Νέα

Τί γίνεται με Κίεβο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα scientist
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Καλησπέρα παίδες. έχω μια prepaid visa για ταξίδια  την revolut όσοι την ξέρουν. Σου επιτρέπει να την φορτίζεις χωρίς προμήθειες και να κάνεις αναλήψεις σε όλες τις χώρες του κόσμου στο τοπικό νόμισμα πάλι χωρίς προμήθεις. Είναι από αγγλική τράπεζα και είναι mastercard. θα μπορώ να κάνω με αυτή αναλήψεις στα atm στο κίεβο έτσι? γιατί διάβασα σε ορισμένα ατμ δεν επιτρέπουν αναλήψεις με ξένες κάρτες. δίνει interbank ισοτιμία. Διάβασα σε μερικά posts που λέγατε για κάποια ανταλλακτήρια εκεί, που δίνουν καλύτερα και απο τα interbank rates.Τι συμφέρει?

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Καλησπέρα παίδες. έχω μια prepaid visa για ταξίδια  την revolut όσοι την ξέρουν. Σου επιτρέπει να την φορτίζεις χωρίς προμήθειες και να κάνεις αναλήψεις σε όλες τις χώρες του κόσμου στο τοπικό νόμισμα πάλι χωρίς προμήθεις. Είναι από αγγλική τράπεζα και είναι mastercard. θα μπορώ να κάνω με αυτή αναλήψεις στα atm στο κίεβο έτσι? γιατί διάβασα σε ορισμένα ατμ δεν επιτρέπουν αναλήψεις με ξένες κάρτες. δίνει interbank ισοτιμία. Διάβασα σε μερικά posts που λέγατε για κάποια ανταλλακτήρια εκεί, που δίνουν καλύτερα και απο τα interbank rates.Τι συμφέρει?
Απο περσινό μου ταξίδι τέτοιες μέρες ακριβώς μπορώ να σου πώ πως συμφέρει το cash σε € ή $!Διότι η χώρα το έχει ανάγκη μετά την κατάρρευση και τις πολεμικές συγκρούσεις ...Λόγω της αχρηςτίας του εθνικού νομίςματός τους έχει δημιουργηθεί μια μίνι παραοικονομία με τα ανταλλακτήρια όπου οι τιμές που προσφέρουν για την αγορά των παραπάνω νομισμάτων είναι ένα 5% περίπου καλύτερες απο αυτή της τράπεζας!Άρα αν βάλουμε κάτω πως η χρήση όλων σχεδόν των καρτών  έχει ένα κόστος είτε στην ανάληψη είτε στην προσφορά σωστής ισοτιμίας τότε το κέρδος απο μετρητά θα είναι πάνω απο αυτό το 5%!!

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
Καλησπέρα παίδες. έχω μια prepaid visa για ταξίδια  την revolut όσοι την ξέρουν. Σου επιτρέπει να την φορτίζεις χωρίς προμήθειες και να κάνεις αναλήψεις σε όλες τις χώρες του κόσμου στο τοπικό νόμισμα πάλι χωρίς προμήθεις. Είναι από αγγλική τράπεζα και είναι mastercard. θα μπορώ να κάνω με αυτή αναλήψεις στα atm στο κίεβο έτσι? γιατί διάβασα σε ορισμένα ατμ δεν επιτρέπουν αναλήψεις με ξένες κάρτες. δίνει interbank ισοτιμία. Διάβασα σε μερικά posts που λέγατε για κάποια ανταλλακτήρια εκεί, που δίνουν καλύτερα και απο τα interbank rates.Τι συμφέρει?
αναλογα ποσες μερες θα πας
η γνωμη μου ειναι να χαλας μετρητα για ταξι γκομενες και τα συναφη αυτα που θες....κι ολα τα παρελκομενα μπαρ φαγητο και τσιγαρα που λεει ο λογος με την καρτουλα σου
συνηθως τα ρεϊτνγκς ειναι τιμη φιξινκγκ μεση τιμη αγορας-πωλησης
αλλα ειναι απειροελαχιστα

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
Απο περσινό μου ταξίδι τέτοιες μέρες ακριβώς μπορώ να σου πώ πως συμφέρει το cash σε € ή $!Διότι η χώρα το έχει ανάγκη μετά την κατάρρευση και τις πολεμικές συγκρούσεις ...Λόγω της αχρηςτίας του εθνικού νομίςματός τους έχει δημιουργηθεί μια μίνι παραοικονομία με τα ανταλλακτήρια όπου οι τιμές που προσφέρουν για την αγορά των παραπάνω νομισμάτων είναι ένα 5% περίπου καλύτερες απο αυτή της τράπεζας!Άρα αν βάλουμε κάτω πως η χρήση όλων σχεδόν των καρτών  έχει ένα κόστος είτε στην ανάληψη είτε στην προσφορά σωστής ισοτιμίας τότε το κέρδος απο μετρητά θα είναι πάνω απο αυτό το 5%!!
που το βρηκες το 5% να το βρω κι εγω που παω συνεχεια??? η μαυρη δινει απο 0.5- 1.5 γριβνα το πολυ πανω απο τιμη ανταλλακτηριου...πουτσες μπλε δηλαδη

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
Αυτές οι γκόμενες είναι χάλια για τα δεδομένα του Κιέβου.Ούτε 20 ευρώ δεν αξίζει να δώσεις εγώ θα τις πήγαινα στο Mr. Snacks και στα Mc Donalds στην καλύτερη περίπτωση.
Αν πας με αυτές D Lux ή Decadance προφανώς θα φάνε πόρτα.(Ουκρανία,Πολωνία οι χώρες που οι γκόμενες τρώνε πόρτα στα κλαμπ αν είναι ατημέλητες ενώ οι πορτιέρηδες αφήνουν μέσα τους περιποιημένους άντρες που τις συνοδεύουν).
Εντελώς βλακεία να πληρώσει κανείς αεροπορικό και διαμονή για να γαμήσει τέτοιες γκόμενες.Ακόμα και με γλυφοκώλι και ακάποτο μπούκι 24 ώρες non stop.Απλά πήδημα του ελέους για πουτσαράδες.
Ετσι κι αλλιώς Κίεβο πας μόνο αν είναι να γαμήσεις πάνω από 3 μούνες.Αλλιώς δεν έχει νόημα είναι τζάμπα κόπος και έξοδο ακόμα και για ΣΚ.
Βέβαια ο 26άρης ξένος Κίεβο είναι απλά νούλης,μηδενικό σε σχέση με έναν φτασμένο σαραντάρη.
ρε φαντασμενε παρλαπιπα μυνχαουζεν οι γκομενες που ανεβασαν τα παιδια ειναι περιπου 20 φορες πιο ομορφες απο τις πατσαβουρες που ανεβασες...αρχοντιλικια και παπατζηλικια πουλας τοσο καιρο
καλα σε λεει ο μιδας
εισαι μια κατηγορια μονος σου....μαναβισες παιρνεις και φαντασιωνεσε οτι ειναι απο τσι και ντελουξ

ακομα περιμενουμε τον μισθο σου.....με σβησμενο μονο το επωνυμο και τους αριθμους κοινωνικης ασφαλισης
ακομα περιμενουμε το σχολιο σου που ελεγες οτι ειναι βλακας ο τυπος στην φωτογραφια και αθλια ντυμενος ενω ησουν εσυ με σβησμενο προσωπο

αντε γιατι μας τα εχεις πρηξει με το αρχο......παπατζιλικη σου και την ανωτεροτητες σου
μπαζα γαμας ουτε 3αρια για το κιεβο

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
που το βρηκες το 5% να το βρω κι εγω που παω συνεχεια??? η μαυρη δινει απο 0.5- 1.5 γριβνα το πολυ πανω απο τιμη ανταλλακτηριου...πουτσες μπλε δηλαδη
Αυτό το 1,5 είναι το 5%!Δηλαδή αν στη τράπεζα η ισοτιμία είναι 27,5 μπορεί σε ανταλλακτήρια να τη βρείς με 29!Ο Dirty που πήγε πρόσφατα μπορεί να πει πιο σίγουρα!
Και για να δώσουμε μια είκόνα τι είναι 5€ στο Κίεβο---->Παίρνεις ταξί, πας Ποντόλ δίπλα απο το ποτάμι πίνεις δύο καφέδες με τη μουνίτςα και αφήνεις και τιπς!!!!

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Κατάλαβα. ευχαριστώ. Κάθομαι και τσεκάρω στα διάφορα sites τις ουκρανιδες για να τις ψυχολογίσω λίγο να δω τι ζητάνε κτλ και πραγματικά ορισμένες δεν παίζονται  :grin:
IMG_5047.png

IMG_5048.png

Ενώ στην αρχή μου λέει no deal όταν της είπα για fuck ότι και καλά θίχτηκε και μάλιστα είπε και Good night, μόλις είδε ότι δεν την κυνήγησα το γύρισε ότι και καλά το no deal πήγαινε στο ότι δεν την νοιάζει αν έχω γένια  :2funny: Ήθελε να πάμε για καφέ έξω και να την πληρώσω και 1500uah για 1 ώρα καφέ όπως μου είπε στην αρχή :2funny:

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Αυτό το 1,5 είναι το 5%!Δηλαδή αν στη τράπεζα η ισοτιμία είναι 27,5 μπορεί σε ανταλλακτήρια να τη βρείς με 29!Ο Dirty που πήγε πρόσφατα μπορεί να πει πιο σίγουρα!
Και για να δώσουμε μια είκόνα τι είναι 5€ στο Κίεβο---->Παίρνεις ταξί, πας Ποντόλ δίπλα απο το ποτάμι πίνεις δύο καφέδες με τη μουνίτςα και αφήνεις και τιπς!!!!
Άρα να πάρω μαζί μου μετρητά σε ευρώ και να τα αλλάξω στο αεροδρόμιο αντί να κάνω ανάληψη από ένα ατμ του αεροδρομίου με κάρτα που δεν κρατάει προμήθεια στο συνάλλαγμα?? Δίνει καλύτερη ισοτιμία από τις τράπεζες? Μου φαίνεται περίεργο, πως βγάζουν κέρδος
Στη Ρουμανία πχ στο ανταλλακτήριο του αεροδρομίου είχε την ίδια ισοτημία με τις τράπεζες αλλά σου κρατούσε ένα ποσό σαν προμήθεια σε κάθε συναλλαγή.
Και κάτι άλλο, είναι αλήθεια ότι τα τσιγάρα κοστίζουν 80 λεπτά το πακέτο? Μέχρι πόσα πακέτα μπορείς να πάρεις μαζί σου βγαίνοντας από τη χώρα?

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Άρα να πάρω μαζί μου μετρητά σε ευρώ και να τα αλλάξω στο αεροδρόμιο αντί να κάνω ανάληψη από ένα ατμ του αεροδρομίου με κάρτα που δεν κρατάει προμήθεια στο συνάλλαγμα?? Δίνει καλύτερη ισοτιμία από τις τράπεζες? Μου φαίνεται περίεργο, πως βγάζουν κέρδος
Ώπα ώπα!!!!!Συνάλλαγμα ποτε στο Αεροδρόμιο !Είναι χειρότερο απο τράπεζα!!!Αν είσαι στο 0 θα αλλάξεις μόνο 20€ για το ταξί που έχει 300-350γρ μάξιμουμ!Τα υπόλοιπα σε ανταλλακτήρια στο κέντρο ή εντός Σούπερ Μάρκετ!

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Ταξί χρησιμοποιώ uber που έχει στο κίεβο, πληρώνεις με κάρτα στην εφαρμογή, είναι φθηνό και ασφαλές. Άρα δε θα κερδίσω και τίποτα μπορώ να κάνω ανάληψη σε uah σε ένα ατμ. Απλως ήθελα να μάθω αν τα ατμ δέχονται ξένες κάρτες και δεν κρατάνε τίποτα προμήθεις. Μπορεί ή τράπεζα σου να μην σε χρεώνει στο συνάλλαγμα αλλά αν η δική τους κρατάει προμήθεια ανα ανάληψη... Σε όσους ταξιδεύουν πάντως προτείνω  να δουν την revolut. φορτίζεις, ξεφορτίζεις, αναλήψεις σε όλα τα currencies με 0 προμήθεια σε όλα
Αυτή η διαδρομή πχ με uber κοστίζει 270uah περίπου, με κανονικό ταξί στο δρόμο πόσο κοστίζει?
Screen_Shot_2017_02_10_at_23_16_13.png

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
διαβαζεις τι γραφεις; τα ανταλλακτηρια δεν εχουν διαφορα πλην αεροδρομιου.....το 3% ΑΝ το βρεις μνο στην μαυρη οπου ΔΕΝ αξιζει το ρισκο
και σε πληροφορω οτι εχει τυχει πολλακις η πριβατ μπανκ στην οδησσο να δινει καλυτερη ισοτιμιααπο οτι εξω στα ανταλλακτηρια.....ειπαμε ειναι σε υφεση η οικονομια τους μαλακες ομως δεν ειναι

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
Στη Ρουμανία πχ στο ανταλλακτήριο του αεροδρομίου είχε την ίδια ισοτημία με τις τράπεζες αλλά σου κρατούσε ένα ποσό σαν προμήθεια σε κάθε συναλλαγή.
Και κάτι άλλο, είναι αλήθεια ότι τα τσιγάρα κοστίζουν 80 λεπτά το πακέτο? Μέχρι πόσα πακέτα μπορείς να πάρεις μαζί σου βγαίνοντας από τη χώρα?
καλο ειναι να εχεις και μετρητα πανω σου
εχουν αναλογα την μαρκα απο 50 λεπτα εως 1.20
αλλα δεν εχει ολες τις μαρκες
πχ πρινς
εγω που καπνιζω γουιστον εχει

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Ταξί χρησιμοποιώ uber που έχει στο κίεβο, πληρώνεις με κάρτα στην εφαρμογή, είναι φθηνό και ασφαλές. Άρα δε θα κερδίσω και τίποτα μπορώ να κάνω ανάληψη σε uah σε ένα ατμ. Απλως ήθελα να μάθω αν τα ατμ δέχονται ξένες κάρτες και δεν κρατάνε τίποτα προμήθεις. Μπορεί ή τράπεζα σου να μην σε χρεώνει στο συνάλλαγμα αλλά αν η δική τους κρατάει προμήθεια ανα ανάληψη... Σε όσους ταξιδεύουν πάντως προτείνω  να δουν την revolut. φορτίζεις, ξεφορτίζεις, αναλήψεις σε όλα τα currencies με 0 προμήθεια σε όλα
ok με το Uber αλλάζει το πράγμα στα ταξί !Όσο για την ανάληψη θυμάμαι πως τη πρώτη φορά που είχα πάει και είχα κάνει, κάτι είχε κρατήσει που δεν μου άρεσε...
Αλλά όπως είπαμε ..αν μπείς στη διαδικασία χρήσης κάρτας χάνεις το 5% συν Τις μικροκρατήσεις ...
Τέλος πάντων μικροπράγματα είναι αυτά!Το ζήτημα είναι να μην δαγκωθεί κάποιος απο κάποια Ουκρανέζα!Εκει είναι που μπορεί να χάσεις τα νούμερα ...

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Ναι γιατί οι ελληνικές κάρτες όπως και οι περισσότερες κρατάνε προμήθεις στο συνάλλαγμα ανα συναλλαγή, η prepaid που έχω εγώ δεν κρατάει. Άμα είναι 5% δεν είναι μικροπράγματα για Ουκρανία όπως λες είναι ένας καφές και το ταξί + το tip, γιατί να τους τα χαρίσω :P. Θυμάσαι σε ποιο ανταλλακτήριο είναι? Εγώ θα μείνω σε ενα apartment στην πλατεία ανεξαρτησίας

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
διαβαζεις τι γραφεις; τα ανταλλακτηρια δεν εχουν διαφορα πλην αεροδρομιου.....το 3% ΑΝ το βρεις μνο στην μαυρη οπου ΔΕΝ αξιζει το ρισκο
και σε πληροφορω οτι εχει τυχει πολλακις η πριβατ μπανκ στην οδησσο να δινει καλυτερη ισοτιμιααπο οτι εξω στα ανταλλακτηρια.....ειπαμε ειναι σε υφεση η οικονομια τους μαλακες ομως δεν ειναι
Μιλάω για Λβιβ και Μουκάτσεβο τον Φεβρουάριο του 2016 για τη διαφορά του 5%!26,5 -27 οι τράπεζες αλλά όλα τα ανταλλακτήρια στο δρόμο είχαν 28-28,5!Ίσως πιο ανατολικά να είναι αλλιώς..Αλλά ψιλά γράμματα αν δεν πληρώνεις υπεραξίες στα μουνιά ...

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
Αυτή η διαδρομή πχ με uber κοστίζει 270uah περίπου, με κανονικό ταξί στο δρόμο πόσο κοστίζει?
Screen_Shot_2017_02_10_at_23_16_13.png
ακριβη ειναι η ουμπερστο συγκεκριμενο δρομολογιο.....αλλα μιλαμε για 1-2 ευρω μην φανταστης....με τιποτα ομως μην παρεις ταξι απο τα κορακια στο αεροδρομιο

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Θυμάσαι σε ποιο ανταλλακτήριο είναι? Εγώ θα μείνω σε ενα apartment στην πλατεία ανεξαρτησίας
Θυμάμαι πως στο Κίεβο τις καλύτερες τιμές  τις έβρισκα σε ανταλλακτήρια ΕΝΤΟΣ μεγάλων σούπερ μάρκετ που το ένα ήταν σε απόσταση 8-10 λεπτών απο τη πλατεία ανεξαρτησίας!Τα ανταλλακτήρια πάνω στον κεντρικό ήταν πιο τσιμπημένα!

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
ρε φαντασμενε παρλαπιπα μυνχαουζεν οι γκομενες που ανεβασαν τα παιδια ειναι περιπου 20 φορες πιο ομορφες απο τις πατσαβουρες που ανεβασες...αρχοντιλικια και παπατζηλικια πουλας τοσο καιρο
καλα σε λεει ο μιδας
εισαι μια κατηγορια μονος σου....μαναβισες παιρνεις και φαντασιωνεσε οτι ειναι απο τσι και ντελουξ

ακομα περιμενουμε τον μισθο σου.....με σβησμενο μονο το επωνυμο και τους αριθμους κοινωνικης ασφαλισης
ακομα περιμενουμε το σχολιο σου που ελεγες οτι ειναι βλακας ο τυπος στην φωτογραφια και αθλια ντυμενος ενω ησουν εσυ με σβησμενο προσωπο

αντε γιατι μας τα εχεις πρηξει με το αρχο......παπατζιλικη σου και την ανωτεροτητες σου
μπαζα γαμας ουτε 3αρια για το κιεβο

Πόσο χαζοί είστε.Το Δεκέμβριο ας πούμε είχα brutto 7200 ευρώ και αυτά είναι λίγα.

h2U4WX.jpg

Τι λέει εκεί στο Arbeitgeberbrutto?101000 ευρώ το χρόνο.

9AjXJu.jpg

Εγγρ.
4 Μαΐ 2015
Κριτικές
267
Like
662
Πόσο χαζοί είστε.Το Δεκέμβριο ας πούμε είχα brutto 7200 ευρώ και αυτά είναι λίγα.

h2U4WX.jpg

Τι λέει εκεί στο Arbeitgeberbrutto?101000 ευρώ το χρόνο.

9AjXJu.jpg
ρε χαλβα....τα μικτα βαζεις??? χαιρω πολυ τζιρο εχω 10 φορες πανω....δεν σημαινει οτι τα τσεπωσα ολα

ειναι οπως τα ειπε ο μιδας
ασε που ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι το δικο σου και να ειναι για γερμανια λιγα τα κοβω για τη ζωη που λες οτι κανεις....εκτος αν στην γερμανια τρως ψωμι και τυρι και ζεις σε 1 υπνοδωματιο με αλλους 3 και με κοινοχρηστη χεστρα
μπρουτο για να καταλαβουν και οσοι ηδη δεν το καταλαβαν ειναι τα μικτα
σε ελληνικα δεδομενα 1600 ευρω μικτα = 950 καθαρα

να σε κατι που εχει δικαιο ο μιδας

babinos077

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Αυτό το διαμερισματάκι πως σας φαίνεται? μαζί με τα fees κτλ βγαίνει κάπου στα 75 την βραδιά και είναι και στην maidan
έχει και καθρέπτη οροφής στην κρεβατοκάμαρα :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom