Νέα

θόρυβος στην κάμερα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baklavatzioglou
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
98
Πόντοι
6
Ρε παιδιά έχετε μήπως παρατηρήσει εσείς που έχετε κάμερα με κάρτα μνήμης ένα μικρο θόρυβο όταν κάνετε εγγραφεί σε απόλυτη ησυχία ;εγώ προσωπικά το παρατήρησα και σε μια canon και σε μια sony αυτό τον μικρο θόρυβο που δεν χρειάζεται καν να γράψω. και μόνο που την έχω ανιχτη αν βάλω το αυτί μου κοντά στην κάμερα ακούγετε ένα μικρο κροτάλισμα ..που βέβαια το κακό είναι ότι περνάει στην εγγραφεί ..στην αρχή νόμισα ότι συντονιζόταν ο φακός αλλά το δοκίμασα και σε απόλυτο σκοτάδι χωρίς να μετακινώ την κάμερα καθόλου και πάλι ακούγετε .. :think: :think:

Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
5
Πόντοι
6
Ρε παιδιά έχετε μήπως παρατηρήσει εσείς που έχετε κάμερα με κάρτα μνήμης ένα μικρο θόρυβο όταν κάνετε εγγραφεί σε απόλυτη ησυχία ;εγώ προσωπικά το παρατήρησα και σε μια canon και σε μια sony αυτό τον μικρο θόρυβο που δεν χρειάζεται καν να γράψω. και μόνο που την έχω ανιχτη αν βάλω το αυτί μου κοντά στην κάμερα ακούγετε ένα μικρο κροτάλισμα ..που βέβαια το κακό είναι ότι περνάει στην εγγραφεί ..στην αρχή νόμισα ότι συντονιζόταν ο φακός αλλά το δοκίμασα και σε απόλυτο σκοτάδι χωρίς να μετακινώ την κάμερα καθόλου και πάλι ακούγετε .. :think: :think:

Ειναι ο ψηφιακος θορυβος περιβαλοντος, δεν διορθωνεται , εαν θελεις να μην το ακους ανεβασε κανενα βουνο

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Ειναι απο την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

OP
OP
baklavatzioglou

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
98
Πόντοι
6
καμία σοβαρή απάντηση μπορώ να έχω;από κάποιον που έχει τέτοιου είδους κάμερα αν το έχει παρατηρήσει;η κάποιο παλικάρι που είναι γνώστης του θέματος;

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
καμία σοβαρή απάντηση μπορώ να έχω;από κάποιον που έχει τέτοιου είδους κάμερα αν το έχει παρατηρήσει;η κάποιο παλικάρι που είναι γνώστης του θέματος;
μαν εχω μια νικον και το δοκιμασα τωρα ετσι απο περιεργια αλλα δεν εκουω απολυτως τιποτα.μα τιποτα

OP
OP
baklavatzioglou

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
98
Πόντοι
6
να σε καλά ρε φίλε μάλλον θα είναι ακριβή κάμερα η δική σου δεν μπορώ να καταλάβω τη γίνετε και το δοκίμασα σε 2 κάμερες βέβαια αυτές κοστίζουν 200 ευρώ αλλά και πάλι για μένα 200 ευρώ είναι μισό μηνιάτικο.το κάνει ώμος σε απόλυτη ησυχία δηλαδή αν δοκιμάσεις να μιλήσεις η ομιλία υπερκαλύπτει τον μικρο αυτό θόρυβο.

Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
5
Πόντοι
6

Στο λεω σοβαρα ρε μεγαλε  :idiot: εγω φταιω εαν εισαι ηλιθιος και δεν το καταλαβαινεις ? :idiot:

ειναι το περιβοητο "white noise" το οποιο ειναι ο ψηφιακος θορυβος περιβαλλοντος .

πως δημιουργείται και γιατι σε πολεις ?

απλα ολες οι συσκευες εκπεμπουν μια συχνοτητα , απο το κινητο σου , ο υπολογιστης σου, η λαμπα φθοριου, το wifi σου κτλ , σκεψου
οτι αυτη η συχνότητα που δημιουργείται , παραγεται και σε "αντιγραφα" για να στο πω ποιο απλα .
αυτα τα αντιγραφα λεγωνται αρμονικες συχνοτητες και καταλαμβανουν αρκετα μεγαλο φασμα συχνοτητων.

Δύστυχος ομως καταλαμβανουν και το φασμα των ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ συχνωτητων απο 20 ΗΖ - 19 ΚΗΖ , ναι ειναι οι ηχοι
που λαμβανει το μικροφωνο της καμερας σου.

οποτε σκεψου ποσες συσκευες εκπεμπουν σε μια πολη , ποσες αρμονικες υπαρχουν, και αναλογισου το
ευρως σε +db του "White noise " Που λαμβανει το μικροφωνο της καμεραw σου

ευχαριστιμενος τωρα με μια επιστημονική εξηγηση η παραμενεις αναπηρος ?? :idiot:
και θα μας ζαλισεις παραπανω τα αρχιδια ??

Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
5
Πόντοι
6
Πως θα το λύσεις ??? στην φτηνη σου καμερα ???

ανοιξε την , εντόπισε το κυκλωμα ανάδρασης , αντικατέστησε τον πυκνωτη με καποιον μικρότερο σε μF

θωράκισε το καλώδιο του μικρόφωνου και θα είσαι οκ .

ΓΚΕΓΚΕ ???

OP
OP
baklavatzioglou

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
98
Πόντοι
6
πουτσαρά σάλτα και γαμήσου ρε και βάλε την μεγάλη πούτσα σου στον κώλο σου μαλάκα ε μαλάκα .1 αυτό δεν που λες θα γινόταν και στην κάμερα του nikos278
και 2 όταν βάζω να κάνει λείψει σε ηλιοβασίλεμα αυτός ο θόρυβος σταματά ..στο ηλιοβασίλεμα δεν παίρνει ήχο ; και μου μου λες για συχνότητες γιατί όταν εγώ είχα ασχοληθεί με συχνότητες εσύ ακόμα έπαιζες κουτσό  ..μαλάκα ε μαλάκα.

Επισκέπτης
Στο λεω σοβαρα ρε μεγαλε  :idiot: εγω φταιω εαν εισαι ηλιθιος και δεν το καταλαβαινεις ? :idiot:

ειναι το περιβοητο "white noise" το οποιο ειναι ο ψηφιακος θορυβος περιβαλλοντος .

πως δημιουργείται και γιατι σε πολεις ?

απλα ολες οι συσκευες εκπεμπουν μια συχνοτητα , απο το κινητο σου , ο υπολογιστης σου, η λαμπα φθοριου, το wifi σου κτλ , σκεψου
οτι αυτη η συχνότητα που δημιουργείται , παραγεται και σε "αντιγραφα" για να στο πω ποιο απλα .
αυτα τα αντιγραφα λεγωνται αρμονικες συχνοτητες και καταλαμβανουν αρκετα μεγαλο φασμα συχνοτητων.

Δύστυχος ομως καταλαμβανουν και το φασμα των ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ συχνωτητων απο 20 ΗΖ - 19 ΚΗΖ , ναι ειναι οι ηχοι
που λαμβανει το μικροφωνο της καμερας σου.

οποτε σκεψου ποσες συσκευες εκπεμπουν σε μια πολη , ποσες αρμονικες υπαρχουν, και αναλογισου το
ευρως σε +db του "White noise " Που λαμβανει το μικροφωνο της καμεραw σου

ευχαριστιμενος τωρα με μια επιστημονική εξηγηση η παραμενεις αναπηρος ?? :idiot:
και θα μας ζαλισεις παραπανω τα αρχιδια ??

:2funny: :2funny: :2funny:

Απλώς, ελπίζω να μην τα έχεις "διδαχθεί" σε πανεπιστημιακή αίθουσα αυτά που γράφεις. Τι σχέση έχει  το "κροτάλισμα" της μηχανής με τον λευκό θόρυβο; Μας τον αναφέρεις και ως "περιβόητο"...Βοήθεια.

Επισκέπτης
πουτσαρά σάλτα και γαμήσου ρε και βάλε την μεγάλη πούτσα σου στον κώλο σου μαλάκα ε μαλάκα .1 αυτό δεν που λες θα γινόταν και στην κάμερα του nikos278
και 2 όταν βάζω να κάνει λείψει σε ηλιοβασίλεμα αυτός ο θόρυβος σταματά ..στο ηλιοβασίλεμα δεν παίρνει ήχο ; και μου μου λες για συχνότητες γιατί όταν εγώ είχα ασχοληθεί με συχνότητες εσύ ακόμα έπαιζες κουτσό  ..μαλάκα ε μαλάκα.

Μήπως είχες ανεβεί σε βουνό και εξαφανίστηκε ο λευκός θόρυβος;  :grin: . Να είχε πάει για αγριοφράουλες;  :grin:

Μπακλαβατζίογλου, δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το auto-focusing της μηχανής;

OP
OP
baklavatzioglou

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
98
Πόντοι
6
φίλε nikos278 αυτή η μηχανή που έχεις ανήκει στην κατηγορία τον φωτογραφικών μηχανών .έμενα είναι κάμερα .Σίγουρα το ξέρεις αυτό απλά στο λέω .Με παραξενεύει το γεγονός ότι αν ήταν να πάει να ρυθμιστή με αυτό που βλέπει θα το έκανε στην αρχή και μετά θα σταματούσε αλλά αυτός ο ήχος ακούγετε συνέχεια. Φιλε Terrell Owens για αυτό που λες το γράφω.Επισεις δεν έχει δυστυχώς manual kai auto δεν έχει αυτήν την επιλογή όσο και να έψαξα.Για την sony δεν ξέρω γιατί την κοίταξα πολύ λίγο δεν ήταν δική μου .
Πάντως μια πολύ παλιά sony που είχα που ήταν με κασέτα δεν ακούγετε τίποτα
παρολου που έπρεπε να ακούγονταν ο μηχανισμός τον μοτέρ ..δεν ακούγετε ντιπ για ντιπ..Όσο για τα( μικρόφωνα )από τα χέρια μου έχουν περάσει πολλά μικρόφωνα λόγου ότι έχω ασχοληθεί με ερτζιανά αρκετά χρόνια από κάψες απλές από κρισταλικα από δυναμικά από πυκνωτικά απλά.. με +48 βολτ με κάψες σε μαγνητόφωνα.. ήχος από αρμονικές που να περνάνε στο φάσμα τον ακουστικόν  συχνοτήτων δεν άκουσα ποτέ παρολου που πατούσα με κιλοβάτ στα μεσαία κύματα.

OP
OP
baklavatzioglou

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
98
Πόντοι
6
Επησεις ο ήχος αν ήταν από το μικρόφωνο θα ακουγόταν μόνο κατά την αναπαραγωγή της βιντεοεγγραφής,  εδώ μιλάμε ότι ο ήχος ακούγετε και μόνο που είναι ανοιχτή χωρίς να γράφω βίντεο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom