Νέα

Wifi usb stick ρύθμιση..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gamaomanoules
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Εγινε η αγορα ενος wifi usb stick sweex 54mbps με σκοπο η δημιουργια ενος access point.
Το παρον συστημα εχει vista ultimate και adsl 24mb σε router siemens cl-110.
Oι drivers ειναι εγκατεστημενοι.
Οταν μπαινει το stick βγαινει ενα ικονιδιο
και το αναγνωριζει.
Το θεμα ειναι τι ρυθμισεις πρεπει να κανω(ip,WEP και τετοια) ουτως ωστε να ξεκινησει να
ειναι access point.
Oποιος εχει παρομοιο stick με vista ας ριξει ενα reply.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Έχω την εντύπωση πως δε θα παίξει. Είχα κάνει και εγώ παρόμοια αγορά αλλά νομίζω πως το stick είναι μόνο για να μπαίνεις σε άλλο access point και όχι να γίνεις εσύ. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι η σύνδεση που προφανώς έχεις πρέπει με κάποιο τρόπο να γεφυρωθεί με το ασύρματο. Εμένα αυτό δεν έπαιξε. Όλο κόλαγε.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
924
Πόντοι
96
Εγινε η αγορα ενος wifi usb stick sweex 54mbps με σκοπο η δημιουργια ενος access point.
Το παρον συστημα εχει vista ultimate και adsl 24mb σε router siemens cl-110.
Oι drivers ειναι εγκατεστημενοι.
Οταν μπαινει το stick βγαινει ενα ικονιδιο
και το αναγνωριζει.
Το θεμα ειναι τι ρυθμισεις πρεπει να κανω(ip,WEP και τετοια) ουτως ωστε να ξεκινησει να
ειναι access point.
Oποιος εχει παρομοιο stick με vista ας ριξει ενα reply.

Τα wep και τα ρεστα τα εχεις κανει με την συνδεση του rooter!! Το στικακι απλα επιτερπει να βλεπεις το σημα απο το ασυρματο δικτυο. Πηγεινε στο ασυρματη συνδεση να βρεις κανενα σημα να δεις αν το πιανει. Εγω παντως  εβαλα στικακι αλλης μαρκας και μονο του ειδε τα δικτυα εδω τριγυρω

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
  Τα wep και τα ρεστα τα εχεις κανει με την συνδεση του rooter!! Το στικακι απλα επιτερπει να βλεπεις το σημα απο το ασυρματο δικτυο. Πηγεινε στο ασυρματη συνδεση να βρεις κανενα σημα να δεις αν το πιανει. Εγω παντως  εβαλα στικακι αλλης μαρκας και μονο του ειδε τα δικτυα εδω τριγυρω
Έχω την εντύπωση πως θέλει να κάνει σύνδεση όπου το pc του που συνδέεται ήδη στο ίντερνετ θα λειτουργεί και σαν access point για άλλες συσκευές. Αυτό δεν παίζει όπως του είπα πριν.

OP
OP
G

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Οντως access point θελω να το κανω,ομολογουμενως πολλα stick δεν μπορουν να το κανουν.
Στο συγκεκριμενο sweex usb wifi 54000kb,τελικα πως θα καταλαβω αν γινεται η οχι access point?

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Οντως access point θελω να το κανω,ομολογουμενως πολλα stick δεν μπορουν να το κανουν.
Στο συγκεκριμενο sweex usb wifi 54000kb,τελικα πως θα καταλαβω αν γινεται η οχι access point?
Δοκίμασε να γεφυρώσεις από τις ρυθμίσεις συνδέσεων δικτύου των windows τη σύνδεση του ίντερνετ που έχεις με την ασύρματη που θα δημιουργηθεί από το stick. Εάν μετά με κάποιο pda ή laptop πας να συνδεθείς μετά και δεις ίντερνετ τότε παίζει. Εάν βλέπεις μόνο το ασύρματο εσωτερικό δίκτυο που θα δημιουργηθεί πάει να πει πως δεν κάνει αυτό που θες.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ρε συ φιλαρακι ποσο το πηρες αυτο το στικακι?

OP
OP
G

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Δοκίμασε να γεφυρώσεις από τις ρυθμίσεις συνδέσεων δικτύου των windows τη σύνδεση του ίντερνετ που έχεις με την ασύρματη που θα δημιουργηθεί από το stick. Εάν μετά με κάποιο pda ή laptop πας να συνδεθείς μετά και δεις ίντερνετ τότε παίζει. Εάν βλέπεις μόνο το ασύρματο εσωτερικό δίκτυο που θα δημιουργηθεί πάει να πει πως δεν κάνει αυτό που θες.
Φιλε εκανα τη γεφυρωση και μου εβγαλε οτι η τωρινη μου συνδεση στον υπολογιστη θα εχει μειωμενη ταχυτητα.Εκανα ανιχνευση νεου δυκτιου μεσω wifi αλλης συσκευης και δε τη βρισκει δυστυχως.
Παιζει μηπως κανενα συγκεκριμενο στοιχειο που να μπορω να καταλαβω αν τεχνολογικα το στικ γινεται η οχι access point?

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Φιλε εκανα τη γεφυρωση και μου εβγαλε οτι η τωρινη μου συνδεση στον υπολογιστη θα εχει μειωμενη ταχυτητα.Εκανα ανιχνευση νεου δυκτιου μεσω wifi αλλης συσκευης και δε τη βρισκει δυστυχως.
Παιζει μηπως κανενα συγκεκριμενο στοιχειο που να μπορω να καταλαβω αν τεχνολογικα το στικ γινεται η οχι access point?
Μόνο από τη σελίδα της κατασκευάστριας ή εάν στείλεις mail στην τεχνική τους υποστήριξη. Εγώ πάντως πήρα με 50 ευρώ ένα Modem router ασύρματο της ίδιας εταιρίας και είδα την υγειά μου.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Γιατί θες να το κάνεις AP? Εάν πάντως απλά θέλεις να συνδέσεις ένα δεύτερο υπολογιστή με WiFi στο internet τότε ίσως δουλέψει το ακόλουθο σενάριο. (Eάν έχω καταλάβει καλά τι προσπαθείς να κάνεις)

PC/Laptop 1: Ενεργοποιημένο το WiFi stick και δημιουργία WiFi δυκτίου. Ενεργοποίηση Internet sharing (στα XP τουλάχιστον έτσι ονομάζεται)

PC/Laptop/PDA 2: Σύνδεση με το PC/Laptop 1 μέσω WiFi και adhoc.

Με κατάλληλες ρυθμίσεις του DHCP στο πρώτο Pc/Laptop και IP address (προσοχή στο gateway) στο 2ο PC/Laptop, θα έχεις και σύνδεση Internet στο 2ο PC/Laptop/PDA.

Δεν είναι τίποτα το τρομερό, λίγο προσοχή στα settings και δουλεύει μία χαρά.

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
φιλε καταρχην το ρουτερακι που εχεις εχει ενα Ιnterface απ οτι θυμαμαι οποτε δεν μπορεις να συνδεσεις και δευτερη συσκευη ωστε να μπορεις να το συνδεσεις με ενα access point ..
δευτερον απ οσο γνωριζω τα στικακια που κυκλοφορυν συνδεονται στον Η/Υ για τον συνδεσουμε ασυρματα σ ενα WiFi Lan και οχι για να παιξουν τον ρολο του access point..
φυσικα εσυ και να το συνδεσεις στον υπολογιστη σου δεν θα εχεις κανενα δικτυο αφου το ρουτερακι σου δεν παιζει wifi..

Επισκέπτης
εγώ έχω μόντεμ ρούτερ usr  100 ευρώ και usb  wifi της ίδιας εταιρείας  με  συν 35 ευρώ και έχω σύνδεση στα 125 mb

OP
OP
G

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Εχω vista στο pc.
Τα οποια παρεχουν ενα αυτοματο guide για δημιουργια access point αλλα δε δουλεψε,ισως τελικα
το στικ δε κανει για αυτη τη δουλειa.
Αccess point θελω για  Pda και laptop απο αλλο δωματιο.
Δε με νοιαζει και τοσο το θεμα ασφαλειας στο δυκτιο.
Προσπαθω με google  να βρω ενα how to guide για newbies σχετικα με
usb stick αλλα μεχρι τωρα τιποτα.

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
Γιατί θες να το κάνεις AP? Εάν πάντως απλά θέλεις να συνδέσεις ένα δεύτερο υπολογιστή με WiFi στο internet τότε ίσως δουλέψει το ακόλουθο σενάριο. (Eάν έχω καταλάβει καλά τι προσπαθείς να κάνεις)

PC/Laptop 1: Ενεργοποιημένο το WiFi stick και δημιουργία WiFi δυκτίου. Ενεργοποίηση Internet sharing (στα XP τουλάχιστον έτσι ονομάζεται)

PC/Laptop/PDA 2: Σύνδεση με το PC/Laptop 1 μέσω WiFi και adhoc.

Με κατάλληλες ρυθμίσεις του DHCP στο πρώτο Pc/Laptop και IP address (προσοχή στο gateway) στο 2ο PC/Laptop, θα έχεις και σύνδεση Internet στο 2ο PC/Laptop/PDA.

Δεν είναι τίποτα το τρομερό, λίγο προσοχή στα settings και δουλεύει μία χαρά.

Υorgo το Siemens cl-110 δεν παιζει WiFi...

το σεναριο βεβαια ειναι σωστο σ ενα ασυρματο δικτυο..!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Υorgo το Siemens cl-110 δεν παιζει WiFi...

το σεναριο βεβαια ειναι σωστο σ ενα ασυρματο δικτυο..!

To ξέρω, το siemens θα δώσει internet στο PC/Laptop 1 μόνο (μέσω καλωδίωσης). Το PC/Laptop/PDA 2 μέσω WiFi θα πάρει internet από το PC/Laptop 1! Γιαυτο χρειάζεσαι το Internet sharing. Δεν προτείνω να συνδέσει το PC/Laptop/PDA 2 με τον router....

OP
OP
G

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Παιδες στο interface του simenes οταν μπαινω μεσω της επισημης σελιδας εχει κατι advanced ρυθμισεις(internet connections,ip routing,virtual server,natalg,firewall,port mapping etc),
μηπως το bridge που γινεται στα βιστα μεταξυ στικ και siemens δε λειτουργει επειδη πρεπει να
πειραξω κατι στο interface?

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
To ξέρω, το siemens θα δώσει internet στο PC/Laptop 1 μόνο (μέσω καλωδίωσης). Το PC/Laptop/PDA 2 μέσω WiFi θα πάρει internet από το PC/Laptop 1! Γιαυτο χρειάζεσαι το Internet sharing. Δεν προτείνω να συνδέσει το PC/Laptop/PDA 2 με τον router....
Οκ σωστος!!!

Παιδες στο interface του simenes οταν μπαινω μεσω της επισημης σελιδας εχει κατι advanced ρυθμισεις(internet connections,ip routing,virtual server,natalg,firewall,port mapping etc),
μηπως το bridge που γινεται στα βιστα μεταξυ στικ και siemens δε λειτουργει επειδη πρεπει να
πειραξω κατι στο interface?
για τα Vista δεν ξερω δεν ασχολουμε αλλα δεν νομιζω να χρειαζεται κατι στο Interface..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom