Αυτό που μου αρέσει στις Ελληνίδες είναι ότι νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Και μου αρέσει επειδή όταν αρχίζουν να ξετυλίγουν αυτή τη μοναδικότητά τους, μπορείς for free να διασκεδάσεις και να ρίξεις ατελείωτο γέλιο (κρυφό πάντα, για να μην τις φρενάρεις και χάσεις το θέαμα).
Προϋπόθεση: να είσαι σε ανάλογο κέφι και να μπορείς να διασκεδάσεις τη δεδομένη στιγμή που περιγράφω.
Όταν δεν είμαι όμως σε ανάλογο κέφι και βρεθώ σε στιγμή που κάποια ελληνίδα αρχίζει να ξετυλίγει την μοναδικότητά της, μπορώ και να τις αρχίσω στις φάπες. Δυστυχώς όμως, η πολιτισμένη κοινωνία μας δεν επιτρέπει βίαιες αντιδράσεις ακόμη και για αυτοάμυνα...πόσο μάλλον όταν ακούς μαλακίες.
Κακά τα ψέματα πάντως, οι Ελληνίδες συγκριτικά με την πλειοψηφία των γυναικών που ζουν σε χώρες του πολιτισμένου κόσμου, ψαρώνουν απίστευτα όταν καταλάβουν ότι απέναντί τους βρίσκεται ένας άντρας με οικονομική άνεση. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, αλλά αυτή την αίσθηση έχω. Με τον όρο ψαρώνουν, δεν εννοώ καυλώνουν απαραίτητα, αλλά σίγουρα βραχυκυκλώνουν. Κάποιες αντιδρούν αρνητικά, άλλες υπερβολικά θετικά, γενικά η συμπεριφορά τους επηρεάζεται σημαντικά.
Ανεξάρτητα το εάν τελικά βλέπουν αρνητικά ή θετικά τον πλούτο σου (σπάνια απλά αδιαφορούν), με τους ανάλογους χειρισμούς και με προϋπόθεση να μην είσαι πιο άσχημος και από τον Κουασιμόδο, αποτελούν σχετικά εύκολους στόχους, συγκρινόμενες τουλάχιστον με άλλες γυναίκες του πολιτισμένου κόσμου.
Ειδικά όσες παρουσιάζουν έντονα σημάδια του φαινομένου της μοναδικότητας και όπου βρεθούν ή σταθούν αυτοδιαφημίζονται, αποτελούν ιδιαίτερα εύκολους στόχους για κάποιον με οικονομική άνεση. Απελπιστικά εύκολοι στόχοι.
Αυτά τουλάχιστον σε ότι αφορά τον μέσο όρο.
Πάντως, σκεφτόμενος ποιες γυναίκες πραγματικά έχουν καρφωθεί στην μνήμη μου επειδή παρουσίαζαν έναν απίστευτα ισορροπημένο χαρακτήρα, τσαμπουκά, κοινωνικότητα, απουσία συμπλεγμάτων και βέβαια last but not least ομορφιά to die for, ....είναι όλες Ελληνίδες. Και καμία τους δεν μένει μόνιμα Ελλάδα. Ως συνήθως, των άκρων αυτή η καταραμένη φυλή!