ξερεις παπατρολ ο βιομηχανος δεν βαζει μόνο την ιδεα...
βάζει και τα κεφάλαια... βάζει και το ρίσκο... και πολλές φορές τρώει την πούτσα (ειδικά αν έχει πάρει δάνεια με προσωπικές εγγυησεις δηλαδή με εγγύηση περιουσιακά του στοιχεία(
Ξέρεις κανέναν τέτοιο στην Ελλάδα?
Εγώ ξέρω ότι οι τράπεζες έχουν πάρει 200 δις τα τελευταία 4 χρόνια για να καλύψουν την ρευστότητά τους....
Αλλά ξέχασα, η κρίση δεν είναι τραπεζική στην Ελλάδα, όπως στις άλλες χώρες!!!!
Και οι τράπεζες στην Ελλάδα, δεν έδωσαν τεράστια δάνεια σε κανέναν εφοπλιστή, βιομήχανο και επιχειρηματία, χρηματοδοτώντας εταιρείες-κουφάρια και κάνοντας τα δάνεια αυτά προσωπικές περιουσίες, αφού πρώτα "πτώχευαν" τις εταιρείες τους....αλλά μάλλον δεν ξέρω την νομοθεσία καλά, όπως αυτή που περιγράφη και "προστατεύει" την προσωπική περιουσία του επιχειρηματία σε περίπτωση "πτώχευσης" της εταιρείας του!!!!
Όπως είναι γνωστό ότι υπάρχει έλεγχος στον τραπεζικό κλάδο.....ααααα, ούτε ευρώ δεν δάνεισαν αν δεν υπήρχε σοβαρό επιχειρηματικό πλάνο πρώτα!!!!!
Γενικά στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή επιχειρηματική κουλτούρα....απλώς παραγωγή και εξαγωγές δεν έχουμε, μεταποίηση και πολλά άλλα δεν έχουμε......αλλά επιχειρηματικότητα κάργα!!!!!
Όπως δεν υπάρχουν και "καρτέλ" στην Ελλάδα.....π.χ. στα σούπερμάρκετ, στο γάλα, στις μεταφορές, κλπ....
Βασικά οι βιομήχανοι στην Ελλάδα είναι τα καλύτερα παιδιά και δεν συμμετείχαν στο πάρτυ των τελευταίων 30 χρόνων, όπως και δεν ξέρουν τι θα πει διαφθορά και διαπλοκή....οι εργαζόμενοι δημιούργησαν το έλλειμα και το χρέος σε αυτήν την χώρα!!!!