Εγώ έχω 100άρι nova/forthnet (από καμπίνα Wind) και σπάνια έχω πρόβλημα με τις ταχύτητες, που συνήθως βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα.
Use Speedtest on all your devices with our free desktop and mobile apps.
www.speedtest.net
με τα στατιστικά της γραμμής να είναι τα παρακάτω:
Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 10999/110092 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 58314/265247 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31/30.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 0/3.1 dB
Output Power(Up/Down) -9.6/11.2 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/8
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 4/4 symbols
Profile 35b
Showtime Start 103 h 35 min 14 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 64/3099
Στο κατέβασμα ταινιών τα σπάει. (Για αυτό και έβαλα 100άρι άλλωστε και ίσως να βάλω και 200άρι αργότερα αφού η γραμμή μου το σηκώνει άνετα, αρκεί βέβαια να δώσει και η Forthnet ανάλογο πακέτο) Τώρα για online games τι να σου πω... Οι περισσότεροι πάντως λένε, ότι καλύτερα ping έχει η cosmote. Ίσως με τις συνδέσεις FTTC (VDSL) τα πράγματα τα είναι καλύτερα λόγω πολύ μειωμένου ping (σε εμένα φαίνεται να είναι γύρω στα 10ms) Τις λύσεις ασύρματου internet τις ξεχνάς αν θες να παίζεις online games και θα πρέπει να πας σε ενσύρματη σύνδεση...
Είμαι πελάτης στη Nova/Forthnet από το 2009 και την θεωρώ ως την πιο αξιόπιστη (εφόσον υπάρχει "καθαρή" γραμμή με σωστή συνδεσμολογία) και με αρκετά καλό customer service. (Το χειρότερο το είχα συναντήσει στην Wind όταν είχα καρτοκινητό σε αυτή)
Τώρα για το φίλο που λέει πιο πάνω για εξαγορά, η Forthnet αγόρασε τη Nova προκείμενου να δώσει συνδρομητική τηλεόραση, απλά στην πορεία μετονομάστηκε σε Nova ώστε να φύγει η "ρετσινιά" που είχε αποκτήσει λόγω κακών επενδυτικών κινήσεων που είχε κάνει σαν Forthnet.