Νέα

βοήθεια για Car Audio Stero Mp3 System

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.462
Πόντοι
6.955
Γεία σας παιδιά, σκοπός του παρόντος θέματος είναι να μου μεταφέρει τις τεχνικές γνώσεις του κάποιος που ξέρει.

Υστερα απο 12 χρόνια λειτουργίας λέω να αντικαταστήσω το εργοστασιακό Sony CD Radio που έχω στο κορεάτικο αυτοκίνητο μου. Μου αρέσει η ιδέα να παραγγείλω με 20-25 € ενα κινέζικο car audio stereo mp3 ραδιοκασετόφωνο αντί να ξοδεψω 80 € για αγορά κι εγκατάσταση ενός "επώνυμου" απο κατάστημα. Εχω όμως δυο απορίες τις οποίες θέτω και ζητώ την βοήθεια σας.
1) Εχουν ολα τα ραδιο auto cd το ίδιο μέγεθος? Ναι η οχι? Παίζει να είναι μικρό/μεγάλο για το μέγεθος του ταμπλό μου?
2) Αρκεί να συνδέσω το βύσμα της κεραίας και την άλλη φύσσα για να παίξει το εργαλείο ή θα χρειαστει συνδρομη γνώστη να κάνει συνδέσεις?

Ευχαριστω σε όποιον απαντήσει   

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.792
Πόντοι
216
Γεια σου φιλε. Η αποψη μου συνδεεται με το ποσο θελεις να κρατησεις το αυτοκινητο σου. Αν σκοπευεις να το εχεις ακομη χρονια, παρε ενα επωνυμο, εστω και μεταχειρισμένο, υπαρχουν παρα πολλα. Ειχα απογοητευτεί με ενα κινεζικο dvd player/gps που ειχα παρει. Ο ηχος απογοητευτικός.

Οσο για το μεγεθος, ολα τα αποσπωμενα ηχοσυστηματα εχουν τυποποιημενες διαστασεις.

Η συνδεσμολογία ΔΕΝ ειναι απαραιτητο να ειναι ιδια. Μπορει κοινως να πρεπει να παιξει αλλαγη στη καλωδιωση, αλλα σε διαβεβαιω ειναι απλουστατο. Κατι που πρεπει οπωσδηποτε να προσεξεις, ειναι αν η συσκευη που θα παρεις εχει ενσωματομένο ενισχυτη, ή αν χρειαζεται εξωτερικό. Καποια αυτοκινητα, όπως πχ το c4 vts εχει απο τη μαμα προεγκατεστημένο ενισχυτη.

gtx500

Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
0
υπαρχουν πλεον αρκετα επωνυμα στην αγορα με λιγοτερα λεφτα απο 80 ευρω και εχεις και μια καλυψη θεωρητικα αν το αγορασεις απο εδω κατα την γνωμη μου.Λογικα το αμαξι σου εχει το κλασικο το μικρο 1 din,2din ειναι αυτα που εχουν οθονη αφης και ειναι αρκετα πιο μεγαλα απο αυτο που φορας τωρα στο αμαξι σου οποτε το ξεχωριζεις ευκολα.Σε θεμα συνδεσης ειναι αρκετα ευκολη δουλεια που δεν νομιζω να χρειαστεις την βοηθεια καποιου γνωστη ουτε πεντε λεπτα δεν διαρκει η τοποθετηση και εξω το χρεωνουν κανα δεκαρικακι

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Γεία σας παιδιά, σκοπός του παρόντος θέματος είναι να μου μεταφέρει τις τεχνικές γνώσεις του κάποιος που ξέρει.

Υστερα απο 12 χρόνια λειτουργίας λέω να αντικαταστήσω το εργοστασιακό Sony CD Radio που έχω στο κορεάτικο αυτοκίνητο μου. Μου αρέσει η ιδέα να παραγγείλω με 20-25 € ενα κινέζικο car audio stereo mp3 ραδιοκασετόφωνο αντί να ξοδεψω 80 € για αγορά κι εγκατάσταση ενός "επώνυμου" απο κατάστημα. Εχω όμως δυο απορίες τις οποίες θέτω και ζητώ την βοήθεια σας.
1) Εχουν ολα τα ραδιο auto cd το ίδιο μέγεθος? Ναι η οχι? Παίζει να είναι μικρό/μεγάλο για το μέγεθος του ταμπλό μου?
2) Αρκεί να συνδέσω το βύσμα της κεραίας και την άλλη φύσσα για να παίξει το εργαλείο ή θα χρειαστει συνδρομη γνώστη να κάνει συνδέσεις?

Ευχαριστω σε όποιον απαντήσει   
Aυτο εχω περασει εγω στην χονταρα μου και ειμαι υπερευχαριστημενος.Βεβαια ξεφευγεις λιγακι απο τα 20-30 που θες να δωσεις. :grin:

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.792
Πόντοι
216
Απο ό,τι καταλαβα, ο φιλος εχει το κλασσικό slot
g130x3800ui-4.jpg

Για να μπει αυτο που εχεις πρεπει να τροποποιησει το ταμπλό. Για κατι απλο ομως, με 50-60, παιρνει καποιος κατι αξιολογο. Επισης σωστά μετράει και απο που το αγοράζεις (εγγυησεις, κτλ)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Εγώ πήρα πριν 2-3 χρόνια απ' τους κινέζους (ebay) αντί €16 (το θυμάμαι, τότε) κάποιο από σαν κι αυτά (για σήμερα) :

Δεν έχει CD player, αλλά βάζεις το στικάκι (USB ή SD κάρτα) σου και ακούς 20.000 ώρες μουσική. Μνήμες στα FM, και όλα τα σχετικά.
Άλλαξα αυτό που είχε (απ' τη μάνα του - Daihatsu) γιατί τα είχε παίξει πια.

Δεν υπάρχει λόγος να ξηλωθείς εξηντάρια και ογδοντάρια, την ίδια δουλειά κάνουν.
Επειδή μάλιστα τότε φοβήθηκα μη πάθει κάτι (κάνει 1 μήνα να έρθει με το ταχυδρομείο απ' την Κίνα) και μείνω, παράγγειλα και δεύτερο, που το έχω στο ράφι. 16 ευρά, τι ψυχή έχουν... (σκέφτηκα).

Βασικό: Αυτά έχουν και FF και REW κουμπιά, δηλαδή αυτό που ακούς μπορείς να το τρέχεις μπρος ή πίσω, όπως στα κανονικά players ή τα παλιά κασετόφωνα. ΔΕΝ το έχουν όλα τα players αυτό το function, και είναι σπάσιμο αν δεν υπάρχει.

Πρόσθετο προσόν:
Για το φτηνό κινέζικο των €20 δεν πρόκειται ποτέ να σου σπάσουν το αυτοκίνητο για να στο πάρουν. Και με ανοιχτά παράθυρα να το αφήσεις, δεν θα ασχοληθεί κανείς να βγάλει το κασετόφωνο (και να σου κάνει το αμάξι μουνί, ξηλώνοντας).

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.792
Πόντοι
216
To "ιδια δουλεια κανουν" θα μου επιτρεψεις να το αμφισβητησω.. Παραγουν και τα δυο ηχο, εως εκει ομως. Η ποιοτητα στους dac, στα φίλτρα που χρησιμοποιούν κ.ο.κ, ειναι βασικά για κάποιον που σεβεται την ακοή του.

Συμφωνω για το προσθετο προσόν, αν και πλεον δεν ειναι στοχος τα ηχοσυστήματα, αρκεί να μην εχουν πανω τους οθόνες και μπιμπλικια (κατι που εχει το παραδειγμα των 20 ευρω παρεπιπτοντως).

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
To "ιδια δουλεια κανουν" θα μου επιτρεψεις να το αμφισβητησω.. Παραγουν και τα δυο ηχο, εως εκει ομως. Η ποιοτητα στους dac, στα φίλτρα που χρησιμοποιούν κ.ο.κ, ειναι βασικά για κάποιον που σεβεται την ακοή του.
Είναι θέμα φιλοσοφίας, αγαπητέ.
Δεν θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω.

Αν θέλεις φωτογραφία από τα στερεοφωνικά ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ όμως, να σου στείλω μία.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.792
Πόντοι
216
Είναι θέμα φιλοσοφίας, αγαπητέ.
Δεν θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω.

Αν θέλεις φωτογραφία από τα στερεοφωνικά ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ όμως, να σου στείλω μία.

Δεν αμφισβητω πως μπορει να σου ετυχε καποιο αξιοπρεπες. Αυτο που λεω και που πρεπει να καταλαβει ο φιλος ομως, ειναι πως με 20ευρω ουτε απαιτησεις σε ποιότητα και υποστηριξη μπορεί να έχει και απλά να ελπίζει να του βγει καλό.

Παρεπιπτόντως, δε προσπαθει κανεις να πεισει τον αλλο. Το μονο γεγονος ειναι πως για να ειναι τοσο οικονομικη μια συσκευη, γινεται με το να κανει χοντρες εκπτωσεις σε ποιοτητα κατασκευης και χρησιμοποιώντας παρανομα τα προτυπα κωδικοποιήσεων χωρις να πληρωσουν για αδειες...

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Δεν αμφισβητω πως μπορει να σου ετυχε καποιο αξιοπρεπες. Αυτο που λεω και που πρεπει να καταλαβει ο φιλος ομως, ειναι πως με 20ευρω ουτε απαιτησεις σε ποιότητα και υποστηριξη μπορεί να έχει και απλά να ελπίζει να του βγει καλό.

Με ενα των 30€ , για 1 din , ειναι κυριλε.
Π.χ.

Στα 50€ επωνυμο 1din

Για 2 din παει σε 120€

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Με ενα των 30€ , για 1 din , ειναι κυριλε.
Π.χ.
]
Αυτό είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με αυτό που έβαλα εγώ.
Διαφορές: Άλλο χρώμα στα πλαστικά και στο ένα έχουν βάλει ταμπελάκι "Osio". Το δικό μου δεν έχει ταμπελάκι μάρκας.
Απ' το ίδιο εργοστάσιο βγαίνουν όμως στην Κίνα, το οποίο παίρνει παραγγελίες απ' τους εξαγωγείς: O ένας του λέει "φτιάξε μου 1εκ κομμάτια και γράψε "Osio", ο άλλος "500k κομματια "Monkey", και πάει λέγοντας. Σε κάποια δεν κολλάνε φίρμα, και τα παίρνουν μερικοί και τα πουλάνε στο ebay.

zeljko, ποιό τελωνείο? Για 15-20 ευρώ αξία, θα κάθεται τελωνειακός να γράφει χαρτιά και διπλότυπα? Τα στέλνουν παραπέρα όπως έχουν έρθει. Ξέρουν ότι είναι φτηνοπράματα.

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "παρανομα προτυπα κωδικοποιήσεων". Τι σημαίνει αυτό? Αν κάποιος σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα mp3 player, πρέπει να πληρώσει δικαιώματα? Σε ποιον?

Για ποια "ποιότητα και υποστήριξη" μιλάς, Gatekeeper?
Αυτή είναι ορολογία για να πείθονται οι αφελείς να αγοράζουν αέρα, φίρμες. Παίζει το μηχανάκι? Παίζει. Ε, άρα καλό είναι. Άμα χαλάσει (που το δικό μου ΔΕΝ χάλασε - το δεύτερο στο ράφι έχει παραμείνει), το πετάς και παίρνεις άλλο, τόσο φτηνό που είναι. Χωρίς τρεχαματα, εγγυήσεις και συζητήσεις. Άσε που αν τον κυνηγήσεις τον κινέζο για σκάρτο πράμα, θα σου στείλει άλλο. Φοβούνται πολύ την αρνητική αξιολόγηση στο ebay αυτοί.
Εσύ πως μπορείς να κρίνεις αν μια συσκευή αναπαραγωγής ήχου έχει "υψηλή ποιότητα κατασκευής" σε σύγκριση με μια άλλη, πέρα από το τι ακούς?

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
1. Δεν χρειάζεται να πας σε κινέζο στην Κίνα, υπάρχουν και εδώ φτηνά

Τα φτηνά είναι συνήθως λίγα watt (μικρή ένταση) 15άρια ή 20άρια και παραμορφώνουν αν τα βάλεις πολύ δυνατά.

Τα λίγο ακριβότερα είνα 40 ή 50 watt κι είναι μιά χαρά

2. Κοίταξε να έχουν usb, aux, bluetooth. Συνδέεις στικάκια (έχω φτιάξει μία αρμαθιά από στικάκια πιασμένα με δεματικό) άλλο για ελληνικά, άλλο για ξένα κλπ. Συνήθως δεν σηκώνουν εξωτερικό σκληρό (πχ 2,5άρη) γιατί δίνουν λίγο ρεύμα για τροφοδοσία σκληρού.

Στην aux συνδέεις όποια συσκευή θέλεις που να έχει έξοδο ακουστικών (κινητό, tablet, ipod klp) Αν πρόκειται να παίζει πολύ ώρα θα χρειαστείς τροφοδοσία/φόρτιση από αναπτήρα ή ένα καλό powerbank

Με bluetooth συνδέεται το κινητό και βγαίνει η συνομιλία από τα ηχεία
Τα φθηνά επώνυμα δεν έχουν bluetooth
Συνδέεται και το tablet/κινητό, χωρίς καλώδια, ακόμα και από το πίσω κάθισμα (πχ παιδιά)

3. Το cd δεν ΜΟΥ είναι απαραίτητο. Κάποτε έγραφα dvd με mp3 κι έπαιζαν ώρες. Τώρα πλέον στικάκια

4. Μία λίστα για να παρεις ιδέα

Θα πρότεινα χωρίς να το έχω δοκιμάσει αυτό

Αν θες να ξοδευτείς λίγο παραπάνω βάλε και 2 ηχεία (όχι μεγάφωνα) πίσω. (πολλά αυτοκίνητα έχουν έτοιμες τις θέσεις, θα χρειαστείς καλωδίωση

Ρυθμίζεις τα πίσω να παίζουν λίγο πιό δυνατά από τα μπροστά, κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, φχαριστιέσαι μουσική, ιδίως σε ταξίδια

Σίγουρα μ'ένα φθηνό κινδυνεύεις λιγότερο να σου σπάσουν το τζάμι
Αν πέσεις σε μορφωμένους κλέφτες
Παλιά μου σπάσανε το τζάμι για να πάρουν κασετόφωνο που ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ (και δεν το πήραν)

Αμαθέστατη νεολαία... :)

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.462
Πόντοι
6.955
Για να κλείσω το θέμα σας ενημερώνω πως αποφάσισα να δαπανήσω περίπου 60 € και να πάρω κάποιο απο το media markt στα 4*50 w κι οχι κινέζικη μάρκα με έκαψες.

Ευχαριστώ όσους κατέθεσαν τις γνώσεις τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom