ΣΠΥΡΟΣ 177
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2008
- Κριτικές
- 2
- Like
- 40
- Πόντοι
- 1
Γεια σου ρε Κωνσταντινε Γιγαντα!
ολα αυτα φιλε μου ειναι τα 'αιτια' το θεμα λεει αν θα πολεμουσες... αν γινοταν πολεμος εσυ θα πολεμουσες?
Το αν βγεις αλωβητος ειναι και η φραση κλειδι νομιζω...Χωρις αυτην δεν ακουγεται και πολυ διασκεδαστικοεγω παντως ευχαριστως θα πολεμουσα, γενικα με εξιταρει η ιδεα του κινδυνου που σε συνδυασμο με οπλα , χειροβομβιδες και περιπετεια, μετατρεπεται σε μια αξεχαστη εμπειρια απ την οποια αν βγεις αλωβητος θα εχεις πολλους λογους για να αιθανεσαι ξεχωριστος για ολη σου τη ζωη, γι αυτο αλλωστε δηλωσα να υπηρετησω στην Κυπρο μπας και γινει καμια φασαρια, αλλα αρχειδια δεν εγινε τιποτα
Ναι, έτσι τα δείχνουν τα έργα, κάτι σε Rambo φαντάζομαι εννοείς (και ξέχασες να αναφέρεις και το bazooka - βασικό στοιχείο σε τέτοιες καταστάσεις)...με εξιταρει η ιδεα του κινδυνου που σε συνδυασμο με οπλα , χειροβομβιδες και περιπετεια, ...να αιθανεσαι ξεχωριστος για ολη σου τη ζωη...
Σε όλα τα πράματα για τα οποία καλείσαι να επιλέξεις αν θα κάνεις ή δε θα κάνεις κάτι, πριν επιλέξεις, εξετάζεις τις συνθήκες και τις πιθανές εξελίξεις σε κάθε περίπτωση.
Θα πέσεις πίσω απ' το παιδί, ναι ή όχι?
Νομίζω φίλε ότι αυτή είναι μια πιό απλή ερώτηση απ' τη δική σου.
Μπορείς να απαντήσεις?
Ρε παιδιά πολύ απλά τα λέτε τα πράγματα.
Μάλλον ξεχνάτε ότι σε καιρό πολέμου είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πολεμήσεις.
Αν αρνηθείς, στην καλύτερη περίπτωση ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ και στην συνηθισμένη
περίπτωση εκτέλεση εν ψυχρώ από ανώτερο αξιωματικό.
Εν καιρό πολέμου υιοί υπουργών κ.λ.π. ΔΕΝ ισχύουν.
Διαλύεται η Βουλή και κυρήσσεται Στρατιωτικός Νόμος.
Όλοι οι άρρενες από 18 μέχρι 50 (νομίζω) χρονών άμεσα στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο.
Οπότε το εγώ ΔΕΝ πάω και θα την αράξω στην πλάτεία με την φραπεδιά, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ.
εγω παντως ευχαριστως θα πολεμουσα, γενικα με εξιταρει η ιδεα του κινδυνου που σε συνδυασμο με οπλα , χειροβομβιδες και περιπετεια, μετατρεπεται σε μια αξεχαστη εμπειρια απ την οποια αν βγεις αλωβητος θα εχεις πολλους λογους για να αιθανεσαι ξεχωριστος για ολη σου τη ζωη, γι αυτο αλλωστε δηλωσα να υπηρετησω στην Κυπρο μπας και γινει καμια φασαρια, αλλα αρχειδια δεν εγινε τιποτα
ενοειται αγαπητε μου σταυρο οτι θα πεσω,δεν στο λεω απλα για να σου απαντησω η για να σου απαντησω το ΝΑΙ,αλλα θα το εκανα σε καθε περιπτωση ασχετα με το αποτελεσμα,ειτε ειναι θετικο ειτε αρνητικο... εχω κολυμπισει στα βαθεια,στα παγωμενα νερα με καρχαριεες πολλες φορες και καταφερα να βγω... και τωρα που αξιζει τον κοπο δεν θα το κανω ?? τις καλημερες μου σταυρακα...Σε όλα τα πράματα για τα οποία καλείσαι να επιλέξεις αν θα κάνεις ή δε θα κάνεις κάτι, πριν επιλέξεις, εξετάζεις τις συνθήκες και τις πιθανές εξελίξεις σε κάθε περίπτωση.
Η ερώτησή σου δεν προσδιορίζει τίποτα. Σε ξαναρωτάω: Τι θα πει "πόλεμος"?
Ποιοί θα πολεμήσουν? Ποιός θα μας την πέσει και θα πρέπει να πάω να τον σταματήσω? Που? Με τι όπλα? Με τι συμμάχους?
Όλα αυτά είναι ερωτήματα για τα οποία δε δίνεις κανένα στοιχείο.
Επομένως η απάντησή μου θα αναφέρεται σε αυτό που εγώ έχω στο μυαλό μου σαν "πόλεμος", ενώ εσύ θα την εκλάβεις με βάση αυτό που εσύ έχεις κατά νου σαν "πόλεμος".
Τι νόημα έχει μια τέτοια απάντηση?
Αλλά να σου δώσω μια:
Αν επρόκειτο να πάω να αποβιβασθώ σε ένα νησί μας το οποίο (έστω) ότι είχαν καταλάβει "οι εχθροί", ΔΕ θα πήγαινα, με την εχθρική αεροπορία να βομβαρδίζει και πολυβολεί τις ακτές της απόβασης.
Αν μου έλεγαν "πήγαινε να επανδρώσεις το radar τάδε στην κορφή εκείνου του βουνού", μπορεί και να πήγαινα.
Γενικώς, δεν αποδέχομαι καμία "απόλυτη" εντολή, από όποιον και αν προέρχεται. Διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω και να αποφασίζω εγώ για τον εαυτό μου, όχι άλλοι.
Με βάση αυτή την αρχή επομένως, δε θα πήγαινα πουθενά, αν αυτό το "πάω" σημαίνει την εκ των προτέρων αποδοχή της εξουσίας κάποιου άλλου.
Αλλά εγώ θα σου θέσω ένα πιό απλό ερώτημα, και αν θες, απαντάς.
Ταξιδεύεις βράδυ με το πλοίο, χειμώνας, και είσαι στο κατάστρωμα.
Παιδάκια παίζουν εκεί γύρω.
Ένα παιδάκι γλυστράει, και πέφτει στη θάλασσα. Είναι νύχτα, και αν το πλοίο απομακρυνθεί, το παιδί χάνεται.
Ξέρεις κολύμπι, αλλά ξέρεις ότι αν πέσεις, και με τη θερμοκρασία της θάλασσας το χειμώνα έχεις ζωή για 30 λεπτά. Μετά, υποθερμία, λιποθυμία, πνιγμός.
Αν πέσεις (που θα σε δουν άλλοι και θα ειδοποιήσουν τη γέφυρα), το πλοίο θα κάνει στροφή, και θα έρθει να σε πάρει εσένα και το παιδί.
Όμως:
Μπορεί να μη σε δει (είναι νύχτα).
Μπορεί να αργήσει.
Μπορεί να κάνει λάθος στροφή.
Με λίγα λόγια μπορεί να πνιγείς, δεν αντέχεις μέχρι το ξημέρωμα, λόγω κρύου.
Θα πέσεις πίσω απ' το παιδί, ναι ή όχι?
Νομίζω φίλε ότι αυτή είναι μια πιό απλή ερώτηση απ' τη δική σου.
Μπορείς να απαντήσεις?
η φραπεδια θα ειναι μετρια η γλυκεια? να ξερω οταν ειναι να ξαποστασω να περασω να πιω καμοια γουλιαΡε παιδιά πολύ απλά τα λέτε τα πράγματα.
Μάλλον ξεχνάτε ότι σε καιρό πολέμου είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πολεμήσεις.
Αν αρνηθείς, στην καλύτερη περίπτωση ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ και στην συνηθισμένη
περίπτωση εκτέλεση εν ψυχρώ από ανώτερο αξιωματικό.
Εν καιρό πολέμου υιοί υπουργών κ.λ.π. ΔΕΝ ισχύουν.
Διαλύεται η Βουλή και κυρήσσεται Στρατιωτικός Νόμος.
Όλοι οι άρρενες από 18 μέχρι 50 (νομίζω) χρονών άμεσα στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο.
Οπότε το εγώ ΔΕΝ πάω και θα την αράξω στην πλάτεία με την φραπεδιά, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ.