Νέα

Το «δε βαριέσαι»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα leonoro
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Με αφορμή www.bourdela.com/component/option,com_smf/Itemid,168/topic,7516.0]αυτό[/url] το thread θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα. Μεγάλωσα στα ΒΠ σχετικά άνετα. Σε συζήτηση με ένα φίλο Ιατρό(Σημ. του Μετ. ξέρετε) με ιατρείο εκεί, ανάφερε τη διαφορά συμπεριφοράς με άλλα όχι προνομιούχα προάστεια, λέγοντας ότι κομπλεξάροντε πχ. με το καλύτερο αμάξι, καλύτερο κλπ ενώ "εμάς", πράγματι, δεν μας ενδιαφέρει. Μεγαλώνοντας, από διάφορες αιτίες "αναγκάστηκα" να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να μπορέσω να εκτιμήσω ξανά την έννοια της άνεσης και του "δε βαριέσαι", πράγμα δύσκολο με τη καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.
Μου έχει δοθεί η εντύπωση πάραυτα, ότι είναι από τις λίγες συμπεριφορές που μπορεί να έχει όποιος απέναντι στη κατάσταση της κοινωνίας.

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
6
To do is to be
Jean Paul Sartre
To be is to do
Decartes
Do be do be dooooo!
Frank Sinatra (the biggest de variesai guy on this earth) :dancing:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
897
Πόντοι
96
 Μαλλον πηγες και  σε δημοσιο στα ΒΠ που τα σχολεια ειναι χαλια (τα περισσότερα παιδια πανε στα ιδιωτικα  μεχρι να στειλουντους κουμπουρες στο δημόσιο) οποτε το συντακτικό σου όπως κα το δικό μου ειναι χάλια.

Παρολαυτα σε νιωθω. Εγω μεγαλωσα στο 1 καταραμένο ΒΠ που οποιος το ακουει σου κόβει την κουβέντα, ειδικα στο στρατό δεινοπάθησα .
 και μένα δεν με κομπλεξάρουν τα αμαξια και αυτα. Ασε που καταλάβα οτι στα βορεια κατι λιγουρηδες νεοπλουτοι ειναι. Τα πραγματικα λεφτα τα εχουν κατι τυποι που δεν τους πιανει το ματι σου.

Απλα με ενοχλει που καποιους τους βόλεψαν  σε χρονο dt και κανουν και τους μαγκες επειδη πχ ειναι απο τη Νικαια και  καποιοι τρεχουν για να χρωστανε και ας ειναι και ΒΠ . Παντως ωραια κωλοβαρα ριξαμε οταν ειμασταν μικροι με τις φραπεδιες κατω απο τα πλατανια του "Αλεκου" τωρα τρεχατε ποδαρακια μου.

ΥΓ με το "Ιατρο" τι εννοεις?

OP
OP
L

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Το συντακτικό μου είναι αλήθεια λίγο ελευθεριάζον sometimes.

Παντως ωραια κωλοβαρα ριξαμε οταν ειμασταν μικροι με τις φραπεδιες κατω απο τα πλατανια του "Αλεκου" τωρα τρεχατε ποδαρακια μου.

ΥΓ με το "Ιατρο" τι εννοεις?

Να ευχαριστείς το θεό για αυτό. Ιατρό λέει ο lakis εαυτόν

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
897
Πόντοι
96
  Οκ γιατι παλια μια παρεα ελεγε γιατρο ο ενας τον αλλον (δεν ξερω τι ακριβως σημαινε). να προσθεσω κιολας οτι σε συνεντευξεις για δουλεια με ρωταγαν αν ειναι το σπιτι ιδιοκτητο ή με ενοικιο (στοινγκκκκκ). μεχρι που σε καποιον ειπα "Δεν ψαχνω για χομπυ να περναει η ωρα δουλεια ψαχνω"

OP
OP
L

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Σε πολλές συνεντεύξεις έχει γίνει αυτή η ερώτηση

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
  Οκ γιατι παλια μια παρεα ελεγε γιατρο ο ενας τον αλλον (δεν ξερω τι ακριβως σημαινε). να προσθεσω κιολας οτι σε συνεντευξεις για δουλεια με ρωταγαν αν ειναι το σπιτι ιδιοκτητο ή με ενοικιο (στοινγκκκκκ). μεχρι που σε καποιον ειπα "Δεν ψαχνω για χομπυ να περναει η ωρα δουλεια ψαχνω"

φιλε μου η ερωτηση για το σπιτι σου εχει (κατα την  γνωμη μου )την εννοια οτι:
αν ειναι με ενοικιο τοτε οι αναγκες σου για δουλεια ειναι μεγαλυτερες οποτε και ο λογος σου κατα περιπτωση θα ηταν  πιο συγκαταβατικος.
αν το σπιτι ηταν δικο σου τοτε ε...  υπηρχε η περιπτωση να τους τα χωνεις και καμια φορα οταν θα σου την "καυλωνε"
(σημ.  νοοτροπια ξευτηλοελληνικοτατη ,ελληνων προισταμενων ή και διευθυνταδων του κωλου)

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
897
Πόντοι
96
παντως οτι δηλωνα αλλη διευθυνση (σε αλλο ΒΠ) δεν με ξαναρωτησε κανεις!!!!!
και panaxie απο την αλλη αν εισαι με ενοικιο μπορει να ζητας συνεχεια αυξηση επειδη ζηταει και ο ιδιοκτητης. θεωρω οτι οι εταιρεις πληρωνουν αναλογα με τις αναγκες της εταιρίας και τη θέση  οχι αναλογα με τις αναγκες  του υπαλληλου (οι οποιες στο χρόνο μεταβάλονται)

και αν το σπίτι ειναι ιδιοκτητο αλλα ετοιμόροπο??? και αν μένεις στο νοικι αλλα στα 250 τετραγωνικα?????  900? εδιναν τοσα ζηταγα  τι σχεση εχει το σπίτι???

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
το σπιτι εχει σχεση με το ποσο αντιδραστικος θα εισαι στη δουλεια σου.
ειναι πολλοι που σκεφτονται (αλλα δεν το λενε) οτι οσο περισσοτερες αναγκες εχεις τοσο πιο πολυ θα κατεβαζεις τα παντελονια και θα δουλευεις χωρις να αντιδρας.
αν εχεις το δικο σου σπιτι .
α) εχεις ενα περιουσιακο στοιχειο
Β) εχεις αναγκες; το πουλας και παιρνεις τα χρηματα.
γ) εχεις ενα εξοδο λιγοτερο το μηνα (400 ευρω ας πουμε)

πρεπει να ξερεις οτι αλλο να τους μιλας με την ανεση των 900-400 ευρω ενοικιο  και αλλο με την ανεση των 900 καθαρων ευρω.

παραδειγμα: σε δουλεια που δουλευα προσλαβαν εναν υπαλληλο .

τον ρωτησαν αν εχει κτηματα σε αγροτικη περιοχη.
απαντησε οτι εχει .
και καταμουτρα του ειπαν οτι ,  ε...  εσυ δεν εχεις και τοσο μεγαλη αναγκη για δουλεια  λοιπον εχεις και τα κτηματακια σου ...........
)ελπιζω να βοηθησα λιγο)

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
το σπιτι εχει σχεση με το ποσο αντιδραστικος θα εισαι στη δουλεια σου.
ειναι πολλοι που σκεφτονται (αλλα δεν το λενε) οτι οσο περισσοτερες αναγκες εχεις τοσο πιο πολυ θα κατεβαζεις τα παντελονια και θα δουλευεις χωρις να αντιδρας.
αν εχεις το δικο σου σπιτι .
α) εχεις ενα περιουσιακο στοιχειο
Β) εχεις αναγκες; το πουλας και παιρνεις τα χρηματα.
γ) εχεις ενα εξοδο λιγοτερο το μηνα (400 ευρω ας πουμε)

πρεπει να ξερεις οτι αλλο να τους μιλας με την ανεση των 900-400 ευρω ενοικιο  και αλλο με την ανεση των 900 καθαρων ευρω.

παραδειγμα: σε δουλεια που δουλευα προσλαβαν εναν υπαλληλο .

τον ρωτησαν αν εχει κτηματα σε αγροτικη περιοχη.
απαντησε οτι εχει .
και καταμουτρα του ειπαν οτι ,  ε...  εσυ δεν εχεις και τοσο μεγαλη αναγκη για δουλεια  λοιπον εχεις και τα κτηματακια σου ...........
)ελπιζω να βοηθησα λιγο)

Ωραία διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, Πανάξιε... :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom