Νέα

Θεωρίες συνωμοσίας ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nik30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
απο ενα μαιλ που μου στειλανε!!δεν ξερω αν εγιναν ετσι αλλα αξιζει να διαβαστει μετα τις τοσες και τοσες παπαριες που εχουμε ακουσει....

Ασύμμετρη...δημοπράτηση!

Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε απίστευτα σενάρια για το ποιός μπορεί να
έκαψε την Πελοπόνησσο. Οικοπεδοφάγοι, τρελοί, γριές με αλτσχάιμερ,
αναρχικοί των Εξαρχείων, ξένοι πράκτορες έχουν μπλέξει σε ένα χορό του
παραλόγου που σέρνει η κυβέρνηση και οι απανταχού συνωμοσιολόγοι.
Μήπως τελικά η απάντηση είναι πιο απλή;
Ίσως να αρκεί να δεί κάποιος το χάρτη της δημοπράτησης της Ιωνίας
Οδου,του καινούργιου, δηλαδή,αυτοκινητοδρόμου της βορειοδυτικής
Πελοπονήσσου.  Γνωρίζετε απο που περνάει; Γαστούνη,
Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανεμοχώριο,Σαμικό, Ζαχάρω, Φιγαλεία,
Κυπαρισσία, Δώριο, Τσακώνα, Μεγαλόπολη, Κρέσταινα κ.τ.λ. Έργο δύσκολο
και με μεγάλο κόστος καθώς μόνο τα χρήματα για την απαλλοτρίωση της,
ιδιαιτέρως εύφορης, γής ένθεν και ένθεν του δρόμου εκτίναζαν το
προυπολογισμό του στα ύψη. Από την αλλή,οι βέβαιες αντιδράσεις των
οικολόγων για καταστροφή του περιβάλλοντος θα έφερνε σημαντικές
καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του.
Όλα αυτα πρίν γιατί τώρα, ως εκ θαύματος η γή έγινε φθηνότερη και οι
αντιδράσεις άλλαξαν προσανατολισμό. Το έργο της κατασκευής του δρόμου
έγινε ευκολότερο.
Αν το προχωρήσει κανείς λίγο παρακάτω θα δει οτι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ - ΤΕΒ Α.Ε. και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που συνέτρεξαν να προσφέρουν
την ανθρωπιστική τους βοήθεια στους πληγέντες με την κατασκευή
ολόκληρων οικισμών, είναι οι δυο μεγαλύτεροι ανάδοχοι της Ιωνίας οδού.
Ουσιαστικά, δηλαδή και εξασφάλισαν την συμπάθεια των κατοίκων και θα
τους μείνουν και αρκετά "ψιλά" στη τσέπη απο την σημαντική μείωση του
κόστους του αυτοκινητοδρόμου.
Και βέβαια, εαν αυτη τη στιγμή έχετε ήδη ανοίξει τον χάρτη
δημοπράτησης, ρίξτε και μια ματιά στον παράδρομο στα βόρεια της
πελοπονήσσου που, βάση σύμβασης, είναι υποχρεωμένες να φτιάξουν οι
ανάδοχες. Μήπως περνάει απο το κομμάτι της Αχαιας που κάηκε τον
Ιούλιο;
Στο φτωχό μου το μυάλο το σενάριο αυτό που συνέθεσα μου φαίνεται
λογικότερο απο την εμπλοκή της CIA, των "Γκρίζων Λύκων" ή κάποιων
παιδιών που επειδή βαρέθηκαν να καίνε τράπεζες αποφάσισαν να κάψουν
την Ελλάδα. Τα συμπεράσματα δικά σας...
Υ.Γ1 Στείλτε το συγκεκριμένο άρθρο με mail στους γνωστούς σας, η γνώμη
σας για εμάς μετράει.

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Like
13
Πόντοι
16
παραθεσε και το σχετικο site, ωστε να εχουμε και εμεις αποψη.
σχετικα με το σχεδιο δημοπρατησης της ιονιας οδου.

OP
OP
N

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
παραθεσε και το σχετικο site, ωστε να εχουμε και εμεις αποψη.
σχετικα με το σχεδιο δημοπρατησης της ιονιας οδου.
κατσε να βρω το μαιλ που μου στειλανε..
ρε φιλε δεν βρισκω στο μαιιλ καποιο σαιτ....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
χτες στο θρεντ για τα καμμένα κάποιος συναγωνιστής έδωσε τα λινκς

inkubus

Ανώτατος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2006
Κριτικές
85
Like
2.481
Πόντοι
12.930
Καλό σαν σενάριο, αλλά δεν εξηγεί τα εξής:
1. Η φωτιά στην Λακωνία-Μάνη-Ταϋγετο-Πάρνωνα ήταν παράπλευρη απώλεια της ίδιας συνομωσίας? Ή μέρος άλλου σχεδίου?
2. Η ίδια ερώτηση ίσχύει και για την Έυβοια.
3. Οι αγροτικές και οι κτηνοτροφικές εκτάσεις που θα καταστραφούν για να περάσει η Ιόνια Οδός θα αποζημιωθούν ασχέτως αν κάηκαν ή όχι, δεν μειώνεται η τιμή τους.
4.Αν π.χ. το δικό μου σπίτι-χωράφι κάηκε και κατά σύμπτωση περνά από εκεί η Ιόνια Οδός και η κατασκευάστριες εταιρείας ρίξουν την τιμή, έχω την δυνατότητα να αρνηθώ το ποσό που μου δίνουν. Αυτοί τότε καταθέτουν το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών, και εγώ προσφεύγω στη δικαιοσύνη. Αν γίνει κάτι τέτοιο με τους εκατοντάδες πυροπαθείς μιλάμε για τεράστιες καθυστερήσεις στο έργο.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Γενικα οι θεωριες συνομωσιας παντα μου φαινονται αστειες. Οταν δε ακουσα το σεναριο οτι τις φωτιες τις βαζουν οι Αμερικανοι για να ριξουν την ΝΔ ή να προκαλεσουν αποσταθεροποιηση και ολα αυτα σε σχεση με τον αγωγο φυσικου αεριου με πιασαν τα γελια. Μου κοπηκαν ομως οταν απο τις πρωτες μερες των μεγαλων πυρκαγιων ΜΟΝΟ τα Αμερικανικα και Βρετανικα ΜΜΕ ανεφεραν οτι για τις πυρκαγιες ευθυνεται η κυβερνηση και οτι υπαρχουν εντονες αντιδρασεις και δυσαρεσκεια απο τον λαο εναντιον της. Την ιδια ωρα που τα Γαλλικα , Ιταλικα κλπ απλα αναφεροταν στο γεγονος ως μια τυχαια μεγαλη καταστροφη και την ιδια ωρα (μιλαω τις πρωτες 1-2μερες) που τα κομματα της αντιπολιτευσης δεν τολμαγαν ακομα να κατηγορησουν την κυβερνηση σε εντονο βαθμο , οπως εγινε βεβαια αργοτερα και ολοι ασχολιοταν με τις φωτιες και οχι τις ευθυνες... Επισης ολα δειχνουν οτι τελικα η νεα κυβερνηση θα εχει οριακη αυτοδυναμια ή ακομα χειροτερα την αναγκη συνασπισμου με αλλο κομμα (=αποσταθεροποιηση). Ειμαι σιγουρος οτι για ολα αυτα θα υπαρχει μια λογικη εξηγηση , αλλα ετσι καταλαβα πως καποια γεγονοτα μπορουν ευκολα να δωσουν τροφη στις θεωρειες συνομωσιας...

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Παντως η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ δεν περναει απο ...Πελοπονησσο!!!Για οσους γνξωριζουν , η  Ιονια Οδος, ξεκινα απο Αντιριο και καταληγει Ηγουμενιτσα.
Ο δρομος που εχει δημοπρατηθει με προυπολογισμο κοστους 2,1 δις ευρω και θα εκτελεσθει απο ΑΚΤΩΡ-J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε, ειναι ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ.
Και χωρις να δουλευω σε Κατασκευαστικη Εταιρεια , εχω να σας πω οτι αυτο που ειπωθηκε απο φιλο πιο πανω οτι δηθεν οι Κατασκευαστικες εβαλαν την φωτια , ειναι φαιδρο.
Με το ιδιο λοιπον σκεπτικο συνωμοσιολογιας , ολες αυτες οι Εταιρειες που κατασκευαζουν την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, ενα απο τα πιο δυσκολα τεχνικα εργα που εγιναν ποτε στην χωρα μας, θα επρεπε πρωτα να καψουν ολη την διαδρομη απο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ εως ΚΗΠΟΥΣ ΕΥΖΩΝΩΝ 672 χιλιομετρων!!!!Αντ αυτου , εχουν κανει ακομα και ειδικες παρακαμψεις για να μην διαταραξουν τον χωρο της ορεινης καφε αρκουδας( ειδος προστατευομενο) κοιλαδογεφυρες για να μην αποψιλωσουν το πρασινο κ α πολλα.
Εαν λοιπον θελουμε να ειμαστε σοβαροι , καλυτερα να ειμαστε πιο προσεκτικοι σ αυτα που ασπαζομαστε η μας παραμυθιαζουν καποιοι αλλοι πονηροι....

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

Συνημμένα

• IoniaOdos.jpg
    IoniaOdos.jpg
    15,3 KB · Εμφανίσεις: 22

mechpanos

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Ρε παιδιά, αυτός που το έγραψε το εν λόγω email πρέπει να έχει πολλή φαντασία! Για την βλακεία δηλαδή που δέρνει όλο τον κρατικό μηχανισμό, φταίγανε οι κατασκευαστικές; Το έργο οδεύει ολοταχώς και τα σχετικά κονδύλια είχαν ήδη δεσμευθεί, δεν υπάρχει θέμα να κάηκε όλη η Ηλεία για να περάσει ο νέος δρόμος!
Και πιστέψτε με, είναι ένας δρόμος που ΟΛΟΙ οι Ηλείοι θέλουν να γίνει! Επίσης, από εκεί που θα περάσει μην τρελαινόσαστε, δεν είχε τόσο μεγάλη αξία η γη έτσι κι αλλιώς, γιατί δεν περνάει μέσα από τον κάμπο που είναι τα εύφορα και τα ακριβά τα χωράφια.
Το μόνο σημείο που ενοχλούσε πράγματι και πλέον είναι καμένο, είναι ο Καϊάφας. Εκεί είχε γίνει προσπάθεια να γίνει νέα χάραξη για περιβαλλοντικούς λόγους, που όμως απορρίφθηκε γιατί όπως είπε ο Ξανθόπουλος (υφ. ΠΕΧΩΔΕ) η νέα χάραξη εξίσου πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα θα δημιουργούσε.
Αλλά, η φαντασία και οι θεωρίες συνωμοσίας πιάνουν, ειδικά αν περνάνε από στόμα σε στόμα και από email σε email, που κάτι τέτοιο είναι πλέον πολύ εύκολο!!!

Επισκέπτης
Παντως η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ δεν περναει απο ...Πελοπονησσο!!!Για οσους γνξωριζουν , η  Ιονια Οδος, ξεκινα απο Αντιριο και καταληγει Ηγουμενιτσα.
Ο δρομος που εχει δημοπρατηθει με προυπολογισμο κοστους 2,1 δις ευρω και θα εκτελεσθει απο ΑΚΤΩΡ-J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε, ειναι ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ.
Και χωρις να δουλευω σε Κατασκευαστικη Εταιρεια , εχω να σας πω οτι αυτο που ειπωθηκε απο φιλο πιο πανω οτι δηθεν οι Κατασκευαστικες εβαλαν την φωτια , ειναι φαιδρο.
Με το ιδιο λοιπον σκεπτικο συνωμοσιολογιας , ολες αυτες οι Εταιρειες που κατασκευαζουν την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, ενα απο τα πιο δυσκολα τεχνικα εργα που εγιναν ποτε στην χωρα μας, θα επρεπε πρωτα να καψουν ολη την διαδρομη απο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ εως ΚΗΠΟΥΣ ΕΥΖΩΝΩΝ 672 χιλιομετρων!!!!Αντ αυτου , εχουν κανει ακομα και ειδικες παρακαμψεις για να μην διαταραξουν τον χωρο της ορεινης καφε αρκουδας( ειδος προστατευομενο) κοιλαδογεφυρες για να μην αποψιλωσουν το πρασινο κ α πολλα.
Εαν λοιπον θελουμε να ειμαστε σοβαροι , καλυτερα να ειμαστε πιο προσεκτικοι σ αυτα που ασπαζομαστε η μας παραμυθιαζουν καποιοι αλλοι πονηροι....
η Ιόνια Οδός αρχίζει από Ηγουμενίτσα και καταλήγει στην Καλαμάτα.

Επισκέπτης
Καλό σαν σενάριο, αλλά δεν εξηγεί τα εξής:
1. Η φωτιά στην Λακωνία-Μάνη-Ταϋγετο-Πάρνωνα ήταν παράπλευρη απώλεια της ίδιας συνομωσίας? Ή μέρος άλλου σχεδίου?
2. Η ίδια ερώτηση ίσχύει και για την Έυβοια.
3. Οι αγροτικές και οι κτηνοτροφικές εκτάσεις που θα καταστραφούν για να περάσει η Ιόνια Οδός θα αποζημιωθούν ασχέτως αν κάηκαν ή όχι, δεν μειώνεται η τιμή τους.
4.Αν π.χ. το δικό μου σπίτι-χωράφι κάηκε και κατά σύμπτωση περνά από εκεί η Ιόνια Οδός και η κατασκευάστριες εταιρείας ρίξουν την τιμή, έχω την δυνατότητα να αρνηθώ το ποσό που μου δίνουν. Αυτοί τότε καταθέτουν το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών, και εγώ προσφεύγω στη δικαιοσύνη. Αν γίνει κάτι τέτοιο με τους εκατοντάδες πυροπαθείς μιλάμε για τεράστιες καθυστερήσεις στο έργο.
περνάνε μια τροπολογία στην Βουλή για την κατασκευή του έργου τάχα ότι είναι στρατηγικής σημασίας και πάνε όλοι αδιάβαστοι.

lambros

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
"ασυμμετρης βλακειας" αρθρο

Stories

Νέο!

Stories