Τελευταία φορά που δούλεψα σε windows ήταν το 2004. Για εκπαίδευση σε προγράμματα (photoshop κλπ) ίσως χρειαστεί να το εγκαταστήσω πλάι στο λίνουξ (dual boot). Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πού βρίσκω Windows, τι έκδοση να εγκαταστήσω, τι προγράμματα προστασίας κλπ και γενικώς αν έχει αλλάξει κάτι από τότε και πρέπει να προσέχω; thanks
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Windows για (σχεδόν) αρχάριο
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 26
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
tvasilis
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Like
- 58
- Πόντοι
- 1
Windows 10 από το επίσημο site της Microsoft.... Κλειδί ενεργοποίησης αγοράζεις από εδώ κάνοντας εγγραφή >>> https://www.gamers-outlet.net/ με 3-4 ευρώ και είσαι νόμιμος. Πρόγραμμα προστασίας προσωπικά χρησιμοποιώ το δικο τους. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. ΑυταΤελευταία φορά που δούλεψα σε windows ήταν το 2004. Για εκπαίδευση σε προγράμματα (photoshop κλπ) ίσως χρειαστεί να το εγκαταστήσω πλάι στο λίνουξ (dual boot). Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πού βρίσκω Windows, τι έκδοση να εγκαταστήσω, τι προγράμματα προστασίας κλπ και γενικώς αν έχει αλλάξει κάτι από τότε και πρέπει να προσέχω; thanks
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 356
- Πόντοι
- 36
Οπως το έγραψες δεν πρόκειτε να καταφέρεις να εγκαταστησεις Windows "πλα" στο Linux. Η εγκατάσταση των Windows διαμορφώνουν όλο των δίσκο οπότε για να έχεις dual boot πρώτα εγκατάσταση Windows και έπειτα Linux. Για τα υπόλοιπα όπως είπε ο φίλος tvasilis.Τελευταία φορά που δούλεψα σε windows ήταν το 2004. Για εκπαίδευση σε προγράμματα (photoshop κλπ) ίσως χρειαστεί να το εγκαταστήσω πλάι στο λίνουξ (dual boot). Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει πού βρίσκω Windows, τι έκδοση να εγκαταστήσω, τι προγράμματα προστασίας κλπ και γενικώς αν έχει αλλάξει κάτι από τότε και πρέπει να προσέχω; thanks
ProjectHedonism
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2021
- Κριτικές
- 5
- Like
- 399
- Πόντοι
- 280
Ό,τι χρειάζεσαι περί εγκατάστασης-ενεργοποίησης Windows 10 εδώ:
Ubuntu μπορεις να βάλεις απο τομαγαζί τους απευθείαςΟπως το έγραψες δεν πρόκειτε να καταφέρεις να εγκαταστησεις Windows "πλα" στο Linux. Η εγκατάσταση των Windows διαμορφώνουν όλο των δίσκο οπότε για να έχεις dual boot πρώτα εγκατάσταση Windows και έπειτα Linux. Για τα υπόλοιπα όπως είπε ο φίλος tvasilis.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Ubuntu μπορεις να βάλεις απο τομαγαζί τους απευθείαςΟπως το έγραψες δεν πρόκειτε να καταφέρεις να εγκαταστησεις Windows "πλα" στο Linux. Η εγκατάσταση των Windows διαμορφώνουν όλο των δίσκο οπότε για να έχεις dual boot πρώτα εγκατάσταση Windows και έπειτα Linux. Για τα υπόλοιπα όπως είπε ο φίλος tvasilis.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Bρίσκω bootable φλασάκια των 8GB με licence, έχει χρησιμοποιήσει κανείς;
Παράδειγμα (Γαλλία):
https://www.cdiscount.com/informati...0722-ace3708159900406.html?idOffre=1182510062
Παράδειγμα (Γαλλία):
https://www.cdiscount.com/informati...0722-ace3708159900406.html?idOffre=1182510062
Gatekeeper
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2015
- Like
- 1.780
- Πόντοι
- 216
Μη το πάρεις φιλε, τσαμπα χρήματα. Κατέβασε το rufus για αυτή τη δουλειά. Το pcsteps έχει κάνει αναλυτικό οδηγό.
Δημιουργία Boot USB Για Κάθε Χρήση Με Το Rufus | PCsteps.gr
Δείτε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα boot USB στον υπολογιστή μας, χρησιμοποιώντας το Rufus, το οποίο είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση.
www.pcsteps.gr
Gatekeeper
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2015
- Like
- 1.780
- Πόντοι
- 216
Για να βρεις το iso των windows, υπάρχει πάλι οδηγός στα ελληνικά:
Κατέβα μέχρι να βρεις το "Κατέβασμα Windows 10 ISO"
Δωρεάν Κατέβασμα Windows 10 May 2019 Update ISO | PCsteps.gr
Αν δεν θέλετε να περιμένετε να σας έρθει η αναβάθμιση, δείτε πώς γίνεται άμεσα το κατέβασμα Windows 10 στη νεότερη έκδοση των Windows, σαν αναβάθμιση ή σαν αρχείο ISO.
www.pcsteps.gr
Αυτό δεν βολεύει τελικά, διότι η microsoft ελέγχει αν κατεβάζεις από υπολογιστή με windows. Εγώ έχω μόνο λίνουξ εγκατεστημένο.Για να βρεις το iso των windows, υπάρχει πάλι οδηγός στα ελληνικά:
Δωρεάν Κατέβασμα Windows 10 May 2019 Update ISO | PCsteps.gr
Αν δεν θέλετε να περιμένετε να σας έρθει η αναβάθμιση, δείτε πώς γίνεται άμεσα το κατέβασμα Windows 10 στη νεότερη έκδοση των Windows, σαν αναβάθμιση ή σαν αρχείο ISO.www.pcsteps.gr
Edit ΟΚ. Εννοούσες να το χρησιμοποιήσω για αναβάθμιση, εφόσον έχω εγκαταστήσει προηγουμένως windows.
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 356
- Πόντοι
- 36
Απο εδώ -> https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISOΑυτό δεν βολεύει τελικά, διότι η microsoft ελέγχει αν κατεβάζεις από υπολογιστή με windows. Εγώ έχω μόνο λίνουξ εγκατεστημένο.
Edit ΟΚ. Εννοούσες να το χρησιμοποιήσω για αναβάθμιση, εφόσον έχω εγκαταστήσει προηγουμένως windows.
Gatekeeper
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2015
- Like
- 1.780
- Πόντοι
- 216
Όχι, εννοούσα να κατεβάσεις το iso για την εγκατάσταση. Έχεις δίκιο όμως-υπέθεσα πως έχεις κάποιον άλλο υπολογιστή με windows στο σπίτι.Αυτό δεν βολεύει τελικά, διότι η microsoft ελέγχει αν κατεβάζεις από υπολογιστή με windows. Εγώ έχω μόνο λίνουξ εγκατεστημένο.
Δες τότε εδώ: https://pureinfotech.com/download-windows-10-iso-without-media-creation-tool/
ή στη τελική αν βαριέσαι κατέβασε το iso απο καποιον torrent client.
Το λινκ στην σελίδα που έδωσες καθώς και το λινκ που έδωσε απευθείας ο @LoneMarvel είναι βασικά το ίδιο με μόνη διαφορά τη γλώσσα στη διεύθυνση. Παρά τις επισημάνσεις για έλεγχο του λειτουργικού τελικά κατεβάζει την ISO αλλά του Windows10 (σκέτο) όχι την μεταγενέστερη αναβάθμιση.Όχι, εννοούσα να κατεβάσεις το iso για την εγκατάσταση. Έχεις δίκιο όμως-υπέθεσα πως έχεις κάποιον άλλο υπολογιστή με windows στο σπίτι.
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι θα προκύψει στη συνέχεια. Αν είναι δυνατόν να το εγκαταστήσω, τότε γιατί το χρεώνουν 145€ και 249€ (home και Pro αντίστοιχα);
Μάλλον απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη το κλειδί και δεν έχουν ISO για επανεγκατάσταση.
Gatekeeper
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2015
- Like
- 1.780
- Πόντοι
- 216
Κανονικά τόσο κοστίζει retail μια άδεια. Ωστόσο έχει γεμίσει ο τόπος από μαγαζιά που πουλάνε bulk αδειες, όπως είπε παραπάνω με 3-5 ευρω. Σηκώνει τεράστια κουβέντα ως προς το πως και το γιατί είναι ετσι. δέξου το a priori
Νταης
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Δεκ 2013
- Κριτικές
- 4
- Like
- 7.276
- Πόντοι
- 2.586
Δικό σου usb, το κάνεις format όπως λένε οι οδηγίες της Microsoft.
Μπορείς αν θες να μην αγοράσεις καν τα Windows 10. Είναι λειτουργικά με μειονέκτημα πως δεν θα μπορείς να αλλάξεις το "θέμα" ή την φωτογραφία του τοίχου εργασίας και βέβαια το watermark κάτω δεξιά που σου ζητά να ενεργοποιήσεις.
Όπως αναφέρθηκε επάνω gamers-outlet εγώ το είχα βρει στα 2 δολλάρια. Σου ζητά τηλεφωνικό αριθμό, έβαλα έναν παλιό απενεργοποιημένο (μούφα δηλαδή) και πληρωμή μέσω paypal.
Σου στέλνουν τον σειριακό αριθμό στο email που έχεις δώσει (ή αυτό με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το paypal) και τελείωσες.
Το "θέμα" είναι πως ο σειριακός αριθμός ισχύει για μία ενεργοποίηση και θα πρέπει να ξαναπληρώσεις αν κάνεις format τον σκληρό/απεγκαταστήσεις τα windows 10. Τρία ευρώ μόνο όμως.
Επίσης με office αν έχει βρει κάποιος καμμία λύση, εγώ είχα βάλει κάτι παλιά σπασμένα, υπάρχει κάτι για πιο καινούργια;
Μπορείς αν θες να μην αγοράσεις καν τα Windows 10. Είναι λειτουργικά με μειονέκτημα πως δεν θα μπορείς να αλλάξεις το "θέμα" ή την φωτογραφία του τοίχου εργασίας και βέβαια το watermark κάτω δεξιά που σου ζητά να ενεργοποιήσεις.
Όπως αναφέρθηκε επάνω gamers-outlet εγώ το είχα βρει στα 2 δολλάρια. Σου ζητά τηλεφωνικό αριθμό, έβαλα έναν παλιό απενεργοποιημένο (μούφα δηλαδή) και πληρωμή μέσω paypal.
Σου στέλνουν τον σειριακό αριθμό στο email που έχεις δώσει (ή αυτό με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το paypal) και τελείωσες.
Το "θέμα" είναι πως ο σειριακός αριθμός ισχύει για μία ενεργοποίηση και θα πρέπει να ξαναπληρώσεις αν κάνεις format τον σκληρό/απεγκαταστήσεις τα windows 10. Τρία ευρώ μόνο όμως.
Επίσης με office αν έχει βρει κάποιος καμμία λύση, εγώ είχα βάλει κάτι παλιά σπασμένα, υπάρχει κάτι για πιο καινούργια;
Δεν έχω γράψει ότι δεν εγκαθίσταται windows πλάι στο λίνουξ. Δεν ξέρω πόσο σκλήρυνε το παιχνίδι η microsoft για να αποθαρρύνει τη χρήση του λίνουξ, αλλά παλιά γινότανε και το είχα κάνει. Απλά η εγκατάσταση του windows δεν αναγνώριζε τις entries του λίνουξ σε επίπεδο bootloader και δεν μπορούσες να μπεις στο λίνουξ. Έπρεπε να φορτώσεις linux live cd και με κάποιες εντολές στην κονσόλα να επανεγκαταστήσεις τον bootloader του λίνουξ o οποίος αναγνωρίζει το windows.Οπως το έγραψες δεν πρόκειτε να καταφέρεις να εγκαταστησεις Windows "πλα" στο Linux. Η εγκατάσταση των Windows διαμορφώνουν όλο των δίσκο οπότε για να έχεις dual boot πρώτα εγκατάσταση Windows και έπειτα Linux. Για τα υπόλοιπα όπως είπε ο φίλος tvasilis.
Η εγκατάσταση του windows δεν επηρέαζε άλλα πράγματα γιατί έχουν διαφορετικό filesystem.
Και τώρα αυτό σκέφτομαι να κάνω, δηλαδή να προσθέσω το windows ως δεύτερο λειτουργικό και να διορθώσω τον bootloader (αφού κάνω βέβαια πρώτα backup).
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 356
- Πόντοι
- 36
Το λειτουργικό Windows δεν αναγνωρίζει το Linux partition και να το αφήσεις εκει δηλαδή δεν το διαγράψεις δεν θα μπορείς να bootαρεις. Ο λόος είναι ότι θα γράψει νέο boot manager. Δεν γίνεται να των αλλάξεις. Οποτε θα χάσεις το λειτουργικό Linux σαν όχι σαν αρχεία κλπ. απλά ο boot manager δεν θα το έχει σαν πληροφορία. Το backup είναι λύση αλλά θα κάνεις τα δεδομένα μόνο ( εγγραφα κλπ ) το Linux θα πρεπει να το ξαναστήσεις.Δεν έχω γράψει ότι δεν εγκαθίσταται windows πλάι στο λίνουξ. Δεν ξέρω πόσο σκλήρυνε το παιχνίδι η microsoft για να αποθαρρύνει τη χρήση του λίνουξ, αλλά παλιά γινότανε και το είχα κάνει. Απλά η εγκατάσταση του windows δεν αναγνώριζε τις entries του λίνουξ σε επίπεδο bootloader και δεν μπορούσες να μπεις στο λίνουξ. Έπρεπε να φορτώσεις linux live cd και με κάποιες εντολές στην κονσόλα να επανεγκαταστήσεις τον bootloader του λίνουξ o οποίος αναγνωρίζει το windows.
Η εγκατάσταση του windows δεν επηρέαζε άλλα πράγματα γιατί έχουν διαφορετικό filesystem.
Και τώρα αυτό σκέφτομαι να κάνω, δηλαδή να προσθέσω το windows ως δεύτερο λειτουργικό και να διορθώσω τον bootloader (αφού κάνω βέβαια πρώτα backup).
Ε αυτό λέω κι εγώ ότι το μόνο θέμα είναι σε επίπεδο bootloader, ούτε το σύστημα / χάνεται ούτε τα αρχεία /home.Το λειτουργικό Windows δεν αναγνωρίζει το Linux partition και να το αφήσεις εκει δηλαδή δεν το διαγράψεις δεν θα μπορείς να bootαρεις. Ο λόος είναι ότι θα γράψει νέο boot manager. Δεν γίνεται να των αλλάξεις. Οποτε θα χάσεις το λειτουργικό Linux σαν όχι σαν αρχεία κλπ. απλά ο boot manager δεν θα το έχει σαν πληροφορία. Το backup είναι λύση αλλά θα κάνεις τα δεδομένα μόνο ( εγγραφα κλπ ) το Linux θα πρεπει να το ξαναστήσεις.
Σε αντίθεση όμως με σένα λέω ότι ο bootloader του linux επανεγκαθίσταται (όταν ξέρεις πώς να το κάνεις) κι αναγνωρίζει όλες τις entries (linux και windows). Οπότε δεν χρειάζεται να επανεγκαταστήσεις το linux. Έχεις κανονικό dual boot με bootloader του linux.
To backup το ανέφερα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 356
- Πόντοι
- 36
Γενικά τέτοιες λύσης δεν τις εμπιστεύομαι και πολλή έως καθόλου.Ε αυτό λέω κι εγώ ότι το μόνο θέμα είναι σε επίπεδο bootloader, ούτε το σύστημα / χάνεται ούτε τα αρχεία /home.
Σε αντίθεση όμως με σένα λέω ότι ο bootloader του linux επανεγκαθίσταται (όταν ξέρεις πώς να το κάνεις) κι αναγνωρίζει όλες τις entries (linux και windows). Οπότε δεν χρειάζεται να επανεγκαταστήσεις το linux. Έχεις κανονικό dual boot με bootloader του linux.
Ελπίζω να πετύχη δεν έχω κάτι άλλο
Gatekeeper
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2015
- Like
- 1.780
- Πόντοι
- 216
Θέλεις την ειλικρινή μου άποψη;; Για αρχή φτιάξε ένα usb stick με windows to go. Ψάξε το στο net πως να το κάνεις σε linux. Ουσιαστικά θα σου εκκινήσουν windows απο το στικ χωρίς εγκατάσταση για να κάνεις απλά πραγματα. Disclaimer: ΔΕΝ ειναι για μονιμη χρήση.Ε αυτό λέω κι εγώ ότι το μόνο θέμα είναι σε επίπεδο bootloader, ούτε το σύστημα / χάνεται ούτε τα αρχεία /home.
Για εμένα, το ιδανικότερο ειναι να δώσεις 80ευρω να πάρεις εναν δευτερο αποθηκευτικό δίσκο, εκεί να βάλεις το δευτερι λειτουργικό σου και να επιλέγεις από το bios ή το start-up ποιο λειτουργικο να ξεκινήσει. Αν δε ξέρεις απόλυτα τι κάνεις, είναι πανεύκολο να γαμήσεις τον bootloader και να γίνει η μαλακία.
Πρέπει να δουλέψει photoshop, video editing και γενικώς βαριά προγράμματα.Θέλεις την ειλικρινή μου άποψη;; Για αρχή φτιάξε ένα usb stick με windows to go. Ψάξε το στο net πως να το κάνεις σε linux. Ουσιαστικά θα σου εκκινήσουν windows απο το στικ χωρίς εγκατάσταση για να κάνεις απλά πραγματα. Disclaimer: ΔΕΝ ειναι για μονιμη χρήση.
Δηλαδή στο boot order βάζω το δίσκο με τα windows πριν από τον ενσωματωμένο. Αν είναι κοτσαρισμένος ξεκινάνε windows, αν όχι το σύστημα πάει στη παρακάτω επιλογή (ενσωματωμένος) και βάζει μπροστά το linux. Είναι η πιο καλή λύση με την προυπόθεση να μην έχεις πολλά άλλα πράγματα κοτσαρισμένα στον υπολογιστή και μαζεύονται πολλά και στη σπάνε. Ούτε ποντίκι δεν έχω, με το touchpad δουλεύω.Για εμένα, το ιδανικότερο ειναι να δώσεις 80ευρω να πάρεις εναν δευτερο αποθηκευτικό δίσκο, εκεί να βάλεις το δευτερι λειτουργικό σου και να επιλέγεις από το bios ή το start-up ποιο λειτουργικο να ξεκινήσει. Αν δε ξέρεις απόλυτα τι κάνεις, είναι πανεύκολο να γαμήσεις τον bootloader και να γίνει η μαλακία.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 11
- Εμφανίσεις
- 1K
- Απαντήσεις
- 0
- Εμφανίσεις
- 528