Νέα

WorldWide Telescope online

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1
  • Εμφανίσεις 678
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Ο αντίπαλος του Google Sky έρχεται από την Microsoft με το όνομα WorldWide Telescope. Πρόκειται για την πρώτη beta έκδοση και είναι πλούσια σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.
Σύμφωνα με την Microsoft το υλικό προέρχεται από τα τηλεσκόπια Hubble Space, Spitzer Space και το παρατηρητήριο Chandra X-Ray, ενώ το σύνολο των εικόνων του έχει το μέγεθος των 12 Terabytes!
Μερικά από τα σύνθετα χαρακτηριστικά του WorldWide Telescope είναι η δυνατότητα θέασης των πλανητών σε θέσεις του παρελθόντος, του σήμερα αλλά και του μέλλοντος! Ακόμα, υπάρχει η επιλογή παρατήρησης του σύμπαντος μέσα από διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός.
Το τελευταίο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες το να δουν μία X-ray άποψη του ουρανού, καθώς και τα απομεινάρια μίας supernova εκρήξεως που συνέβει πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια.
Αν και το WorldWide Telescope φαίνεται να έχει καλύτερα γραφικά και animations από το Google Sky, υστερεί στο γεγονός ότι, τουλάχιστον ακόμα, δεν επιτρέπει την χρήση layers ή την προσθήκη επιπλέον πληροφοριών, ένα χαρακτηριστικό που έχει κάνει αρκετά δημοφιλές και το Google Sky αλλά και το πιο κοντινό στην γήινη πραγματικότητα, Google Earth.

thaleia

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2007
Like
9
Πόντοι
6
Παίρνει πλέον νέο νόημα η φράση " Αγάπη μου θέλω να μου δείξεις τα άστρα..."

:-*

Ενδιαφέρον.

Stories