Νέα

Γνώμες για Ανδρέα Παπανδρέου. Κατέστρεψε την Ελλάδα;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα maniatis1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ανδρέας Παπανδρέου,λαοπλάνος-φίδι κολοβό ή ηγέτης;;;

  • λαοπλάνος-φίδι κολοβό

    Ψήφοι: 141 68,8%
  • ηγέτης,έδωσε ψωμάκι στον λαό

    Ψήφοι: 53 25,9%
  • λευκό

    Ψήφοι: 11 5,4%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    205

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Μηνύματα
251
Like
565
Πόντοι
81
Από τον Σημίτη ξεκίνησε η πτώση. Όλοι μετά κατέστρεψαν την Ελλάδα, ειδικά ο ΓΑΠ....
Ακριβως. Ο κοντοστουπης το ξεκινησε και το συνεχιζουν Παπαδημοι, Καραμανλιδες, Μητσοτακηδες, Γιωργακης Ποταμια, Κουβελης, Τσιπρας. Ο Αντρεας ηταν ο κορυφαιος απο την παλαια γενια πολιτικων.
 

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Μηνύματα
429
Like
581
Πόντοι
81
Περί χρέους:

Πολλοί είναι της άποψης «καλύτερα υψηλό χρέος και ψεύτικο βιοτικό επίπεδο, παρά χαμηλό χρέος και λιγότερη πολυτέλεια».

Η Ρωσία έχει 20% χρέος επί του ΑΕΠ και η Τουρκία 50%... η Ελλάδα έφτασε 200%.

Όμως δεν θέλουμε κάποιον σαν τον Πούτιν ή τον Ερντογάν ή τον Ορμπάν (γελάω με τους αφελείς αριστερούς που λένε ότι ο αντινατιβιστής Μητσοτάκης έφερε «Ορμπανισμό» στην Ελλάδα :2funny:), γιατί αυτοί είναι «φασίστες». Το πιο κοντινό που είχαμε ποτέ ήταν ο Γιώργης (εθνική ανάπτυξη χωρίς υπέρμετρο εξωτερικό δανεισμό).

Πώς θα σβήσεις τα αγροτικά χρέη (σκούζουν οι αγρότες με το φιάσκο της Ουκρανίας και το φυσικό αέριο/λιπάσματα/ζωοτροφές); Έχεις την μαγική πρέσα της ΕΚΤ να ασκήσεις ανεξάρτητη νομισματική πολιτική; Ή μήπως μπορείς να παρακάμψεις την ΚΑΠ της EUSSR;

Κάποτε (early 70s) η δραχμή ήταν το 2ο πιο σκληρό νόμισμα του κόσμου (μετά το δολάριο), είχαμε ελληνικό branding στο σουβλάκι για τους τουρίστες (ελληνικό χοιρινό και όχι ολλανδικό/εισαγόμενο κατά 70%), κατά 95% ντόπια παραγωγή παιχνιδιών (ενώ σήμερα κάνουμε μάγκα την Κίνα με εισαγωγές και αύριο θα χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα φορώντας την σημαία της Ταϊβάν στα σόσιαλ μύδια όντας ενοχικοί «Δημοκράτες» στην «σωστή» μεριά της Ιστορίας).

Να συνεχίσω; Υπάρχουν τρόποι να μην εκτροχιάζεται το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά θέλει σωστή ηγεσία και δουλειά. Να τραβάμε όλοι κουπί στην σωστή κατεύθυνση.

Υπάρχει και το παράδειγμα της Ρουμανίας (εθνικό νόμισμα, χαμηλή φορολογία, προσέλκυση ξένων επενδύσεων). Μάλλον βλάκες θα είναι που δεν μπαίνουν στο woke κλουβί με τις ευρωτρελές...
 

Romaios sigklitikos

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2024
Μηνύματα
1
Like
1
Πόντοι
0
Από τη μια έχουμε αυτούς που εξιδανίκευουν τα χρόνια του Ανδρέα λες και ο πληθωρισμός δεν είχε φτάσει το 100%, και από την άλλη αυτούς που θέλουν να πιστέψουμε ότι το ρουσφέτι μπήκε πρώτη φορά στη ζωή μας το 1981.
 

prokopis_proikismenos

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Νοε 2009
Μηνύματα
1.745
Κριτικές
10
Like
2.118
Πόντοι
3.187
Οι πλούσιοι κι οι τραπεζίτες, τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα γενικώς, βολεύτηκαν άριστα με τα θαλασσοδάνεια και το τσάμπα ρευστό της εποχής.

Και αφήναν τον κοσμάκη να πάρει κι αυτός κάτι, για να μην πάρει ο πολύς κόσμος χαμπάρι το μεγάλο φαγοπότι.

Ξέρανε, ότι θα το κανονίσουν αυτό στη συνέχεια. Οι φτωχοί δεν κοιτούσαν να μείνουν ταπεινοί, και να επενδύσουν τα χρήματα τους, τα τρώγαν όπου βρουν. Κι έτσι στην πρώτη στραβή, μόλις ήρθε ο λογαριασμός δηλαδή, ξέμειναν.

Η κουλτούρα της ασυδοσίας και της σπατάλης της δεκαετίας του ´80 επιβαρύνει τα λαϊκά στρώματα και σήμερα. Και αύριο.

Πολλοί ένιωσαν οικονομικά άνετα επτά-οκτώ χρόνια επί ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80, και από τότε τρέχουν και θα τρέχουν ως την τελευταία τους πνοή, και πάλι δεν θα φτάνουν.
Nαι, ..... η μοναδική περίοδος στην ελληνική ιστορία που παίρνανε θαλασσοδάνεια ήταν τότε. Από τότε όλες οι άλλες κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένου και της δεξιάς του Κωστάκη του Καραμανλή) δεν έχουν πάρει θαλασσοδάνεια.
Η σπατάλη που λες είναι και τωρα και τότε φυσικά αλλά και τώρα. Ολοι αυτοί στο δημόσιο (ευρή και στενό) θα πρέπει να είναι? οχι φυσικά. Τίποτε δεν έχει αλλάξει και ούτε θα αλλάξει. Ασε που και ο ιδιωτικός τομέας σε πολλές περιπτώσεις είναι χειρότερος από το δημόσιο. Πληρώνεις και η δουλειά σου δεν γίνεται. Ασε φίλε, δεν είναι έτσι όπως τα λες.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
4.495
Κριτικές
8
Like
11.421
Πόντοι
3.786
Το 1974 ο Καραμανλής παρέλαβε μια χώρα με μεγάλο μέρος να είναι χουντικοί ,31% να είναι με το βασιλιά, έπρεπε να γίνουν πολλές αλλαγές από πολιτειακό μέχρι είσοδος στην ΕΟΚ, δε μπορούσε να μεταμορφώσει και την Ελλάδα σε Δανία. Αυτό είναι κάτι που το συναντάμε συχνά μετά απο δικτατορίες.
Ο Αντρέας το 81 έκανε στροφή προς το σοσιαλισμο, επέβαλλε κοινωνικές αλλαγές, είχε το λαό να τον στηρίζει ,αλλά τα λεφτά ήταν πολλά. Αντί να εκμεταλλευτεί την αποδοχή που είχε και να στρώσει την κατάσταση ,τα έκανε όλα πουτάνα στις παροχές και τη διαφθορά.
Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να περάσει κάπως πιο φιλελεύθερη πολιτική αλλά και ήταν ένας πολιτικός βαθιά χωμένος στο σύστημα του ρουσφετιού και της διαφθοράς.
Σημίτης το πήγε προς τον εκσυγχρονισμό, ποτέ όμως δεν τα έβαλε με το σύστημα που παρέλαβε, στα Ολυμπιακά έργα έγιναν τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της ιστορίας.
Καραμανλής ο Β', ένας νερόβραστος που δε μπορούσε να ηγηθεί ούτε δεκαπενταμελούς, ρουσφέτια, σκάνδαλα με το τσουβάλι.
Ο ΓΑΠ θα ήθελε να δημιουργήσει μία νέα Ελλάδα, πιο ευρωπαϊκή ,ήταν όμως απίστευτα λίγος να τα βάλει με το κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ. Τελικά έφερε το ΔΝΤ και είπε "ας γίνουν πουτάνα όλα, τώρα να καθαρίσουν όλοι με τους ξένους".

Όχι ότι είναι δικαιολογία, αλλά γενικότερα στον κόσμο δε βλέπω και πολλούς σοβαρούς πολιτικούς ηγέτες. Οι εταιρείες κάνουν κουμάντο.
 

Random User 123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2023
Μηνύματα
241
Κριτικές
11
Like
1.017
Πόντοι
311
Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να πάρει κάποιος θέση σε αυτό. Η δεκαετία του Ανδρέα ήταν η καλύτερη 10ετια που ζήσαμε αλλά πριονίσε τα ξύλινα πόδια της Χώρας. Οι επόμενοι μπορεί να μας αποτελείωσαν αλλά η μισή δουλειά είχε ήδη γίνει. Σίγουρα βάση πεπραγμένων και ιστορικών γεγονότων θεωρώ τον Σιμητη και τον ΓΑΠ προδότες. Για τον Ανδρέα δεν θα έβαζα και το χέρι Μ στη φωτιά
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
2.372
Like
3.126
Πόντοι
456
Δεν τα θυμασαι καλα.
Προκηρυξε εκλογες γιατι το ΠΑΣΟΚ αρνιοταν να ψηφισει για προεδρο Δημοκρατιας και σε ενα εξαμηνο θα ειχαμε εκλογες ούτως ή αλλως.

Και υπολογιζε να μην φθαρει περισσοτερο ως τοτε.

Εσύ τα μπερδεύεις, ή τα διαστρεβλώνεις σκόπιμα.

Ο Καραμανλής τη χώθηκε το φθινόπωρο του 2009 να προκυρήξει πρόωρες εκλογές, επειδή και καλά δεν θα μπορούσαν να βρουν πρόεδρο κοινής αποδοχής την άνοιξη του 2010. Είχε ή να περιμένει μέχρι την άνοιξη του 2010, ή και να προτείνει πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Αλλά έβλεπε, ότι το καράβι σκάει στα βράχια, και ήθελε να φύγει όσο προλάβαινε ακόμη.

Ακόμη και στη live τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, που ο ΓΑΠ έριξε την ατάκα «λεφτά υπάρχουν» , ο Καραμανλής τουμπεκί, μόκο εντελώς, δεν ήθελε να πει κάτι. Επειδή ήξερε.

Και πρόωρες εκλογές προκήρυξε κατεπειγόντως, και το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να τις κερδίσει.

Έξυπνη κίνηση για να σκάσει η βόμβα του χρέους στα χέρια του επόμενου. Του ΓΑΠ. Που τα είχε καλά με τον Στρος-Καν του Δ.Ν.Τ, ώστε να κανονιστεί το θέμα.

Έτσι φτάσαμε στο καπάκι και στις γραφικότητες τύπου «Λευτεριά για το σύντροφο Στρος-Καν», με τον Στρος Καν μα τον περιφέρουν με χειροπέδες, αλλά αυτό φαντάζει εκ πρώτης όψεως ως άλλο θέμα.

;-)
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
2.372
Like
3.126
Πόντοι
456
Nαι, ..... η μοναδική περίοδος στην ελληνική ιστορία που παίρνανε θαλασσοδάνεια ήταν τότε. Από τότε όλες οι άλλες κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένου και της δεξιάς του Κωστάκη του Καραμανλή) δεν έχουν πάρει θαλασσοδάνεια.
Η σπατάλη που λες είναι και τωρα και τότε φυσικά αλλά και τώρα. Ολοι αυτοί στο δημόσιο (ευρή και στενό) θα πρέπει να είναι? οχι φυσικά. Τίποτε δεν έχει αλλάξει και ούτε θα αλλάξει. Ασε που και ο ιδιωτικός τομέας σε πολλές περιπτώσεις είναι χειρότερος από το δημόσιο. Πληρώνεις και η δουλειά σου δεν γίνεται. Ασε φίλε, δεν είναι έτσι όπως τα λες.

Όπως τα λέω είναι, απλά δεν τα διάβασες προσεκτικά. *λολ

Με το Ανδρέα Παπανδρέου εκτινάχθηκαν χρέη και δάνεια του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που προαπαιτούσε πιστοποιητικά φρονημάτων και συμπεριλάμβανε εκδιωγμούς αντιφρονούντων.

Από τότε συνεχώς η ίδια δουλειά. Και η ΝΔ του σήμερα ένα γαλάζιο ΠΑΣΟΚ είναι. Επιδόματα, διορισμοί, και τσάμπα λεφτά εδώ κι εκεί, αγύριστα. Ούτε καν δανεικά.

Το 27% δημόσιου χρέους σε σύγκριση με το ΑΕΠ που είχαμε τον Οκτώβριο του ‘81, όταν πρωτοβγήκε ο Ανδρέας, δύσκολα θα το ξαναδούμε.
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
2.372
Like
3.126
Πόντοι
456
Ξαναβάζω το γράφημα με την εξέλιξη του δημόσιου χρέους από το 1884 ως το 2020.

Όποιος θέλεις ας κοιτάξει με την απαιτούμενη σπουδή, ποιος κυβερνούσε πότε, και πως εξελίχθηκε το δημόσιο χρέος στα χρόνια του.

 

tsigkoleletos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2024
Μηνύματα
1.078
Κριτικές
13
Like
1.634
Πόντοι
506
Το ΠΑΣΟΚ είχε φανατικούς οπαδούς (σε σημείο να πλακώνοντια στο ξύλο τη δεκαετία του '80) που το ψήφιζαν για να τους κάνει τα ρουσφέτια. Πέρα από αυτούς είχε και ένα κομμάτι νεολαίας που δεν ήταν ούτε αριστεροί ,ούτε δεξιοί. Μέχρι το ΓΑΠ (43% μην το ξεχνάμε) το ΠΑΣΟΚ είχε κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου.
Μετά τα μνημόνια όλοι αυτοί είπαν "γαμιέται το ΠΑΣΟΚ αφού δε μας κάνει ρουσφέτια". Αυτό όμως συνέβη σταδιακά και με τη ΝΔ. Το 2012 συγκυβέρνση και μετά 2 χαμένες αναμετρήσεις από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο λόγος που κυβερνά τώρα ο Κούλης είναι επειδή δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος ,όχι επειδή οι Έλληνες έγιναν δεξιοί.
ο μονος λογος που κυβερναει δεξιο κομμα ειναι η ΑΡΝΗΣΗ του ελληνα να δεχθει οτι ειμαστε μπανανια και οτι ειμαστε φτωχοι...

εδω ρε ψηφισε ΚΚΕ ο αλαφουζος.

εχω δει πολλους αεργους χωρις στον ηλιο μοιρα να ψηφιζουν νουδου (Ειτε γιατι παραδοσιακα ηταν γαλαζιοι και ας μην βολευτηκαν ποτε, ειτε γιατι δε δεχονται οτι ειναι στην ιδια ΚΑΚΗ μοιρα με τους περισσοτερους)

δε με πειραζει προσωπικα... οταν τους ακουω να κλαψουριζουν η απαντηση ειναι : μητσοτακη θελατε
 

lasot

Νέο Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Μηνύματα
2
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
0
Είναι υπεραπλούστευση να λέει κάποιος ότι φταίει ο Ανδρέας για όλα. Σε μια φτωχή κοινωνία και μια φτωχή οικονομία, ο Ανδρέας έδωσε μια διέξοδο ανάπτυξης με τη χρήση του δανεισμού ως εργαλείο. Το βιοτικό επίπεδο του μέσου έλληνα είναι πολύ υψηλότερο από το μέσο κάτοικο του εξωτερικού με αντίστοιχο ή υψηλότερο εισόδημα. Είναι απίστευτα "καλομαθημένος", και ένα καλό παράδειγμα είναι η προσφορά ερωτικών υπηρεσιών που διαφημίζονται και στο παρόν site. Λίγες χώρες πιάνουν αυτή την προσφορά στο αντικείμενο. Σε πιο ευρωπαϊκό επίπεδο, μην ξεχνάμε ότι ακόμη και χώρες με την αντίθετη πολιτική κατεύθυνση (Θάτσερ και Αγγλία) φούνταραν την εγχώρια βιομηχανία τους (π.χ. αυτοκίνηση) διότι δεν μπορούσαν να σταθούν στον ανταγωνισμό. Στην πραγματικότητα αυτό που σταδιακά έγινε έιναι το άνοιγμα της εκάστοτε χώρας στα διεθνή οικονομικά δρώμενα με την Ελλάδα να μην μπορεί να στηρίξει ένα θετικό ισοζύγιο εισαγωγών / εξαγωγών, αφού εισάγουμε τα πάντα. Το νέο κύμα του airbnb και της ακριβής κατοικίας ίσως επιστρέψει στην Ελλάδα κάποια χρήματα, ο χρόνος θα δείξει. Φυσικά αυτά σπαταλώνται σε άσκοπα επιδόματα για να κάθονται τεμπέληδες ή ημέτεροι.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
153.031
Κριτικές
1
Like
30.724
Πόντοι
8.006
Εσύ τα μπερδεύεις, ή τα διαστρεβλώνεις σκόπιμα.

Ο Καραμανλής τη χώθηκε το φθινόπωρο του 2009 να προκυρήξει πρόωρες εκλογές, επειδή και καλά δεν θα μπορούσαν να βρουν πρόεδρο κοινής αποδοχής την άνοιξη του 2010. Είχε ή να περιμένει μέχρι την άνοιξη του 2010, ή και να προτείνει πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Αλλά έβλεπε, ότι το καράβι σκάει στα βράχια, και ήθελε να φύγει όσο προλάβαινε ακόμη.

Ακόμη και στη live τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, που ο ΓΑΠ έριξε την ατάκα «λεφτά υπάρχουν» , ο Καραμανλής τουμπεκί, μόκο εντελώς, δεν ήθελε να πει κάτι. Επειδή ήξερε.

Και πρόωρες εκλογές προκήρυξε κατεπειγόντως, και το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να τις κερδίσει.

Έξυπνη κίνηση για να σκάσει η βόμβα του χρέους στα χέρια του επόμενου. Του ΓΑΠ. Που τα είχε καλά με τον Στρος-Καν του Δ.Ν.Τ, ώστε να κανονιστεί το θέμα.

Έτσι φτάσαμε στο καπάκι και στις γραφικότητες τύπου «Λευτεριά για το σύντροφο Στρος-Καν», με τον Στρος Καν μα τον περιφέρουν με χειροπέδες, αλλά αυτό φαντάζει εκ πρώτης όψεως ως άλλο θέμα.

;-)
Mια χαρα τα θυμαμαι.
Οι εκλογες προκηρυχθηκαν λογω της εμμονικης αρνησης του ΠΑΣΟΚ να ψηφισει προεδρο.
Και για να αποφευχθει η παρατεταμενη προεκλογικη περιοδος.
Τελεία, παραγραφος.
Ετσι ειναι.
Kαι μονο που αναφερεις περί "προεδρου κοινης αποδοχης" δειχνεις οτι εχεις ειτε κοντη μνημη, ειτε πληρη αγνοια των τεκταινομενων εκεινης της εποχης.
Η ΝΔ καλούσε το ΠΑΣΟΚ να ψηφισει Παπούλια, ή οποιον αλλο προεδρο ηθελε και ο ΓΑΠ ελεγε "κανεναν, θα παμε σε εκλογες".
Τα ξεχασαμε?
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
153.031
Κριτικές
1
Like
30.724
Πόντοι
8.006
ο μονος λογος που κυβερναει δεξιο κομμα ειναι η ΑΡΝΗΣΗ του ελληνα να δεχθει οτι ειμαστε μπανανια και οτι ειμαστε φτωχοι...
Ο μονος λογος που κυβερναει η ΝΔ ειναι οτι αποτελει το μονο σοβαρο κομμα εν Ελλαδι αυτη τη στιγμη
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
2.372
Like
3.126
Πόντοι
456
Ό
Mια χαρα τα θυμαμαι.
Οι εκλογες προκηρυχθηκαν λογω της εμμονικης αρνησης του ΠΑΣΟΚ να ψηφισει προεδρο.
Και για να αποφευχθει η παρατεταμενη προεκλογικη περιοδος.
Τελεία, παραγραφος.
Ετσι ειναι.
Kαι μονο που αναφερεις περί "προεδρου κοινης αποδοχης" δειχνεις οτι εχεις ειτε κοντη μνημη, ειτε πληρη αγνοια των τεκταινομενων εκεινης της εποχης.
Η ΝΔ καλούσε το ΠΑΣΟΚ να ψηφισει Παπούλια, ή οποιον αλλο προεδρο ηθελε και ο ΓΑΠ ελεγε "κανεναν, θα παμε σε εκλογες".
Τα ξεχασαμε?


Λάθος η οπτική σου γωνία εδώ συνολικά.

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές, και η ΝΔ μπορούσε να περιμένει ως την άνοιξη του 2010 για να τις κάνει. Αλλά ως τότε θα είχε σκάσει η δημοσιονομική βόμβα στα χέρια της.

Προσχήματα έψαχνε για να φύγει τρέχοντας ο Καραμανλής.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
153.031
Κριτικές
1
Like
30.724
Πόντοι
8.006
Και πρόωρες εκλογές προκήρυξε κατεπειγόντως, και το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να τις κερδίσει.

Έξυπνη κίνηση για να σκάσει η βόμβα του χρέους στα χέρια του επόμενου.
Αυτο ειναι ενα σαχλό κλισεδακι, απο αυτα που πες-πες τελικα αντικαθιστουν την πραγματικοτητα στη συλλογικη μνημη.
Και εκλογες δεν ηθελε, και αναγκαστηκε να τις προκηρυξει, ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
Τα υπολοιπα ειναι σαχλαμαρες καφενειακες.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ό



Λάθος η οπτική σου γωνία εδώ συνολικά.

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε εκλογές, και η ΝΔ μπορούσε να περιμένει ως την άνοιξη του 2010 για να τις κάνει. Αλλά ως τότε θα είχε σκάσει η δημοσιονομική βόμβα στα χέρια της.

Προσχήματα έψαχνε για να φύγει τρέχοντας ο Καραμανλής.
Ούτε κατα διανοια
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
2.372
Like
3.126
Πόντοι
456
Ο μονος λογος που κυβερναει η ΝΔ ειναι οτι αποτελει το μονο σοβαρο κομμα εν Ελλαδι αυτη τη στιγμη

Ο μόνος λόγος που κυβερνάει η ΝΔ είναι, ότι όλοι οι άλλοι είναι ό,τι να ´ναι.

Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Άρα συμφωνούμε. :-)
 

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Μηνύματα
604
Like
1.676
Πόντοι
206
Ο μόνος λόγος που κυβερνάει η ΝΔ είναι, ότι όλοι οι άλλοι είναι ό,τι να ´ναι.

Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Άρα συμφωνούμε. :-)
Η ομαδα της Νδ η πλειοψηφία ειναι πρώην μελη ΚΝΕ και του ΠΑΣΟΚ. Βγαλτε συμπέρασμα.
 

ROB. C

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Μηνύματα
8.649
Κριτικές
2
Like
15.210
Πόντοι
3.556
Ακόμη και στη live τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, που ο ΓΑΠ έριξε την ατάκα «λεφτά υπάρχουν» , ο Καραμανλής τουμπεκί, μόκο εντελώς, δεν ήθελε να πει κάτι. Επειδή ήξερε.
σε όλους τους προεκλογικούς λόγους ο χοντρούλης ,υπάρχουν στο youtube, τόνιζε πως υπήρχε κίνδυνος εκτροχιασμού ,να μπούμε σε επιτήρηση(όπως κ έγινε)
Πάγωμα μισθών έλεγε από το πρωί ως το βράδυ ..διότι η κρίση είναι προ των πυλών...

Επομένως μπορεί να χαρακτηρισθεί ως άτολμος που κιότεψε να συγκρουσθεί με τους "νταβατζήδες",
σαν ΠΘ που διόρισε όλους τους εποχιακούς:2funny: πασόκους από εποχή Σημιτη,
να κατηγορηθεί για σκάνδαλα κ λαμόγια στην αυλή του ,
αλλά την ΑΛΗΘΕΙΑ την είπε προεκλογικά
Ποιός όμως άκουγε κάτι διαφοερετικό από το "λεφτά υπάρχουν"- δώσε κ σε μένα μπάρμπα ? :2funny:
 

BIG_BIG_BEN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Μηνύματα
2.372
Like
3.126
Πόντοι
456
...αλλά την ΑΛΗΘΕΙΑ την είπε προεκλογικά
Ποιός όμως άκουγε κάτι διαφοερετικό από το "λεφτά υπάρχουν"- δώσε κ σε μένα μπάρμπα ? :2funny:

Σωστά! Επειδή ήξερε τι ακολουθούσε, και δεν ήθελε καν να επανεκλεγεί.

Παρέδωσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στον «μεγάλο τιμονιέρη» τον ΓΑΠ, κι έφυγε κυριλέ κοστουμάτος σε βάρκα.

*γέλια*
 
  • Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom