Νέα

Τράπεζα στο εξωτερικό για μεταφορά χρημάτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα BackTrack
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 80
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

BackTrack

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
1
Με τόσα πολλά που ακούγονται περί πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή, (που ακόμα και τώρα δεν πιστεύω ότι θα γίνει), έχετε ακούσει για καμία τράπεζα στο εξωτερικό που μπορεί να γίνει μεταφορά χρημάτων ?

Και πριν μου την πέσετε ομαδικώς, να πω ότι το εξωφρενικό ποσό που θέλω να βγάλω είναι της τάξης των 13.500 euro.

Δεν γνωρίζω εάν έχει υπάρχει αντίστοιχο παλιότερο topic, αλλά η αναζήτηση δεν μου έβγαλε τίποτα...

Καμιά ιδέα κανείς ?

ΥΓ)  Προτάσεις του στυλ "να τα φάω στις πουτάνες" , φυσικά είναι καλοδεχούμενες, αλλά θα προτιμήσω πρώτα να βρω την τράπεζα που ψάχνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
13,500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ δινουν τον χρονο σε πουτανες πολυτελειας οι τελειωμενοι εδω μεσα

dennist

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Με τόσα πολλά που ακούγονται περί πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή, (που ακόμα και τώρα δεν πιστεύω ότι θα γίνει), έχετε ακούσει για καμία τράπεζα στο εξωτερικό που μπορεί να γίνει μεταφορά χρημάτων ?

Και πριν μου την πέσετε ομαδικώς, να πω ότι το εξωφρενικό ποσό που θέλω να βγάλω είναι της τάξης των 13.500 euro.

Δεν γνωρίζω εάν έχει υπάρχει αντίστοιχο παλιότερο topic, αλλά η αναζήτηση δεν μου έβγαλε τίποτα...

Καμιά ιδέα κανείς ?

ΥΓ)  Προτάσεις του στυλ "να τα φάω στις πουτάνες" , φυσικά είναι καλοδεχούμενες, αλλά θα προτιμήσω πρώτα να βρω την τράπεζα που ψάχνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν παραρτήματα στο εξωτερικό. Αν δεν φοβάσαι κατάρρευση του Ευρώ, τα στέλνεις Κύπρο και τελειώνεις αλλιώς τα μετατρέπεις σε άλλο νόμισμα, κατά προτίμηση ελβετικά φράγκα ή λίρες αγγλίας, ανοίγεις ένα λογαριασμό στην Ελβετία, θα είναι δύσκολο είναι λίγα, ή στην Αγγλία και τελειώνεις.

Αν δεν θες σε Ελληνική τράπεζα, η Barclays πχ θέλει 10.000 λίρες για να ανοίξεις λογαριασμό και να ξέρεις ότι χρεώνουν και μηνιαία έξοδα. Η Marfin στην Αγγλία για πχ χρεώνει 3,5λίρες το μήνα. Να ξέρεις ότι έχει και σχετικό τρέξιμο και χρειάζεται να αιτιολογήσεις γιατί τον θες τον λογαριασμό.

Τέλος, κοίτα να έχει web banking για να μπορείς να τα διαχειρίζεσαι από το σπίτι σου.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

Καμιά ιδέα κανείς ?

Φιλε μου....

13.500 Ευρω δεν ειναι εξωφρενικο ποσον ..... (με ολο τον σεβασμο προς τα διαθεσιμα σου καθως αυτα αποτελουν τον κοπο σου)

Θα σου ελεγα να τα κανεις χρυσες λιρες, αλλα αργησες αρκετα μιας και εχουν ανεβει πολυ.....

Αν τα κανεις δολλαρια, η αλλο νομισμα πχ ελβετικα φραγκα, η αγγλικες λιρες, θα σου ελεγα να τα κανεις ρευστο στο χερι και σε μικρο χαρτονομισμα, ωστε να μπορεις να το ρευστοποιησεις αμεσα, λιγο, λιγο, οποτε χρειαστεις μετρητα, ενω θα το εχεις σε καποια θυριδα, σε τραπεζα κοντα στο σπιτι σου, αν υπαρχουν διαθεσιμες....

Σπιτι σου μην επιδιωξεις να φυλαξεις τιποτα, εκτος απο λιγα μετρητα (για τις πρωτες μερες του μπαμ, αν γινει κι αυτο) γιατι το κυμα εγκληματικοτητας θα μεγαλωσει παρα πολυ.....

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Καμιά ιδέα κανείς ?

Φιλαρακο θα πρεπει να διαχωρίσεις 2 πράγματα

1. Επιστροφή της ελλαδος στη δραχμή

2. Καταρρευση του ευρώ

το 1 δε συνεπάγεται απαραίτητα το 2

Επομενως βγαζοντας τα ευρώ σου σε Βουλγαρια εισαι οκ για το 1.

Μετατρέποντας το ευρώ σε αλλο νομισμα καλυπτεσαι και για το 2 αλλα νομιζω οτι κακως παρασύρεαι απο φήμες

OP
OP
B

BackTrack

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
1
Ευχαριστώ τους συναδέρφους για τις πρώτες απαντήσεις ! να στε καλά !  :thumbsup:

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Φιλαρακο θα πρεπει να διαχωρίσεις 2 πράγματα

1. Επιστροφή της ελλαδος στη δραχμή

2. Καταρρευση του ευρώ

το 1 δε συνεπάγεται απαραίτητα το 2

Επομενως βγαζοντας τα ευρώ σου σε Βουλγαρια εισαι οκ για το 1.

Μετατρέποντας το ευρώ σε αλλο νομισμα καλυπτεσαι και για το 2 αλλα νομιζω οτι κακως παρασύρεαι απο φήμες
Αυτο που δεν γνωριζει πολυς κοσμος ειναι οτι ....

Σε περιπτωση εξοδου μιας χωρας απο το ευρω
Τοτε αλλαζει μορφη το χαρτονομισμα του ευρω στα υπολοιπα κρατη η διαλυεται.....
Αρα τα ευρω εδω, αν βγει η χωρα απο το ευρω, θα ανταλλασονται μονο στην τραπεζα της ελλαδος, με την υσχιουσα ισοτιμια της εισοδου στο ευρω, (φανταζομαι) ενω στον υπολοιπο κοσμο δεν θα μετρανε (κοινως αχρηστευονται)
Νομιζω οτι υπαρχει μια παραγραφος στην συνθηκη του ευρω που το αναφερει αυτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος...

Ας μου συγχωρεθει η μπαρουφα αν ειναι μπαρουφα.....

Αν γνωριζει κατι, κανεις καλυτερα, ας μας διαφωτισει περι αυτου

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
μεγαλε η ποι καλυση λυση για εσενα επειδη ειναι μικρο το ποσο ειναι η εξης.

πηγαινεις στην βουλγαρια στη σοφια και καταθετεις τα λεφτα σου εκει.εννοειτε οτι δεν πας σε τραπεζα που ειναι θυγατρικη ελληνικης τραπεζας.εχει πολλες τραπεζες στην βουλγαρια που ειναι βουλγαρικες,αλλα απο πισω ειναι μετοχοι μεγαλες ρωσσικες τραπεζες.εχεις 2 επιλογες να κανεις.1 επιλογη ειναι να κανεις την καταθεση σου σε ευρω και να περνεις το αναλογο επιτοκιο,2 επιλογη ειναι να κανεις την καταθεση σε λεβα.και στις δυο περιπτωσεις μπορεις να εχεις καρτα και να τραβας χρηματα απο την ελλαδα μεσω ατμ.

για μενα καλο ειναι παντως το ποσο να το σπασεις στα 2 και να το καταθεσεις σε 2 διαφορετικες τραπεζες.δεν θα σουν δωσουν και πολυ σημασια οι βουλγαροι στην τραπεζα.

πλεον και γιαυτους ειναι μικρα αυτα τα ποσα,και δεν ζητανε και πολλες εξηγησεις.

μια καλη δικαιολογια αν σε ρωτησουν τιποτα,ειναι να πεις οτι θελεις να ανοιξεις μαγαζι στην σοφια,και εισαι στο ψαξιμο.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αυτο που δεν γνωριζει πολυς κοσμος ειναι οτι ....

Σε περιπτωση εξοδου μιας χωρας απο το ευρω
Τοτε αλλαζει μορφη το χαρτονομισμα του ευρω στα υπολοιπα κρατη η διαλυεται.....
Αρα τα ευρω εδω, αν βγει η χωρα απο το ευρω, θα ανταλλασονται μονο στην τραπεζα της ελλαδος, με την υσχιουσα ισοτιμια της εισοδου στο ευρω, (φανταζομαι) ενω στον υπολοιπο κοσμο δεν θα μετρανε (κοινως αχρηστευονται)
Νομιζω οτι υπαρχει μια παραγραφος στην συνθηκη του ευρω που το αναφερει αυτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος...

Ας μου συγχωρεθει η μπαρουφα αν ειναι μπαρουφα.....

Αν γνωριζει κατι, κανεις καλυτερα, ας μας διαφωτισει περι αυτου

Το ποσό που υπάρχει ηλεκτρονικά δεν επηρρεάζεται απο τη μορφή του χαρτονομίσματος

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16

Καμιά ιδέα κανείς ?

Φιλε μου για να ανοιξεις λογαριασμο στο εξωτερικο πρεπει να
τον αιτιολογισεις .Δεν πας με τα χρηματα και λες ανοιξε μου.
Μιλαω παντα για τραπεζες σε κρατη με ΣΟΒΑΡΟ τραπεζικο συστημα.
Θελεις διευθυνση διαμονης στην χωρα π.χ αν εισαι στην Αγγλια
η καποια αλλα στοιχεια και για καθε καταθεση χρηματων εξοδα τουλαχιστον 30 ευρω
δεν παιζει ρολο αν η τραπεζα εχει υποκ στην Ελλαδα.
Μια λυση ποιο απλη και γρηγορη παρε μια θυριδα σε τραπεζα και εχε
εκει τα μετρητα σου και αν εχεις καποιον φιλο κανε το ιδιο και μοιραστητε το κοστος
ενοικιου.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
εγω θα φανω λιγο δυσαρεστος αλλα δεν με πειραζει

αλλα νομιζω οτι ειναι σωστο να ψηφιστει νομοσχεδιο που θα φορολογει αρκετα οσους
βγαζουν τα χρηματα τους στο εξωτερικο

δηλαδη αφενος κατηγορουμε τους "κερδοσκοπους" γενικα και αοριστα , αλλα δεν καταλαβαινουμε
οτι και εμεις οι ιδιοι κερδοσκοπουμε κατα της Ελλαδας βαζοντας τα χρηματα μας σε τραπεζα εκτος

παρολαυτα τον καταλαβαινω τον φιλο που το λεει αυτο , γιατι μας εχουν τρελανει και τα ΜΜΕ
ειναι σα να βλεπεις τον "Εξορκιστη" αλλα καλο θα ειναι να σκεφτομαστε και να διυλιζουμε τις
πληροφοριες που παιρνουμε

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
τι κερδοσκοπια ρε φιλε?

ο αλλος θελει να σωσει τα λεφτα του ..

επειδη φοβαται και θελει να τα μεταφερει αλλου ειναι κερδοσκοπος?

δηλαδη εαν τα αφησει εδω, και κανουν φτερα οπως στην αργεντινη  με τι γινεται?

θα εχει την δυνατοτητα να τα ξαναμαζεψει?

τελοσπαντων.. φιλε εαν οντως θες, ρωτα σε καποια βαλκανικη τραπεζα, αλλα προσεχε, μακρια απο θυγατρικες ελληνικων τραπεζων..

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
τι κερδοσκοπια ρε φιλε?

ο αλλος θελει να σωσει τα λεφτα του ..

επειδη φοβαται και θελει να τα μεταφερει αλλου ειναι κερδοσκοπος?

δηλαδη εαν τα αφησει εδω, και κανουν φτερα οπως στην αργεντινη  με τι γινεται?

θα εχει την δυνατοτητα να τα ξαναμαζεψει?

κερδοσκοπει εναντιον του ελληνικου τραπεζικου συστηματος
και οντως υπαρχει και ορθως, φορος εμβασματος απο το εξωτερικο

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
εγω θα φανω λιγο δυσαρεστος αλλα δεν με πειραζει

αλλα νομιζω οτι ειναι σωστο να ψηφιστει νομοσχεδιο που θα φορολογει αρκετα οσους
βγαζουν τα χρηματα τους στο εξωτερικο

δηλαδη αφενος κατηγορουμε τους "κερδοσκοπους" γενικα και αοριστα , αλλα δεν καταλαβαινουμε
οτι και εμεις οι ιδιοι κερδοσκοπουμε κατα της Ελλαδας βαζοντας τα χρηματα μας σε τραπεζα εκτος

παρολαυτα τον καταλαβαινω τον φιλο που το λεει αυτο , γιατι μας εχουν τρελανει και τα ΜΜΕ
ειναι σα να βλεπεις τον "Εξορκιστη" αλλα καλο θα ειναι να σκεφτομαστε και να διυλιζουμε τις
πληροφοριες που παιρνουμε
MORTI το νομοσχεδιο πρεπει να το ψηφισουν αυτα τα οργια που κανουν τους βουλευτες!ετσι δεν ειναι?ΕΔΩ ρε συ ο καβλεας ο Σαμμυ εχει τα φραγκα του βελγιο,περιμενεις να βγαλει μονος τα ματακια του????+και οι αλλοι 299? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
MORTI το νομοσχεδιο πρεπει να το ψηφισουν αυτα τα οργια που κανουν τους βουλευτες!ετσι δεν ειναι?ΕΔΩ ρε συ ο καβλεας ο Σαμμυ εχει τα φραγκα του βελγιο,περιμενεις να βγαλει μονος τα ματακια του????+και οι αλλοι 299? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑΚΗ!
το ξερω δυστυχως...

απλα ειδες με ποση ευκολια κοιταζουμε ακομα και μικρα ποσα και ακομα και αν δεν ειμαστε μπλεγμενοι σε μιζες, πως να διασωσουμε το τομαρακι μας αδιαφορωντας για το συνολο...? 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
και όμως υπάρχει τρόπος που ούτε καν φαντάζεσαι ότι υπάρχει..
να αποφυγω το φορο?

βασικα δεν με ενδιαφερει
λες και αν πεσει η Ε.Ε. θα μας σωσουν τα εμβασματα
ή
λες και εχω παρει μιζες και θελω να διασφαλισω τα κλοπιμαια μου

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
για τόσο λίγα δεν αξίζει ο κόπος

πάνε σε ένα βιβλιοπωλείο και πάρε το Εγκλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφσκυ

πάνε μετά στην τράπεζα,πάρε 26 500ρικα και βάλε τα μισά στον ένα τόμο και τα άλλα μισά σε ένα βιβλίο μαγειρικής και είσαι οκ....

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
εχω  λογαριασμο  σε  τραπεζα  στη  ταυλανδη!  μεσω  web  banking  απο  τραπεζα  στην  ελλαδα (παντα ξενη)  μπορω  να  στειλω  εως  20  χιλιαδες  ευρω  τη  μερα!  χρονος  μεταφορας  1μιση  εργασιμη  μερα!    στις  5  χιλιαδες  ενδεικτικα  χανω  15  ευρω  σε  προμηθεια  και  αλλα  10-15 (συνολο  30)  απο  λιγο  χειροτερη  ισοτιμια  απο  το  καλυτερο  ανταλακτηριο!    επειδη  ασχολουμε  και  με  το  forex    εχω  λογαριασμο  σε  broker  της  καραιβικης,  καταθετω  απο  prepaid  πιστωτικη  και  κανω  αναληψη  (withdrawal)  στη  ταυλανδεζικη!  μεσω  web  banking  τα  διαχειριζομαι  ολα

OP
OP
B

BackTrack

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
1
εχω  λογαριασμο   σε   τραπεζα  στη   ταυλανδη!   μεσω   web  banking   απο   τραπεζα   στην   ελλαδα (παντα ξενη)  μπορω  να  στειλω  εως   20  χιλιαδες  ευρω   τη  μερα!   χρονος   μεταφορας   1μιση   εργασιμη  μερα!    στις  5  χιλιαδες   ενδεικτικα   χανω   15  ευρω  σε  προμηθεια  και  αλλα  10-15 (συνολο  30)  απο  λιγο  χειροτερη  ισοτιμια   απο   το  καλυτερο   ανταλακτηριο!    επειδη   ασχολουμε   και  με   το  forex    εχω   λογαριασμο   σε  broker   της  καραιβικης,  καταθετω   απο   prepaid  πιστωτικη   και   κανω  αναληψη  (withdrawal)  στη  ταυλανδεζικη!   μεσω   web   banking   τα   διαχειριζομαι  ολα

:new_shocked:  :new_shocked:  Αδερφέ σου βγάζω το καπέλο !! Το έχεις προχωρήσει πολύ το πράγμα εσύ !!! Άξιος !!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom