Νέα

Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 391
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Θανατικη ποινη...Υπερ ή κατα?

• Υπερ

Ψήφοι: 3 37,5%
  • Κατα

Ψήφοι: 5 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    8

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
str81977.....Ειναι σιγουρο πως καποια στιγμη θα ¨"πλακωθουμε"  και παλι καποια στιγμη....αλλα μεχρι εκει....υπαρχουν και ορια στο χαβαλε στη πλακα κλπ δεν με πειραξε το πμ αλλα η "σοβαροτητα" και κυριως το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ οτι εστειλα εγω οτιδηποτε...

Όπως είπα,  στα μεταξύ μας "πλακώματα" τηρήθηκαν εκατέρωθεν οι στοιχειώδεις κανόνες ιντερνετικής ευπρέπειας προς τιμήν δική σου και δική μου...

Δεν σε έχω για τύπο που θα έβριζε ποτέ μάνες, ή αν το έκανε, θα το έκανε δημόσια, όχι με pm...

Και είναι μέγιστο φάουλ του Αρκανς να πει ψέματα ότι του είχες στείλει εσύ πρώτος pm τα οποία βέβαια "διεγράφησαν"...
Περιμένω βέβαια την επίσημη επιβεβαίωση, αλλά αν όντως ο Αρκανς ψεύδεται, τότε καλό θα ήταν να σκεφτεί τί ακριβώς κάνει σε αυτήν την ιστοσελίδα...Διότι στα 2,5 χρόνια που μπαίνω, δεν έχω δει ΠΟΤΕ κάποιος να λέει ψέματα για pm που έλαβε...

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
νομιζω οτι ο αντμιν.....κατι εκανε.....επαναλαμβανω δεν με πειραξε το πμ αλλα το ΨΕΜΑ....καθησα εδω μεχρι αυτη την ωρα για να δω τι θα γινει....οι περισοτεροι τετοια ωρα γραφουν απο το σπιτι τους,εγω δουλευω βαρδια απο τις 18.30 εως 01.00 αλλα δεν πηγα σπιτι μου για να δω τι θα γινει με το ΨΕΜΑ.....εμεις οι δυο θα πλακωθουμε καποια αλλη μερα....φασιστα...ρατσιστη...χουντικε... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
νομιζω οτι ο αντμιν.....κατι εκανε.....επαναλαμβανω δεν με πειραξε το πμ αλλα το ΨΕΜΑ....καθησα εδω μεχρι αυτη την ωρα για να δω τι θα γινει....οι περισοτεροι τετοια ωρα γραφουν απο το σπιτι τους,εγω δουλευω βαρδια απο τις 18.30 εως 01.00 αλλα δεν πηγα σπιτι μου για να δω τι θα γινει με το ΨΕΜΑ.....εμεις οι δυο θα πλακωθουμε καποια αλλη μερα....φασιστα...ρατσιστη...χουντικε... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Όποτε θες, αναρχοκουμμούνι, νεοταξίτη, αφγανολάγνε!  :grin: :grin:

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
1
αν οχι θανατικη ποινη τοτε (για να μην θιγουν οι ευρυπρωκτοι αριστεροι και τα δηθες "ανθρωπινα δικαιωματα"), υπερ των καταναγκαστικων εργων ωστε να ξεπληρωνουν τα εξοδα κρατησης τους...

s1

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
θεωρητικα η θανατικη ποινη δεν πρεπει να υπαρχει.απο την αλλη ομως ποσοι ειναι ολοι αυτοι οι εγκληματιες που θεωρουν οτι αφου δεν εχουν τιποτα να χασουν προχωρουν στο εγκλημα λεγοντας μεσα τους"και να με πιασουν τουλαχιστον θα πινω θα κοιμαμαι και θα τρωω τσαμπα" .μηπως λοιπον θα επρεπε να υπαρχει για λογους αποτρεπτικους?

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.600
Πόντοι
22.785
μονο για τουσ βιαστες μικρων πεδιον κ εμπριστον......τελοσ

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
θεωρητικα η θανατικη ποινη δεν πρεπει να υπαρχει.απο την αλλη ομως ποσοι ειναι ολοι αυτοι οι εγκληματιες που θεωρουν οτι αφου δεν εχουν τιποτα να χασουν προχωρουν στο εγκλημα λεγοντας μεσα τους"και να με πιασουν τουλαχιστον θα πινω θα κοιμαμαι και θα τρωω τσαμπα" .μηπως λοιπον θα επρεπε να υπαρχει για λογους αποτρεπτικους?

Ακόμα και εκεί όπου εφαρμόζεται έχει αποδειχθεί ότι δεν δρα αποτρεπτικά.
Αποτρεπτικά δρουν αυστηρότερες ποινές φυλάκισης.

Και σαφώς καλλίτερη εκπαίδευση και οικογενειακό περιβάλλον. Αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ακόμα και εκεί όπου εφαρμόζεται έχει αποδειχθεί ότι δεν δρα αποτρεπτικά.
Αποτρεπτικά δρουν αυστηρότερες ποινές φυλάκισης.

Και σαφώς καλλίτερη εκπαίδευση και οικογενειακό περιβάλλον. Αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία.

σαν αυτή που έβαλε ο Αυστριακός τα παιδιά του ένα πράμα ε;

sarman

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
>:( >:( >:(

Σε όποιο thread και αν μπω τώρα τελευταία κάποιοι βρίζονται μεταξύ τους. Όσο ενδιαφέρον και αν είναι το θέμα τελικά καταλήγει σε ανούσιες ... κοκορομαχίες.

Πέραν τούτου δεν τολμάς να γράψεις μία άποψη και σου την "πέφτουν" 2-3 μανιακοί που ψάχνονται για καυγά, χρησιμοποιούν λεξιλόγιο λιμανιού και προκαλούν.

Ωραία!!!

Άλλο ένα θέμα για το καλάθι των αχρήστων!

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Είμαι κάθετα εναντίον της θανατικής ποινής. Καταρχήν, για να επανέλθει η θανατική ποινή στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, εκτός του ότι έχουμε κυρώσει ως χώρα μία διεθνή σύμβαση που απαγορεύει τη θανατική ποινή, η οποια επιτρέπεται να επιβληθεί μόνο σε καιρό πολέμου. Εάν θες να τιμωρήσεις πραγματικά κάποιον για το έγκλημά του ως κράτος, θα πρέπει να του επιβάλεις πραγματικά ισόβια, χωρίς αδειούλες και τα τοιαύτα και να υπάρχουν φυλακές και γενικότερα σωφρονιστικό σύστημα όπου θα σου εξασφαλίζει την διά βίου κράτηση του φυλακισμένου και όχι την δυνατότητα απόδρασής του με ελικόπτερο ή άλλους τρόπους.
Γιατί είμαι κάθετα εναντίον της θανατικής ποινής; για τους εξής απλούς λόγους:
1)Σε περίπτωση δικαστικής πλάνης, εάν εκτελέσεις τον άλλο, δεν υπάρχει δυνατότητα επανόρθωσης της εσφαλμένης δικαστικής κρίσης.
2)Πριν την κατάργηση της θανατικής ποινής, αυτή επιβαλλόταν σε περιπτώσεις όπου η τέλεση του εγκλήματος γινόταν κατά τρόπο ιδιαζόντως ειδεχθή. Το πότε  υπήρχε ένας τέτοιος τρόπος τέλεσης, ήταν τελικά θέμα εκτίμησης του δικαστηρίου. Και γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υποκειμενικής κρίσης μίας δεδομένης περίπτωσης από μια συγκεκριμένη σύνθεση δικαστηρίου για το ειδεχθές ή μη της πράξης. Και στην ''τηλεοπτική δημοκρατία'' που ζούμε, μήπως τελικά οι διάφοροι ''τηλεδικαστές'' και τα ''τηλεδικεία'' επέβαλαν τελικά τη θανατική ποινή (ας μην ξεχνάμε ότι στα μεικτά ορκωτά δικαστήρια πλειοψηφούν οι ένορκοι).
3)Η εκτέλεση μίας θανατικής ποινής γίνεται μετά από μία δεκαετία μέσα στο νερό από την τέλεση της πράξης, αφού γίνουν εφέσεις, αναιρέσεις και τυχόν νέες δίκες, ενώ πάντα υπάρχει και το δικαίωμα απονομής χάρης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά από μία δεκαετία, το ''αίσθημα'' για την ανάγκη απονομής δικαιοσύνης για την ''κοινή γνώμη'' έχει ξεφουσκώσει. Δεν θυμούνται και πολλοί την πράξη του εγκληματία, και πλέον θύμα είναι ο θύτης,δηλαδή ο δράστης,  και μένει η αίσθηση όχι απονομής δικαιοσύνης μα του φόνου ενός ακόμη ανθρώπου.
4)Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η θανατική ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά για τον εγκληματία. Αυτός που θέλει να κάνει το έγκλημα θα το κάνει, ασχέτως των προβλεπομένων ποινών. Εάν ήταν έτσι, θα έπρεπε πριν την κατάργηση της θανατικής ποινής να είχαμε μηδενική εγκληματικότητα, πλην όμως κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. Ούτε κάποιος κάνει έγκλημα σκεπτόμενος την ποινή που θα του επιβληθεί. Κανένας δεν θέλει να πάει στη φυλακή. Και μία ακόμη μέρα εκεί μέσα είναι δυσάρεστη εμπειρία. Ούτε ο εγκληματίας σκέφτεται πως και να τον πιάσουν στην τελική απλά θα τον ταΐζει το κράτος και δεν τρέχει μία.'Οσοι εγκληματούν, στην ουσία το κάνουν ελπίζοντας απλά ότι δε θα συλληφθούν.
Επομένως, η άποψή μου είναι η επιβολή πραγματικών ισοβίων δεσμών και η δημιουργία ενός ''υγιούς'' σωφρονιστικού συστήματος.

sarman

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
;) ;) ;)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το μόνο σημείο που έχω τις επιφυλάξεις μου είναι για το εν' καιρό πολέμου.

Πως το έλεγε ο Ξυλούρης ... να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Είμαι κάθετα εναντίον της θανατικής ποινής. Καταρχήν, για να επανέλθει η θανατική ποινή στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση, εκτός του ότι έχουμε κυρώσει ως χώρα μία διεθνή σύμβαση που απαγορεύει τη θανατική ποινή, η οποια επιτρέπεται να επιβληθεί μόνο σε καιρό πολέμου. Εάν θες να τιμωρήσεις πραγματικά κάποιον για το έγκλημά του ως κράτος, θα πρέπει να του επιβάλεις πραγματικά ισόβια, χωρίς αδειούλες και τα τοιαύτα και να υπάρχουν φυλακές και γενικότερα σωφρονιστικό σύστημα όπου θα σου εξασφαλίζει την διά βίου κράτηση του φυλακισμένου και όχι την δυνατότητα απόδρασής του με ελικόπτερο ή άλλους τρόπους.
Γιατί είμαι κάθετα εναντίον της θανατικής ποινής; για τους εξής απλούς λόγους:
1)Σε περίπτωση δικαστικής πλάνης, εάν εκτελέσεις τον άλλο, δεν υπάρχει δυνατότητα επανόρθωσης της εσφαλμένης δικαστικής κρίσης.
2)Πριν την κατάργηση της θανατικής ποινής, αυτή επιβαλλόταν σε περιπτώσεις όπου η τέλεση του εγκλήματος γινόταν κατά τρόπο ιδιαζόντως ειδεχθή. Το πότε  υπήρχε ένας τέτοιος τρόπος τέλεσης, ήταν τελικά θέμα εκτίμησης του δικαστηρίου. Και γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της υποκειμενικής κρίσης μίας δεδομένης περίπτωσης από μια συγκεκριμένη σύνθεση δικαστηρίου για το ειδεχθές ή μη της πράξης. Και στην ''τηλεοπτική δημοκρατία'' που ζούμε, μήπως τελικά οι διάφοροι ''τηλεδικαστές'' και τα ''τηλεδικεία'' επέβαλαν τελικά τη θανατική ποινή (ας μην ξεχνάμε ότι στα μεικτά ορκωτά δικαστήρια πλειοψηφούν οι ένορκοι).
3)Η εκτέλεση μίας θανατικής ποινής γίνεται μετά από μία δεκαετία μέσα στο νερό από την τέλεση της πράξης, αφού γίνουν εφέσεις, αναιρέσεις και τυχόν νέες δίκες, ενώ πάντα υπάρχει και το δικαίωμα απονομής χάρης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά από μία δεκαετία, το ''αίσθημα'' για την ανάγκη απονομής δικαιοσύνης για την ''κοινή γνώμη'' έχει ξεφουσκώσει. Δεν θυμούνται και πολλοί την πράξη του εγκληματία, και πλέον θύμα είναι ο θύτης,δηλαδή ο δράστης,  και μένει η αίσθηση όχι απονομής δικαιοσύνης μα του φόνου ενός ακόμη ανθρώπου.
4)Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι η θανατική ποινή λειτουργεί αποτρεπτικά για τον εγκληματία. Αυτός που θέλει να κάνει το έγκλημα θα το κάνει, ασχέτως των προβλεπομένων ποινών. Εάν ήταν έτσι, θα έπρεπε πριν την κατάργηση της θανατικής ποινής να είχαμε μηδενική εγκληματικότητα, πλην όμως κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. Ούτε κάποιος κάνει έγκλημα σκεπτόμενος την ποινή που θα του επιβληθεί. Κανένας δεν θέλει να πάει στη φυλακή. Και μία ακόμη μέρα εκεί μέσα είναι δυσάρεστη εμπειρία. Ούτε ο εγκληματίας σκέφτεται πως και να τον πιάσουν στην τελική απλά θα τον ταΐζει το κράτος και δεν τρέχει μία.'Οσοι εγκληματούν, στην ουσία το κάνουν ελπίζοντας απλά ότι δε θα συλληφθούν.
Επομένως, η άποψή μου είναι η επιβολή πραγματικών ισοβίων δεσμών και η δημιουργία ενός ''υγιούς'' σωφρονιστικού συστήματος.

Lion,

Πολύ ωραία τα λες, και συγκροτημένα, και τεκμηριωμένα.
Μπορώ μάλιστα να σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου, σε ΟΛΑ όσα λες.

ΟΜΩΣ:

1) Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται σύμφωνα με το "δημόσιο περί δικαίου αίσθημα".
2) Θεωρώ ότι (τουλάχιστον κατά κλάσμα 1/10.000.000) και η δική μου άποψη (ή αίσθημα) είναι παράγων διαμόρφωσης του "κοινού" αισθήματος.
3) Μερικές φορές, η άποψη "τον πούστη, αυτός χρειαζόταν στήσιμο στα 5 μέτρα για να καταλάβει", δε με βρίσκει ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετο...

Τα επιχειρήματα περί δια βίου ταϊσματος, υπογραφής συνθηκών, άρθρων συντάγματος, και λήθης μετά από μια 10ετία σωστά είναι, αλλά δε με αγγίζουν.
Το ΜΟΝΟ που με αγγίζει, είναι αυτό το περί δικαστικής πλάνης, και μη δυνατότητας αναστροφής του λάθους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
;) ;) ;)

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το μόνο σημείο που έχω τις επιφυλάξεις μου είναι για το εν' καιρό πολέμου.

Πως το έλεγε ο Ξυλούρης ... να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί.

δεν το λεγε ο Ξυλούρης...
αλλά τεσπα....

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
ο σφακιανακης το 'λεγε.....

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
οχι!!!!! 
το πρωτοτυπο το αυθεντικο δικο του ειναι.....
:uglystupid:  :uglystupid:  :uglystupid: 

irons

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Ιαν 2008
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
1.225
πρώτα ο Ξυλούρης ρε παιδιά μην τρελαθούμε  :idiot: ποιος Σφακιανάκης ? πολύ μετά στράφηκε στο ''στρατευμένο'' :rockon:

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
πρωτα ο σφακος!!! μην ακουω μαλακιες.....

sarman

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
οχι!!!!! 
το πρωτοτυπο το αυθεντικο δικο του ειναι.....
;) ;) ;)

Ο δίσκος "σάλπισμα" του Ξυλούρη που έχει τη "μπαλάντα του Κυρ Μέντιου" κυκλοφόρησε το 1980!!! Ο Σφακιανάκης τότε ακόμη ... μπουσουλούσε!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom