Νέα

Βοήθεια στην επιλογή TV

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tyler77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tyler77

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
160
Πόντοι
1
Επειδη δεν ειμαι και πολυ γνωστης θα θηελα την βοηθεια καποιοων που ξερουν να μου πουν
μια καλη επιλογη για την αγορα μιας τηλεορασης.

συμφωνα με τα οικονομικα μου μεχρι στιγμης εχω καταληξει στις εξης :

α) tft-lcd LG 46'' 1300 ανάλυση
β) tft-lcd SONY 46'' 1300 αναλυση

και ηθελα να ρωτησω και για αυτην την περιπτωση :

γ)SONY οπισθιας προβολης BRAVIA 50'' με ανάλυση επισης 1300

Παρακαλω οποιος συναγωνιστης μπορει να βοηθήσει...

ευχαριστω

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Η αγορα επιπεδης τηλεορασης αυτη τη περιοδο ειναι λιγο μπερδεμενη.
Οι τηλεορασεις HDready εχουν πεσει αρκετα ωστε να μας τραβουν οι τιμες, απο την αλλη οι τηλεορασεις trueHD καλα κρατουν ακομα στις τιμες τους. Τη περιοδο των εορτων θα γινει χαμος απο προσφορες, αλλα η καταληξη για εμενα ειναι μια τηλεοραση trueHD. Οποτε θα περιμενω να περασουν οι γιορτες, να ερθει ο Φλεβαρης οπου θα πσει πεινα στην αγορα και λογικα θα πεσουν και αυτες τοτε. Θα πεφτουν δλδ απο τις γιορτες, αλλα πιστευω τοτε μπορει να ειναι καλη μια αγορα.

salzburg

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2006
Κριτικές
5
Like
274
Πόντοι
21
ρε μαγκες ξερει κανεις αν η εμφανιση φωτογραφιων απο ψηφιακη 10Mpixel  εχει διαφορα σε τηλεοραση full hd η hd ready;
θελω να πω εαν με το ματι μπορεις να καταλαβεις την διαφορα εστω και απο κοντα.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
Τα πράγματα είναι απλά:

HD ready = 1280 * 720 = 921600 pixels < 1 Mpixel
Full HD = 1920 * 1080 = 2073600 pixels = 2 Mpixels

Επομένως, ό,τι τηλεόραση και να πάρεις, η φωτογραφία θα απεικονίζεται με ανάλυση πολύ μικρότερη της original. Προσωπικά πιστεύω ότι, ειδικά στην περίπτωσή σου, η διαφορά ποιότητας θα είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Ελπίζω να βοήθησα

salzburg

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2006
Κριτικές
5
Like
274
Πόντοι
21
μακαρι να ειναι ετσι , αλλα δεν μου φαινεται λογικο γιατι φωτογραφιες 1 Mpixel  με 2 Mp εχουν διαφορα ακομα και στο χαρτι

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Σου χρειαζεται η τεχνολογια ΗD???
Να αγορασεις τωρα ή τα επομενα 3 χρονια player συμβατο με HD δεν το νομιζω λογω των τιμων τους. Να εχεις home cinema pc δεν σε κοβω.
Τα καναλια να εκμπεμπουν σε HD τα επομενα 5 χρονια , ουτε αυτο το βλεπω αφου ακομα δεν εκπεμπουν καν σε 16/9!!!

Γι'αυτο λοιπον μην πεφτεις θυμα του marketing και αγορασε την πιο φτηνη με την εικονα που σου αρεσει καλυτερα! Εξαλλου σε 5 χρονια θα παρεις καινουρια...
(στα λεω εγω που εχω κολλημα με αυτα , αλλα τελικα συνειδητοποιω οτι μας δουλευουνε)

Αν θες κοιτα να εχει αυτοματη προσαρμογη εικονας 4/3 σε 16/9 (αν και νομιζω οτι πλεον ολα τα καινουρια μοντελα το υποστηριζουν) και να εχει ενσωματομενο ψηφιακο αποκωδικοποιητη  DVB να βλεπεις τα ψηφιακα της ΝΕΤ.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Να ξερεις οτι η τεχνολογια στις LCD συνεχεια βελτιωνεται και οι τιμες πεφτουν καθε μηνα. Τα χαρακτηριστικα καθε τηλεορασης απο μονα τους δε λενε τιποτα. Αν δε δεις μια τηλεοραση ανοιχτη να παιζει μη την παρεις. Οι περισσοτερες τηλεορασεις σε λογικη τιμη εχουν θολη εικόνα. Η διαφορά τους απο τις κορυφαιες τηλεορασεις των 5-10000 ευρω ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που εχει ενα αρχειο βιντεο divx απο ενα Blu-Ray. Mη περιμενεις κρυσταλο εικονα οπως στις κορυφαιες οθονες υπολογιστη.

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Οσον αφορα την υψηλη αναλυση (High Definition) δε χρειαζεται να παρεις τετοια τηλεοραση παρα μονον αν συνδεσεις πανω καποια HD συσκευη οπως Blu-Ray ή υπολογιστη με μεγαλη αναλυση, Playstation 3 κτλ. Μη κανεις το λαθος να αγορασεις μια τηλεοραση που θα καλυπτει τις αναγκες που ΘΑ εχεις σε 2-3 χρονια, θα χασεις τουλαχιστον 3000 ευρω. Εγω παντως για κανενα λογο δε θα εδινα για αγορα τηλεορασης πανω απο 3000 ευρω.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Οι οθόνες υπολογιστή που είναι και τηλεόραση λένε τίποτα;

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Full ΗD θα παρεις μονο αν αγορασεις Blue Ray.
Σε καθε αλλη περιπτωση πετας τα λεφτα σου. Η υπερυψηλη αναλυση ειναι αχρηστη αν το video που παιζεις δεν εχει αυτη την αναλυση.
Δεν αξιζει να αγορασεις FULL HD για φωτογραφιες.

Μη μασατε ρε παιδια. Οτι καινουριο βγαινει πατε και το αγοραζετε σαν προβατα? Κατι που κανει σημερα 3000 ευρω και δε το χρησιμοποιεις, το παιρνεις του χρονου οπου το χρησιμοποιεις με 1500.
Ποτε μην αγοραζετε συσκευες που ενσωματωνουν καινουριες τεχνολογιες μολις κυκλοφορησουν (καινουριες με τα δεδομενα της αγορας - με τα δεδομενα της επιστημης προκειται για αρχαια τεχνολογια οπως και τα κινητα 3ης γενιας).
Η 4η γενια κινητων πχ ειναι 5-6 ετων.

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
μακαρι να ειναι ετσι , αλλα δεν μου φαινεται λογικο γιατι φωτογραφιες 1 Mpixel  με 2 Mp εχουν διαφορα ακομα και στο χαρτι

Τα Mp έχουν σχέση μόνο όσον αφορά τις μεγεθύνσες που μπορούν να δώσουν,όχι την ποιότητα.Η ποιότητα έρχεται μόνο από τους αισθητήρες και τους φακούς.Αν π.χ πάρουμε δύο ακριβώς ίδιες μηχανές,και τραβήξουμε την ίδια φωτογραφία στη χαμηλότερη και στην υψηλότερη ανάλυση που παρέχεται από τη μηχανή,σε μια εκτύπωση π.χ 13χ18 θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά την ποιότητα.Μαρκετίστικο κόλπο είναι των εταιρειών.Ακόμα και μια μηχανή 5Mp είναι υπεραρκετό για φωτογραφίες 10χ15 που βγάζει το 99% του κόσμου.

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Full ΗD θα παρεις μονο αν αγορασεις Blue Ray.

Ή PlayStation 3.Εγώ πάντως αγόρασα μια SHARP FULL HD 37" επειδή μου χάλασε η κλασική τηλεόραση που είχα,και ας μην έχω προς το παρών κάτι τέτοιο.Από το να αγοράζω συνέχεια τηλεόραση,προτίμησα να δώσω 2000€ και να την πάρω τώρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom