Και για τους μη γνωρίζοντες γαλλικά μετάφραση σε ένα κομμάτι (στην απάντηση του ίδιου του Chomsky για το αν πρόκειται για δικό του κείμενο):
"Δεν έχω καμία ιδέα από πού προέρχεται. Δεν έκανα αυτή τη συλλογή εγώ, δεν την έγραψα ούτε την έβαλα στο διαδίκτυο. Υποθέτω πως αυτός ο οποίος το έκανε θα μπορούσε να ισχυριστεί πως αυτές είναι ερμηνείες αυτών που έχω γράψει εδώ κι εκεί αλλά σίγουρα όχι υπό αυτή τη μορφή ούτε σε μια τέτοια λίστα".
Πολύ καλό.Να προσθέσω και κάτι άλλο επειδή το ζήσαμε.Μπορείς να χειραγωγήσεις τον κόσμο με την επίπλαστη κατανάλωση.Πείσε τους πως χρειάζονται όλα αυτά τα πανάκριβα gadgets,αλλαγή αυτοκινήτου ανά 2 χρόνια,χλιδάτες διακοπές,καλό ντύσιμο κ.λ.π.Βάλε τις τράπεζες να τους παίρνουν τηλέφωνο στα σπίτια τους λέγοντάς τους ότι έχει εγκριθεί καινούρια πιστωτική στο όνομά τους που κάνει παπάδες.Θα τσιμπήσουν σίγουρα και αφού πλακωθούν στα διακοποδάνεια,στα γαμοδάνεια και στα αμαξοδάνεια θα βρεθούν καταχρεωμένοι,χωρίς άλλη επιλογή πέρα από το να δουλεύουν νύχτα μέρα για να πληρώνουν τις δόσεις.Ποιος θα ξανακάνει απεργία μετά;Ποιος θα κοιτάξει να αντιληφθεί ότι οι κυβερνώντες του τον έχουν γραμμένο και λειτουργούν σαν υπάλληλοι των εκάστοτε ελιτ;Η Θάτσερ ήταν η πρώτη διδάξασα:Έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρακωρύχους να πάρουν στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια για να αγοράσουν τις εργατικές κατοικίες όπου ζούσαν.Βάζοντας τους στο τριπάκι των δόσεων,τους έκανε να ξεχάσουν και απεργίες και συνδικαλισμό.