Νέα

Υδροπλάνα - Ενημέρωση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dzf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
:dancing:  :dancing:  :dancing:

Φίλοι συναγωνιστές,

Σήμερα έκλεισα τα εισιτήρια για να ταξιδέψω για Ιο με υδροπλάνο.
Κόστος 90 γιούργα το άτομο (one way - all included). Διάρκεια πτήσης 35-40 λεπτά.
Κόστος 'γρήγορου' πλοίου 50 γιούργα το άτομο - one way. Διάρκεια 4 ωρίτσες.
Βάλε κι από ένα 10ευρω στην ξεφτίλα μέσα στο καράβι για καφέ - σάντουιτς και λοιπά, ...--> Μάλλον αξίζει τον κόπο η διαφορά της τιμής για να πάς με υδροπλάνο. Προσθέστε και την εμπειρία, βέβαια...

Θεώρησα σωστό να ενημερώσω, γιατί φαντάζομαι πολλοί από εδώ θα γουστάρουν την όλη φάση.

Τα αεροπλάνα είναι δικινητήρια, 14 θέσεις.
Αναχωρήσεις από Λαύριο (ξεκίνησαν εδώ και 10 μέρες περίπου) και Πάτρα.
Προορισμοί --> Κάποιες από τις Κυκλαδες, Επτάνησα.
Κόστος --> μέσο όρο ένα 100ρικο ανά άτομο - one way (ε, ανάλογα με τον προορισμό)

Για όσους γουστάρουν και θέλουν περισσότερες πληροφορίες   

ΥΓ: Έχει ταξιδέψει κανένας, για να καταθέσει εμπειρία?

Εγώ πάντως θα επανέλθω στο θέμα μόλις επιστρέψω από διακοπές.    ;)

Συνημμένα

• seaplane.jpg
    seaplane.jpg
    86,7 KB · Εμφανίσεις: 18

junyo

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
εχω ταξιδεψει στο  εξωτερικό ειναι πολυ  ωραια εμπειρία ειναι safe για οσους  φοβούνται αρκεί να μην εχεις κλειστοφοβία γιατί ειναι λιγο μικρο κατα τ αλλα θα το γουστάρεις πολυ.Για να σκεφθείς εγω όταν πέταξα είχε και άσχημο καίρο άλλα  γούσταρα την ολη φάση..

panagis

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
εχω ταξιδεψει και γω στο εξωτερικο με υδροπλανο.
καλη εμπειρια ειναι.μαλιστα ειχα πεσει και σε περιοδο μουσωνων (στην επιστροφη επεσα σε καταιγιδα και τα ειδα ολα) αλλα επειδη στην ελλαδα δεν εχουμε τετοια νομιζω και γω οτι ειναι ασφαλες.
παντως η τιμολογιακη τους πολιτικη δεν μου μοιαζει ελκυστικη.
σε συνδυασμο με το οτι ξεκινας απο λαυριο και το ολο πακετο δεν μου μοιαζει ελκυστικο

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
η τιμη ειναι καλη δεν εχω ταξιδεψει ποτε αλλα απο την στιγμη που προσγειονετε στο νερο θα ειναι σιγουρα πιο ασφαλεσ !!!!!!!!

cosyle

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
απο το να φας πακετο με τις καθυστερησεις και την γενικοτερη ταλαιπωρια των πλοιων και λοιπα για μενα αξιζει.
Ουσιαστικα πληρωνεις κατι παραπανω και αγοραζεις ελευθερο χρονο.
Τα υπολοιπα (εμπειρια, θεα κτλ) ειναι ενα μπονους

cosyle

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
η τιμη ειναι καλη δεν εχω ταξιδεψει ποτε αλλα απο την στιγμη που προσγειονετε στο νερο θα ειναι σιγουρα πιο ασφαλεσ !!!!!!!!

δεν προσγειωνεται σε ολους τους σταθμους στο νερο. π.χ. οπου εχει αεροδρομιο προσγειωνεται εκει (μυκονος κ.α.)

panagis

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
δεν προσγειωνεται σε ολους τους σταθμους στο νερο. π.χ. οπου εχει αεροδρομιο προσγειωνεται εκει (μυκονος κ.α.)
εισαι σιγουρος για αυτο?
πως προσγειωνεται στο αεροδρομιο με τις λεμβους που φοραει?

OP
OP
D

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
εισαι σιγουρος για αυτο?
πως προσγειωνεται στο αεροδρομιο με τις λεμβους που φοραει?

Ναι φίλε, το επιβεβαιώνω κι εγώ. Προσγειώνεται και σε κανονικά αεροδρόμια.
Έχει και ρόδες, όπως ένα κανονικό αεροπλάνο.

...Κι επειδή τα μάτια πιστεύουν πιο εύκολα από τα αυτιά... Δες και μόνος σου...

Συνημμένα

• ley04%20ph-duk%20seaplane%20cessna.jpg
    ley04%20ph-duk%20seaplane%20cessna.jpg
    56,6 KB · Εμφανίσεις: 16

panagis

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
οσο ζουμε μαθαινουμε λοιπον.

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Like
4
Πόντοι
1
θα μπορουσε να γινει πιο ελκυστικο και συμφερον, αν αντι για Λαυριο αναχωρουσε απο καπου πιο κοντα...
Απο Τροκαντερό π.χ.

OP
OP
D

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Βασικά καλώς σας βρήκα και πάλι.
Μόλις χτες γύρισα από Ιο, όπου είχα πάει με το υδροπλάνο και όπως σας υποσχέθηκα θα έγραφα εδώ τις εντυπώσεις μου.

Λοιπόν, με απλά λόγια:
Πολύ καλή φάση, αξίζει τον κόπο και τα λίγα παραπάνω γιούργια σε σχέση με το High-Speed.
Υδροπλάνο --> 90, Καράβι --> 50, για όσους θέλουν να ξέρουν και τις ακριβείς τιμές.
Συνυπολογίστε ότι στο γαμωHighSpeed  :headbang:  :headbang: ένα σακουλάκι πατατάκια έχει 2,6ευρώ και 3,5 ο καφές κτλπ...Διάρκεια ταξιδιού 4,5 ώρες.

Διάρκεια ταξιδιού --> 35-40 λεπτά (για Ιο, πάντα)
Απογείωση από λιμάνι Λαυρίου, πτήση στα 2500ft (750m περίπου), ΓΑΜΩ τη θέα στο Αιγαίο και τις Κυκλάδες.
Ελαφρές αναταράξεις καθώς και ανοδικά-καθοδικά, όταν γίνεται εναλλαγή από θάλασσα σε στεριά και το αντίθετο. Τίποτα που να δικαιολογεί έντονη ανησυχία, πάντως...
Θόρυβος? --> Αρκετός. Πολλοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν και τις ωτοασπίδες (παρέχονται).
Αεροσυνοδός? --> Όχι.
Αεροπλάνο? --> De Havilland, δικινητήριο, ελικοφόρο, 14 ατόμων.
Φόβος? --> Δεν θα το πρότεινα σε κάποιον ο οποίος φοβάται πραγματικά τα κανονικά μεγάλα αεροπλάνα τύπου boeing... Θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το πιλοτήριο είναι ανοιχτό και βλέπεις κανονικά το τι γίνεται... Πχ. κατά τη διάρκεια των αναταράξεων οι πιλότοι έτρωγαν πατατάκια και έβγαζαν φωτό με την ψηφιακή τους!
Απογείωση - Προσγείωση? --> Όπως σε ένα κανονικό αεροπλάνο, μπορώ δε με ευκολία να πω, ότι η προσγείωση ήταν ακόμα πιο μαλακή και ένιωθες μία απόλυτη αίσθηση ασφάλειας.
Καταπληκτικός είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο οι τύποι παρκάρουν και ξεπαρκάρουν το αεροπλάνο. Με Απόλυτη ακρίβεια!
Από αύριο θα προσπαθήσω να ανεβάσω και καμία φωτό.
Αυτάααα.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
78.517
Πόντοι
41.129
ξερει κανεις δρομολογια απο κερκυρα - κρητη ?

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom