν, αποδίδωντας φόρο τιμής στον κατ' εξοχήν πηδηχταρά πιανίστα Arthur Rubinstein, που ερμήνευε περίφημα, όπως κανείς άλλος, τις Mαζούρκες του Chopin, ενός από τους 5 αγαπημένους μου συνθέτες.

plain

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Φοβερός συνθέτης. Δεν κάνει καμιά συνεργασία με τον Φοίβο να φτιάξει κανα σουξεδάκι για την ʼντζελα;

lambros

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
πλακα-πλακα, η κλασσικη μουσικη ειναι πολυ καβλωτικη για "σπεσιαλ καταστασεις"
Καλο το τσιφτετελι για να φτιαχτει η γκομενα στο σκυλαδικο, αλλα, μετα για το σπιτι, προτιμιτεο ειναι το "Nessun Dorma" του Τζιακομο Βουρτσίνι!

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Συμπαθής και ως φυσιογνωμία ο Rubinstein, αλλά νομίζω ότι υπολοιπόταν αρκετά από Richter, Horowitz. O δε Richter τέλειος τεχνίτης μεγαλύτερος, στα νιάτα του όμως πιο μουσικός νομίζω ήταν ο καλύτερος ερμηνευτής του Rachmaninof

Επισκέπτης
Από κλασσική μουσική παίδες, για μένα ένας ήταν: Beethoven, the one and only!

Touloumbas

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Ακουστε και τις αποψεις της παλιοφρουρας.Το καλυτερο γαμησι πεφτει παντα με κλασσικη.Προταση:Το κοντσερτο του διαβολου (Ραχμανινοφ).Στις κορωνες της ορχηστρας να τον καρφωνεις στο τερμα μητρας και να γινεται Μεγαρο το κρεβατι...

plain

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
0
αν και λίγο φορεμένο, επίσης το Bolero του Ravel

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Λοιπόν, ναι, δράττομαι της ευκαιρίας κι ανοίγω αυτό το thread για τους fun της κλασικής μουσικής, που απ' ότ,ι έχω καταλάβει αποτελούμε μια σεβαστή μειονότητα στο site. Εδώ φυσικά γράφουμε κάθε τι σχετικό με κλασική μουσική (συνθέτες, έργα, ερμηνευτές, μαέστροι κλπ.), με σκοπό να ανταλλάσσουμε γνώμες οι σχετικοί και φυσικά να δίνουμε πληροφορίες σε όποιον τυχόν θέλει να γνωρίσει την κλασική μουσική.

Θα ήθελα πολύ να δω κάποια κλασσική όπερα, αλλά δεν γνωρίζω να γίνονται παραστάσεις στην Αθήνα...

Touloumbas

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Μπορεις να μπεις ανετα στα σαϊτ της Λυρικης και του Μεγαρου για να δεις ποιες και ποτε εχουν παραστασεις.Παντως δεν τη συνιστω ως υποκρουση σε πηδημα.Μια γκομενα μου εβαλε μια φορα Τα κατα Ιωαννην Παθη και ξενερωσα τελειως...

Mariosthmk

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Δεν ακούω και δεν μου αρέσει αυτό το είδος μουσικής! αλλά για χαλάρωση και για διαβασμα είναι καλή! :police: :cool2:

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Συμπαθής και ως φυσιογνωμία ο Rubinstein, αλλά νομίζω ότι υπολοιπόταν αρκετά από Richter, Horowitz. O δε Richter τέλειος τεχνίτης μεγαλύτερος, στα νιάτα του όμως πιο μουσικός νομίζω ήταν ο καλύτερος ερμηνευτής του Rachmaninof

Πράγματι, συμπαθής ο Rubinstein, εξάλλου ήταν ο πρώτος στον οποίο αναφέρθηκα καθ' ότι μεγάλος γαμίκουλας. Κι εγώ προτιμώ τον Richter, ιδίως στο 2o κοντσέρτο για πιάνο και τα πρελούδια του Rachmaninov, καθώς και στον σκοτεινό του Schumann και τον πένθιμο Schubert, ενώ με κάνει και ανατριχιάζω η σεμνότητά του. (Έχεις δει το Sviatoslav Richter: The Enigma του Monsaingeon;) Mετά έρχεται ο Michelangeli με τον κρυστάλλινο και διαυγή ήχο του.

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Από κλασσική μουσική παίδες, για μένα ένας ήταν: Beethoven, the one and only!
Ναι, είναι κοινός τόπος πως χωρίς τον Beethoven όχι μόνο η κλασική μουσική,αλλά η μουσική εν γένει δεν θα ήταν όπως είναι σήμερα. Δεν θα υπήρξε ποτέ το ροκ για παράδειγμα. Ο Beethoven έδωσε προσωπικότητα στη μουσική, γι' αυτό και κάθε έργο κάθε συνθέτη πριν τον Beethoven ηχούσε ίδιο με όλα τα άλλα. Μετά τον Βeethoven καταλαβαίνεις πως ένα έργο είναι ενός διαφορετικού συνθέτη από κάποιο άλλο, αν βέβαια δεν καταλαβαίνεις τίνος είναι το κάθε τι.

OP
OP
R

Rascal26

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Ακουστε και τις αποψεις της παλιοφρουρας.Το καλυτερο γαμησι πεφτει παντα με κλασσικη.Προταση:Το κοντσερτο του διαβολου (Ραχμανινοφ).Στις κορωνες της ορχηστρας να τον καρφωνεις στο τερμα μητρας και να γινεται Μεγαρο το κρεβατι...
Ρε σύ, ποιό είναι το κοντσέρτο του διαβόλου; Το 3ο; Οι καλύτερες ώρες που έχω περάσει πάντως με γκόμενα είναι μετά το μαμήσι ακούγοντας νυχτερινά του Chopin.
Βέβαια, κάτι ώρες μου έρχονται στο μυαλό κάτι εικόνες (από την TV) με κάτι ανώμαλους μεσόκοπους να πηδάνε άγρια μικρούλες και να ακούγονται μελιστάλαχτες άριες....  :2funny:

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
3
Πόντοι
6
Ρε σύ, ποιό είναι το κοντσέρτο του διαβόλου? Το 3ο? Οι καλύτερες ώρες που έχω περάσει πάντως με γκόμενα είναι μετά το μαμήσι ακούγοντας νυχτερινά του Chopin.
Βέβαια, κάτι ώρες μου έρχονται στο μυαλό κάτι εικόνες (από την TV) με κάτι ανώμαλους μεσόκοπους να πηδάνε άγρια μικρούλες και να ακούγονται μελιστάλαχτες άριες....  :2funny:

Kαι στα 2 εχεις δικιο! Η κλασσικη μουσικη δινει αυτο το αρωμα "εκλεπτυσμενης διαστροφης" που αρεσει και σε πολλες γυναικες... ενα απο ταακαλυτερα πηδηματα  μου με μια μαλλον ντροπαλη γκομενα το εκανα με υποκρουση την 9η του Μπετόβεν... Ημουν και τυχερος και τελειωσε πανω στο κρεσεντο της χορωδιας. Η αληθεια ειναι οτι η κλασσικη μουσικη σε βγαζει απο την μιζερια του λαικο ποπ και δινει και εναν αερα playboy, και κοσμοπολιτη που "πουλαει" Τωρα προσοχη εαν η κοπελα ξερει απο κλασσικη μουσικη και εσεις οχι, προσοχη "θα γινετε ρομπα"
Τωρα μερικες συμβουλες για αρχαριους
1.Debussy ( ολα σχεδον τα κομματια του κλασσικη αξια)
2. Ravel (ναι ναι το Μπολερο απο το 10, καποτε ηταν της μοδας αλλα πια οι 20-25 ετων γυναικες δεν το ξερουν Δοκιμαστε το
3. Αριες απο Οπερες του Verdi ( ειναι παντα καλη επενδυση να εχετε μια συλλογη, ο συνδυασμος Ιταλια- Παθος-Ερωτες ειναι συνηθως ακαταμαχητος
4. 9η του Μπετοβεν, 5η του Μπετοβεν, Ειναι αβανταδορικα κομματια και δινουν στο σεξ μια ατμοσφαιρα κινηματογραφου.... μονο γι αδυνατουε παικτες
5. Water Music του Χεντελ... το κλασσικο chill out music ( ενδυκνειται για ψησιμο στο σπιτι με κρασι κτλ)
6.το 3ο του Ραχμανινοφ ναι ειναι τοπ-χιτ αλλα ισως λιγο πολυπαιγμενο μετα τον Πιανιστα

Αυτα απλα για ενημερωση... αλλες φορες πιανουν και αλλες οχι! ακουστε τα πριν τα εφαρμοσετε

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ρε σύ, ποιό είναι το κοντσέρτο του διαβόλου; Το 3ο; Οι καλύτερες ώρες που έχω περάσει πάντως με γκόμενα είναι μετά το μαμήσι ακούγοντας νυχτερινά του Chopin.

Δεν υπάρχει κοντσέρτο του διαβόλου (Τρίλλια του Διαβόλου, Σονάτα του Διαβόλου- όχι από τον Rachmaninof)
Sex με κλασσική δεν με ενδιαφέρει να κάνω. Ίσως, μόνο αν η mate έχει ίδια αντίληψη. Chopin είναι και εμένα από τπυς αγαπημένους μου. Ελπίζω κάποτε να παίξω αυτά που μου αρέσουν.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειμαι λατρης των ρομαντικων γενικοτερα προτιμω και να τους παιζω και να τους ακουω....chopin, schuman,liszt, grieg, wagner, brahms, dvorak, rachmaninoff, beethoven (μεταιχμιο κλασσικου και ρομαντικου) και απο κλασσικους mozart κατα βαση.....ο bach αν και δε μου αρεσει ιδιαιτερα θαυμαζω τον τροπο συνθεσης τους....απο συγχρονους prokofiev, gershwin, penderecki, boulez, χρηστου, σαμαρας, καλομοιρης, σκαλκωτας, ξενακης, shostakovich και παει λεγοντας.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom