Νέα

Black Metal

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα asigratitos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 112
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Μηνύματα
29.737
Κριτικές
183
Like
3.094
Πόντοι
8.535
Δυστυχώς, αν και δεν θα έπρεπε, το BM έχει πολλούς μαλακες που συνδέονται με τον Ναζισμό. Και ακόμα πιο δύστυχως ισχύει και στη χώρα μας. Και δεν εννοώ μόνο το Γερμενή με τους Naer Mataron. Έχω γνωρίσει εγώ.....!!
ευτηχως παρατησε τον φασιστα ο Σιουζιος κ πηγε Νορβηγια το παλικαρι...στα πρωτα αλμπουμ αυτος σχεδον τα εγραφε ολα κ imo ηταν κ καλυτεροι μουσικα τοτε οι naer...δεν το ξερω προσωπικα τον Γερμενη,αλλα φαινοτανε μαλακακος μεγαλος...
τωρα στο κομματι του Εθνικοσοσιαλιστικου μπλακ εγω θα διαφωνησω γτ περα αποτ τις ιδεες κτλ ανηκουν κ η αδυναμια μου οι legion of doom,οποτε δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος.Μουσικα παντα.Ειναι απλα περι ορεξεως.
 

Lemmy13!!!!

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Μηνύματα
458
Like
856
Πόντοι
81
υπάρχει και το αντίστοιχο βιβλίο...το είχα αγοράσει από Παπασωτηρίου μιδ 90'ς προ internet εποχή.....
έκανε επανδεκδόσεις και ήταν σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα...
όχι σαν τις δικές μας τότε με τους σατανιστές ( της πούτσας ) της Παλλήνης ...
στη Νορβηγία έχουν θέματα....
έχουν πειραχτεί οι εγκέφαλοι ανθρώπων που σκοτώνουν 70 άτομα έτσι αφού επειδή
κ μετά στη φυλακή παραπονούνται για το wi-fi ...


Αλλος λαος αλλη νοοτροπια στα παντα φιλε. Οι φυλακες τους ειναι σαν κολλεγια, καταρχας. Δες επισης οταν πριν λιγα χρονια ενταχθησαν οι Mayhem στο αντιστοιχο hall of fame της χωρας τους μεσω του κρατικου καναλιου τηλεορασης ( Rockheim Hall of Fame 2021 ) (πηγαινε το στο 21:00).
 

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Μηνύματα
18.878
Like
23.217
Πόντοι
6.056
Οταν ζουσε, "ζουσε" ομως; Ειρωνια της "τυχης", απο μικρο το παιδι ηταν πυροβολημενο:buck2::buck2::buck2:
πρεπει να ειχε θεματαρες

οχι καταθλιψη ντραγκς και τετοια...μαλλον ηταν φουλ χαζο το παλικαρι

αλλα χαζο χαζο να μην μπορει να δεσει ουτε τα κορδονα του χαζο...

παιζει και να του την κερασε και ο αλλος την τουφεκια κατακεφαλα και στο πουτσο του ολα τραβουσε φωτο για το εξωφυλλο :woldman:
 

Lemmy13!!!!

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Μηνύματα
458
Like
856
Πόντοι
81
@Lemmy13!!!! Θεωρώ πως η προσέγγιση σου είναι σωστη αλλά λίγο επιφανής. Λοιπόν εγώ είμαι λίγο πριν τα 46. Ακούω μόνο Metal από 5η Δημοτικού. Για κάνε τις πραξεις.... Διαφωνώ καθέτως με την άποψη σου για το αγγλικό Black Metal. Ξεχνάς τους Venom που ναι μεν μουσικα κυμαίνονται σε σκοτεινά new wave of British Heavy Metal φόρμες και όχι νορβηγικά παιξιματα ελλατωμενων ή ελασσονων φουλ πριμμαριστων power chords αλλά στιχουργικά είναι η πεμπτουσία του Black Metal. Επίσης κακώς αγνοεις μπάντες μεγαθήρια που έχουν Αλμπουμαρες στην δισκογραφία τους κι έχουν γράψει ιστορία μέγιστη. Εννοώ τους Bal Sagoth και τους Cradle of Filth. Δεν δέχομαι τη λέξη καραγκιοζηδες όταν μας έχουνε δώσει ΔΙΑΜΆΝΤΙΑ όπως το Midian, Dusk and her embrace, Cruelty and the beast, Vampire αλλά καθώς επίσης και το προπερσινο Άλμπουμ τους Existence is futile που είναι εξαιρετικο το οποίο αποδεικνύουν ότι είναι ακόμα εδώ! Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τους Bal Sagoth που με το Starfire Burning Upon The Ice Veiled Throne of Ultima Thule κατσανε σαν προπάτορες στον θρόνο του Συμφωνικου Επικού με φανταστική θεματολογία Black Metal! Μπορώ να σου αναφέρω κι άλλα αλλά δεν έχω τόσο χρόνο να αναλυω, αναλυω, αναλυω....
Επίσης κανείς μια μικρή αναφορά στον Insah, όσο αφορά το νορβηγικό B M και μάλλον δεν αποδέχεσαι τους ΤΕΡΆΣΤΙΟΥΣ EMPEROR, την πρώτη μπάντα που έπαιξε Majestic Black Metal! Τη μπάντα που έδειξε το δρόμο με τρία καταπληκτικα Άλμπουμ! Να μην αναφέρουμε τους μέγιστους Immortal, Satyricon και ακόμα και τους Limbonic Art που με το moon in the scorpio δίδαξαν ύφος και πλήκτρα σε συνδιασμό απόκρυφων μελωδιών απίστευτα!
Επίσης χλιαρές αναφορές δίνεις για τους Dimmu Borgir που για τα Άλμπουμ τους δεν θα πω πολλά. Θα πω μόνο ότι σχεδόν ότι Άλμπουμ βγάζουν δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν οι περισσότερες B M μπάντες για μετά από 10 χρόνια! Τι να αρχίσω να λέω και που να τελειώσω γι'αυτους;; Το μνημειώδες αξεπέραστο Enthrone Darkness που άρχισε το κύμα μελωδικού B M με πλήκτρα; Ναι τότε ακουγα B M κι επίσης είχα πάρει και ενα χρόνο νωρίτερα και το Stormblast όπου και από εκεί φαινόντουσαν τι μπανταρα θα γίνονταν!!! Όταν ακούσαμε τότε το Enthrone παραμιλουσαμε όλοι!!! Ακόμα και τώρα που το ακούς ανατριχιαζεις!! Τι να πω επίσης για το Puritanical (...άλλο υπέρτατο μνημειο....!) το οποίο οι τύποι συνθετικά παίξανε Heavy Metal, Power Metal, Thrash Metal και το τύλιξανε με B M στίχους και με παραγωγή η οποία θα διδάσκεται για τα επόμενα 50 χρόνια στα κέντρα ηχοληψίας!! Τεσπα αδερφέ το B M δεν είναι μόνο οι Mayhem και οι Burzum ή αν θέλεις και οι Darkthrone. Είναι πολλά περισσότερα. Όσο για την ελληνική σκηνή θες ή δεν θες να την αποδεχθεις έχει το ίδιο κέντρο βάρους με τη Νορβηγία πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ναι είμαι και μουσικός και ναι έχω κι εγώ κυκλοφορήσει με μπάντες που έχω παίξει Άλμπουμ με μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό αλλά σε συγκεκριμένο κοινό. Επίσης να σημειωθεί ότι δεν ακούω μόνο BΜ αλλά ακούω και μελωδικο Heavy Metal, Power και άλλα παραδοσιακά ήδη. Όχι όμως το νέο Αμερικανό κύμα όπως Slipknot στυλ. Δεν γίνεται να ακούω 35 χρόνια Metal και να μην ακούω όλα τα παραδοσιακά είδη του. Αυτή είναι η ομορφιά του Metal. Δεν την βαριέσαι ποτέ! Από τους Praying Mantis, Pretty Maids, Judas Priest τους Symphony X μέχρι και τους Deicide και Death.
Και όχι, το B M δεν είναι μόνο της Νορβηγίας κι εκείνης της εποχής, αλλά πολλάαα περισσότερα!
Παικτη, ανεφερα στις προτιμησεις μου τους Emperor, αλλα και τους Dimmu, οταν πρωτοακουσα το Stormblast μου ειχε φυγει το σαγονι. Τους Venom και τους Cradle ποτέ δεν μου "εκατσαν" μουσικα, και αυτο ειναι υποκειμενικο αλλωστε οπως ολη η κουβεντα περι μουσικης και γενικα τεχνών. Σε αλλον αρεσει το ταδε σε αλλον οχι. Satyricon, ναι τους ξεχασα εχεις δικιο, διοτι ιδιως το Rebel Extravaganza για μενα ηταν ενα σοκ που επρεπε να το αναμενω εφοσον ηταν εκει μεσα παλι αυτος ο ΜΕΓΑ υποτιμημενος καλλιτεχνης ονοματι Snorre. Η ομορφια του metal ειναι επισης οτι εχει τοσα πολλα genre και αμετρητα διαμαντια να βρει καποιος, και το οτι μισο αιωνα σχεδον "σκοτωνομαστε" μεταξυ μας για το αν το πχ Master ειναι ο υπερτατος δισκος του metal ή αν ο Ozzy ειναι στο κατω κατω της γραφης απλα ενας παλιατσος. Αυτο μας μεγαλωσε, η αντιπαραθεση ΜΟΥΣΙΚΑ αλλα και στο θεμα του image. Εθεσα αυτο το νημμα περισσοτερο κοινωνικα (το τονισα) και οχι μουσικα, γιαυτο εβαλα την Νορβηγια και οχι πχ και αλλες χωρες οσον αφορα το b m. Ολοι οι "μυθοι" και το "trend" απο εκει πανω ξεκινησαν με ολους εκεινους τους παλαβους εκεινα τα πρωτα χρονια της δεκαετιας του 90, με οσα συνεβησαν εγινε ενα boost παγκοσμιο για αυτο το ιδιωμα, πχ τους Venom τους ηξεραν και αναγνωριζαν ειτε ατομα πολυ μεσα στην μουσικη και με ακρες να την παρακολουθουν (εκεινες τις εποχες δεν ειχε ιντερνετ κτλ, μονο bootleg και fanzines) ειτε ενεργοι μουσικοι του χωρου. Βοηθηθηκαν και αυτοι οπως και αλλες μπαντες (Bathory, με 0 live, ποιος θα τους ηξερε σημερα;). Εννοω οτι ενα ιδιωμα που γιγαντωθηκε με γεγονοτα ΠΕΡΑ απο την μουσικη (αυτο τονισα) πηρε μαζι του απο την αφανεια στην επιφανεια και ολα τα γκρουπ που ολοι αυτοι ακουγαν και επιρρεαστηκαν. Διαφωνεις;
 

Lemmy13!!!!

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Μηνύματα
458
Like
856
Πόντοι
81
πρεπει να ειχε θεματαρες

οχι καταθλιψη ντραγκς και τετοια...μαλλον ηταν φουλ χαζο το παλικαρι

αλλα χαζο χαζο να μην μπορει να δεσει ουτε τα κορδονα του χαζο...

παιζει και να του την κερασε και ο αλλος την τουφεκια κατακεφαλα και στο πουτσο του ολα τραβουσε φωτο για το εξωφυλλο :woldman:
Χμ...πολλοι υποψιαζονταν οτι τον εκτελεσε κανονικα ή εσπρωξε ψυχολογικα να αυτοκτονησει, ο Euronymous. Δεν αποκλειω κανενα σεναριο. Ποιος χεστηκε ομως; Χαλασμενο διποδο ηταν, εφυγε νωρις και την σκαπουλαρε το γενος, φαντασου να ειχε γκαστρωσει καμια και να ειχε παρει απο δαυτον το μικρο....Και για τον euro τα ιδια. Σε ενα ντοκιμαντερ για το b m μιλα ο αδερφος του deadακια και ειπε οτι μικρο ειχε παθει ρηξη σπληνας και μετα την εγχειριση και οσα βιωσε εφαγε το κολλημα με τον θανατο γενικα. Εγω λεω το βλεπεις ετσι το παιδι, δρομοκαιτειο δεν εχει στην Σουηδια να το κλεισουν μεσα; Οσα λεμε, θα μας φανε οι true blackmetalαδες, διοτι χωρις το παλαβο δεν θα υπηρχε ουτε corpse paint ουτε κοψιματα (οχι απο χεσιμο) πανω στην σκηνη.
 

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Μηνύματα
2.932
Κριτικές
31
Like
25.723
Πόντοι
7.046
Παικτη, ανεφερα στις προτιμησεις μου τους Emperor, αλλα και τους Dimmu, οταν πρωτοακουσα το Stormblast μου ειχε φυγει το σαγονι. Τους Venom και τους Cradle ποτέ δεν μου "εκατσαν" μουσικα, και αυτο ειναι υποκειμενικο αλλωστε οπως ολη η κουβεντα περι μουσικης και γενικα τεχνών. Σε αλλον αρεσει το ταδε σε αλλον οχι. Satyricon, ναι τους ξεχασα εχεις δικιο, διοτι ιδιως το Rebel Extravaganza για μενα ηταν ενα σοκ που επρεπε να το αναμενω εφοσον ηταν εκει μεσα παλι αυτος ο ΜΕΓΑ υποτιμημενος καλλιτεχνης ονοματι Snorre. Η ομορφια του metal ειναι επισης οτι εχει τοσα πολλα genre και αμετρητα διαμαντια να βρει καποιος, και το οτι μισο αιωνα σχεδον "σκοτωνομαστε" μεταξυ μας για το αν το πχ Master ειναι ο υπερτατος δισκος του metal ή αν ο Ozzy ειναι στο κατω κατω της γραφης απλα ενας παλιατσος. Αυτο μας μεγαλωσε, η αντιπαραθεση ΜΟΥΣΙΚΑ αλλα και στο θεμα του image. Εθεσα αυτο το νημμα περισσοτερο κοινωνικα (το τονισα) και οχι μουσικα, γιαυτο εβαλα την Νορβηγια και οχι πχ και αλλες χωρες οσον αφορα το b m. Ολοι οι "μυθοι" και το "trend" απο εκει πανω ξεκινησαν με ολους εκεινους τους παλαβους εκεινα τα πρωτα χρονια της δεκαετιας του 90, με οσα συνεβησαν εγινε ενα boost παγκοσμιο για αυτο το ιδιωμα, πχ τους Venom τους ηξεραν και αναγνωριζαν ειτε ατομα πολυ μεσα στην μουσικη και με ακρες να την παρακολουθουν (εκεινες τις εποχες δεν ειχε ιντερνετ κτλ, μονο bootleg και fanzines) ειτε ενεργοι μουσικοι του χωρου. Βοηθηθηκαν και αυτοι οπως και αλλες μπαντες (Bathory, με 0 live, ποιος θα τους ηξερε σημερα;). Εννοω οτι ενα ιδιωμα που γιγαντωθηκε με γεγονοτα ΠΕΡΑ απο την μουσικη (αυτο τονισα) πηρε μαζι του απο την αφανεια στην επιφανεια και ολα τα γκρουπ που ολοι αυτοι ακουγαν και επιρρεαστηκαν. Διαφωνεις;
Ας ξεκινήσουμε από εκεί, δεν έχω σκοπό να σκοτωθώ με κανέναν για μουσικές προτιμήσεις. Ειδικά με κάποιον που ακούει Metal. Ο κάθε ένας ακούει ότι θέλει. Η μουσική είναι ότι πιο προσωπικό έχει ο καθένας. Δεν υπάρχει λάθος σε καμία άποψη.
 

Lemmy13!!!!

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Μηνύματα
458
Like
856
Πόντοι
81
Ας ξεκινήσουμε από εκεί, δεν έχω σκοπό να σκοτωθώ με κανέναν για μουσικές προτιμήσεις. Ειδικά με κάποιον που ακούει Metal. Ο κάθε ένας ακούει ότι θέλει. Η μουσική είναι ότι πιο προσωπικό έχει ο καθένας. Δεν υπάρχει λάθος σε καμία άποψη.
Τι τα εβαλα τα ρημαδια τα "" ορε διανοουμενε στο σκοτωνομαστε;
 

Lemmy13!!!!

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Μηνύματα
458
Like
856
Πόντοι
81

Lemmy13!!!!

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2023
Μηνύματα
458
Like
856
Πόντοι
81
Gaahl, Trym, Snorre, Neddo και ο παπαρας ο σαμοθ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom