Δεν απευθύνομαι σε κανέναν "ειδικά" εδώ, απευθύνομαι γενικά σε όλους όσους "θίχτηκαν" από αυτά που έγραψα, και ίσως μόνο κατ' ιδίαν στο φίλο μου τον Pitsi, που ξεκίνησε αυτό το θέμα (και έκανε και αναφορά μάλιστα):
ΠΡΟΦΑΝΩΣ συλλυπητήρια! Αυτό συνηθίζεται να λέμε όταν μας αφήνει κάποιος, δε θα αποτελέσω εγώ εξαίρεση.
Αλλά συλλυπηρήρια σε ποιόν?
Στους "οικείους" του? Δεν τους ξέρω (ούτε τον ίδιο τον ήξερα).
Στους υπόλοιπους εδώ που τον ήξεραν? Ναι, ισχύει. Αυτονόητο.
Απο κει και πέρα, έχει νόημα να μπαίνει ο καθένας να γράφει "συλληπητήρια"? 70.000 φορές θα το διαβάσουμε? Θα διαβάσουμε όλες τις αντίστοιχες ευχές "Ζωή σε σας", "ελαφρύ να 'ναι το χώμα" κλπ κλπ κλπ που συνηθίζεται να ακούγονται στα νεκροταφεία και τα μνημόσυνα?
Η συμμετοχή εδώ επιτρέπει μια ανωνυμία, κρίνοντας λοιπόν από αυτό που φαντάζομαι ότι συμβαίνει συνήθως, ΥΠΕΘΕΣΑ, ότι οι "οικείοι" του εκλιπόνος (όσους είχε, γυναίκα, παιδιά, συγγενείς - αυτούς συνήθως λέμε "οικείους") ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ (και δεν ξέρουν) για τη συμμετοχή του εδώ.
Λέτε τώρα (αν κατάλαβα καλά) μερικοί, ότι δεν είναι έτσι, ότι είχατε πάει σπίτι του, είχατε γνωρίσει τους οικείους του, κλπ. Δε θα φέρω αντίρηση, αφού το λέτε, έτσι θα είναι. Αλλά εγώ δε μπορώ να το ξέρω. Το ΣΥΝΗΘΕΣ, είναι τα μέλη της οικογένειας του μέλους εδώ, να μην το ξέρουν. Όπως και δεν ξέρουν αν ξενογαμεί.
Έγραψες SPEED, ότι "με εναν θανατο δεν κανεις ποτε πλακα" και "Δεν ευθυμεις ΠΟΤΕ με τον πονο του αλλου". Κάνεις λάθος αν αυτό κατάλαβες. Δεν ευθυμώ με κανενός τον πόνο, ευθυμώ όμως με το γεγονός του θανάτου (γενικώς - όχι ειδικά με του συγκεκριμένου), ως κομμάτι του κύκλου της ζωής. Πως να το κάνουμε, αυτή είναι η μοίρα των ζώντων οργανισμών, γεννιούνται, ζουν, πεθαίνουν. Αν από αυτό τον πανάρχαιο κύκλο βγαίνει και γέλιο κάπου-κάπου, κακό είναι να γελάμε? Είναι σα να μου λες ότι οι καταπληκτικές γελοιογραφίες του ΑΡΚΑΣ στον κύκλο σκίτσων "Η Ζωή Μετά" (8 βιβλία) δε σ' αρέσουν, γιατί διαπραγματεύονται το θάνατο. Σεβαστό το γούστο σου (δε μπορεί κανείς να σε υποχρεώσει να σου αρέσουν), αλλά υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που τους αρέσει αυτό το είδος χιούμορ. (Γι' αυτό και πουλάει άλλωστε ο ΑΡΚΑΣ).
Δεν μπορείς εσύ (ή ο οποιοσδήποτε άλλος) να τους (μας) πει "Κακώς σας αρέσει"!.
Μας αρέσει, και το λέμε.
PIATSAS, όχι, δεν ντρέπομαι γι' αυτά που έγραψα.
Επαναλαμβάνω, ούτε τον ήξερα τον άνθρωπο, με λυπεί ο θάνατος κάποιου (ιδίως αν γίνεται πρόωρα όπως διάβασα ότι συνέβη εδώ), αλλά αυτό δεν αλλάζει αυτό που έγφραψα: Και κάποιοι άλλοι από τους 70.000 (θα) έχουν πεθάνει (στατιστικά μιλώντας) από το 2005 μέχρι σήμερα, και κανείς δεν έχει γράψει τίποτα γι' αυτούς.
Σαν συμπέρασμα, βλέπω πως στο χώρο αυτό (το forum μας εννοώ) οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετέχουν έχουν κρεμασμένο το ζωνάρι τους για καυγά. Κακώς. Η άποψη του άλλου, όποια κι αν είναι, ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΤΑΙ, δεν υβρίζεται.
Κάποιο επιχείρημα που να αντικρούει αυτά που έγραψα εγώ, δε διάβασα. Το να μου λέτε ότι είμαι "ασεβής" δεν ισχύει, γιατί δεν προσέβαλα κανέναν, και ούτε τον εκλιπόντα, βεβαίως.
-----------
Ante gamisou mori kwlogria gamw to spiti sou.
Να τος! Με τάπωσε τώρα με το επιχείρημά του!
(και να διευκρινήσω ότι το warn δε του το έβαλα εγώ - κάποιος με πρόλαβε!)