Νέα

Βοσκόπουλος Τόλης-ο πραγματικός άρχοντας του τραγουδιού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

arcans72

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
6
συνεχιζοντας το αφιερωμα στους μεγαλους τραγουδιστες,ηρθε η σειρα του πραγματικου αρχοντα του τραγουδιου,ο οποιος ειναι αναντικαταστατος και μαλλον θα μεινει κιολας.
δεν πιστευω οτι θα ξαναπερασει αλλος τετοιος τραγουδιστης απο την ελλαδα για τα επομενα 100 χρονια.ειναι ο ενας και μοναδικος ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Τόλης Βοσκόπουλος είναι ηθοποιός και τραγουδιστής. Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου το 1940) στον Πειραιά (Κοκκινιά). Είναι το δωδέκατο παιδί της οικογένειας (έχει άλλες 11 αδερφές).

Θεωρείται απο τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γεννιάς του και έχει χαρακτηριστεί ως "άρχοντας της πίστας". Όπως είχε δηλώσει κάποτε σε συνέντευξη "Ξεκινώντας το τραγούδι, "πήρα" μαζί μου τον ηθοποιό Βοσκόπουλο" ενώ επίσης ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που ερμήνευε όρθιος τα τραγούδια του εν αντιθέσει με την εποχή του που συνηθιζόταν ο καλλιτέχνης να ναι καθιστός. Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο οσο και μουσική που έχει συμπεριλλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα εχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες.

Η είσοδος στο καλλιτεχνικό στερέωμα
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 και τον κινηματογράφο το 1963, μπήκε στην δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα βήμα.Η καθιέρωσή του στο "πεντάγραμμο" ήρθε με τη "Άγωνια" το 1968 (σύνθεση Γ.Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις. Έκτοτε έχει μια πολυετή πορεία με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων δίσκων και από τραγούδια που τραγουδούνται ακόμη και σήμερα όπως "Αγωνία", "Εγώ αγαπώ μια", "Πρίν χαθεί το όνειρό μας","Ανεπανάληπτος" κ.ά. Έχει ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών ερμηνεύοντας τραγούδια Γιώργου Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, Μίκη Θεοδωράκη, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριου Τόκα, Γιάννη Πάριου, Πλέσσα, Κατσαρού, Βασιλειάδη, Δερβενιώτη, Βίρβου Λυμπερόπουλου, Πυθαγόρα, Φοίβου και πολλών άλλων.

Οι πολλές συνεργασίες με τον Στράτο Διονυσίου έως την Δέσποινα Βανδή έχει πραγματικά "ταράξει" τα νερά της νυχτερινής διασκέδασης.

[Επεξεργασία] Προσωπική Ζωή
Στην ιστορία έχει μείνει το ειδύλλιο του με την τραγουδίστρια Δούκισσα αλλά και με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη.Έδωσε λαβή στον τύπο με τις κατακτήσεις του στο γυναικείο φύλο.

Έχει κάνει τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα την Στέλλα Στρατηγού (ο γάμος του κράτησε από το 1960, μέχρι το 1965), την Μαρινέλλα (1973-1981), την Τζούλια Παπαδημητρίου, με την οποία έχει μία κόρη, τη Χαρά (εκκρεμεί δικαστική διαμάχη για την πατρότητα της από την πλευρά του Τόλη Βοσκόπουλου) (1990-1995) και την πρώην ηθοποιό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα Άντζελα Γκερέκου (παντρεύτηκαν στις 2 Αυγούστου 1996 στην Κέρκυρα με κουμπάρο τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ). Με την Γκερέκου έχουν μία κόρη, τη Μαρία που γεννήθηκε το 2001.

OP
OP
A

arcans72

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
6
Ως συνθέτης
Πλούσιο είναι και το έργο του ως συνθέτης. Μερικοί καλλιτέχνες που χουν ερμηνεύσει τραγούδια του ειναι: Δούκισσα, Μαρινέλλα, Διονυσίου, Ρέμος, Σφακιανάκης. Το 1971 έγραψε τη σύνθεση του τραγουδιού Αδέλφια μου αλήτες πουλιά το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ μετείχε στο ίδιο φεστιβάλ την επόμενη χρονιά ο ίδιος, τραγουδώντας το Ξανθή αγαπημένη Παναγιά, τραγούδι που όπως είχε ειπωθεί τότε το έγραψε για τη Ζωή Λάσκαρη, η οποία ήταν παρούσα στο ακροατήριο της εκδήλωσης.

[Επεξεργασία] Συλλεκτικές εκδόσεις
Έχουν κυκλοφορήσει επανεκδόσεις των αρχικών του δίσκων καθώς και 2 συλλεκτικές κασετίνες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναφορές για τον καλλιτέχνη.

Θέατρο
Έχει πρωταγωνιστίσει αλλα και συμμετάσχει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις δίπλα σε "ιερά τέρατα" της ηθοποιίας όπως Αυλωνίτη, Βλαχοπούλου, Βασιλειάδου, Χατζηχρήστο κ.ά. Απο τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα μιούζικαλ: "Οι εραστές του ονείρου" (1972 μαζί με την Ζωή Λάσκαρη), "Τραγούδα θεατρίνε" (1978 μαζί με την Μαρία Αλιφέρη), "Ήρθες σαν όνειρο" (1998 μαζί με την Άντζελα Γκερέκου), όπου το θεατρικό σενάριο είναι στηριγμένο στον τρόπο γνωριμίας τους.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Τι έβαλες εδώ ρε αρχηγέ μου?
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

πάρε κι από μένα!

για την πάλε ποτέ πριγκήπισσά μου!
[youtube=425,350]AF3Gtws6YvM[/youtube]

OP
OP
A

arcans72

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
6
Αγωνία"
"Αδέλφια μου, Αλήτες, Πουλιά"
"Σε Ικετεύω"
"Μια Αγάπη"
"Στιγμές Αγάπης"
"Στοιχηματίζω"
"Σμυρνέικα και Λαϊκά"
"Ας Είμαστε Ρεαλιστές"
"Εγώ τι Έχω και τι θα ΄Χω"
Όταν Τραγουδώ
"Είναι το Κάτι που Μένει"
Αναμνήσεις
Τραγούδα θεατρίνε
"Μέρα Νύχτα Παντού"
"Βοσκόπουλος ΄80"
"Καρδιά μου Μόνη"
"Δεν Θέλω να Θυμάμαι"
"Περασμένες μου Αγάπες"
"Είσαι Δικιά μου"
"Τότε"
"Τώρα"
"Αμέτρητα Γιατί"
"Ατέλειωτο Ερωτικό Ταξίδι"
"Για Πάντα"
"Να Κάνουμε έναν Έρωτα όλο Τρέλα"
"Όλη η Αλήθεια"
"Στάζεις Έρωτα"
"Κοντά σου Εγώ"
"Τα Ερωτικά"
Ματια φεγγάρια
"Τα Πρώτα μου Τραγούδια" (συλλογή)
"Ήρθες σαν Όνειρο"
"Η Νύχτα Γέμισε με Φως"
"2000-2001 Live"
"Η Σωστή Απάντηση
Καλη σου τύχη
To 2005 κυκλοφόρησε το CD "Αντίθετο Ρεύμα"
To 2006 κυκλοφόρησε το διπλό CD "Στης ζωής μου τις στράτες". Το πρώτο CD περιλαμβάνει 14 καινούργια τραγουδια ενώ το δεύτερο είναι μια live εγγραφη 17 από των πολλών επιτυχιών.
Να με κοιτάς στα μάτια (7 νέα τραγούδια + 15 μεγαλες επιτυχίες

OP
OP
A

arcans72

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
6
[Επεξεργασία] Φιλμογραφία
O άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972)
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971) .... Βαντάρ
Μαριχουάνα στοπ (1971) .... Τόλης Βοσκόπουλος
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή (1971) .... Στέφανος
Aναστενάζουν οι πενιές (1970) .... Νίκος Τερζής
Το όνειρο της Κυριακής (1970) .... Άγγελος Κομνηνός
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Αγωνία (1969) .... Αλέξης
Eλπίδες που ναυάγησαν (1968) .... Γιώργος Απέργης
Kαταραμένη ώρα (1968) .... τραγουδιστής
Mείνε κοντά μου, αγαπημένε (1968) .... Αλέξης Βαλίδης
Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου (1968) .... Δημήτρης
Συντρίμμια τα όνειρά μας (1967) .... Tάκης (και συνθέτης, τραγουδιστής)
Τ' αδέλφια μου (1966) .... Μανώλης Καρδάσης (και συνθέτης)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) .... Γιώργος
Ήταν όλοι τους κορόιδα (1964)
Ο Γιάννης τα' κανε θάλασσα (1964) .... Λάκης
Kάτι να καίει (1963)
Mεσάνυχτα στη βίλλα Νέλλη (1963)
Tρεις κούκλες κι εγώ (1960) .... κομφερανσιέ

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ας είχα κι α΄λλη μια ζωή να ξόδευα για σένα.......

[youtube=425,350]xfWkGPk3viU[/youtube]

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
[youtube=425,350]7C6J1lmJdZE[/youtube]
:rockon: :rockon: :rockon:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
[youtube=425,350]rqfVcUWpnQ8[/youtube]

στη γυναίκα της ζωής μου! :rockon: :rockon:

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Φιλαράκι το μεγαλύτερό του τραγούδι κανείς δεν το θυμήθηκε!

πάρτο!

[youtube=425,350]y5aFBn0Kwas[/youtube]

καλό βράδι φίλε! :tired:

Knight Rider

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
1
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ......

Μου αρεσει πολυ και σαν τραγουδιστης και σαν σκηνικη παρουσια..... ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Ειναι Θεος τι να πουμε τωρα. Αρχοντας των Αρχοντων.
Επειδή δε ειναι αρσενικο, και πουτανιαρης, τον παω διπλα.
Ενταξει κανει (εκανε;) που και που κανενα μπαφο, που εμενα δεν ειναι και του γουστου μου κατι τετοια, αλλα τι να κανουμε; Ουδεις αναμαρτητος.

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Κριτικές
11
Like
8
Πόντοι
5.765
Μονο οι παλιοτεροι μπορουν να αναγνωρισουν το οποιο μεγεθος του. Κι αυτου και τοσων αλλων. Βεντετα ηταν, δικαιολογημενα βεβαια.
Δε θα ξεχασω μια συνεντευξη του πριν πολλα χρονια που χε πει οτι δεν ξερει ποσο κανει ενα πακετο τσιγαρα και ρωτουσε "1 χιλαρικο, 1 πεντοχιλιαρο, ποσο".
Η Πετρουλα που κανει τη χαζη, δεν ειναι σημειο των καιρων μας.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.089
Πόντοι
22.785
[size=25pt]΄΄Αρχοντας!!!!!!!!!![/size]

Stories